Köttfärslimpa

Erika ville ha receptet på köttfärslimpa som jag nämnde i förra inlägget :) Detta är hur jag gör köttfärslimpa, går att justera kryddmängderna, morötterna samt osten. Det är dock viktigt att det är minst 400 gram blandfärs, blir lätt torrt med mindre mängd eller om det bara är nötfärs (/oxfärs). Ca 4 portioner. Så här kommer det:

 

  • 400 g blandfärs
  • 1 medelstort ägg
  • 2 dl rivna morötter
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 msk ströbröd
  • 3 tsk persilja
  • 2 - 2,5 dl riven ost
  • 0,5 - 1 pkt bacon
  • Flytande smör

 

Börja med att riva morötter och ost. Häll flytande smör i en ungsform, som den på bild 1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs, ägg, morötter, salt, peppar, persilja och ströbröd väl. Bladningen ska vara fast och fin. Platta ut lite mer än hälften av blandningen till en oval form, se bild 2. Placera den i ugnsformen Lägg sedan på osten, bild 3. Ta resten av färsen och platta ut den som ett lock och lägg på, bild 4. Tryck ihop kanterna ordentligt. Lägg på baconen, se bild 5. Stoppa in i ugnen och låt tillaga i ca 45 minuter. Färdigt! Obs, tänk på att osten smälter och därför lätt rinner utanför själva köttfärslimpan. Servera gärna med kokt potatis och grönpepparsås, se bild 6.

 

1.

 

2.


 

3.


 

4.



5.



6.


Berätta gärna i en kommentar om du provar detta recept och vad du tycker om det!



Kommentarer
Erika

Ohh vad gott det ser ut! Verkar enkelt med så det får jag nog testa. Kanske till helgen. Gott med rårörda lingon till. Pedagogiskt med alla bilderna med :)

2011-08-18 @ 21:36:40
URL: http://erikasjodahl.blogg.se/
Madeleine

Hoppas du gillar det :) Tack, tänkte det kunde bli lättare att följa receptet med bilder till :)

2011-08-18 @ 22:02:29
URL: http://maddiesworld.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0