En mor till salu

En mor till salu är vad man kallar en fars (komedi) som spelades på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg sommaren 2010. Den spelades sedan (hösten) på Lisebergsteatern i Göteborg. Föreställninggen släpptes på DVD i april 2011 och gick på tv4 igår kväll. Regissör var Ulf Dohlsten. Detta är den näst senaste i en rad av underbara föreställningar på Vallarna. Årets upplaga heter Pang på pensionatet, som jag kanske har möjlighet att se på plats i Falkenberg i år. Har även sett några av de tidigare föreställningarna, tyvärr inte den som jag skriver om här. En mor till salu är kort sagt en mycket rolig och härlig fars :) 

Farsen utspelar 1926 och handlar om familjen Liljefors: Elsa (mamma), hennes båda döttrar Johanna och Rut (halvsystrar) samt Ruts bortgångne far Valter. Rut blir inte glad då hon får reda på att hennes far Valter inte hade några pengar för henne att ärva. Hon får reda på genom testamentet att om hennes mamma Elsa gifter om sig får Rut huset, och då bestämmer hon sig för att hitta en friare.

 

Uppe från vänster: Hans-Peter Edh som dansken Karsten Kumlin och Mikael Riesebeck som Knallen. Mitten från vänster: Thomas Hedengran som Okände mannen, Jeanette Capocci som dottern Johanna och Anna Carlsson som dottern Rut. Nere från vänster: Jojje Jönsson som butlern Alf, Stefan Gerhardsson som Pastorn och Siw Carlsson som modern Elsa.



Kommentarer
Marika

haha dom där föreställningarna är ju bara bäst! Skulle oxå vilja se de live någongång! :)

2011-06-18 @ 20:05:52
Madeleine

Visst är dom!? ;)

2011-06-18 @ 21:20:09
URL: http://maddiesworld.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0