Another Code: Two Memories & Hotel Dusk: Room 215

 

Another Code: Two Memories och Hotel Dusk: Room 215 är två olika (men ändå liknande) spel utvecklade av Cing och utgivna av Nintendo till Nintendo DS. Båda är single-player och genren är äventyr. Jag har spelat igenom båda spelen ett par gånger och tycker dom är riktigt roliga. Dom är lite av "peka-klicka"-spel (med pussel att lösa) och såna spel brukar jag tycka om.

Another Code: Two Memories utgavs 2005, och handlar om den föräldralösa unga tjejen Ashley Mizuki Robbins som bor tillsammans med sin faster Jessica eftersom hon tror att hennes föräldrar är döda. Två dagar före sin fjortonde födelsedag får hon ett paket med en liten apparat kallad DAS av sin pappa. Hon ger sig av, tillsammans med sin faster, till Blood Edward island för att träffa honom. Väl där dyker pappan inte upp så Jessica ger sig av för att leta efter honom, men försvinner någonstans på vägen. Ashley är nu ensam (utom kaptenen på båten) och ger sig av för att ta reda på vart hennes faster tog vägen. Hon går runt och undersöker ön och hittar där ett spöke kallad D som har förlorat sinna minnen och tillsammans letar de runt ön efter svaren på sina gåtor.

 

 

Hotel Dusk: Room 215 utgavs 2007. Huvudpersonen heter Kyle Hyde och handlingen utspelar sig på hotellet kallat Hotel Dusk. Kyle arbetade som polis i New York, men efter en incident med hans partner Brian Bradley slutar han på det jobbet och börjar sen arbeta för Red Crown. Via ett försäljningsjobb kommer han till Hotel Dusk, där han träffar ett flertal karaktärer med olika bakgrund. Han blandas in i ett mysterium med rötter i hotellets förgångna som kanske kan leda honom till svaren han söker.

 

 

Satt nu och kollade runt lite och hittade en fortsättning på Hotel Dusk, som heter Last Window: The Secret of Cape West, som utgavs 2010 och som jag ska försöka hitta och spela :)

 

Bilder lånade från Google



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0