Hologram

Detta klipp (första nedan) heter "Tupac Hologram Snoop Dogg and Dr. Dre Perform Coachella Live 2012". Som dom flesta vet så är rapparen Tupac död (mördad) sen många år tillbaka, även om vissa (precis som med Elvis eller Michael Jackson) inte tror det är sant. Hur som helst så har dom hittat ett sätt att få Tupac att uppträda på scenen igen, genom ett slags hologram.

Oavsett om man gillar Tupac eller inte så kan man ju fundera över det här med att dom gör så att döda artister uppträder på scenen genom hologram. Under första klippet kan ni se en bild över hur det fungerar när man har ett hologram på scenen.

I Japan har man gjort som så att man istället har skapat en helt ny artist på detta hologram-sätt. Hon heter "Hatsune Miku" och uppträder live men är alltså inte verklig, vilket syns eftersom hon ser ut som i dom populära anime-filmerna (manga).

Personligen tycker jag att detta är riktigt häftigt :) Men även om det kostar en hel del att ha såna hologram på scenen så är det ju ännu ett sätt att tjäna massa pengar på döda artister. Samtidigt ger det en chans för människor att få se till exempel Tupac än en gång (eller för första gången) som om han levde. Vad tycker ni?

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0