Universeum & Jul på Liseberg

Började dagen med sovmorgon och en god frukost. Sen begav vi oss med buss till Universeum, där jag strosade runt själv (Toloe har nyligen varit där och hade inte lust att följa med). Det var så härligt att vara där! Massa fina djur att titta på :) Köpte även en del saker där. Bilder kommer när jag kommit hem igen :)
 

Efter några timmar på Universeum så möttes vi upp för att gå till Liseberg (som ligger precis bredvid). Massor med affärer och marknadsstånd, männskor överallt, nordiska djur (en nyhet) och mängder av vackra lampor gjorde dagen fantastiskt mysig och rolig :) Köpte även en del saker här, bilder kommer som sagt ;) Avrundar med att säga att jag haft en underbar dag! I morgon blir det en stund på Frölunda torg och sen hem med buss och tåg på eftermiddagen :) Hoppas ni haft en fin lördag! ♥

Soft focus

 

Testade mitt nya soft focus-filter till kameran i förrgår :) Ska experimentera mer med det när jag har tid, detta är bara lite bilder på blommor för att se hur effekten blev. Ska fota lite med FLD-filtret med och se hur det blir :)

Göteborgsshopping

Ingen som är förvånad över vad jag shoppat idag, antar jag :P Blev en halvtaskig bild men ska testa mina nya lack sen så ni får se :) Köpt lite juliga örhängen idag med :) Har ingen som helst julstämning ännu, men det blir nog mer framöver.
Kom med tåget vid 15:45 och sen gick vi runt på Nordstan en del och kollade i affärer :) Sen åkte vi hem till Toloe och käkade pizza. Har även druckit te och ätit choklad. Nu lyssnar vi på musik på youtube :) I morgon blir det Universeum och Lisebergs julmarknad :)

Snart bär det av

Kallt som tusan ute, vilket innebär att det är iskallt i vardagsrummet (som ligger i "källaren") :( Har 14 grader här nu så det var fint med lite köttsoppa jag lagade till förut :) Ska snart packa klart och bege mig mot tåget i Alvesta som går 13:12. Ska till Göteborg och hälsa på Toloe :) Har jobbat långt nattpass så jag är lite trött men det ska bli kul i alla fall :) Kameran hänger med såklart och kanske kan jag uppdatera något här, annars hörs vi på söndag kväll. Hoppas ni får en fin helg! ♥
 
Nu blommar en av mina fina Hibiskusar igen :)

Nytt till kameran

Beställde ett par grejer på Kamda i förrgår och idag landade paketet i postlådan :) Det är ett soft focus-filter och ett FLD-filter samt ett objektivlock eftersom jag lyckats komma bort originalet till mitt teleobjektiv. Så nu ska jag titta lite närmare på dessa filter :)

Hyacint

Köpte två hyacinter häromdagen och nu blommar den ena :) Skulle va blå men enligt mig är den lila, men det kvittar :P Ska visa när den andra blommar.

Mobil-ros

Älskar verkligen röda rosor :) Fotade denna idag med mobilen.

Mjukt filter

 
 
 
 
Som ni vet gillar jag inte att redigera mina bilder. Dock så gillar jag kamerafilter och effekterna dom kan ge :) Ett av filtren jag gillar är detta jag använt på bilderna ovan på Fluffy. Det kallas mjukt filter och är en effekt som man kan lägga på i efterhand i min kamera. Översta bilden har låg effekt, nästa har mellan och sista har hög effekt. Sitter och kollar runt på nätet för att eventuellt köpa ett riktigt filter så man får effekten direkt :)

Kylig novemberpromenad

 
 
 
 
Tog en lång och skön men kall promenad idag :) Hade på mig massor med kläder så jag frös inte i alla fall.

Småfåglar

 
 
 
Några av mina fina små fågelvänner som besökt fågelbordet idag :)

Fullspäckad vecka

Idag har jag haft dubbelpass på jobbet, ledig i morgon, långpass på onsdag, och kväll + natt torsdag till fredag. Sen på fredag efter lunch tar jag tåget till Göteborg för att hälsa på fina Toloe :) Vi ska shoppa och gå på Lisebergs julmarknad :) Hem igen på söndag eftermiddag och sen på måndag är det två olika möten och sen jobb på kvällen. Så jag vet vad som väntar :P I morgon måste jag handla mat eftersom det mer eller mindre är min enda chans att få det gjort denna veckan. Ska fylla på mat åt fåglarna med :) Det går åt en hel del nu när det är så rysligt kallt ute, 7 minus idag på morgonen och över 6 minus i skrivande stund.
 
Blev bjuden på dessa av min fina arbetskamrat i helgen :) Har helt glömt hur jäkla goda cornflakesgodis är! Har inte ätit det sen jag var barn tror jag :P Kommer säkert ge mig på att göra såna själv snart. 

Stjärnhimlen

 
 
 
Stack ner till sjön nu ikväll för att göra ett nytt försök att fota stjärnorna :) Det är vid samma sjö som jag fotade solnedgångsbilderna för ett tag sen. Blev mycket bättre den här gången när jag var på ett ställe där det är ordentligt mörkt :)

Fluffis

Lotta design och blockljus

Hittade detta söta lilla hjärta på Söderkryddan igår :) Tänkte kanske göra det till ett halsband :) Kostade bara 39:-
 
Finns massa fina blockljus på Netto nu så jag köpte två fina idag efter jobbet :) Nu ska jag bara hitta något att ha ljusen på. Köpte också hem mer pepparkakstvål (den doftar underbart!) och tvål med doft av polkagris :) Det är såna varianter som bara finns tillfälligt i affärerna.

Passionsblomman uppdatering 3

Tänkte visa er att min passionsblomma växer så det knakar :) Det är bara lite mer än två månader sen jag köpte den lilla plantan. Här finns uppdatering 1 och uppdatering 2.

Fågelbordet är på plats

 
Häromdagen satte Joel upp pinnen och igår satte jag dit själva fågelbordet :) Upptäckte dock att vi inte hade mycket fågelfrön kvar, som ni kan se på bilden. Men idag har jag laddat upp med talgbollar, svarta solrosfrön, hampafrön och jordnötter till våra små bevingade vänner :) Var tvungen att köpa nytt fågelbord då kvalitén inte är den bästa på dessa :/
 

Rysligt gott

Var inne i stan idag för att storhandla och min fina underbara choklad från La Praline var slut så då passade jag på att sticka in till Söderkryddan och handla ett par askar :) Bland annat köpte jag denna med smak av pepparkaka och blev positivt överraskad! Oj så gott :) Hon sa att dom inte hade den här sorten så länge så jag kommer nog sticka dit snart igen och köpa mer ;)

Lär mig mer!

 
Sitter och läser i min Nikon-fototidning idag :) En hel del kan jag sen innan och som jag nu bara repeterar, men det finns massa nytt för mig att lära också, ett exempel är hyperfokalavstånd. Skriver lite med Erika på fb samtidigt och försöker lära ut det jag kan - vilket är jättekul för då kan jag se vad jag har koll på :)

Blommor och droppande vatten

 
 
Fick idé från min kusin om att fota blommor i vattendroppar (så att säga) så jag provade det idag :) Inte lätt att få till men en rolig utmaning, som jag förmodligen kommer göra om :)

Ros

 

Frost

 
 
 
 
Frost ute idag så då passade jag på att gå ut och fota lite :)

Linköping

 
 
Varit i Linköping med jobbet från igår och till idag. Kan inte gå in på vad vi gjorde eller varför vi var där. Hade inte möjlighet att se så mycket av stan men dessa bilderna hann jag ta i alla fall :)

IsaDora - rösta på mig!

Är med i en nail art-tävling som IsaDora håller i :) För att vinna så behöver man ha flest röster på bilden som man lagt upp på deras sida. Så därför behöver jag nu er hjälp! Snälla, gå in HÄRoch rösta på mig :) Tryck på den blåa FB-gilla-knappen och rösta!
 
 
Detta är den nail art som jag tävlar med :)

Lax i hummersås

Gårdagens kvällsmat som Joel valde :) Inte ätit det innan men det var riktigt gott :)

Grova havrefrallor

 
Bakat bröd ikväll :) Blev inte hasselnötsbrödet som jag först tänkte för jag ville göra frallor denna gången, men nästa gång så :)

Solnedgång över sjön

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stack ner till Törnåkra och sjön Salen idag och fotade solnedgången :) Alla bilder är som vanligt oredigerade :)

Kalas för Ola

 
Ikväll har vi varit på trevligt födelsedagskalas för Joels bror Ola som fyllde år i förrgår :) Mycket folk var det och god mat och massa smaskigt fika :) Nedan en bild på söte lille Arvid :)
 

Frösjön

 
 
 
 
 
 
 
Åkte iväg en sväng med bilen idag och hamnade vid Frösjön. Där stannade jag och fotade lite :) Fint var det men rackarns så kallt när det blåste. Det är därför man ska klä sig efter vädret och inte efter temperaturen som jag gjorde :P

Symboler

 
Fixade mina naglar igår kväll :) Bestämde mig ganska snabbt för just färgerna guld och svart. Sen kom jag på (vet inte hur) att jag kunde göra olika symboler :) Här kommer en förklaring:
  • Tummen: en egyptisk hieroglyf som heter ankh och betyder livet
  • Pekfingret: ett hjärta som står för kärlek
  • Långfingret: en symbol med fornnordisk anknytning som heter triquetra och betyder evighet
  • Ringfingret: en kinesisk symbol som kallas yin & yang och som står för balans
  • Lillfingret: ett ankare som står för hopp

Bitstrips

 
Gillar verkligen den nya appen Bitstrips :) Där kan man enkelt skapa en avatar (sig själv) och göra teckande seriebilder så som den ovan :) Man kan även ha med andra personer i serien som också har Bitstrips. Rekommenderar denna appen!

T.G.I.F

Efter att ha jobbat i sju dagar så är man verkligen glad att få vara ledig! Ikväll ska jag mest bara spela mitt nya The Sims in i framtiden, för jag har inte hunnit prova det så mycket ännu men det verkar kul :) 
Tänkte att jag skulle hinna med att baka bröd i helgen, kanske blir det ett med hasselnötter :) I morgon kväll ska vi hem till Ola med familj för att fira att han fyllde år igår :) Har funderingar på att ge mig på något fotoprojekt med så det kanske det blir med ;) Ha en underbar helg ♥
 

Stjärnhimlen - första försöket

 
Igår kväll testade jag att fota stjärnorna för första gången :) Roligt men kallt var det :P Stod bara utanför huset men nästa gång ska jag nog bege mig någonstans där det är mörkare. Är nöjd med hur det blev (trodde det bara skulle bli svart) men jag ska läsa på lite mer för jag tror det kan bli bättre :)
 

Inköpt igår

 
Igår när jag var inne i stan för att få däcken på bilen bytta så passade jag på att sticka in en sväng på Media Markt. Var ute efter ett extra batteri till kameran men väl där så hittade jag även en Disney-klassiker till samlingen och det senaste The Sims spelet :) Har inte spelat det på evigheter så det ska bli kul att testa det nya när jag får tid :)

Huseby julmarknad 2013

Ikväll har jag varit på julmarknad på Husby bruk. Joel känner sig förkyld så han stannade hemma. Det var större än tidigare år tyckte jag, många fina stånd :) Massa bilar och mycket folk men så fint med tända eldar och ljus över allt :) Så roligt och jag köpte en del saker:
 
Köpt fårskinn från Island, bricka målad och designad av en konstnär och en tomtemor gjord av kvinnan som sålde dom :)
 
Små söta handgjorda örhängen föreställande möss :) Köpte även ett bröd och enbärsmust :)
 
Tomtebarn som spelade musik när jag kom :)
 
Köpte mig en munk att äta :)
 
Fint med alla lampor :) Tyvärr gör mobilbilden inte det rättvisa.
 
 

Vattendroppar - färgglad bakgrund

 
 
 
 
Kunde inte låta bli att fota lite mer vattendroppar idag ;) Hann inte med så mycket innan batteriet tog slut men det blir alltid fler tillfällen :)

Vattendroppar - färgglada knappar del 2

 
 
 
 
 
 
 
Som vanligt är alla bildena oredigerade!

Vattendroppar - färgglada knappar del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotat vattendroppar idag :) Testade lite olika inställningar samt att jag använde vanligt vatten och en färgglad "bakgrund". Är så nöjd med resultatet och den översta bilden blev grymt bra :) Har massor med bilder så det kommer i flera inlägg framöver. Som vanligt är alla bildena oredigerade!

Toast

Har alltid svårt att hitta något att äta på luncherna när jag är hemma själv om dagarna. Kom på när jag handlade sist att jag kan ju äta toast, det var evigheter sen sist :P Gjorde två olika, en med tomat, kalkon och mozzarella och en med cheddarost och kyckling :) Gott, inte så nyttigt men enkelt och bra :P

Black and white

 

The moon

 

Korspolarisering

 
 
 
 
Testade något nytt jag lärde mig från fototidningen jag köpte :) Det kallas korspolarisering. Hade inte så mycket plastartiklar att använda och det var lite knepigt med inställningarna men roligt att testa :)

Tulpaner

Trodde inte att det fanns tulpaner så här års men när jag såg dom på Ica idag så kände jag att jag måste köpa ett gäng :) Påminner om våren ♥

Laser

 
 
 
Tänkte först göra en annan sak med laserpekaren (kattleksak) men det blev inte som jag ville då jag behöver en liten ficklampa istället, vilket vi inte har. Men så kom Joel på att han kunde rita med laserpekaren medan jag hade lång slutartid på kameran och detta är resultet :)

Kameraguiden: Nikon

Förhoppningsvis kan denna tidning lära mig mer om min Nikon och fotografering :)

China

Testar två av mina nya lack direkt :) Dels det vita och sen China nail art över det och det nya topplacket :)

IsaDora

På Cubus har dom 25% på alla grejer från IsaDora, så jag passade på att köpa mig ett par nagellack :) Det vita och guldet är från Ica Maxi dock. Det i mitten är ett så kallat China nail art, ska testa det snart :) Är en typ av avlångt glitter kan man säga. Köpte även ett nytt genomskinligt topplack och en remover :) 
 

Uppiggande

 
Idag landade årets sista Hembakat i brevlådan :) Kan roa mig med att titta på och inspireras av alla fina recept som finns i tidningen :) Det medföljde en liten bok med mjuka pärmar som är den första i en bokserie, resten kan man köpa till om man vill. Ska fundera på om jag ska slå till, är ganska sugen kan jag säga ;)
 

Segdraget

Började känna mig förkyld i tisdags, mådde nästan bra i onsdags och igår kom det tillbaka igen :( Har ont i halsen och är trött som tusan. Men inte mer än så. Så förkylningen verkar segdragen och går på halvfart så att säga. Som det ser ut nu så får jag försöka vila mig igenom den här lediga dagen så jag kan jobba i morgon. Skönt att solen lyser så vackert ute idag i alla fall :)

Bilder i färg

 
 
 
 
 
Fotade inte bara svartvitt idag :)

Passionsblomman uppdatering 2

 
 
 
Har planterat om passionsblomman idag. Den har fått större kruka samt en spalje att klättra på :) Den har växt så mycket sen jag köpte den för två månader sen :) Dom två översta bilderna visar hur den ser ut nu och den längst ner visar hur den såg ut när jag precis hade planterat den. Trots att jag råkade klämma den så en del av växten vissnade så har den ändå repat sig :) Ska räta upp den lite mer, den är böjd ser jag nu. Blomman står i fönstret igen, det var bara lättare att fota den på golvet :P

Svartvita bilder

 
 
 
 
 
Varit sugen på att experimentera lite mer med svartvit fotografering så idag gick jag ut på promenad och tog med mig kameran :) Det är svårt att få det att inte se trist ut när man fotar svartvitt så det är en utmaning för mig, men det är roligt! :) Tycker bäst om den första och den tredje bilden :)

Två tavlor till!

 
Idag har jag hittat plats åt dom andra två bilderna som jag beställde förstoring på :) Den översta hänger i köket och den andra hänger i hallen vid sovrumsdörren. Nu har jag sammanlagt 6 förstoringar av bilder som jag fotat själv och som alla är helt oredigerade :) Ta en titt på: Tigern och lejonen samt rosen och fågeln :) 

Rookie och Molly-mys

 
 
Vaknade till detta mys idag på morgonen :)

Två tavlor uppe!

 
Som jag visade tidigare så har jag fått hem mina förstoringar idag :) Synd bara att storleken aldrig stämmer med ramarna, så jag fick kapa lite. Tavlan med fågeln sitter vid trappan ner till vardagsrummet och den med rosen sitter i sovrummet :) Har två bilder till som ska upp men jag måste fundera vart jag ska ha dom först :P Svårt att fota då bilderna får fel nyans utan blixt (så här dags) och med blixt blir det en "ljusboll" i bilden :/
 

Paket med bilder

Hämtade ut ett paket nyss innehållande fyra av bilderna som jag fotat och nu framkallat :) Tycker det blev så bra! Ska ändå in och storhandla sen så jag ska passa på att leta ramar också. Sen så får jag nog ta ner några andra tavlor för att få upp dessa istället så det blir lite omorganisering men blir säkert bra :) Ni får se sen!

Dålig start på dagen

Är ledig idag :) Började dagen med att väcka Joel som försovit sig så han fick ta den sena bussen. Tur han har sånt jobb så det funkar. Jag ska ha bilen idag för att åka till återvinningen, hämta ut ett paket och handla mat :) Så när jag skulle äta frukost så spillde jag varm mjölk över mig och bordet :( Lagom kul men det var inte så farligt som tur var. Dessutom börjar jag känna mig förkyld :( Hoppas det går över igen! Ha en fin dag ♥

Svart-vit

Hittade en bild i mobilen på mig från i somras :) En av få bilder av mig jag gillar :P Borde fota mer i svart-vitt förresten.

Den tråkigaste månaden på året

Usch, November är verkligen trist :( Naturen är grå och brun och det är ständigt molnigt, regnigt och blåsigt. November är en månad då det inte händer något alls, känns bara som en väntan på December och den första snön :P 
Blev inbeordrad att jobba idag i lite mer än 9 timmar, lagom kul på min lediga helg men det ger ju extra klirr i kassan så ;) Ska jobba 08-21:30 i morgon med, så mycket mer än det händer inte just nu.
Kollar på massa avsnitt av The Walking Dead nu och spelar Plants Vs Zombies 2 så jag omger mig med zombies, haha :P Hoppas ni haft en fin helg ♥ 

Lyxmiddag

Ikväll lyxade vi till det med helstekt fläskfilé med hasselbackspotatis och bea :) Synd att vi inte hade någon sallad hemma men en morot var gott till :)

Morotslimpa

 
 
Har idag avverkat ännu ett nytt brödrecept :) Det blev mycket godare än jag trodde och det var enkelt att göra :) Krävs ingen jäsning, inget knådande med det tod en stund i ugnen. Missade att smöra brödformen (det brukar inte behövas) så det var lite knepigt att få ut det :P

Chokladmuffins

 
 
Bakade ett gäng chokladmuffins med chokladbitar i på jobbet idag :) Testade ett nytt recept och var ju tvungen att provsmaka ;) Mums!

Jultvål

Fyndade dessa på Netto idag 10:-/styck, tror dom doftar jättegott :)

Jack o' lantern

 
 
Tänkt flera dagar att jag skulle göra en egen jack o' lantern (pumpalykta) men inte hittat någon pumpa i affärerna. Men så idag , efter jobbet, gick jag in på Netto och där hade dom fina och billiga pumpor. Hittade en med fin form och bra storlek. Sen så har jag köpt batteridrivna värmeljus sen innan så dom fick vara i. Så ikväll satte jag mit och pysslade med detta. Tog en bra stund och det var rätt så pyssligt, särskilt vid munnen. Men nu är den klar och jag är riktigt nöjd, överraskade mig själv faktiskt :P 
RSS 2.0