Photo a day: dag 27 - skugga

En "Darth Vader"-skugga som egentligen är skorstenen på huset :P
 

Klöver

En fyrklöver och två femklöver = tur? :P (hittade alla tre ute i trädgården nyss inom loppet av ett par minuter)

God morgon!

God morgon på er alla :) Har fullt upp med jobb idag, ska snart göra mig klar och åka iväg. Slutar först 21:30 ikväll och börjar igen 07:45 i morgon så det kanske inte blir så många inlägg här. Men några ska jag nog hinna klämma in ;) 
Ute är det strålande sol och himlen är blå :) Maj månad har bjudit på fantastiskt fint och varmt väder samt en del regn den sista halvan. Det märks särskilt på gräsmattan som växer så det knakar :P Hoppas ni får en fin torsdag! 
 
Don't worry bee happy ;)

Bumblebee

Älskar det engelska ordet för humla bumblebee det är bara så härligt att säga :P

Fotomodell - Rookie

Såg att Rookie låg i en solstrimma, på mattan under köksbordet, som han älskar så jag tänkte att han kunde få bli min fotomodell :) Haha älskar första bilden där han faktiskt bara gäspar :P 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma

Varit på jobbet 14-10 så det var skönt att komma hem :P Vi hade först möte och sen jobbade jag kvälls- och nattpass. Köpte med mig köttfärs med kort datum idag och slängde ihop järpar till lunch, det räcker till matlåda med :) Nu med magen full börjar jag känna mig trött, det brukar vara så efter nattjobb. Så det kan hända att jag somnar i soffan en stund. Blir ju inte så mycket sömn när man jobbar natt.
I moron blir det jobb 09:30-12:00 och 13:30-21:30 och på fredag 07:45-17:00. Har funderingar på att åka till Gekås, Ullared på lördag men eftersom Joel avskyr det stället mer eller mindre så får jag nog åka själv. Men det gör inget :) På söndag ska vi (ett gäng från jobbet) hem till en jobbarkompis och ha grillfest :) Vi ska fira att hon gift sig och en annan som fyllt jämnt. Så det kan bli en rolig helg, tror jag! :) 
Har börjat nedräkningen till semestern nu :P Bara 18 dagar kvar! Wiiii! :D

Insekter - makro

Oftast räcker det utmärkt att bara gå ut i trädgården så hittar man massvis med insekter att utöva makrofotografering på :) Och det var precis det jag gjorde nyss :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu ska jag läsa om fotografering!

Strosade runt lite i affären idag och hittade denna tidningen av en slump :) Den är fullproppad med fakta om fotografering och jag har tänkt lusläsa den ;) 

Doften av nybakade bullar sprider sig i huset...

Fick ett recept på en sorts "snabbullar" från en underbar arbetskamrat i helgen :) Testade receptet ikväll och det gick verkligen fort! 1,5 timme sen var dom klara :) Har fyra olika fyllningar: kanel, kardemumma, pistage och vanilj. Det är så lätt att göra olika fyllningar i detta receptet. Bara att släppa fantasin lös ;) Ska absolut göra dessa igen!

Raindrops keep falling...

 
 
 
 
 
 
 
 

Inte på topp

Idag hann jag inte med bloggen alls, men det gör väl inget? :P Jobbade 8-12 och 13:30-21:30 och sen hade jag sån huvudvärk att jag bara duschade och sen dök ner i sängen. Idag har jag jobbar 07:30-14:30 och varit yr hela tiden, ingen höjdare men jag fixade det ^^ Så jag är helt klart inte på topp just nu.
Ute blåser och regnar det om vartannat och Joel är i Gransholm och hjälper nyinflyttade Jon & Erika att klippa deras gräsmatta. Själv har jag precis läst igenom en drös blogginlägg på Bloglovin och pratat med mamma i telefon :) Det är ju mors dag. Dom skulle iväg till mormor och morfar ikväll och jag önskar jag kunde följa med :)
Helt galet att det bara är tre veckor kvar tills semstern! Gotlandsresan är bokad - 17/6 till 10/7 - som sagt :) Blir en lugn och tidig kväll för i morgon är det dags för jobb (07:30-14:30) igen. Tänkte ta en runda in till Växjö efteråt för att handla :) Jordgubbarna är ju slut ;)
Har sån lust att fota men jag vet inte vad bara :P Får se om jag hittar någon inspiration. Ha en skön kväll! 
 

Vitt med blå blomma och guld

Gräsklippning

 
Har ägnat förmiddagen åt att kämpa med gräsklippning :P Det var verkligen tjockt på sina ställen och där fick gräsklipparen verkligen slita ;) Det växter ju som tusan i det här vädret.
 
 

Ledig fredag

Sitter och väntar på att gräset ska torka, låter konstigt men det är för att jag ska kunna klippa det :P Problemet är bara att det har blivit ganska så ordentligt mulet den senaste timmen. Får bara hålla tummarna för att det inte börjar regna för gräset är högt nu - man kan nästan se det växa :P 
Har en ledig dag och jag tänkte jag skulle hinna med att fixa en nail art idag också :) Ska jobba sju dagar framåt nu så en ledig dag är behövligt. 
 
Igår var jag och Joel på jakt efter liljekonvaljer, men eftersom dom flesta inte var knopp i ens så plockade vi förjätmigej i väntan på liljekonvaljerna :)

Semesterplaner

Har nu bokat Gotlandsresan under min semesterperiod (v.25-28) och jag åker dit på kvällen den 17/6 och sen hem den 10/7 :D Längtar! Har inte varit där sen i julas så det är på tiden ;) Tänker släpa med mig hela min kamerautrustning och fota fota fota :P Sen så är det bröllop med och det är ju aldrig fel :) Gotland - I am coming soon!
 
Almedalen i Visby 2007, så vackert ♥

Närbilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jordgubbar med glass ♥

Finns det något godare än färska svenska jordgubbar med glass? :D Älskar!
 

Photo a day: dag 26 - något hittat

Något jag hittat är en sten, som jag bara älskar (vet inte varför egentligen) :) Fann den en dag när vi plockade sten på åkern hemma på Gotland :) Det är nog kanske närmare 15 år sen så det var inte igår. Vet inte vad det är för typ av sten men fin är den ;)
 

Mjukt filter

Testade att lägga på ett mjukt filter (i kameran) på en av bilderna jag tog igår :) Tycker det blev riktigt snyggt faktiskt ;)

Planterat blommor

Regnet har hållit på i tre dagar utan större uppehåll så igår begav jag mig ut i hällregn för att plantera blommorna jag köpte i söndags :P Haha jag blev genomvåt men jag behövde i alla fall inte vattna blommorna efter planteringen ;) Hoppas dom nu klarar sig och blir fina :) 
 
Lobelia :)
 
Fuchsia :)
 
Lobelia :) 
 
Clematis :)
 
Fjärilslavendel :)

Törnåkra-insekter

Hittade flera olika insekter att fota medan jag var vid sjön i Törnåkra, trots att det regnade :) En blomma fick också vara med på kort :P
 
 
 
 
 
 
 

Törnåkra

 
 
 
 
 
 
Några bilder från kvällens visit i Törnåkra (fick bara för mig att åka dit) Sjön heter Salen och där brukar vi bada om somrarna :) Det regnade medan jag var där. Använde mig av vidvinkellinsen på kameran :)
 

Jag

Jag vet att jag inte är med på bild så ofta på bloggen, det är inte min starka sida precis :P Men ikväll när jag var vid Törnåkra (bilder där ifrån kommer) så fick jag för mig att knäppa på mig själv och efter några försök lyckades jag ta en bild som jag är nöjd med! Det händer inte ofta vill jag lova :) På bilden ser ni dessutom lite av min nya jacka jag köpte idag på Stadium Outlet för 250:-, älskar färgen!

Spegelblommor

Nu har jag ägnat en stund åt min senaste fotoidé - att fota blommor liggandes på en spegel :) 
 
 
 
 
 
 

Ett kort "hej"

Slänger in ett kort "hej" här :) Har jobbat hela dagen och bara varit hemma en kort stund idag. Sitter och läser igenom en hel drös av dagens blogginlägg från dom jag följer på Bloglovin :) 
I morgon är jag ledig hela dagen så då ska jag nog kunna blogga lite mer igen :) Ska in en sväng till Växjö i morgon och handla och om vädret tillåter så ska jag (vi) plantera blommorna jag köpte i söndags. Har en fotoidé som jag ska se om jag kan göra verklighet av, mer om det senare ifall det fungerar ;) Det är dags att börja planera semestern också! Mindre än en månad kvar, och då har jag fyra långa veckor, helt sjukt :P Godnatt!

Nos

Kan detta vara Molly måntro? ;)

Olly Murs - Dear Darlin'

Olly Murs är känd för Troublemaker och Heart Skips A Beat. Tycker att han har en grym röst :) Dear Darlin' har jag bara hört ett par gånger men jag gillar den skarpt! Enjoy:
 
 
Dear Darlin', please excuse my writing.
I can't stop my hands from shaking cos I'm cold and alone tonight.
I miss you and nothing hurts like no you.
And no one understands what we went through.
It was short. It was sweet. We tried.

And if my words break through the walls
and meet you at your door, all I
Could say is:
"Girl, I mean them all."

Dear Darlin', please excuse my writing.
I can't stop my hands from shaking
cos I'm cold and alone tonight.
I miss you and nothing hurts like no you.
And no one understands what we went through.
It was short. It was sweet.
We tried.

We tried.

Woman: I get where you're comming from.
Been thinking about the bar we drank in
Feeling like the sofa was sinking.
I was warm in the hold of your eyes.

So if my words break through the walls,
to meet you at your door, all I could
Say is:
"Girl, I mean them all."

Dear Darlin', please excuse my writing.
I can't stop my hands from shaking cos
I'm cold and alone tonight.
I miss you and nothing hurts like no you.
And no one understands what we went through.
It was short. It was sweet. We tried.

Oh I can't cope. These words are yours to hold.
I miss you and nothing hurts like no you.

And I miss you and nothing hurts like no you.
And no one understands what we went through.
It was short. It was sweet. We tried. We tried
 

Photo a day: dag 25 - frukt

Även om det kanske inte är uppenbart av bilden så är detta en vindruva ;) Vindruvor kan vara jättegoda - förutsatt att dom är söta och lite krispiga :) 
 

Regndroppar och småkryp - makro

Begav mig ut i trädgården och tog en sväng i skogen för att fota regndroppar från dagens regnskurar :) Hittade även en spindel på en gran och några sniglar:
 
 
 
 
 
 
 
 

Makrofotografering ♥

Min absoluta favorittyp av fotografering är helt klart makro :) Det kan bli så otroligt snygga och coola bilder :D Jag har använt mig av mitt makro-objektiv samt med mitt makrofilter (+12,5) för dessa bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 

Porträttfoto Toloe - Växjösjön

Här kommer bilderna från gårdagens photoshoot med Toloe :) Vi gick tillsammans runt Växjösjön och stannade vid olika ställen och fotade. Vädret var växlande (sol, moln, blåst) och gjorde det aningens knepigare att fota. Toloe var en jättebra modell och det var så roligt att fota :) Blev många bilder och dom här nedanför är ett urval. Min favorit av alla bilder är den första, det var Toloes idé att göra så :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kycklingsallad

Började förmiddagen med en sväng till Blomsterlandet för att handla vackra blommor till rabatterna :) Supervarmt och fint väder även idag! Ganska mycket folk i stan redan på förmiddagen, men jag hittade det jag skulle. Tänkte att vi skulle plantera blommorna i morgon :) Bilder får ni se då :P
Joel har ägnat förmiddagen åt att vara i Olsäng och hjälpa till att lasta av hela flyttlasset vi höll på med igår :) Nu är han på väg hem tillsammans med han som kör lastbilen så om dryga två timmar ska jag hämnta upp dom. Så tillbaka till stan igen :P
Ikväll ska vi hem till Ola med familj då Julia fyller år och ska ha kalas :) Tänkte sätta igång med presentinslagning strax :) 
 
Bild från Instagram - följ mig: the_maddie

En lång dag

Idag på förmiddagen begav jag mig upp till nya tågstationen i Gemla för att ta tåget för första gången där ifrån :) Köpte biljetten på plats och tåget kom i tid. Tog bara 6 minuter att ta sig in till tågstationen i Växjö :) Underbart! Älskar att åka tåg :)
Åkte in för att träffa Toloe och ha en foto-shoot med henne och därmed öva på porträttfotografering :) Hade en jätterolig eftermiddag! Vi började med en lunch på stan och sen tog vi oss runt halva Växjösjön och fotograferade allt eftersom :) Sen gick vi till Willys och åt glass innan vi tog oss vidare runt sjön i samma anda. Bilderna kommer i morgon.
 
 
 
Nu ikväll har vi hjälpt svärfar och Sanna att packa en lastbil full med flyttgrejer som dom ska köra ner till Blekinge (deras nya hem) i morgon :) Mycket grejer och mer finns att köra ner, men det får bli senare ;) Svärfar har antikaffär och därmed massa saker att flytta då hela affären dit :P
Så underbart varmt - sommarväder - det varit idag! Tur att det blåste lite annars hade det blivit riktigt hett ;)

Photo a day: dag 22

En av dom finaste bilderna på blommor jag tagit :) Togs 2011.
 
 

En stark resa med Morgan och Ola-Conny

Om ni ännu inte har sett tv-programmet En stark resa med Morgan och Ola-Conny så har ni absolut missat något! :P Det är så roligt och unikt, dom är verkligen två original ;) Serien är nu inne på andra säsongen där dom reser runt i USA och pratar med väldigt knagglig engelska :P Skrattar så mycket vid varje avsnitt! Programmet går på kanal fem klockan 20:00 på måndagar annars hittar ni det på kanal 5 play. Det bästa svenska tv-programmet på evigheter! :D Måste ses!
 

Skoinköp

Kände idag att jag nästan får skavsår på hälarna av mina gamla Nike-skor så då var det dags för nya ;) Det andra paret var ett impulsköp men dom är ju så snygga och billiga :P
 
Köpta på Deichmann för 174:-
 
Köpta på Stadium Outlet för 490:-
 
Hittade även två söta linnen på Stadium Outlet för 30:-/styck :)

Svartvitt

Tänker ibland att jag borde ta mer svartvita bilder för det kan bli så vackert men det blir liksom inte av :P Även om det är så med min kamera att jag fotar som vanligt och sen gör den svartvit i kameran.^^

Björk ♥

 
 
 
Björken är verkligen som vackrast nu :)

Promenad i sol och blåst

Hur ofta händer det att tussilagon fortfarande blommar när det är knopp i liljekonvaljerna? :P Denna våren har verkligen gått snabbt ;)
 
 
 
 
 
 
 

Photo a day: dag 23 - vädret idag

 
Dagens väder: soligt och blåsigt men ändå varmt :)
 
 
 

Flytande blommor

Roat mig med att fota blommor jag lagt på en vattenyta idag :) Använde mig av diffusorn till blixten för första gången och den gav fint resultat måste jag säga :) Ska visa er skillnaden, med eller utan diffusor på blixten, någongång. Som vanligt är bilderna oredigerade - det är så jag gillar dom bäst ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Innehållet i dagens paket

Vidvinkellins med tillhörande makrofilter :) Vidvinkeln måste användas med makrofiltret, men makrofiltret kan användas separat. Bra tycker jag ;) 
 
Cirkulärt polarisationsfilter :)
 
Diffusor/Bouncer till blixten :)
 
Rengöringsduk i en liten påse :)
 
Allt detta beställde jag i söndags på Kamda och idag låg det i brevlådan, snabb leverans - det gillas starkt! Så hittills tummen upp för den sidan :) 

Minisemester!

Äntligen har jag långledigt! Fem dagar för att vara exakt :D Ska bli så skönt. Perfekt tillfälle att köra hårt med fotograferingen ;) Idag damp det ner ett paket i brevlådan och vad det innehöll får ni veta lite senare :) Fem långa dagar, känner absolut för en resa lite så där halvspontant! Kanske tar jag tåget iväg någonstans, kanske långt borta kanske nära. Eller så stannar jag hemma. Återstår att se :) Men ikväll blir det ljudbok och en lugn kväll. Ha det bäst chokladhäst!
 

Snart långledigt

Efter fyra nätter av dålig sömn, hälften på grund av nattjobb, så känner jag att det sätter sina spår :/ Ingen höjdare men det sjuka är att jag knappt inte känner mig trött heller (eller i alla fall inte när jag ska sova). Men jag märker ju att jag glömmer bort saker jag skulle göra och blir lite disträ liksom. Jag gillar det inte alls. Har sovit 4-6 timmar per natt och det är inte alls tillräckligt för mig. Jag har aldrig haft problem med att sova innan så jag hoppas detta är ytterst tillfälligt :)
Bara en dags jobb (bredvidgång i morgon) kvar och sen är jag ledig i fem dagar :) Nice! Har ett möte på torsdag bara. Kan behöva en minisemester då jag jobbat hur mycket som helst i mars och april. Sen så är det bara fem veckor kvar till min semester! Sweet :) 
Mycket mer bloggande än så här blir det inte idag för jag har inte riktigt "huvudet med mig" så att säga. Så nu tar jag en dusch och kryper ner i sängen och sover förhoppningsvis som en prinsessa ;) Hoppas ni haft en bra start på veckan!

Porträttfoto - Joel

Joel ville vara med på bild idag när jag skulle testa fjärrutlösaren ikväll :) Hoppas jag kan övertala honom att vara försökskanin flera gånger då jag gärna vill öva porträttfotografering ;) Love you babe ♥
 

Vattendroppar - stativ och fjärrutlösare

Har provat den nya fjärrutlösaren samt mitt nya stativ ikväll genom att fota lite mer vattendroppar :) Det är minsann inte så lätt att få till bilderna som jag vill, men övning ger färdighet hoppas jag ;)
 
 
 
 
 
 
 

Fika och present

Som sagt var vi i Gransholm hos Jon och Erika i eftermiddags :) Jag bjöd på blondies med vaniljglass eftersom jag fyllt år :) Gott! Mysigt och roligt men lite annorlunda att dom ska bo i det som var svärfars hus för inte så längesen :) Det är Joels barndomshem.
 
Fick en fjärrutlösare i present av dom :) Har redan testat den lite och den verkar funka jättebra :) En sak att pricka av på listan med kameragrejer att införskaffa :P

Tröttis

Ännu en jobbnatt avklarad, tredje natten i rad med få timmars sömn :/ Men jag sov någon timme nu på förmiddagen så det känns okej ändå :) Har inte lika ont i halsen längre men känner mig ändå lite förkyld, hoppas bara det inte blir värre. Om en stund ska vi till Erika och Jon i Gransholm (dom renoverar där nu och ska flytta dit snart). Tar med oss fika och firar min förgångna födelsedag lite ;)
I morgon blir det jobb 8-12 och 13:30-21:30, tisdag är det bredvidgång som gäller 9-15, sen så är jag ledig (!) resten av veckan förutom ett möte på torsdag :)
Tänkte att jag skulle hinna med att beställa ett par kameragrejer snart :) Funderar på vidvinkellins, diffusor, close-up filter, cirkulärt polarisationsfilter och kanske någon reflexskärm med. Hoppas ni har en bra söndag!
 
Mobilbild som Joel tog i fredags när han var med sin pappa och Ola med familj och fiskade i Blekinge :) 
 

Photo a day: dag 22 - ett måste

Ett måste för mig är absolut choklad i alla former (i stort sett) ;) En favorit är Lindts creation mint supreme med mörk choklad :)
 
 

Fåglar i skyn

Inte så pigg

Attans då har man åkt på halsont :( Sov dåligt i natt på grund av det, vilket inte alls är bra då jag ska jobba långpass i kväll/natt :( Hoppas verkligen detta går över snart för jag avskyr att va förkyld.. Blir till att kurera sig så gott det går hela dagen. Hoppas ni är friska!

Ostreklam

Så grymt söt och cool reklam för ost :) Workout-mouse, yeah! Så här bra och rolig borde all reklam va ;) Till och med musiken passar superbra till :)

Extern vs. intern blixt

Testat den nya externa blixten (Nikon SB-400 Speedlight) ikväll :) Tog några bilder för att jämföra hur det ser ut med extern blixt jämfört med den interna blixten :) Försökte hålla kameran på samma sätt. Hoppas det är fler än jag som ser skillnad ;) 
 
Gullviva - extern blixt
 
Gullviva - intern blixt
 
Pinstlilja - extern blixt
 
Pinstlilja - intern blixt

Ett udda kvälls"nöje"

Gick ut nyss för att testa min nya externa blixt (mer om det i nästa inlägg) och sen blev jag distraherad av alla spindlar jag hittade på husväggarna ^^ Bestämde mig för att kolla, på skoj, hur många det var :P Kan bara säga att jag slutade räkna vid 100.. Hm, det är något väldigt coolt men samtidigt lite läskigt över så många spindlar ;)
 
 
 
 
 

Fredagsmys på egen hand

 
Ikväll får jag ha fredagsmys själv eftersom Joel är iväg och fiskar med sin pappa och Ola med familj i Blekinge :) Har käkat lite pizza och nu ska jag ta ett par chokladbollar som jag slängde ihop innan :) Har precis börjat lyssna på den tredje boken i Twilight-serien, måste säga att jag gör tummen upp för ljudböcker ;) Molly ligger och sover hos mig i soffan medan Fluffy och Rookie ligger på varsin köksstol så det är lugnt i huset :P Hoppas ni har en superfin fredag!

Våren är härlig!

Det har dykt upp en pingstlilja i trädgården där det inte funnits några pingstliljor innan.
 
Rosa skönhet (vet ej namnet).
 
Gullvivor är så söta blommor.
 
En av havtornsbuskarna i trädgården (hanen).
 
En fjäril jag fick jaga runt trädgården med kameran.
 
Den första tusenskönan jag sett i år.
 
Björken är så fin nu.
 
Tror detta är någon slags nyponbuske.
 
Kommer inte ihåg vad dessa heter men dom ser ut som ljust lila-blå vitsippor fast mycket större.
 
Humlorna jobbar för fullt.

Tre kullor

Igår när jag var och handlade mat "snubblade" jag över en förpackning knäckebröd som såg riktigt gott ut :) Tre kullor heter det och finns i tre smaker. Provade någr a skivor idag till frukost och det var jättegottt :) Bara naturliga ingredienser och smakade nästan hembakat :) Knapr Tyvärr lite dyrt dock, 30:-/förpackning (10 st)
 
 
 

Photo a day: dag 21 - transport

Denna bilen är oftast mitt transportmedel, då det är det enklaste och smidigaste sättet för mig att ta mig till och från jobbet :)
 

Photo a day: dag 20 - en smak

En smak jag verkligen gillar är citron :) Till mat eller att dricka eller att äta en skiva av ;) Sitter faktiskt just nu och njuter av ett glas citrondricka :D
 

Tagetes

Köpte 10 tagetesplantor idag på CityGross för 30:- :) Dom planterade Joel idag i rabatten :)

Bruno Mars - When I Was Your Man

Har inte riktigt gillat alla låtar med Bruno Mars men hans senaste When I was your man är grymt bra :) Riktigt skön ballad :)
 
 
Same bed but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio but it don't sound the same
When our friends talk about you, all it does is just tear me down
Cause my heart breaks a little when I hear your name

It all just sounds like oooooh,
Mmm, too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers
And held your hand
Should have gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

My pride, my ego, my needs, and my selfish ways
Caused a good strong woman like you to walk out my life
Now I never, never get to clean up the mess I made, ohh,
And it haunts me every time I close my eyes

It all just sounds like oooooh,
 Mmm, too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers
And held your hand
Should have gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

Although it hurts
I'll be the first to say that I was wrong
Oh, I know I'm probably much too late
To try and apologize for my mistakes
But I just want you to know

I hope he buys you flowers
I hope he holds your hand
Give you all his hours
When he has the chance
Take you to every party
Cause I remember how much you loved to dance
Do all the things I should have done
When I was your man
Do all the things I should have done
When I was your man
 

Titta vilken fin fågel i holken! Eller vänta nu...

 
 
Den här lille rackaren har funnit en bostad i en fågelholk hemma hos min familj på Gotland :D Rackarns så söt! ♥ (bilderna är fotade av pappa och Patrik)

Humla, spindel och gula vårblommor

 
 
 

Lär mig fotografering

Har då och då tittat runt på nätet efter någon fotokurs att gå men utbudet är tyvärr väldigt begränsat har jag märkt :/ Så i väntan på att något vettigt eventuellt dyker upp senare så försöker jag lära mig på egen hand :) Som ni har sett så har jag bland annat testat på att fota vattendroppar och eld. Läser mig till mycket genom att googla på nätet och försöka omsätta det i praktiken. Idag kom jag på tanken att det kan vara bra för mig att sätta mig och skriva ner det jag lär mig så det tror jag att jag ska göra :) Finns ju hur mycket som helst att lära sig och det kan vara bra att ha det nerskrivet för det är inte alltid lätt att komma ihåg ^^ 
Föruom detta är det dags för mig att inskaffa lite mer kamerautrustning. Det jag har i tanken just nu är ett par olika filter samt en fjärrutlösare. Filtren verkar billigast och smidigast att beställa online. Har ni tips på mer kamerautrustning jag kan behöva? Eller kanske på något som är kul att fota?
Har även haft funderingar på att börja fota lite porträtt eller kanske modellbilder (va man nu ska kalla det). Men för det behöver jag en eller flera försökskaniner, och dom flesta jag känner verkar inte gilla att vara med på bild (precis som jag själv). Någon som vill ställa upp? ;) Jag får nog fundera vidare på den biten annars.

DIY - Schackrutor

Till denna nail art använde jag:

  • baslack samt topplack (quick dry)
  • vitt och svart nagellack
  • liten tunn pensel
  • nail dotting tool
 
1. Börja med baslack och måla sen hela nageln vit.
 
2. Måla två tunna linjer rakt över nageln, nerifrån och upp.
 
3. Gör sen tre tunna linjer tvärs över dom andra två linjerna.
 
4. Fyll i varannan ruta med en nail dotting tool. Avsluta med toppack. Lycka till! ♥♥♥

Schackrutor

Dags för ny nail art tycker jag ;) Schackrutor denna gången :)

Sängplats?

Hela vintern har jag trängts med tre katter i min säng under mer eller mindre varje natt jag sovit hemma :P Detta beror på att jag fryser så rysligt lätt, alltså jag kan inte sova om jag fryser och har därför värmedyna i sängen under lakanet. Gissa om katterna gillar detta? ;) Sen så igår bestämde jag att nu är det för varmt i sängen - för jag har inte kunnat sova bra - så då tog jag bort den. Och gissa hur många av katterna som låg i min sänghalva i natt? Jo ingen :P Annorlunda att ha så mycket plats att röra sig på ;) Älskar mina katter ♥
 
Inte mycket plats över åt mig :P Högra halvan av sängen har Joel :) (mobilbild)

Blommor i present

Från Bibbi med familj :)
 
Från Pia med familj :)

Flygplan

Dessa två passerade ovanför oss i den blåa himlen när vi var på kosläpp igår :)

Trädgårdsarbete

Idag har vi passat på att fixa med lite trädgårdsarbete i det fina vädret :) Vi har mest rensat ogräs och sånt. Ska köpa mer blommor och sätta snart :) Fotade massa fina blommor borta vid brevlådorna med: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagskalas

Igår var Pia med familj (utom Linnea) och Bibbi med familj (utom Ola) här för att fira min födelsedag :) Fick blommor och pengar. Vi åt helgrillad fläskfilé med klyftpotatis, tzatziki och sallad och pratade en massa :) Mys!
 
Till dessert blev det devils food cupcakes och dessa äppelpajer på pinne som ni ser på bilden (med hemgjord vaniljsås till) :) Jättegoda och roliga att baka!

Kosläpp!

Idag var vi på kosläpp vid en Dansjö gård inte så långt här ifrån :) Det var kul och roligt att se så mycket folk som var där :) Det är något speciellt när djuren får komma ut på bete igen för första gången på året :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter lite om och men följde Joel med på kosläppet, han fick en korv av mig så då vart han nöjd ;) 

Photo a day: dag 19 - favoritämne i skolan

Latin var mitt favoritämne i skolan, läste det på gymnasiet och gick ut med högsta betyg ;) Hade en jättebra lärare och jag tyckte om latinlektionerna. Det bästa var att vi fick möjligheten att åka en vecka till Rom och se alla underbara saker den fantastiska staden har att erbjuda :D Skulle gärna läsa latin igen och skulle mer än gärna åka tillbaka till Rom ♥
 
 

In your cat-face

Blommor och ett bi

 
 
 
 
 

Ledig helg!

Äntligen dags för en ledig helg! :D Sol och vackert väder på det så blir det toppen :) I morgon bär det av ut till Dansjö gård för att titta på kosläppet där :) Har aldrig varit på ett "officiellt" kosläpp innan, bara det vi haft hemma varje år under min uppväxt ;) Kameran hänger med så klart! Har hört att dom har gårdsbutik också så det måste ja spana in. Får se om Joel vill följa med.
Just nu blir det lite vila i soffan, för jag har någon konstig jobbig smärta som strålar från baksidan av låret och ner mot knät :( Det kom bara helt plötsligt. Hoppas det går över snart! Ska ju in och handla (mat) i eftermiddag och då måste jag ju kunna gå utan att ha ont. Aja jag får slänga på lite Voltaren annars, det brukar hjälpa :)
 
Hade en jättebra födelsedag igår! Överraskades med present från två arbetskamrater :) Tack ♥

Ben & Jerry Core - Blondie Brownie

En av dagens synder: provat en ny sorts B&J :) Så jäkla gott! ;)
 

Eld och lågor

 
 
 
 
 
 
 
Några av bilderna jag fotade vid majbrasan i förrgår :)

För 25 år sedan...

...denna dag föddes en 3340 gram tung och 53 cenitmeter lång liten flicka med tjockt mörkt hår, på Visby BB och den flickan var jag ;) Idag firar jag födelsedag helt enkelt :) Eller så mycket firande är det kanske inte eftersom jag är själv hemma och ikväll/natt ska jag jobba, men sen så är jag långledig :) Fått underbara presenter av älsklingen idag och pengar från mormor och morfar samt min familj :D Plus att solen skiner så det blir en bra dag :) Ska synda lite idag med läsk och glass bara för att jag fyller år ;) Hoppas ni också får en bra dag!
 
Present från Joel: gorillapod-stativet och den externa blixten :D Love it! (mobilbild)
RSS 2.0