Shopping idag


Fick dessa två söta skålarna av mamma idag :) 


Fick även detta lilla fat :) Ska kanske köpa fler senare och även en mindre av skålarna på bilden längst upp när dom får in fler :)


Dessa söta örhängen köpte jag på I.Me.My idag för 60:- :)

2011-08-30

Fick inte internet att fungera på den här datan (pappas mobila) igår kväll när jag skulle skriva här :( Därför blev det inget inlägg igår.
Men i alla fall så bakade vi en morotskaka igår, naturligtvis ;) Ebba var här hela eftermiddagen så jag spenderade mycket tid med henne :) Vi tittade i hennes böcker, pusslade, målade, tittade på och matade hönsen och ankorna samt lekte i sandlådan. 
Känner nästan en förkylning på gång :( Hoppas inte det är så. Men jag ska kurera mig med lite kanelte och svärfars honung snart :)
Idag säger vi oxå ett stort grattis till Erika som fyller hela 30 år idag!

2011-08-29

Har spenderat en stor del av dagen i dag med att baka kanelbullar :) Dom är supergoda eftersom jag har något av ett specialrecept :) Blev ungefär 100 st stora bullar. Det tar på krafterna, men det är kul :P



På kvällen åkte jag och mina bröder (Magnus och Patrik) upp till Hejnum hällar och utsiktstornet där :) Gick även på ett "promenadstråk" där och tittade på omgivningarna. En del av det ingår i Magnus ägor. Här kommer några bilder (mycket nöjd med bilden på gräshoppan) :















Tarzan, hönsen & ankorna


Tarzan :)


Ankorna och några hönor :)

Besöksrekord igen!


Blev jätteglad (och lite chockad) nyss när jag fick se antalet besökare på bloggen från igår, 118 st :D Ni nya får jättegärna berätta vilka ni är eller i alla fall hur ni hittade till min blogg :)

2011-08-28

Idag var vi inne i Visby en sväng. Åt mat på Hwitstjärnan och köpte lite saker i olika affärer :) Hittade jättefina (och billiga) glasskålar på ÖoB, ska nog köpa fler vid nästa tillfälle :) Bilder kommer senare.
Var även på marknaden en liten sväng med min bror Magnus och köpte en docka till Ebba :) Det var slutet av marknadstiden så vi gjorde inte så mycket mer där ^^
Ebba var här på eftermiddagen så vi umgicks lite :) Tittade på hönsen och ankorna, åt äpplen och plommon, lekte i sandlådan och med nya dockan, borstade hennes hår med mera. Goa unge! :)
Gick runt lite här hemma och fotade idag, hade regnat och åskat i natt (vilket jag inte märkt) så det blev lite fina bilder :) Lägger upp dom senare, börjar bli trött nu.


Världens goaste tjej! Ebba ♥

Slite marknad


Köpte 14 par strumpor för 100:- :)


En ny plånbok blev det med, 100:- även för den :)

Första dagen på Gotland

Kom till Gotland i natt, var hemma här runt 23.30-tiden. Idag på förmiddagen var vi på Slite marknad :) Köpte lite grejer som ni får se i ett annat inlägg (kanske i morgon). Träffade mormor och morfar där med, trevligt :) På eftermiddagen umgicks jag lite med Jonathan (min brorsson) och med familjen i allmänhet. Hälsade även på dom nya hönsen och ankorna :) Ska fota dom någon dag så får ni se. Eftersom min faster fyller år idag så var vi hemma hos henne ikväll, tillsammans med några andra från min släkt på den sidan :) Trevligt, mycket prat blev det. Har inte träffat dom på länge. Har lite bekymmer just nu men att lägga upp bilder här på bloggen, som jag inte orkar lösa nu (trött) men jag hoppas kunna lägga upp lite bilder i morgon :)

Mot Gotland!

Nu är det snart dags för mig och älsklingen att sätta oss i bilen och åka till Oskarshamn där jag ska ta båten över till Gotland :) Båten går 20.10 och är framme 23.05. Bra tid tycker jag, annars brukar den vara framme 00.05 och det blir ganska sent.

Ska bara packa det allra sista nu så åker vi sen, så inget mer inlägg ikväll :( + :) Ska i alla fall försöka fixa ett inlägg om dagen under mina två veckor på ön. Vi ska hinna tanka först och sen äta i Oskarshamn oxå, så vi ska åka i extra god tid. Blir för stressigt att hinna äta hemma innan.

I morgon är det Slite marknad så dit ska vi :) Men mer om det senare. PS. Kameran åker så klart med :D DS.

Ha det underbart så hörs vi snart igen ♥ Nästa gång från Gotland ;)



Östersjön

Wherever You Will Go

Underbar låt med The Calling, som tyvärr verkar ha glömts bort:

 

 

So lately, been wondering
Who will be there to take my place
When I'm gone you'll need love
To light the shadows on your face
If a great wave shall fall and fall upon us all
Then between the sand and stone
Could you make it on your own

If I could, then I would
I'll go wherever you will go
Way up high or down low
I'll go wherever you will go

And maybe, I'll find out
A way to make it back someday
To watch you, to guide you
Through the darkest of your days
If a great wave shall fall and fall upon us all
Well then I hope there's someone out there
Who can bring me back to you

If I could, then I would
I'll go wherever you will go
Way up high or down low
I'll go wherever you will go

Run away with my heart
Run away with my hope
Run away with my love

I know now, just quite how
My life and love might still go on
In your heart, in your mind
I'll stay with you for all of time

If I could, then I would
I'll go wherever you will go
Way up high or down low
I'll go wherever you will go

If I could turn back time
I'll go wherever you will go
If I could make you mine
I'll go wherever you will go
I'll go wherever you will go


Rookie vill följa med

Rookie softar lite på resväskan :)

 

 

Packar

Idag har jag fullt upp med att packa :) Ska fixa med tvätten så att allt är tvättat och klart till i morgon. Kommer inte hinna packa så mycket i morgon, vi ska åka typ en timme efter att jag kommit hem från jobbet. Därför blir det inte så många inlägg här i morgon, men ett ska jag väl hinna med :)

Har lite att fixa med nu men vi hörs senare ♥

Uffi

Jag Vägrar Dö Nyfiken

Jag vägrar dö nyfiken är en självbiografi (tror jag man kan kalla det) av Barbro "Babben" Larsson. Det är en lättläst bok med mycket humor. Man får verkligen en insikt i hennes mycket händelserika liv. I dom olika delarna av berättelserna finns det komiska inslag från en mängd olika stå upp-shower och andra roligheter som Babben sagt. Helt klart värd att läsa om man gillar Babben och hennes humor/komik och vill få reda på mer om hennes liv och hur det är att vara Babben Larsson.

Babben Larsson är ståuppare, programledare för den egna tv-showen Babben & Co, jazzsångerska med mera. Hon har bland annat fått utmärkelserna Årets kvinnliga komiker, Tigertassen, Albert Engström-priset och Povel Ramels Karamelodiktstipendium.

 

Läs mer om boken här:

- På mitt visitkort står det "artist" men det kunde lika gärna stå "filosof och nattsuddare", säger Babben. Vem är jag? Vad driver mig? Varför reagerar jag så märkligt i just den här situationen? Det här är superintressanta frågor för mig och jakten på svaren har varit lång och underhållande. 

I den här boken berättar Babben om varför hon aldrig går och lägger sig, om sin ständiga kamp att skilja den hon är från det hon gör, om hur hon står ut i väntan på att bli perfekt, hon funderar över fenomen som klassresor och föräldraskap samt förklarar varför Elton John är bättre än Madonna.

"Det har varit en lång resa från bondgården hemma i Dalhem till den person jag är i dag.
Jag har jobbat hårt och hela tiden försökt att bredda mig. Under tiden har jag blivit en offentlig person, någon som många nästan tycker sig känna personligen. Och tänker man efter så har jag ju faktiskt varit i deras vardagsrum!
Medan jobben rullat på har jag gjort ett allvarligt försök att förstå vem jag själv är bortom det man ser och hör. Försökt att täta hålen där det rinner ut värdefull energi. Få koll på mina drivkrafter så de inte drar mig till botten.
Jag har inte alltid varit sams med mig själv. Jag har inte alltid varit snäll mot mig själv. Min grundprogrammering är att lyssna mer på andras behov än mina egna. Det har lett till en hel del återvändsgränder och även fysisk kollaps.
När jag var liten kände jag mig ofta annorlunda och konstig. Det gör jag fortfarande ibland, men med en stor skillnad: det oroar mig inte längre. Jag ser det snarare som en kvalité. Dessutom har jag träffat så många andra som också känner sig onormala att jag börjar misstänka att det är det som är normalt. Är vi inte alla udda bitar i ett jättepussel med olika former, färger och motiv? Och visst ska det vara så?
Så här kan jag sitta och fundera på sent på nätterna i stället för att gå och lägga mig. Tankarna flyger fritt. Nu har jag fångat några av dem och fäst dem på papper. Betrakta den här boken som ett resedokument. Eller som ett brev från nån som alltid är på väg till nästa hållplats och som vägrar att dö nyfiken!"
Babben Larsson



Promenad 2011-08-23

Är mest nöjd med grodan, äpplena och fågeln :) Klicka för större bilder:

 

 

 

 

 

 

 

Förberedelser

Idag ska jag tvätta och stryka kläder så jag har det klart tills jag ska åka. Ska in till stan sen och köpa vakuumpåsar på BilTema som jag ska ha när jag ska packa. Man lägger kläderna i dessa påsar och suger ur luften med en dammsugare och vips blir allt platt och tar mindre plats :) Ska vara iväg två veckor så det blir lite packning att ha med, men det brukar bli mer att ta hem sen ;) Visar sen hur det ser ut.

Ska även köpa lite festis/mer eller cola att ha med på båten eftersom det är så dyrt att köpa saker på båten. Kostar 25:- för en 0,5 liters cola..

Ska bli så skönt att komma hem ett tag :D Ha det underbart idag alla ♥

Promenad 2011-08-22

 

 

 

 

 

 

 

Blandat

Idag har jag jobbat :) Skulle egentligen jobba i morgon oxå men det hade blivit dubbelbemanning på något vänster så jag blev ledig då i alla fall. Det är helt okej för då har jag tid att fixa med tvätten i lugn och ro tills jag ska iväg på fredag :)

Tänkte jag skulle hinna brodera klart den tredje tomten och läsa klart min bok av Babben denna vecka, innan jag åker. Tänkte ta med Robert Gustavssons bok till Gotland och se om jag kan börja läsa den lite, är nyfiken på om den är bra :)

Har varit dåligt väder idag men nu på eftermiddagen har det klartnat upp så nu är det sol och ganska varmt ute :) Funderar på att ta en promenad lite senare. Fläskfilé blir det ikväll, kanske ska vi grilla den :)

Söndagar verkar vara den dagen då man läser bloggar :P Hade många fler besökare på bloggen igår och likadant förra söndagen :)

Nästan vanlig jobbvecka

Denna veckan som kommer jobbar jag måndag till fredag, har fyra dagturer och en kvällstur vilket nästan blir en vanlig jobbvecka :P Så nu vet ni varför det blir dåligt med inlägg under vissa delar av dagarna.

Måste packa det mesta inför Gotlandsresan på torsdag innan jag börjar mitt kvällspass :) Jobbar till 16.15 på fredag sen ska vi åka senast 17.30 till Oskarshamn eftersom båten går 20.10. Då lär jag inte hinna packa så mycket ^^ Ska bli skönt att komma hem till ön igen :) Men kommer sakna älsklingen ♥

Ha det bäst, chokladhäst!

It Takes A Fool To Remain Sane

Hyllning till The Ark som lägger av med sången detta år ♥ Detta är den bästa låten med dom enligt mig! Lyssna och njut:

 

 

Whatever happened to the funky race?
A generation lost in pace
Wasn't life supposed to be more than this?
In this kiss, I'll change your bore for my bliss
Let go of my hand and it will slip out
In the sand if you don't give me the chance
To break down the walls of attitude
I ask nothing of you
Not even your gratitude

And if you think I'm corny
Then it will not make me sorry
It's your right to laugh at me
And in turn, that's my opportunity
To feel brave

Because ridicule is no shame
Oh it's just a way to eclipse hate
It's just a way to put my back straight
Oh it's just a way to remain sane

Every morning I would see her getting off the bus
The picture never drops it's like a multicoloured snapshot
Stuck in my brain it kept me sane
For a couple of years as it drenched my fears
Of becoming like the others
Who become unhappy mothers
And fathers of unhappy kids
And why is that?
'Cause they've forgotten how to play
Or maybe they're afraid to feel ashamed
To seem strange, to seem insane
To gain weight, to seem gay
I tell you this:

That it takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame

Oh, take it to the stage!

So, take it to the stage in a multicoloured jacket
Take it jackpot, crackpot, strutting like a peacock
Nail Varnish, Arkansas, shimmy-shammy feather boa
Crackpot haircut dye your hair in glowing red and blue

Do, do, do, what you wanna do
Don't think twice, do, what you have to do
Do, do, do, do, let your heart decide
What you have to do, that's all there is to find

'Cause it takes a fool to remain sane
Oh, it takes a fool to remain sane
Oh, in this world all covered up in shame
Oh, it takes a fool to remain sane
Oh, it takes a fool to remain sane
Oh, it takes a fool to remain sane
Oh, in this world all covered up in shame
Oh, it takes a fooool...


Promenad 2011-08-21

Idag är jag mest nöjd med syrsan, trollsländan, fjärilen och kopparormen (kopparödla) :) Klicka på bilderna för större varianter:

 

 

 

 

 

Gloria

Gloria är en superbra låt med Mando Diao :) Enjoy:

 

 

Well now, she don't need to see the sun ahead
don't need that help from God above
If you're losing her don't be sad
cause she will offer you heart attacks

She's tired of problems that you caused her mind 
Tired of all those lies in your freak show
Tired of being alone at night
being the lowest cat on earth

So Gloria steps out from the prison
Gloria's no longer the wasted disco girl
you've been dreaming about
Gloria alone now forever Gloria away in the air now
Gloria she's no longer your slave

It's time for you to see yourself
all the misery you brought up
Gloria's one day ahead
watching you from the heaven's gate

She's tired of problems that you caused her mind
Tired of all those lies in your freak show
Tired of being alone at night
being the lowest cat on earth

So Gloria steps out of the prison
Gloria's no longer the wasted disco girl
you've been dreaming about
Gloria alone now forever Gloria away in the air now
Gloria she's no longer your slave

Gloria alone now forever Gloria away in the air now
Gloria shes no longer your slave

No, not anymore

Gloria steps out of the prison
Gloria's no longer the wasted disco girl
you've been dreaming about
Gloria alone now forever Gloria away in the air now
Gloria shes no longer your slave


Mörkerfotografering

Var ute nyss och testade hur min kamera fotar när det är mörkt ute :) Blev ganska bra, eller vad tycker ni? Är sjukt nöjd med den första bilden:

 

 

 

 

 

Moves Like Jagger

Ny låt med Maroon 5 ft. Christina Aguilera som jag fastnat för :) Lyssna:

 

 

Just shoot for the stars 
If it feels right
And aim for my heart
If you feel like it
Take me away, and make it okay
I swear I'll behave

You wanted control
So we waited
I put on a show
Now I make it
You say I'm a kid
My ego is big
I don't give a shit 
And it goes like this

Take me by the tongue 
And I'll know you
Kiss me till you're drunk
And I'll show you
All the moves like Jagger
I got the moves like Jagger
I got the mooooooves... like Jagger

I don't need to try to control you
Look into my eyes and I'll own you
With them moves like Jagger
I got the moves like Jagger
I got the mooooooves... like Jagger

Maybe it's hard 
When you feel like
You're broken and scarred
Nothing feels right
But when you're with me
I'll make you believe
That I've got the key

Oh, so get in the car
We can ride it
Wherever you want
Get inside it
And you want to steer
But I'm shifting gears
I'll take it from here
And it goes like this

Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss til you're drunk
And I'll show you
All the moves like Jagger
I got the moves like Jagger
I got the mooooooves... like Jagger

I don't need to try to control you
Look into my eyes and I'll own you
With them moves like Jagger
I got the moves like Jagger
I got the mooooooves... like Jagger

You wanna know how to make me smile
Take control, own me just for the night
And if I share my secret
You gonna have to keep it
Nobody else can see this

So watch and learn
I won't show you twice
Head to toe, ooh baby, rub me right
But if I share my secret
You gonna have to keep it
Nobody else can see this

And it goes like this

Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss til you're drunk
And I'll show you
All the moves like Jagger
I got the moves like Jagger
I got the mooooooves... like Jagger

I don't need to try to control you
Look into my eyes and I'll own you
With them moves like Jagger
I got the moves like Jagger
I got the mooooooves... like Jagger

 

Urgullig valp!

Hittade detta klippet på Youtube efter att jag sett det på Animal Planet på tv :) Den blev utsedd av sagda tv-kanal till sötaste hunden i USA :) Måste ju vara den sötaste lilla valpen någonsin! Sötnöt var det här:

 

Ljung

Joel köpte lite ljung idag för att ha i rabatten :) Så här ser den ut:

 

 

 

Fläskfilé i whiskeysås

  • 1-2 st fläskfilé(er)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 - 3/4 dl whiskey
  • 1/2 dl kinesisk soya
  • 1 gul lök
  • champinjoner (valfritt)

 

Gör så här:

  1. Skiva fläskfilén och bryn den i stekpannan så den får fin färg (banka gärna ut köttet innan)
  2. Hacka löken och stek den
  3. Skiva och stek champinjonerna (kan uteslutas)
  4. Blanda grädde, whiskey och soya i en skål
  5. Lägg fläskfilén, löken och svampen i en ungsform
  6. Häll över blandningen, från steg 4, i ungsformen
  7. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter
  8. Servera gärna med valfri potatis och en god sallad. Blir ca 4 portioner av en fläskfilé

 

Resultatet :) Det är supergott jag lovar!

Inhopp

Kris på jobbet idag på morgonen och efter en del krångel så kunde jag hoppa in och ta turen :) Joel har oxå jobbat idag så han hade bilen till sitt jobb. Så efter strul med bussar som inte gick så fick en tjej från jobbet komma och hämta mig :P Men det gick bra, har jobbat från 10-16 idag. Tänkte på morgonen att det var ett tag sen jag hörde från jobbet och funderade på om det verkligen kunde va möjligt för mig att vara ledig i fyra dagar i sträck, det var det så klart inte ^^

Skönt väder ute idag! Soligt och hyfsat varmt, dock blåsigt som attan men det har lugnat sig lite nu i alla fall :) Kanske går ut på promenad senare. Joel ska iväg och fiska med sina bröder ikväll.

Snart dags att göra lite mat, en enkel falukorvsgryta blir det :)

Andra tomten klar!

Nu är tomte nummer två klar :)

 

Så här ser båda ut just nu :)

Trädgårdsbilder

Var ute nyss och fotade lite i trädgården samt molnen :) Allt medan Joel "tog hand om" mördarsniglarna ;)

 

 

 

 

 

 

 

Toloe på besök!

Toloe :)

 

Gottis som jag fick av Toloe. Hon hade köpt det i Iran när hon var där sist :)

 

Kärleksmumsen jag bakade som vi hade till fikat :)

 

Första spelet som vi spelade :)

 

Andra spelet :) Toloe hade med båda spelen

 

Spelande :) Trevlig eftermiddag!

Fredag!

Just nu håller jag på att snygga till lite här hemma. I eftermiddag kommer Toloe och vi ska fika och spela spel :) Ska slänga ihop lite kärleksmums innan dess oxå :) Ska bli kul eftersom jag aldrig bakat såna kakor själv ^^

Ute regnar det som vanligt :( Är trött på sånt här tråkväder nu, sommaren har verkligen regnat bort i år. För min del så är det höst nu.

Tänkte jag skulle lägga in lite fler recept här på bloggen :) Har bland annat ett superbra recept på kanelbullar samt fläskfilé i whiskeysås och morotskaka! Är det något som skulle uppskattas?

Ha det underbart hörni så hörs vi senare ♥

Promenad 2011-08-18

Klicka på bildern för att få dom större:

 

 

 

 

Gullungarna

Köttfärslimpa

Erika ville ha receptet på köttfärslimpa som jag nämnde i förra inlägget :) Detta är hur jag gör köttfärslimpa, går att justera kryddmängderna, morötterna samt osten. Det är dock viktigt att det är minst 400 gram blandfärs, blir lätt torrt med mindre mängd eller om det bara är nötfärs (/oxfärs). Ca 4 portioner. Så här kommer det:

 

  • 400 g blandfärs
  • 1 medelstort ägg
  • 2 dl rivna morötter
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 msk ströbröd
  • 3 tsk persilja
  • 2 - 2,5 dl riven ost
  • 0,5 - 1 pkt bacon
  • Flytande smör

 

Börja med att riva morötter och ost. Häll flytande smör i en ungsform, som den på bild 1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs, ägg, morötter, salt, peppar, persilja och ströbröd väl. Bladningen ska vara fast och fin. Platta ut lite mer än hälften av blandningen till en oval form, se bild 2. Placera den i ugnsformen Lägg sedan på osten, bild 3. Ta resten av färsen och platta ut den som ett lock och lägg på, bild 4. Tryck ihop kanterna ordentligt. Lägg på baconen, se bild 5. Stoppa in i ugnen och låt tillaga i ca 45 minuter. Färdigt! Obs, tänk på att osten smälter och därför lätt rinner utanför själva köttfärslimpan. Servera gärna med kokt potatis och grönpepparsås, se bild 6.

 

1.

 

2.


 

3.


 

4.



5.



6.


Berätta gärna i en kommentar om du provar detta recept och vad du tycker om det!

Långhelg

Idag är jag ledig från jobbet och börjar inte igen förän måndag :) Än så länge ser det ut så i alla fall, det kan ju dyka upp jobb det vet man aldrig ^^

Just nu håller jag på att brodera tomte nr 2 :) Ska fortsätta med det en stund till innan jag ska iväg in till stan och handla lite mat och sånt.

Ikväll blir det köttfärslimpa till middag, mums! Egenkomponerat recept :)

I morgon kommer Toloe hit på fika :) Har annars inget planerat för helgen. Ha det bäst, chokladhäst!

Efter regnet

Jisses vilket skyfall alldeles nyss! Gick ut och fotade lite när det slutat :):

 

 

 

 

 

 

 

Grenade

Bruno Mars underbara låt Grenade! Enjoy:

 

 

Easy come, easy go, that's just how you live
Oh take, take, take it all, but you never give
Should've known you was trouble from the first kiss
Had your eyes wide open
Why were they open?

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
cause what you don't understand

Is I'd catch a grenade for you (yeah yeah)
Throw my hand on a blade for you (yeah yeah)
I'd jump in front of a train for you (yeah yeah)
You know I'd do anything for you (yeah yeah)
Oh-oh I'd go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes I would die for ya baby, but you won't do the same..

No, no, no, no-oh

Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said hey when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman that's just what you are, yeah
You smile in my face then rip the brakes out my car

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love
Is all I ever asked cause what you don't understand

Is I'd catch a grenade for ya (yeah yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah yeah)
I'd jump in front of a train for ya (yeah yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah yeah)
Oh-oh I'd go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes I would die for ya baby, but you won't do the same..

If my body was on fire
Ooh you'd watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never ever ever did baby

But darlin' I'd still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya
Oh-oh I would go through all this pain, yeah
Take a bullet straight through my brain
Yes I would die for ya baby, but you won't do the same..

No you won't do the same
You wouldn't do the same Ooh
You'd never do the same
No no no no-oh.

 

Gotland snart ♥

Kvällen den 26/8 åker jag äntligen till Gotland igen! Stannar tills den 10/9 så det ska bli underbart :) Vi ska baka en massa, kanske göra saft och så :) Hoppas på att träffa några gamla vänner på ön oxå. Längtar!

Firar med en gotländsk visa, en hyllning till bondkvinnan:

 

Soli gynnar hällä

Mor ska kard u spinnä, bad´ va äut u inne
mor ska fingrä band u mor ska vävä linnä
mor ska stöir u ställe bad´ fyr stäur u sma
soli gynnar hällä haj u haj u ha

Här jär skördetäidar, snarest va de läidar
här ska rygen tas u oä liödi gläidar
mor ska stöir u ställe bad´ fyr stäur u sma
soli gynnar hällä haj u haj u ha

Mor ska upp äi täidä, mor ska tig u läidä
mor jär gammel men far inte ga pa säidä
mor ska stöir u ställe bad´ fyr stäur u sma
soli gynnar hällä haj u haj u ha

Första tomten klar!

Nu har jag precis broderat klart första tomten som ska bli en kylskåpsmagnet :)

Studiemöte

Var på möte igår med Lernia angående valideringsutbildningen till undersköterska som jag pratat om tidigare :) Vi pratade om några kurser som jag ska försöka validera. Det ska skickas papper från Lernia till Växjö kommun så ska dom "godkänna" allt. Efter jag fått besked där ifrån så är det bara att börja med valideringarna och sen resten av kurserna. Utbildningen är på distans så jag läser det mesta hemma. Får se hur mycket jag ska plugga, det bestäms senare. Hoppas i alla fall få fortsätta på jobbet så jag kan både jobba och plugga framöver :)

Har bokat båtbiljett till Gotland så snart bär det av dit :) Ska bli superhärligt att äntligen få komma hem, har inte varit där sedan i april! Hoppas bara det inte krockar med jobb eller plugg men det borde det inte göra. Jag har ju inget jobb inbokat efter den 26:e så. Jag vill ju jobba men jag känner att jag måste få åka till min ö ett tag. Blir för jobbigt psykiskt annars. Längtar dit! ♥

Catfight mellan Fluffy & Rookie!

Detta filmade Joel häromdagen :) Rookie är helt galen (vilket är fullt normalt för honom) och så blir det "slagsmål" mellan katterna. Ber om ursäkt för ljudet från tv:n som är i början på filmen. Hoppas ni gillar den! :)

Måndagsfynd

Halsbandet med den blåa fjärilen kommer från I.Me.My (Guldfynd) och kostade 80:- normalt, men med 70% rabatt fick jag det för  24:- :) Resten kommer från Ur & Penn där man fick köpa 5 valfria smycken för 100:- :) Ordinarie pris var 98:- för halsbandet och resten kostade 59:-/st. Kostade 414:- till ordinarie pris men jag fick allt för 124:-, vad sägs om det fyndet va? ;)

 

Detta är en sköldpadda fylld med sand, jättesöt och mysig :) Kommer från TGR och kostar 10:-

 

Det här är en virkdocka :) Exakt vad man virkar med den vet jag inte, återkommer när jag provat :P Kommer från TGR och kostar 20:-

Info

Brukar du komma i tid: Ja, får panik om jag är sen
Vad hade du i din mun senast: Mat
Har du bra kondition: Nej
Hur lång är du: ca 164 cm
Hur känner du dig just nu: Seg
Hur upplever du dig själv som person: Jättesvårt att säga..
Vanligaste färg på dina kläder: Svart tror jag
Kan du laga mat: Ja det tycker jag
Vad pluggar du: Inget för tillfället
Vad har du på dig just nu: Morgonrock (har precis duschat)
Har du någon fobi: Inte direkt fobi, men rädsla för vissa saker
Hade du en bra kväll igår: Jadå
Senaste inköp: Broderier
Ska du sova i din egen säng i natt: Yes
Senaste alkoholintag: Vet inte, ett bra tag sen
Har du haft mörkt hår: Ja, har nu
Är du morgonpigg: Nej
Vem snackade du med senast: Mamma (telefon)
Stjärntecken: Oxe
Varm favoritdricka: Te
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten
Alkoholhaltig favoritdricka: Smirnoff Ice
När gjorde du senast något riktigt dumt: Minns inte (förträngt förmodligen)
När hånglade du senast: Vet inte, pussas mest
Saknar du någon just nu: Ja, familjen
Hur ofta loggar du in på LunarStorm: Aldrig
Gillar du dokumentärer: Ja vissa
Vilka språk kan du prata: Svenska och engelska (samt lite grann ur en drös olika språk)
När fikade du senast: Häromdan
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Jävlas med mig eller dom jag älskar
Senast sedda filmen: Moon
Senaste impulsköp: En tavla
Favoritgata: Adelsgatan i Visby
Fikar gärna hos: Mamma och pappa
Bästa lunchställe: Hemma
Bästa Middagsställe: Nån mysig restaurang
Favoritgrönsak: Majs
Favoritfärg: Grön
Favoritmat: Köttbullar
Favoritmärke: Nike
Favoritdjur: Katt
Favoritskor: Gympadojor
Motionerar: Promenerar (och simmar ibland)
Det dyraste jag köpt: Min laptop
Dansar helst till: Det mesta faktiskt
Bästa romanen: Svår fråga..
Favoritprodukt på Apoteket: Flourtabletter
Bästa förfestmusiken: Vilken som
Reser helst till: Var som helst nästan
Älsklingsljud: Har jag nog aldrig funderat på
Mitt sämsta köp nånsin: Wii Fit (för lågt i tak hemma)
Är du bekymrad över något just nu: Inte för tillfället
Favoritland förutom Sverige: Italien
Längtar efter: Att få åka till Gotland igen
Gillar du Allsång på Skansen: Ja ibland
Senast lästa papperstidning: Smålandsposten
Senaste telefonsamtal: Mamma
Haft sex med en av ditt eget kön: Nej
Kär: Ja!
Varit i Polen?: Nej
Hur gammal var din mamma när hon födde dig: 32
Vill du ha barn: Ja!
Hur många resväskor äger du: 2-3st
Tittade du på tecknat när du var liten: Ja, vem gjorde inte det?
Vad var den senaste musik du lyssnade på: Nåt på radion
Vad är det bästa med dig: Att jag är jag
Vad är det sämsta med dig: Att jag är långsint
Hur var du som barn: Oj, det är bättre om andra berättar
Har du bra kontakt med din familj: Ja
Har du varit kär: Of course
Hur stora fötter har du: Hm, har inte mätt dom..
Hur ofta filar du dem: Aldrig i stort sett
När var du riktigt full senast: Aldrig varit full
När ångrade du senast något du gjorde på fyllan: Se föregående fråga
När dansade du senast: I förrgår på skoj 
Följer du någon Tv-serie: Simpsons, How I Met Your Mother, Scrubs & Family Guy (och några till)
Vad gjorde du nyårsafton 1999: Firade med släkten hos mormor & morfar
Vilken roll hade du i skolan: Pluggis
Vart vill du åka på storstadssemester: Rom
Vart vill du åka på solsemester: Hawaii, Maldiverna, Grekland mfl.
Vill du gifta dig: Ja!
Hur långa ögonfransar har du: Vem mäter sånt?
Brukar du bada på sommaren: Ja så ofta jag kan
Älskar du alla former av sport: Nej, älskar inte sport i någon form
Lyssnar du på radio? Vilken kanal: I bilen. Rix Fm eller Mix Megapol
Är du med i någon fackförening: Nej
Har du gjort något kriminellt: Snattat som barn
Vad är det första du gör på morgonen: Vaknar
Vad är det sista du gör innan du somnar: Pratar med Joel
Vad äter du oftast till lunch: Varierar så gott jag kan
När åt du kött senast: Idag
Sopsorterar du flitigt: Ja det tycker jag
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Inga
Har du några allergier/handikapp: Nej
När besökte du ett gym senast: Gymmet i skolan kanske?
Äger du en cykel: Ja
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Hyfsat
Favoritgodis: Kinder Bueno
Är det nåt du absolut inte äter: Jo en hel del, typ husdjur och inälvsmat
Musik just nu: Blandat
Vad sa du senast: Hejdå
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Framtiden
Sommarplaner: Jobb mest
Hur många kuddar sover du med: Två
Favoritväder: Soligt och ca 22-23 grader
Om du var fast på en öde ö, vilka 3 saker skulle du ta med: Kniv, fiskespö och spade
Spelar du nåt instrument: Nej
Morgon- eller nattmänniska: Natt
Sparare eller slösare: Både och..
Vem är viktigast för dig: Min familj & Joel
Bästa film: Avatar
Tror på liv på andra planeter: Nja..
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja (Joel)
Älskar du henne/honom fortfarande: Ja (Joel)
Tror du på mirakel: Nja
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej!
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Vet inte men minst 2
Bio eller promenad: Promenad
Är du kittlig: Ja
Snarkar du: Ibland
Rädd för insekter: Njao 
Äckligaste insekten: Silverfisk, tvestjärt och riddarskinnbagge
Största svaghet: Vet inte
Det här är jag bra på: Fota ;)
Bästa bok: Vingklippt Ängel
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja: Flyga
Vad vill du jobba som: Vet inte, bara det är ett jobb där jag trivs
Chips, morötter eller godis: Godis
Pizza eller hamburgare: Båda
Skriver du dagbok: Nej
Har du nån partner: Ja
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig: Kanske
Stökigt eller välstädat: Gärna välstädat bara jag slipper städa
Gungar du på stolen: Nej, men gjorde när jag var liten
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump: Tror inte jag skulle våga
Vilken hand håller du gaffeln i: Vänster
Hur är din drömpartner: Som Joel
Hur många syskon har du: 2 bröder
Vad är du mest rädd för: Att förlora någon som jag älskar
Är du rädd för blod: Nej
Saltar du på maten: Oftast inte (bara under tillagningen)
Gillar du att sjunga: Jao
Vilket gymnasieprogram gick du och varför: Samhäll-språk för jag är språknörd
Anser du att du är stark: Nej inte direkt
Brukar du sola: Jo ibland men blir inte brun för det
Vad gör du om du får hicka: Håller andan
Kaffe, te eller inget: Te
Har du en besatthet: Nej det skulle jag inte påstå
Första bästa kompis: Linda
Första kärlek: Joel
Första husdjur: Gustav min katt
Första semester: Med familjen som liten
Första jobb: Hjälpte till på bondgården hemma under min uppväxt
Första köpta skiva: Ingen aning, någon Hits for kids kanske
Första piercing: I öronen (6-7 år)
Första konsert: Lena Ph, Uggla å Darin tror jag
Sista spelade CD: CD? Vad är det? ;)

Oj!!

Så här ser statistiken ut på min blogg nu, igår var det 82 st på min blogg! Fick en chock när jag såg det :P Helt galet! Jätteglad :)

Tetider!

Äntligen är det tetider igen :) Börjar bli kallt ute och vad är väl bättre att värma sig med än en stor härlig kopp te? :) Gillar inte att dricka te när det är jättevarmt ute.

 

Mitt favoritte :) Doftar och smakar underbart!

 

Te :)

 

En klick av svärfars honung i teet är "grädden på moset" :)

Promenad 2011-08-14

Är mest nöjd med humlorna, nyponet och spindeln med nät :) Klicka på bilderna:

 

 

 

 

 

 

Mediekrock

Igår var dessa två Expressens respektive Aftonbladets huvudrubriker på deras hemsidor samtidigt. •Expressen: "Minusgrader i Dalarna - Risk för frost - Höst i norra Sverige. Sommaren över på flera håll. SMHI: Tidigare än normalt." •Aftonbladet: "Trodde du sommaren var slut för i år? Då får du tänka om. Meteorologen: Det ser ut att kunna bli ganska vackert väder."

Lustigt hur olika meteorologerna ser på vädret och årstiderna :P Jag håller dock med Expressen, just nu är vädret verkligen höstlikt tycker jag.

Julbroderier

Fyndade dessa broderier idag på Alvesta marknad :) Kostade 50:-/st och sammanlagt sparade jag 240:- räknat på det ordinarie priset :) Det kallar jag fynd! Ska bli roligt att sätta igång med dom, men vilken ska jag börja med? :) Vad tycker du som läser detta?



Så här stod det på påsen jag fick :)

Promenad 2011-08-12

Idag är jag mest nöjd med snigeln, månen och den gråa katten :) Klicka på bilderna så blir de större:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nytt besöksrekord!

Igår besöktes min blogg av 48 underbara männsikor :) Fortsätt så hörni! ♥

Mysisen

Fluffy tycker om att göra det mysigt för sig själv :P

Promenad nr 2 2011-08-11

 

 

 

 

 

 

 

Promenad 2011-08-11

Varit ute nu i ca 1,5 timme och promenerat/fotat. Perfekt väder för att fota idag faktiskt. Blev jättenöjd med bilderna idag :) Är mest nöjd med lingonens, spindeln och fjärilen :) Klicka på bilderna för att få dom större (Det kan ta en stund att ladda bilderna så ha tålamod!) :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utbildningar

Fick idag brev från Lernia angående en valideringsutbildning som jag sökt till. Där stod att jag skulle på studiebesök och att jag skulle maila och boka in tid, vilket jag tänkte göra men inte hann eftersom en kvinna hann ringa först. Vi bokade in ett möte/studiebesök tillsammans nästa måndag. Hoppas allt går bra och att jag sedan kan börja så fort som möjligt :)

Blev intagen på ky-utbildningen för flera veckor sen och tackade ja, men jag får avsäga mig den om jag kan börja på Lernia istället. Tror Lernia-utbildningen är bättre för min del, eftersom då kan jag förmodligen jobba samtidigt som jag pluggar och så blir jag undersköterska efteråt (vilket det inte verkar som att man blir av ky-utbildningen).

Återkommer med mer info om detta senare. Hoppas även få något besked från chefen snart om jag får fortsätta på jobbet även i höst. Enligt mina arbetskamrater kommer det finnas behov av folk framöver oxå. Skulle vara jätteroligt i så fall. Men det bästa vore så klart en fast anställning, det skulle helt klart göra mig överlycklig :) Vi får se vad framtiden bär med sig :)

Snart väntar i alla fall en lång jobbhelg ^^

Nu ska jag gå ut på promenad eftersom jag har lite ont i ryggen. Ha det underbart allesammans!



Hängslen

Har fått tag på hängslen nu :) Har provat dom lite grann och dom verkar bra :)

Kattrast

Jag och Joel var ute och rastade katterna förut när det var uppehåll :):

 

 

 

 

 

Arco Iris

Denna fina regnbåge var här utanför för en stund sedan :) Tyvärr så stannade den inte så länge eftersom det slutade regna:

 

 

 

Ha det bäst, chokladhäst!

Ledig + trist väder

Är ledig idag och i morgon från jobbet, så man kan säga att detta är min helg denna vecka :P Tog det bara lugnt på förmiddagen och spelade Plants vs Zombies :) Nu har jag tagit en liten paus i städandet jag håller på med nu på eftermiddagen. Tänkte egentligen åka till stan idag men det blåser massvis ute och regnar lite ibland så det är inget roligt väder att gå på stan i. Kanske blir det i morgon istället, vi får se. Är på jakt efter ett par hängslen att ha istället för bälten, som sitter så konstigt i ryggen på mig. Joel ska kolla på Jula efter jobbet åt mig :)

Dags att återgå till den jätteroliga (=inroni) städningen!

 

Tunroth

Som jag nämnde i tidigare inlägg så var vi i Gransholm men Tunroth-klanen ikväll :) Nästan alla var där och det var mycket trevligt att få träffa alla :) Det bjöds på god soppa gjord på vildsvin och massa grönsaker. Mycket prat blev det.

Just nu har jag inte så mycket mer att skriva. Jag hoppas på fint väder i morgon när jag är ledig så jag kan gå ut och fota :) Kanske åker in till Växjö en sväng oxå men har inte bestämt mig ännu. God natt!

Kortis

Slänger in ett kort inlägg nu eftersom vi snart ska iväg ner till Gransholm där (förmodligen) hela Tunroth-klanen ska samlas :) Har jobbat hela dagen och handlade lite innan jag körde hem. Sedan dess har jag hunnit med att duscha men inte mycket mer :P Sjukt tråkigt väder nu, regn jämt och ständigt. Dåligt sommarväder måste jag säga.. Ledig två dagar nu och sen jobb hela helgen. Ha det så bra så återkommer jag senare ikväll ♥

Rango

Rango är en amerikansk datoranimerad film av Gore Verbinski, som även regisserat dom första tre Pirates of the Caribbean-filmerna och The Ring bland andra. Det är en välgjord, annorlunda och rolig film :) Rösten till Rango spelas av Johnny Depp.

Filmen handlar om leguanen Rango som hamnar i Mojaveöknen på grund av att han föll av sin ägares lastbil. Efter en stunds vandring kommer till staden Dirt, där det bor en massa olika och udda djur. I staden råder det vattenbrist, och ingen vet hur det kommer sig. Rango och flera andra i staden bestämmer sig för att ta reda på varför och lösa problemet.

 

 

 

Trailer:

Designbyte

Dags för ny design på bloggen tycker jag :) Om ni inte ser den direkt så uppdatera sidan (F5). Så här ska det se ut:

 

Prommis 2

Glömde att jag tog bilder som sparades i kameran igår och inte på minnet så här kommer lite fler bilder från gårdagens promenad :):

 

 

 

 

 

 

Värsta kattgoset

Joel fotade idag när katterna var gosiga tillsammans :) För första gången så hoppade Fluffy upp till Rookie :P

 

 

 

 

 

Prommis

Batterierna i kameran tog slut efter mindre än halva promenaden ikväll så det blev inte så många bilder som jag tänkt :/ Men här är några i alla fall:

 

 

 

 

 

 

 

Butter

Arg Fluffy :P

Regnbilder

Idag är det riktigt tråkväder ute. Men det fint att fota när det är uppehåll:

 

 

 

 

 

 

 

 

Mega Man II

Joels projekt förra sommaren när han hade semester :):

 

Mega Man - Crash Man - Flash Man - Metal Man - Bubble Man - Heat Man - Wood Man - Quick Man - Air Man

 

Gjorda på pärlplattor. Är gubbar från spelet Mega Man II.

Hemmagjord pizza

Pizzadeg - tomatpuré - skinka - stekta champinjoner - ananas - musslor - oregano :)

 

Och ost :P

 

Färdig!

Svamp

Vet nästan inte vad någon av dessa svampar heter så jag skriver inte bildtext :):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joel har roligt med en röksvamp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Promenixxx

Eklöv

 

Bär

 

Blåklocka

 

Blåbär

 

Vatten

 

Skräddare

 

Skalbagge

 

Stooor myrstack (hela bruna området runt själva kullen oxå)

 

Bär

 

Gulis

 

Skogssnigel

 

Lurvig larv (eller larvigt lurv?)

 

Rosavit

 

Lupin (med humla på)

 

Havre

 

Skogssnigel

 

Bärfis (foto: Joel)

Katterna ♥

Rookie ♥

 

Fluffy ♥

 

Ligger på tvätten :P

 

Chillar i fönstret vid Aloe Veran :)

Bilder från nya kameran!

Taggigt :)

 

Vindruvor :)

 

Björkträden utanför tomten :)

 

Bi :)

 

Gul :)

 

Nypon :)

 

Rosaorange :)

 

Orange :)

 

Rosa :)

 

Orangegul :)

 

Vit :)

 

Lila :)

Nikon Coolpix L120

Nya älsklingen ;) Inhandlad idag på Media Markt för 1990:- varav Joel betalade hälften, tack! ♥ Kameran är en Nikon Coolpix L120 och är en hybridkamera på 14.1 megapixel. Hybrid betyder ungefär att den är en blandning av en kompaktkamera och en systemkamera. Kommer bilder om en stund som jag var ute och fotade nyss :)

Lugn dag

Idag är jag trött. Hämtade Joel vid två-tiden i natt i stan och var sen för trött för att kunna somna så jag somnade inte förän fyra-tiden. Gick upp vid 9.45 så inte många timmars sömn i natt. Är yr just nu :( Så idag blir det lugnt :)

Ska nog in till stan och handla mat sen oxå :) Häromdagen köpte jag en "spruta" som man marinerar kött med som vi tänkte prova idag. Kan lägga upp ett inlägg om detta senare :)

Ha en underbar dag allesammans ♥

Rix Fm Festival!

Scenen med "presentatörerna" Alexandra och Stefan!

 

Toloe på väg till Rix Fm Festivalen!

 

Förbandet som inledde med ett antal sköna låtar!

 

Ulrik Munther! Framförde bland annat sin hit Boys Don't Cry :)

 

Love Generation! Sjöng bland annat låten med samma namn som gruppen :)

 

Vincent! Framförde bland annat låten Miss Blue :)

 

Broken Door! Mitt favorituppträdande under kvällen :D Framförde låtarna Angel, In The Shadow (även känd som Sunday Morning) och nya singeln Hey You :)

 

Erik Segerstedt! Han körde några EMD-låtar bland annat :)

 

Eric Amarillo! Naturligtvis sjöng han sommarplågan Om Sanningen Ska Fram :P

 

Finalen var så klart Eric Saade till allas förtjusning! Sjöng bland annat Hearts In The Air och Popular :)

 

Utsikt över Växjö från pariserhjulet på Axels Tivoli som vi åkte :)

 

En del av tivolit uppe från pariserhjulet :)

Karl-Oskar

Har precis kommit hem från jobbet och duschat. Ikväll blir det Karl-Oskar-dagarna i Växjö med Toloe :) Vi ska se på Rix Fm-festivalen :) Det blir säkert kul ^^ Hoppas bara det är uppehåll, har ju regnat en del idag. Inte roligt att stå där och bli blöt hela kvällen.. Ska nog ta med kameran så kanske man kan få någon (bra) bild :)

Joel ska träffa några kompisar ikväll så det blir nog lite fredagsmys själv ikväll efter konserten ^^ Är ledig hela denna helgen och det ska bli skönt. Nu är det sista dagarna på Joels semester så på måndag blir det jobb för honom igen :P

Kudden igår var sådär, men svårt att avgöra efter bara en natt tror jag :) Får fundera mer på detta.

Idag fyller min älskade brorsdotter Ebba 3 år, grattis gumman ♥

 

 

Provar ny kudde i natt

Har jobbat ikväll och ska iväg till jobbet igen på morgonen ^^ Dom har en special-kudde på jobbet med någon sorts vete i, minns inte vad den heter. Men det är i alla fall någon asiatisk hälsokudde som formar sig efter huvudet och ska vara allmänt bra. Personalen skulle beställa såna kuddar gemensamt så nu har jag tagit hem den på prov. Så i natt blir det ny kudde, ska bli intressant att se om den är så bra som man hört :) Kommer bli annorlunda då jag är van att sova med två kuddar.. Om den är bra så kanske jag beställer :) Skriver här vid ett annat tillfälle (i morgon om jag hinner) om hur den är.

Dåligt humör

Är inte på så jättebra humör idag, av flera anledningar som jag inte behöver dra upp här. Men ibland har man sådana dagar och det är okej att inte alltid vara glad och på topp. Är trött oxå och har egentligen bara lust att gå och lägga mig i sängen och sova.. Det går ju inte eftersom jag snart ska iväg och jobba. Men det blir nog bättre snart ^^

Lupinfrön

Idag innan lunch var jag ute och plockade ett par hundra frön från massa olika lupiner på olika ställen till mamma :)

Liten kotte

Denna söta lilla igelkottsungen träffade jag på idag, under min jakt på Lupinfrön :):

 

 

 

I tvättkorgen

Igår natt/morse tyckte Fluffy att det var helt okej att ligga och sova i tvättkorgen :P

 

Rookie var så klart nyfiken :)

 

Sötis :)

Vildsvin

Detta åt vi till lunch idag och blir även matlåda till jobbet ikväll :D Vildsvin är supergott och borde ätas mycket mer i Sverige anser jag!

Ölands Djurpark bildbomb del 6 (sista delen)

Sista bilderna nu, bilderna är tagna från pariserhjulet:

 

Vattenlandet

 

Ölandsbron på håll

 

Nöjesparken

 

Joel i hjulet :P

 

Vattenlandet och parkeringen

 

Pariserhjulet

 

Utsikten

 

Pirate Island

Ölands Djurpark bildbomb del 5

Blandade bilder:

 

Jag som kör till Öland (Foto: Joel)

 

Ölandsbron! (Foto: Joel)

 

Joel ♥

 

Här köpte jag älgen

 

Fin karusell med Disney-motiv (vi åkte inte den)

 

Fina målade bilder

 

Vi åkte ett litet tåg som går en liten runda på djurparken, måste va gjort för barn eftersom vi satt som packade sillar :P

 

Joel väntar på att få åka (längst till vänster i bild med vit tröja)

 

Sockervadd = sockerkick :P

 

Vatten till hundarna som besöker parken

 

Pommesfigur :P

 

Dubbel dubbelburgare

 

Fin skylt bland fina blommor

 

Korvgubbe

 

Ölands Djurpark bildbomb del 4

Bilder på djuren!:

 

Unga strutsar

 

Antiloper

 

 

Gnu

 

Lejonen myser med varann

 

Struts

 

Ponnys

 

Brun apa

 

Svart apa med lustigt läte

 

Tvättbjörn

 

Apor

 

Dödskalleapa

 

Kalkon

 

Vit jak

 

Babianer

 

Svart-vita små apor i hög

 

Häst

 

Söt brun apa

 

Tigrar

 

Papegojor och kakadua

 

Dingos

 

Lo-djur

 

Sumpbäver

Ölands Djurpark bildbomb del 3

Mer bilder på djuren :):

 

Kakadua

 

Gullig liten apa

 

Kragbjörn

 

Häftig fågel (Kookaburra)

 

Söta svarta apor (Goeldis Marmosett)

 

Tamarin

 

Papegojan Jako

 

Höns av olika slag

 

Tapirer

 

Cool uggla (Berguv)

 

Lamor

 

 

Nandu

 

Emu

 

Kamel

 

Jättesköldpadda

 

Getter

 

Colobusapa

 

Ringsvanslemur

 

Zebror

 

Påfågelhöna

Ölands Djurpark bildbomb del 2

Fortsättning på bildbomben :) Fler djur:

 

Massa kaniner

 

Kanariefåglar

 

Jättegulliga små silkesapor

 

Flamingos

 

Sköldpaddor

 

Varan

 

Gröna Amazonpapegojor

 

Grå papegoja

 

Färgglada papegojor (blågula ara)

 

Fågel (näshornsfågel)

 

Get

 

Stork

 

Söta fåglar

 

Björn chillar i ett träd

 

Underbart söt surikat

 

Mungos

 

Schimpanser

 

Sebu (nära släkt med vanliga kor)

 

Japansk makak

 

Känguru

Ölands Djurpark bildbomb del 1

Här kommer lite bilder från djurparken idag :), först från terrariet:

 

Apa

 

Spindel

 

Apa

 

Ödla (Leguan)

 

Ormar

 

Orm

 

Kungsboa

 

Orm

 

Orm

 

Ödla

 

Orm

 

Orm

 

Alligator

 

Groda

 

Orm

 

Majsorm

Ölands Djurpark!

Idag har vi (jag och älsklingen) varit på Ölands Djur & Nöjespark hela dagen :) Det var jättekul och jag har fotat massor så ikväll kommer det flera inlägg med bilder :) Vi började med djurparken, sen nöjesparken och till sist vattenlandet! En underbar dag helt enkelt :)

 

Entrén :)

 

Klistermärket på bilen, som nu är mystiskt borta :P

 

Denna söta lilla kylskåpsmagnetsälgen köpte jag där för 5:- :)

 

"Vinst varje gång" :P Blir nog presenter till Ebba :)

Böcker!

Böckerna jag beställde förra veckan har kommit idag :) Ska bli kul att läsa, hoppas dom är bra :)

Ur form

Jisses, blev lång jobbvecka, 7-dagar i sträck har jag jobbat ^^ Så just nu är jag lite ur form och behöver vila mig. Var i stan och handlade lite mat och sånt efter jobbet. Klantade mig flera gånger, bland annat så slog jag huvudet i bilen (rackarns så ont det gjorde) och på drive-in på Max så körde jag ifrån drickan, så jag fick stanna och gå in och hämta det efter tillsägelse av Joel.. :P Så chill ikväll! Skönt att man är ledig i morgon och jobbar kväll på onsdag så jag kan vila och va i form igen på jobbet :)

RSS 2.0