Valborgsmässoafton

Idag bjuds det på strålande sol och 22 grader i skuggan :D Det gillas starkt! Har varit ute förut och lapat sol efter jobbet :)

Ikväll är vi bjudna till Pia med familj för lite valborgsfirande och mat :) Vi är båda lediga i morgon så då behöver vi inte stressa hem sen.

Har tänkt att vi ska ta och sätta upp det lilla växthuset som jag köpte, snart :) Måste se hur stort det är och vad vi kan få plats med. Ett par gurkplantor blir det i alla fall, för dom har jag redan försått inne :P Blir nog spenat med om vi får plats med det, spenat behöver man odla ganska mycket av för att det ska räcka till stuvning :)

Ha en skön valborg alla ♥

Sundag 29:e Ápril

2012-04-29: Ängges dag

Ett riktigt ängge är en artrik slåttermark som är lagom glest beväxt med träd och buskar. Det är mycket arbetskrävande och inte lönsamt men gott för själen.

 

Lördag

Lugn dag måste jag säga :P Men det får man ha när man har jobbat så länge och natt dessutom ^^ Jon var här en sväng och vi har kollat på The Fellowship of The Ring och nu ser vi The Two Towers :)

Förutom det så har vi grillat supergott kött, jag har pratat med mamma i 1,5 timme i telefon och spelat en del Sims :) Känns som alla åker utomlands och jag blir så avundsjuk :( Jag vill oxå!

I morgon blir det jobb igen, 8:30-16:00. Men jag känner mig ganska trött, blir alltid det vid nattjobb, så jag funderar på att krypa ner i sängen snart :P Ha det bra och god natt ♥

Laudag 28:e Ápril

2012-04-28: Fagningblåmmdagen

När fagningblåmmar, vitsipporna, snabbt växer upp från sin jordstam och lyfter upp vissna löv är det dags ti fage ängge, att räfsa lövängen som de växer i.

 

Grönt är skönt!

Slängde några gamla halvvissna blommor häromdagen och har nu köpt lite nya växter :) Blir bara grönt denna gången. Köpte två av dom på ICA för 10:-/styck :P Tycker det är härligt med nya växter, det piggar upp :)

 

 

 

 

 

A Frog Sitting on a Bench Like a Human

Haha vilken stentuff groda ;)

Fredag

Ja då är man ledig några timmar innan man ska iväg och jobba kvällen och natten :) Tänkte stryka kläder och duscha, men förutom det så tänker jag bara göra det jag har lust med :P Ska jobba på söndag oxå och eventuellt gå på bio då. Jobbade över lite igår så jag kom hem först vid 18:30-tiden ^^ Då åt vi kycklingsallad, så gott! Jobbar måndag och även på min födelsedag, vilket kanske inte är så kul men jag tänkte ändå inte göra nåt speciellt på den dagen så det gör inte så mycket :P

Vädret idag verkar bli lika trist idag som det varit dom senaste dagarna :( Men jag hörde att det skulle bli varmt i helgen eller början av nästa vecka så det hoppas jag verkligen på! Hoppas ni har en bra fredag ♥

Fredag 27:e Ápril

2012-04-27: Purrhynsis dag

Purrhyns är den gemensamma benämningen på brushanehane, purrhane och brushanehona, purrhyne. I parningsdräkten har purrhan’n en krage på halsen, som kan purres upp, resas upp.

 

 

 

Torsdag 26:e Ápril

2012-04-26: Pärsättningsdagen

En av vårens viktigaste dagar är pärsättningsdagen, när potatisen skall i jorden. När den är väl nedmyllad kan man andas ut ett tag, tills groddarna har kommit upp ur jorden och man börjar oroa sig för sena nattfroster.

 

Mini & champinjonen

 

 

 

Onsdag 25:e Ápril

2012-04-25: Tålkens dag

Rödbenan kallas tålken, tulken eller stullken på gutamål. Det är ett gott tecken om man får höra tålkens gälla och ängsliga läte, för det modar regn, förebådar regn.

 

Promenad 2012-04-24

 

 

 

 

 

Nya sedlarna!

Idag presenterades dom nya svenska sedlarna som kommer ut 2014 (tror jag) och jag tycker dom är jättefina :) Ser modernare och trevligare ut tycker jag :) Mynten ska visst förändras lite oxå. Vad tycker ni?

 

Lånad bild från Google

Ledig tisdag

Idag är jag ledig från jobb :) Joel är oxå hemma eftersom han inte är helt pigg ännu :/ Idag står tvätt och strykning på schemat. Måttligt roligt men det måste göras :P

Har tänkt att sätta mig lite vid mitt pussel idag med :) Har inte blivit av/inte haft tid att pussla på ett par dagar och idag har jag verkligen lust att sätta mig där :)

Ikväll är det födelsedagskalas för Alexander och Linus som fyller 20 respektive 14 år (dom är syskon) :) Men Joel ska nog inte gå och jag vet inte om jag ska gå. Tråkigt att inte Joel är frisk så vi kunnat gå tillsammans.

Hoppas ni har en bra tisdag!

 

Teisdag 24:e Ápril

2012-04-24: Håiskäres dag

Håiskäre, öskaret, var livsviktigt att ha med i båten vid fiske. Den som olovligen tog någon annans öskar straffades hårt av hamnrätten i fiskeläget.

 

Måndag 23:e Ápril

2012-04-23: Eidsmäkkars dag

Id är en god fisk om den fångas på hösten eller våren innan den har lekt i åar och bäckar. Eidsmäkkar blir det om man mal idfiléer med alla småben kvar, blandar med malet fläsk, ägg, ströbröd och kryddor, samt formar flata bullar som man steker.

 

Sjukdomar

Har haft en rolig dag med massa bakande :) Var nere förut hos Tore och lämnade alla kakorna och köttbullarna. Han blev jätteglad :) Han kände sig inte så farligt sjuk vilket är skönt.

Värre är det för Joel som har blivit magsjuk :( Usch stackarn säger jag bara ♥ Själv känner jag lite grann av en förkylning på gång :/ Får dränka mig i (hand)sprit.. Så frågan är blir jag magsjuk eller förkyld, eller båda delarna? :( Själv hoppas jag på att jag på något mirakulöst sätt håller mig frisk igenom detta. Ska ju jobba i morgon. Ska egentligen lämna blod på tisdag men jag skjuter nog upp det ifall jag skulle bli sjuk nu eller precis efter jag lämnat (vilket är sjukt jobbigt). Håll tummarna för att jag håller mig frisk :)


Tillägg kl 21:30: Troligtvis är det en biverkning från en medicin Joel tagit och inte någon sjukdom eller influensa. Därmed slipper jag med all sannolikhet att bli magsjuk och kan jobba i morgon :) 

 

Svärfarskakor

Hörde att svärfar (Tore) är sjuk (förkyld) så jag har ägnat halva förmiddagen och hela eftermiddagen åt att fixa kakor till honom ♥ Dels ska han få kakorna på bilden (fast fler) och dels ska han få morotskaka och som en extra grej ska han få mina hemgjorda köttbullar oxå för dom gillar han verkligen ;) Så nu måste han krya på sig!

 

Överst till vänster: brysselkex, överst till höger: gaffelkakor med havresmak, mitten: äppelmuffins, nere till vänster: havrekakor med russin och nere till höger: kokosdrömmar :)

Promenad 2012-04-21

Var ute på en promenad i det sköna vädret idag :) Passade på att fota och några tussilago fick följa med mig hem :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grillat är gott!

Kvällsmaten :D

Carrot cake

Längesen jag bakade något här hemma förutom bullar så jag och Joel slängde ihop en morotskaka :) (Mobilbild)

Mini & Milli pusslar

 

Mycket på agendan

Har hunnit med en hel del idag :P Har bland annat slängt in en maskin tvätt som nu är i tumlaren (ska tvätta mer sen), städat en del, pratat med mamma i telefon och varit i Växjö och handlat mat :P Tänkte snart påbörja en morotskaka, och medan den är i ugnen ska jag torka golven :) Joel har hjälpt till med städningen oxå, fast han har ont i ryggen ^^ Sen ska jag nog sätta mig med mitt pussel igen :) Fast Molly har slarvat bort en pusselbit :( Ikväll ska vi troligtvis grilla (om vädret tillåter) och sen kolla på film :) Skulle behöva stryka kläder oxå men det får nog bli i morgon istället.

Ska bara tillägga att jag nu har sett alla fyra säsonger av The Big Bang Theory (som jag köpte på dvd) och jag fullkomligt älskar den serien och jag hoppas på många fler säsonger! :D

Vad händer hos er idag då? ♥

Laudag 21:a Ápril

2012-04-21: Årdis dag

Ård är ett ord som betyder ord. Men på södra Gotland betyder det också en stenig udde som sticker ut i havet. Det finns 150 sådana uddar som har ett namn som slutar på ård.

 

Somebody That I Used To Know

Dags för ett nytt musiktips tycker jag :) Har nu fastnat för Gotye feat. Kimbra med låten Somebody That I Used To Know ♥ Gillar verkligen musiken och texten men videon är lite knasig ;) Enjoy!

 

 

Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end
Always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened
And that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger
And that feels so rough
You didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
And I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know...

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened
And that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger
And that feels so rough
You didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Somebody (I used to know)
Now you're just somebody that I used to know
Somebody (I used to know)
Now you're just somebody that I used to know
I used to know
That I used to know
I used to know

Somebody...


Nya tvmöbeln

:)

Före detta hårig

Så här kan det gå om katterna får leka med en och samma leksaksmus för länge :P

Fredag

Har börjat dagen med att slänga in en maskin tvätt, manglat handdukar och plockat in ren tvätt i garderoben. Nu är jag ledig fram till måndag :) Ska fixa mer här hemma idag men chilla lite emellanåt oxå ;) Ska ta en dusch sen med.

Ikväll ska vi hem till Ola med familj, mys :) Längesen jag var där.

Känner mig ganska seg idag, ute snöade det förut :/ Trist som tusan.. Jon har gjort en ny tv-bänk åt oss som vi fick hem igår :) Ska fota den sen så får ni se :)

Torsdag 19:e Ápril

2012-04-19: Tåilus dag

Tåilu är spillkråkan, den största hackspetten som finns här. Det är en imponerande fågel som hörs långt och flyger snabbt och energiskt med sin kantiga kropp och närmast hammarliknande huvud.

 

Onsdag 18:e Ápril

2012-04-18: Kåksus dag

A kåkså, eller kåkse är en långskaftad träklubba som förr användes till att slå sönder och sprida ut gödselkokor, göislrukar, på betesmarken. På senare tid har det blivit populärt ti kåkse med golfbollar.

 

Långjobb

Har två såna där riktigt långa dar på jobbet nu, med början idag ^^ Så jag hinner inte med så mycket mer än att jobba :P

Fick påminnelse från Karin om att jag inte lagt upp något om Mini på länge så det måste jag ta tag i till helgen när jag är ledig :) Hade ju helt glömt bort honom :/ Tar gärna emot fler förslag, tack! :)

Molly har lyckats slarva bort en pusselbit för mig :( Har letat igenom hela huset men inte hittat den :( Lyckades slå emot en grej i jakten på pusselbiten så jag slog ett "hål" i läppen som nu svullnat lite och tanden innanför gör lite ont :( Så inte alls kul något av det!

Hoppas ni haft en bättre kväll än jag i alla fall :)

Rapport

Hm, känner att jag inte har så mycket att rapportera här :/ Känns som mittt liv går i sin vanliga lunk och inget nytt händer, vilket är ganska trist..

Tar gärna emot förslag om vad ni vill att jag ska blogga om! Är det något som jag inte skrivit om på länge som ni vill läsa om? Är ni nyfikna på något i mitt liv? Finns det något ni vill se bild på? Hjälp mig här va, behöver lite pepp nu hörni :) Kram till alla ♥

Teisdag 17:e Ápril

2012-04-17: Lambgiftis dag

Gift kommer av giva. Lambgift är ett hus ute på betesmarkerna, där man ger lammen extra foder under den kalla årstiden och där de kan komma under tak. Lambgiftar är ibland försedda med agtak och kan se ut som stengrundshus från järnåldern.

 

Klösmöbel

Köpte ny klösmöbel till katterna idag på CityGross :) Den var nedsatt från 350:- till 90:- :) Fick till och med en modell när jag skulle fota den (se bilden) ;)

Appar!

Är på jakt efter nya appar till min nya mobil :P Så hojta till om ni vet någon bra :) Oavsett vad det är för app så vill jag ha förslag och rekommendationer tack :)

 

Lånad bild från Google

Måndag 16:e Ápril

2012-04-16: Lambunggars dag

Det finns inga får på Gotland, inte ens på Fårö. Det finns däremot gott om lamb och lambi, fåren, får lambunggar.

 

Semesterplaner

Har fått veta att jag får min semester vecka 31-32 precis som jag önskade :) Har ju redan tagit ut en vecka och jag har inte så många dagar att ta av heller så semestern blir lite kort men det gör inget. Kan va bra att ha någon semesterdag över att ta ut om man har behov av det tidigare eller så.

Dock vet jag inte när Joel får sin semester och det är inte säkert han får semester när jag har det heller men jag hoppas han kan följa med mig till Gotland för det är där jag ska spendera hela sommarsemestern hade jag tänkt :) Tänkte boka båtbiljetten ganska snart för det är många som åker till och från ön på sommaren. Då tar jag (vi) med mig bilen över och sen täntke jag (vi) åka runt lite på ön :) Längesen jag gjorde det och jag är så sugen på att fota en massa :P Känner att ni inte sett så mycket mer än Hejnum och delar av Visby här på bloggen och det är bara en liten del av ön ju ^^ Finns så mycket fint där att fota, speciellt på sommaren :)

Sen hoppas jag att jag och Joel kan åka någonstans på en liten semester tillsammans som vi gjort tidigare år ♥ Vi har bara varit iväg över en dag eftersom jag har jobbat varje sommar hittills. Men vi har i alla fall varit i Göteborg (Liseberg), Borås (djurpark) och på Öland (djurpark) :) Men där är inget planerat ännu.

Vad har ni för planer för semestern/sommarlovet? :)

Sundag 15:e Ápril

2012-04-15: Staintäunsdagen

Det är en stor konst att lägga en staintäun, en stengärdsgård, så att den blir stadig. De vackraste stengärdsgårdarna finns på Fårö och på södra Gotland. På Sudret säger man dock stainvastar eller endast vastar.

 

 

 

Pusselsöndag

Har varit en lugn söndag hittills och kommer förbli så :) Har mest suttit med mitt nya pussel och ska göra så fram tills jag ska sticka iväg och jobba sen ikväll och i natt :)

Händer inte så mycket annars nu känner jag så det är lite trist. Har lust att gå på bio och se Titanic i 3D men har ingen som vill följa med mig :/ Så om någon mer vill se den så hör av er ;)

Ha det bäst! ♥

Laudag 14:e Ápril

2012-04-14: Nydus dag

Nydu är en stor träklubba. Före de moderna vedklyvarnas tid användes nydu tillsammans med janväggar, järnkilar, för att klyva ved och trodar.

 

Inget mer än jobb

Tog på mig ett extrapass ikväll så jag har jobbat från 8:30 till 21:45 :P Men vi skulle gå på "Pang på pensionatet" med jobbet så det var bara trevligt :) Fick ju faktiskt betalt för att se den ;)

Mycket mer än så har inte hänt idag och det är väl inte så konstigt ^^ Hoppas ni haft en bra lördag ♥

Fredag 13:e Ápril

Håikällinggis dag

Den mängd hö som fanns kvar på håilufte, höloftet, på vårkanten kallades för håikällinggi. Ofta var det svårt att få höet att räcka till.

 

Gamla foton ♥

När jag var hemma på Gotland så hittade jag massa gamla foton och bestämde mig för att ta med några hem till Gemla :) Tycker som är i superfina! Tyvärr vet jag inte vem det är på alla bilderna och inte heller när dom är tagna. Tänkte i alla fall rama in dom på något sätt och sätta upp på väggen :)

 

Huset i Hejnum för längesen :) Mitt barndomshem med andra ord.

 

Min pappas mormor :)

 

Min pappas farfar :)

 

Min farfar :)

 

Min pappas morfar längst till höger i bild vid huset i Hejnum :)

 

Vet inte vem detta är men bilden är så vacker :)

 

En ung kvinna/flicka från Amerika som konfirmerat sig :) Enligt mig den vackraste bilden bland dom jag hittade när jag letade igenom gamla album och högar med foton :)

 

En liten särskild historia är att min pappas farfar och pappas mormor var tillsammans :P Anledningen till detta är att deras respektive (pappas farmor och morfar) båda gick bort ganska unga och då fann dom varandra :)

Är inte helt hundra på att det jag skrivit under varje bild är rätt så jag ber härmed pappa att kontrollera och i så fall rätta mig :)

Bok från Lettland

När jag var liten hade min mamma en brevvän i Lettland som skickade denna boken till mig :) Synd bara att jag inte förstår vad den handlar, eftersom den är på lettiska, men det är fina bilder i alla fall :) Kanske man kan hitta något sätt att luska ut vad den handlar om ^^

 

 

 

Nytt pussel!

Köpte detta på Coop Forum i Visby när jag var där tidigare i veckan :) Det påminner mycket om det fösta pusslet jag lade när jag var på Gotland i julas :)

Draw Something

Fått ett tips av Marika om en app/mobilspel som heter Draw Something och det är jätteroligt :) Beroendeframkallande tror jag minsann oxå ;) Mycket roligare än Wordfeud enligt mig. Det bästa är nog att måla med såna som inte är så bra på att rita/måla (som jag själv) så blir det lite svårare att gissa :P Prova det! Adda i så fall BubbleBumbleBee :)



Torsdag 12:e Ápril

2012-04-12: Käutstain’ns dag

En käutstain är en ganska stor, något flat sten, som ligger med ovansidan strax över vattenytan. Käutn, sälen, tycker om att ligga och vila och sola sig på den.

 

 

Fullt upp

Då har man nyss kommit hem efter att ha lämnat Molly hos Djursjukhuset för kastrering, vaccinering och ID-märkning :) Hoppas det går bra, är så nervöst denna tiden innan man vet att hon är okej. Ska hämta henne sen vid 11:30-tiden :) I eftermiddag blir det iväg på jobbmöte mellan 13:30 och 16:00. Sen hem igen :P

Tänkte försöka hinna med att packa upp allting som jag inte orkade igår :) Ledig i morgon vilket är skönt men sen så blir det jobb i helgen :) Skulle lämna blod på måndag egentligen men jag jobbar kvällen och natten mellan söndag och måndag och efter det orkar jag inte med blodgivning oxå. Så jag får skjuta fram det lite :)

Ha det bäst, chokladhäst!

LG

Köpt ny mobil idag :) Den heter LG P990 Optimus 2x :) Hittills är jag supernöjd med den och hoppas jag förblir det ett bra tag för jag vill verkligen inte hålla på att köpa nya så ofta ^^

Hemma i Gemla igen

Då var man hemma igen då :P Resan va lugn och allt gick bra. I morgon ska Molly kastreras på Djursjukhuset i Växjö och jag har ett möte med jobbet :P Ska lämna henne på morgonen och förmodligen hämta henne efter mötet :) Fotade lite på båten med:

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag 11:e Ápril

2012-04-11: Bulhäusdagen

Bulhäus passar bra på Gotland som har sitt kärnvirke som vuxit långsamt och blivit segt och starkt. Det är en typ av skiftesverk med grova plankor, bular, som falsas in i lodräta stolpar med skåror i. Bularna pressas samman av takets tryck.

 

Räkmackor ♥

Dagens kvällsmat :)

Sista dagen

Jaha då vart vi framme vid sista dagen på Gotland för denna gången ^^ Är som vanligt med blandade känslor som jag tidigt i morgon lämnar denna ö.
Idag har jag och mamma bakat 3 drömrulltårtor och gjort rullader till lunch (och middag) :) Så goda rullader ;) Måste sno med mig receptet hem :P
Hade en jättemysig kväll igår med tjejerna! Grillat kött, god potatis och sallad och smarrig jordgubbsmousse blev det ^^ Så härligt att träffa dom igen! Love ♥ Kram

Teisdag 10:e Ápril

2012-04-10: Langghalus dag

Sädesärlans gutamålsnamn, langghalu, passar bättre till fågeln än det svenska namnet gör, för den äter ju inte säd utan insekter och småkryp. Men lång stjärt har den, vilket langghalu betyder.

Måndag 9:e Ápril

2012-04-09: Ann’ndagen påsk

Efter fyst dagen påsk kommer ann’ndagen påsk, dvs. annandag påsk. I äldre tider firades hela veckan efter påsk, men firandet har nu begränsats i tid.

Grillkväll med tjejerna!

Ikväll ska jag iväg till en av mina gamla gymnasiekompisar för grillkväll med några tjejer :D Ska bli jättekul att träffas igen! Alla tar med sig vad dom vill grilla och så delar vi på potatis och sallad och sånt :) Mys!
Har färgat håret nu på eftermiddagen så jag sitter med en handduk om och ska snart torka det med hårfönen :) Har lite till att fixa med sen sticker jag iväg :P
Var i Visby en sväng idag med familjen och handlade mat. Köpte även ett jättefint pussel, bild kommer senare :) Hoppas ni haft en underbar påsk! ♥ Det är lite fattigt med kommentarer hörni ;)

Turkhits!


Kanske är det bara jag som har dålig humor men jag bara älskar dom har så kallade "turkhits" på Youtube! Galet roligt och jag har skrattat så jag nästan kiknade :D Hoppas ni gillar den för det finns en hel drös! :D

Kanin

Jonathan har fått en kanin av sin farmor (min mamma) nu i påsk :) Hon är jättesöt :)



Växter i Hejnum











Sundag 8:e Ápril

2012-04-08: Påskdagen

Årets näst största helgdag är påskdagen. Det gamla gutamålsnamnet på den är fyst dagen paskar, första dagen påsk, men det finns nog ingen som säger så nu för tiden.

Laudag 7:e Ápril

2012-04-07: Påskaftn

Förr kallades påskafton för pask laudagen, som betyder påsklördagen. Många a-ljud har blivit till å i svenska språket, men i mail-adresser och gutamål finns de kvar. Där har ord som a, fa, ga, gra, na, pa, sla och sta ingen ring över a.

Påsk

Då inleder vi påskafton med en massa snö :( Inte alls kul.. Men men vad gör man. Håller på med lite av varje idag :P Ikväll kommer släkten hit på middag :) Ebba och Jonathan är här oxå :)

Igår hittade jag massa gamla bilder från början av 1900-talet på min släkt och släktingar/vänner till släkten som flyttat till Amerika på den tiden. Jättefina bilder och jag ska ta med en del av dom hem :) Tänkte sätta in dom i en ram och ha som tavla på väggen. Såna bilder är speciella och jag tycker om dom jättemycket! Hittade bland annat en bild på en ung kvinna som konfirmerat sig i Amerika någon gång under 1900-talets början, den är supervacker :) Synd bara att jag inte vet vem det är eller vad hon hette.

Ikväll blir det i alla fall kalkon och morotskaka :) Ska tillägga att det är helt underbart att ha betald semester! ;) Ha en underbar påsk allihopa! ♥

Fredag 6:e Ápril

2012-04-06: Langgfredagen

Långfredagen blev helgdag här i Norden först på1600-talet. Ända till 1969 var det förbjudet att anordna nöjestillställningar då, och alla affärer var stängda. Numera finns inget förbud, men visst skulle det väl vara skönt med en dag utan all kommersialism.

Torsdag 5:e Ápril

2012-04-05: Vattnkantns dag

Där hav och himmel möts finns vattnkantn, dvs. horisonten. Ordet kan också användas för att benämna strandkanten eller vattenytan.

Ebba

Ebba skulle till tandläkaren igår och detta är vad hon roade sig med i väntrummet :P


Gjorde snöänglar :P


Kröp under stolar ^^

Från Gotland

Då vart man på ön igen ;) Skönt! Har inte hunnit med så mycket mer än att träffat alla här, käkat frukost och lämnat Ebba på dagis :P Hon ska visst till tandläkaren i eftermiddag så då ska jag köra. Hoppas det går bättre än sist då hon vägrade öppna munnen ^^
Resan igår gick bra förutom att det var runt 30 grader i bussen på väg dit :/ Elementen var på för fullt.. Gillar inte såna busschaufförer som inte har en normal temperatur i bussarna.
Ha det bäst!

Upp, upp och iväg!

Då är det bara några timmar kvar tills jag är på väg till Gotland :) Bussen går 18:25 och båten går 21:15. Ska blir så skönt att komma iväg!

Ska bara fixa mat (mandelpotatismos och fisk), äta och packa det sista sen så bär det iväg mot min gamla kära ö igen ;) Nästa inlägg blir där ifrån :) Ha en härlig onsdagskväll ♥

Onsdag 4:e Ápril

2012-04-04: Snällkäptes dag


Den som är snällkäpt pratar fort. Lennart Hyland var snällkäptar. Snäll= snabb, käpe= haka.

 

Snart semester!

Ikväll/natt ska jag jobba det sista passet (dubbelpass egentligen) innan jag tar en veckas semester och drar till Gotland :) Ska bli spännande för det är min första riktiga semestr ;) Längtar!

Har ganska mycket att fixa med i morgon, och då ska jag packa allt oxå. Blir en lång dag i morgon, men det ska bli skönt att komma iväg ^^

Verkar som att Molly har slutat löpa nu i alla fall :) Hon har inte skrikit något alls vad jag märkt i natt eller under dagen.

Nej, har en del att fixa nu innan jag ska iväg och jobba. Men jag återkommer i morgon :) Kram

Teisdag 2012-04-03

2012-04-03: Stainråirsdagen

Stainråir i markerna kan vara minnen från åkrarnas tillkomst och senare tiders stenplockning, och kallas då odlingsrösen, men de största är gravrösen som är minnesmärken, inte minst över det enorma arbetet att släpa ihop alla stenar.

 

Örhängesfynd

Tog en sväng in till stan för att uträtta några ärenden som jag glömde tidigare idag :P Gick in en runda på GS oxå och fyndade örhängen :) Som ni märkt vid det här laget så älskar jag örhängen ;)

 

De översta till vänster är från Ur & Penn och kostade 39:- och de övriga är från Glitter och kostade 15:- per styck :)

En tisdag i april

Kallt som tusan ute idag och även lite snö/frost på marken på morgonen :/ Men det är väl normalt för årstiden antar jag ^^ Tänkte på det här med "Earth Hour" som var häromdan och Joel sa till mig en dag att Sverige är det landet som jobbar mest för miljön men som skulle, rent vädermässigt, tjäna mest på om det blir varmare på grund av växthuseffekten och så. Lite lustigt faktiskt, men jag tycker det är bra att vi allmänt är så duktiga i Sverige som vi är :) Dock undrar jag efter "Earth Hour", hur mycket ström går det inte åt till att starta alla lampor och produkter på el när alla mer eller mindre startar upp allt samtidigt?

Hur som helst så har jag haft en lugn dag på jobbet (9-14). Stack in till Gottegrisen i Växjö efter jobbet för att köpa godis till påskhelgen på Gotland :)

Ska gå och kolla till maten nu, lax och jasmineris :) Ha det bäst, chokladhäst!

Måndag 2:a Ápril

2012-04-02: Starbäurns dag

Starar kan härma andra och sjunga på flera melodier, och de gör nytta genom att plocka småkryp, och därför bör man sätta upp holkar som bostad åt dem, starbäurar. Starstunkar är holkar som är tillverkade av ihåliga träd.

 

Marknadscider

Köpte fyra flaskor med cider idag på påskmarknaden i Huseby :) Två med svarta vinbär och två med vita vinbär, varav en av varje får följa med mig till Gotland :) Tyvärr var det inte särskilt mycket dom hade att erbjuda i övrigt.

Sundag 1:a Ápril

2012-04-01: Karnåbeldagen

En karnåbel är en skälm och bedragare, en riktig luring, och det är bara första april som karnåbeln i oss får släppas lös.

 

Hemma

Så skönt att komma hem efter det längsta jobbpasset någonsin som varade i ca 20 timmar :P Men det var ett trevligt kalas med god mat så det var inga problem ;)

Idag är det visst 1:a april så man får passa sig så man inte blir lurad ^^ Har inte hänt än så länge i alla fall.

Denna helgen är det Bondens Påsk, en marknad i Huseby som jag tänkte åka till efter lunch :) Älskar marknader! Får se om Joel följer med eller inte, han hade visst mycket att göra. Annars åker jag själv för det är det fasen värt ;)

Annars blir det mest lugna tag idag för min del, ska nog spela lite The Sims 3 ikväll :) Har ju köpt den nyaste expansionen I Rampljuset så det måste spelas ;) Ha en bra söndag allesammans!

RSS 2.0