Simhallen - händelser

Som sagt (i förra inlägget) så var jag med Toloe idag på Simhallen i Växjö. Fanns någon tävling man skulle tipsa en vän om på deras hemsida och då fick man halva priset på badet, så jag betalade bara 25kr :)

Jag lyckades simma hela 500 meter på ca 50 minuter, vilket inte är dåligt för en som har noll kondition och inte tränar annars. Jag är mycket stolt :) 450 m bröstsim och 50 m ryggsim. Sen ska vi inte räkna alla pauserna :P Toloe var jätteduktig och fixade 1100 m utan att stanna och vila! Imponerad!

Förutom att simma så var vi i jaccuzin ett par gånger, skönt! och så var vi lite på äventyrsbadet och på slutet i bastun en stund :)

Tyvärr så lyckades någon ta min plastkasse när jag var i duschen, och i den fanns min bikini :( Frågade i receptionen men dom hade inte fått någon inlämnad, får väl ringa och kolla om nån dag.. Måste varit så att personen tog den av misstag, för vem vill ha min använda bikini? Så jag hoppas jag får tillbaka den för jag tycker om den bikinin..

Förutom det så var det en lyckad eftermiddag på simhallen idag och jag gör gärna om det! :)

 

Dagens hiss: 500 meter!

Dagens diss: Bikinin borta

 

Bild lånad från Google

 

Simma

I eftermiddag ska jag iväg till Växjö simhall & Aqua Mera med Toloe, ska bli roligt :) Hoppas inte det är packat med folk bara, men det borde det inte va så dags. Har inte varit i en simhall på flera år, sist var jag där med Joel och det var 2-3 år sen. Funderar på vart man gör av nyckeln till hänglåset på skåpet, jaja jag antar att jag får reda på det när vi är där.

Första april är det i morgon, undrar om man ska ta och lura någon lite :P

Letade efter min lilla planta idag, men den är spårlöst försvunnen :( Börjar misstänka att det är någon av katterna.

Phoenix Wright + Apollo Justice + Miles Edgeworth

Dessa är alla spel till Nintendo DS och jag tar upp alla samtidigt då spelen liknar varann mycket :) Alla spel är på engelska och utvecklade av Capcom. Det är väldigt bra och väl gjorda historier i alla spelen, mycket humor också, och dom är alla spel som jag gärna spelar på min ds. Just nu spelar jag om första Phoenix Wright-spelet (för 2:a eller 3:e gången).

Första spelen: Phoenix Wright 1, 2 och 3, är alla med samma huvudkaraktär. Spelen heter till fullo Phoenix Wright: Ace Attorney, Phoenix Wright: Ace Attorney - Justice for all, Phoenix Wright: Ace Attorney - Trials & Tribulations. Man spelar med försvarsadvokaten Phoenix Wright, och det utspelar sig mycket i och kring rättssalar, och man pratar med massa olika männsikor, undersöker omgivningarna efter ledtrådar och går upp i rätten mot olika åklagare.

Nästa spel: Apollo Justice: Ace Attorney, är som en uppföljare till Phoenix Wright fast med andra karaktärer. Istället för Phoenix spelar man med Apollo Justice.

Det sista spelet: Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth är en spin-off på dom föregående spelen, där man spelar med Miles Edgeworth som är åklagare i dom andra spelen och så även i detta spelet. Så det är lite annorlunda än Ace Attorney-spelen, men var lika roligt ändå.

 

Phoenix Wright är han med blå kostym

 

Apollo Justice längst till vänster

 

Miles Edgeworth är han i vinrött och vitt

Bilder lånade från Google

Lång dag..

Lång jobbig dag idag.. Började med att jag gick upp 05.55 och därmed bara sov ca 5,5 timmar vilket jag inte alls är van vid så nu är jag ganska trött och seg. Man blir trött av att resa hela dagen, även om det är mest sittande. Var tvungen att handla innan jag och Joel körde hem från Växjö eftersom kylskåpet var tomt. När jag kom hem slängde jag in tvätt i maskinen, packade upp det mesta och fixade mat.

Upptäckte sen att min lilla sandpäron-planta var försvunnen, sjukt nog.. Planterade ett frö med lite utväxt på och den växte lite medan jag var hemma. När jag åkte till Gotland skulle Joel ta hand om den och nu är plantan borta, bara jord kvar.. Hm.. Han påstår att den finns under jorden nånstans men jag tvivlar.

I alla fall så är det skönt att vara hemma igen, men samtidigt trist att lämna ön. Ikväll ska jag bara slöa, kolla lite på Simpsons och Family Guy. Joel är och kollar på hockey som vanligt :P

 

Del av aktersalongen på MS Gotland :)

Fotograf: Madeleine

 

Dagens hiss: Hemma igen hos Joel och katterna

Dagens diss: Trist dag

Sista dagen på ön för nu

Då var det sista dagen för mig på Gotland för den här gången, alltid blandade känslor att åka tillbaka. Samtidigt som jag vill åka hem så vill jag stanna ^^

Idag ska jag i alla fall hälsa på min "gamla" vän Linda :D Ska bli kul! Alltid lika trevligt, synd bara att vi inte kan träffas lite oftare.

På förmiddagen idag så bakade jag två drömrulltårtor till, eftersom mamma är tokig i dom och säger att hon inte kan göra dom själv (vilket hon visst kan) :)

I morgon blir det lång resa hem till Gemla igen, börjar med biltur in till båten kl 06.20 - båten går 07.20 - bussen går 11.25 och sen är jag framme i Växjö runt 14-tiden för att sen ta bilen och åka till affären och handla mat och till sist hämta Joel på jobbet och åka hem :) Så lång dag, men med musik/film i mobil och ds så går det bra.


Dagens hiss: Träffa Linda
Dagens diss: Det regnar och blåser ute




Byebye Gotland and hello Småland :P

Muu :)


Söt kossa, svart och vit med bruna öron och hake vilket inte är så vanligt :P

Fotograf: Madeleine

Mer bakande :)

Mamma och jag (mest jag) har bakat drömrulltårta, nötchokladrutor och brysselkex idag :) Sen har jag hjälpt mamma, pappa, Patrik och Erik (som är anställd på gården) med att ströa ute i nya ladugården idag. Fixade med lite annat oxå.
På eftermiddagen kom morfar förbi en sväng, han skulle lämna lite ägg och en icke-fungerande motorsåg som pappa skulle titta på och så skulle han ta med lite mjölk hem :)
Nu ikväll har vi tittat på Ullared och nu är det En unge i minuten, första gången jag ser det sistnämnda eftersom Joel totalvägrar att titta på det :P


Brysselkex + nötchokladrutor


Drömrulltårtan

Jag bjöd på en liten överraskning ikväll

Dagen har varit ganska lugn, har hjälpt Patrik med att ströa djuren i gamla ladugården. Fick åka lite traktor också, det var ett tag sen sist.

Annars har jag inte gjort något speciellt idag. Förutom då att jag har fixat med en liten överraskning till familjen ikväll :) När alla gått upp på övervåningen för att se på tv, och efter att jag duschat, så gick jag ner i köket och fixade chokladbollar. Sen gick jag upp och tittade på tv en stund och när vi skulle fika sen så tog jag fram dom. Alla tre blev förvånade och undrade när jag gjort bollarna, eftersom alla trodde jag pratade med Joel då :) Dom var jättegoda!

Igår i mitt inlägg pratade jag om att min favorit i Körslaget var Jasmine, men hon åkte ur precis efter jag lagt upp inlägget :(

I natt ställdes klockan fram en timme till sommartid, känns bra att det går mot sommaren :) Nu ska jag titta lite på Pensionärsjävlar på 5:an med pappa.


Dagens hiss: Långkalsongerna
Dagens diss: Frysit nästan hela dagen

Lördagkväll

Ikväll har vi mest tittat på tv; Postkodmiljonären och Körslaget :) Det sistnämnda är faktiskt ganska kul, och efter att ha sett detta programmet ikväll så hejar jag på team Jasmine. I natt ställer vi fram klockan en timme så det blir sommartid, lite jobbigt men klockan stämmer lite bättre med dagsljuset då :) Så glöm inte det!


Dagens hiss: Körslaget
Dagens diss: Svinkallt ute




Samtliga körer i Körslaget 2011

Bild lånad från Google

♥ Dag 30 – Sista dagen

Aha, då var vi vid sista dagen! Har gått fort måste jag erkänna, men nu hoppas jag att ni känner mig lite bättre. Tänkte avsluta med lite mer info om mig :P

Kan nämna att jag just nu lyssnar mycket på Melissa Horn, Lars Winnerbäck och Takida. Filmer jag gillar mycket är till exempel Lord of the rings, Avatar, Matrix, Twlilight och en massa animerade/tecknade filmer :)
Jag och Joel förlovade oss samma dag som jag tog studenten, 2007-06-08 <3 Jag är ett fan av disney-klassikerna med uppföljare, favoriten är nog Den lilla sjöjungfrun.

Det var nog allt för denna gången :)


Bild lånad från Google


Akvarierengöring

Pappa och jag har idag hjälpts åt att göra rent hans akvarium som var fullt med alger och smuts, så det behövdes verkligen. Det är galet svårt att få bort algerna när man väl fått dit dom, algerna sitter stenhårt fast. Men nu ser det i alla fall mycket bättre ut :)

Vi (mest jag) har också löst klart några korsord, annars har vi inte gjort så mycket mer idag. Ikväll ska vi äta fläskfilé i whiskeysås, gott! :D

Ute är det soligt men ganska kallt, vilket inte gör så mycket då det är soligt. Nu tänkte jag gå ut och se om dom andra behöver någon hjälp i ladugården, annars kan jag nog prata lite med Jonathan som jag tror kom hit med sin pappa för en stund sen :)

Saknar min älskling där hemma nu, men det är skönt att vara här också <3


Akvariet i fråga, efter rengöringen :)


Fotograf: Madeleine

Kalas

Ikväll hade vi som sagt kalas för mamma som fyllt år. Det var min familj (jag, mamma, pappa, Patrik), min brors familj (Magnus, Carola, Belle, Jonathan, Eddie, Ebba), mormor & morfar (Britta & Ivan), moster (Lilian) och kusin med pojkvän (Elisabeth, Andreas). Vi hade trevligt och maten samt efterrätten var mycket uppskattade :) En hel del prat blev det, och jag lyckades få min morfar att lägga pussel (Ebbas) med mig :P

Delade även ut recept på morotskakan till mormor och kusinen, så det kallar jag att lyckas bra med bakningen :) Denna gången färgade vi lite kokos grönt och la på, blev jättefint :) Var meningen att vi skulle blanda röd och gul karamellfärg för att få orange, men vi hade ingen gul så det får bli en annan gång.

Elisabeth och Andreas pratade lite om att komma förbi där hemma i Gemla och hälsa på, när dom hade vägarna förbi på vägen till Malmö, så det hoppas jag att dom gör! :)

Dagens hiss: Kalaset
Dagens diss: Kallt ute





Den mycket uppskattade och fina morotskakan

Fotograf: Madeleine

Studentbalen maj 2007



Hittade en fin bild på mig som pappa tog samma dag som jag skulle på studentbalen :) Älskar den klänningen!

Fotograf: Pappa

Vårblommor

Som ni kanske minns så nämnde jag att mamma fyllde år i tisdags så ikväll ska vi ha kalas här hemma för henne. En del av släkten kommer hit och firar. Kalkon blir det till mat och lite kakor och glass till efterrätt :) Så idag har vi mest fixat med allt som ska ordnas med inför ett kalas.
Ute har det varit soligt hela dagen men blåsigt och lite kallt. Pappa och jag har nästan löst färdigt två korsord idag också :)




Vintergäck


Krokusar i massor

Fotograf: Madeleine

♥ Dag 29 – En nytagen bild på mig & 10 fakta du inte vet om mig

 

  1. Jag älskar det korta håret som katterna har på näsan
  2. Jag gillar att lösa korsord
  3. Jag läser Wulffmorgenthaler regelbundet
  4. Jag älskar kanelbullar
  5. När jag var liten (6-7år) ville jag bli konståkerska
  6. Jag gillar höns, speciellt dvärg-kochin
  7. Jag har aldrig lagat någon tand
  8. Jag har ett (snart två) kusinbarnbarn i släkten
  9. Jag älskar att baka
  10. Jag tycker om när en tjej och en kille sjunger tillsammans i en låt (duett)


Fotograf: Madeleine

 

♥ Dag 28 – Det här saknar jag

Kan ju få lite olika svar på vad jag saknar, beroende på hur man ser på saken. Men jag ser det som att jag saknar någon, och den jag saknar mest tror jag är min gamla katt Gustav. Han fick jag när jag var ungefär 3 år gammal och har växt upp med honom, han blev ca 16 år gammal och han var min bästa vän. Drömmer ibland om honom på nätterna, det kanske låter konstigt men det är sant..
Om jag ska nämna någon person så saknar jag min farmor, som skulle fyllt 100 år i år om hon levat. Hon bodde här på gården under större delen av min uppväxt, och jag umgicks mycket med henne.

Det finns säkert fler saker som jag saknar men som jag inte kommer på just nu..

Torsdag

Idag har jag och mamma bakat kanelbullar och mer morotskaka :) Vi gjorde grönt kokos som dekor :P Supergott! Vädret idag har växlat ganska mycket, lite sol, lite hagel, lite snö och mycket moln. Annars har det inte hänt så mycket idag ^^ Ikväll är det Sveriges värsta bilförare :)

Blir ett kort inlägg idag ^^


Dagens hiss: Goda bullar
Dagens diss: Vädret

Lite fina bilder från Visby idag


Mitt favorit-café Ringduvan vid Österport :)


Visby Innerstad :)


En del av Visby ringmur :)

Fotograf: Madeleine

♥ Dag 27 - Min favoritfärg

Min favoritfärg är och har alltid varit grönt :) Kort inlägg ^^

Dagens shopping

 


Denna tröjan köpte jag idag på


Dessa köpte jag idag på Solkristallen :) Dom kallas hälsokulor och ska fungera som en del i akupunktur. Jättefina är dom i alla fall!

Fotograf: Madeleine

En stund i Visby

Pappa skulle in till lasarettet idag och fotografera ögonen för att kolla om det blivit några förändringar, så jag fick köra in och hem eftersom har ser så dåligt efteråt. Det hela tog ca en timme och under tiden gick jag runt på stan, var på öster och på adelsgatan. Besökte bland annat min favoritaffär i Visby; Solkristallen, sen var jag på Kränku oxå.
När vi kom hem bakade jag och mamma morotskaka, såå gott :) I morgon blir det nog bullbak :)
Idag har det inte varit lika varmt som igår men ändå fint och soligt, men blåsigt idag oxå. Kan våren vara på gång tro? :)


Solkristallen :D


Kränku :)

Fotograf: Madeleine

♥ Dag 26 – Mina rädslor

Det här var ett svårt ämne. Jag är rädd för till exempel stora farliga djur, typ lejon, krokodiler och flodhästar eller små farliga djur typ ormar, spindlar m.m eftersom jag har respekt för dom djuren och vet vad dom kan göra. Men jag tycker inte illa om dessa djur för det. En annan sak jag är rädd för är att förlora Joel eller någon medlem av min familj/nära släkt. Det finns alltid fler saker som jag räds, men kommer inte på något mer för stunden..

Detta känns som ett annat sånt där jobbigt ämne så jag skriver inte mer om det här nu.

Nu är jag på Gotland =)

Kom fram till ön vid midnatt ungefär, ganska drygt men tur att jag har min snälla bror Patrik som hämtade mig vid båten. Sen var det bara i säng direkt ^^
Idag var jag och mina föräldrar i Visby och handlade mat och så, trevligt. Idag är det även mammas födelsedag, hon fick fyra fulla kryddburkar (från Ikea), ett kort och lite godis av mig. Verkade i alla fall uppskattat :)
Skönt att träffa alla igen, har till och med fått träffa Ebba redan :D Söta lilla Ebba. Har varit riktigt soligt och varmt här idag, upp mot 12 grader ett tag = inte alls dumt! Dock blåste det en del. Kommit upp fina vårblommor här; vintergäck, krokus och snödroppar. Tog lite bilder så dom lägger jag kanske in här i morgon (har inte sladden som behövs, just nu).
Har även varit med ute lite i ladugården idag, där vi bland annat firade mamma med tårta. Ebba var också med, hon försökte ge kalvarna vilket inte är så lätt när man är 2,5 år :P Så jag fick hjälpa henne lite.

Citat från mamma idag: "Burr, sa Casper när han fick se en naken gris". Helt appropå ingenting alls, jag och min bror Magnus höll på att dö av skratt. Min mamma är lite knasig ibland, men rolig!


Dagens hiss: Äntligen hemma på Gotland igen
Dagens hiss2: Vårvärmen
Dagens diss: Blåsigt

Nu åker jag!

Nu är det mesta klart för resan, ska bara äta mat och packa lite smågrejer :) Så nästa blogginlägg blir från Gotland ^^ Har en lång resa framför mig, först 20 min med bil in till stan - sen ca 2 tim med buss till Oskarshamn - sen 3 tim med båt till Visby - sen ca 25 min med bil till Hejnum men det är det värt.

 

 

Fick lite besök i resväskan när jag skulle packa :P

Fotograf: Madeleine

 

♥ Dag 25 – En bild från mitt rum/lägenhet/hus

Jahapp så här ser det ut :) Tog bilden idag.

Fotograf: Madeleine

Packa :)

Som ni vet så åker jag hem till Gotland ikväll, och därför ska jag packa allt jag ska ha med mig idag :) Tycker det är roligt att packa när man vet att man ska iväg på något roligt. Glömde att tvätta kläder igår så jag tvättar nu och får tumla dom istället, brukar vanligtvis hänga upp dom på en tvättställning eftersom tumlaren drar galet mycket ström. Måste tumla dom idag för det är massa kläder som jag ska ha med som är i tvättmaskinen just nu. Så det blir lite fix innan jag kan packa ner allt.

Tänkte att om jag hinner så ska jag sätta mig och sortera bland bilderna som ligger på datorn, just nu är allt en stor röra så jag tänkte sortera upp allt i mappar så man hittar bilderna lättare och får bättre koll :)

 

 

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta

 

Det finns olika anledningar till att man gråter, man kan gråta för att man är ledsen, för att man är lycklig eller för att man är rörd m.m.

Jag gråter oftast inte till filmer eller musik, jag blir mest bara tårögd. Det som får mig att gråta för att jag är ledsen är framför allt när någon jag känner och älskar går bort..

Usch, detta var inget roligt ämne att skriva om så det får räcka så här :)

 

Bild lånad från Google

Jobbig dag..

Idag har jag haft huvudvärk ända sen jag gick upp i morse, det har stundtals varit bättre men stundtals värre. Huvudvärken har gjort mig lite illamående också.. :( Har försökt sova lite, men det är svårt. Tog två värktabletter förut idag men det gjorde ingen som helst skillnad så jag har inte tagit fler. Hoppas det går över till i morgon, det brukar oftast bli bättre när man har fått sova.

På förmiddagen bokade jag min resa hem till Gotland :D Jag åker i morgon måndag och tillbaka igen onsdag den 30:e. Ska bli så skönt att komma hem, eller ja på sätt och vis hem. Gotland är ju hemma men Gemla är också hemma så jag har två hem kan man säga :)

Tar inte med mig min data, men pappa har en bärbar där hemma så jag kommer använda den och blogga med istället :) Kommer nog bli lite annorlunda inlägg eftersom det är en helt annan vardag där så att säga ^^

 

Dagens hiss: Gotlandsresan bokad

Dagens diss: Långdragen huvudvärk

 

Bild lånad från Google

Trevlig lördagskväll

Joels bror Ola med familj var här hos oss nu ikväll och åt lite god mat och sen lite snacks till filmen Wallace & Gromit: Curse of the Wererabbit :) Trevligt värre ^^ Maten var: fruktbricka, kyckling, rostbiff, skinka, potatissallad och baguetter. Snacksen var: Salta pinnar, chips och ostbågar. Egentligen gillar jag ostbågar bäst när dom har legat ett tag, gärna till dagen efter så dom blir så där härligt sega :)

 

Frukten vi bjöd på :)

Fotograf: Madeleine

 

Dagens hiss: Luftballongerna

Dagens hiss2: Besöket

Dagens diss: kommer inte på något

♥ Dag 23 – Det här gör mig glad

Oj, det är så många saker som gör mig glad :) När det är soligt ute efter flera molniga dagar, när Joel säger/gör något gulligt, när katterna gör roliga saker, när jag gör saker jag tycker om, när jag blir ärligt uppskattad eller får beröm, när jag träffar familj och vänner och många många fler saker som jag inte orkar ränka upp här :P

 

När Rookie var liten fick han plats i Joels ficka :D

Fotograf: Madeleine

Luftballonger!

Idag så såg vi några som höll på med något konstigt i folkparken (ligger precis bredvid huset vi bor i). Efter en stund fick vi se att dom höll på att veckla ut och "blåsa upp" två luftballonger :) Jättehäftigt att se på så nära håll! Önskar bara att man fick följa med upp :) Har dock hört att det kostar runt 3000:-/timme så det är lite väl dyrt.. Men en dag kanske ^^

 

På marken...

 

...och uppe i luften :)

Fotograf: Madeleine

Hemkommen

Nu har vi kommit hem från 15-årskalaset :) Fick någon sorts pastagratäng med köttfärs och så klart tårta ^^ Trevligt var det iaf! Synd bara att Joels bror mådde dåligt och fick åka hem ganska tidigt.

I morgon ska Joel kanske in och kolla på hockeyn på eftermiddagen så då kanske man blir ensam hemma. Annars finns inga planer i helgen :) Joels systerdotter Ella fyller år i morgon, men dit ska vi inte eftersom hon bor i Halmstad ^^ Skulle så gärna vilja iväg och simma lite i nån simhall nu i helgen, men Joel vill inte och jag vet ingen annan som vill. Är ju inte så roligt att åka iväg helt själv och simma.. Så vi får se hur det blir med det.

 

Dagens hiss: Trevligt kalas

Dagens diss: Orkade inte städa

 

♥ Dag 22 – Det här upprör mig

Det finns många saker som upprör mig, men jag tänkte "bara" skriva om en sak. Något som upprör mig fruktansvärt mycket är människor som medvetet gör djur illa, och många av dem verkar dessutom gilla det eller få en kick av vilket gör mig så illamående.

Så många männsikor som är på semester och har så kallade semesterdjur, tex katter och kaniner som dom sen bara slänger ut i skogen i tron på att dom klarar sig själva. Detta ser jag som ren idioti och okunnighet.

Sen så gillar jag inte såna "tävlingar" där man hetsar djuren mot varandra, ofta hundar och tuppar. Det är helt sjukt, och att vissa ser det som någon form av "sport" är ju bara för mycket. Folk t.o.m satsar pengar på det, och djuren skadar sig själva och varann och en del dör på kuppen, men vad gör man inte för lite "kul"..

I detta ämne tar jag oxå upp det här med dom så kallade tjurrusningarna i Spanien. Det gäller även tjurfäktning där dom retar upp och förargar (även gör illa djuren fysiskt). Jag tycker inte synd om dom människor som skadar sig i dessa sammanhang för ärligt talar så förtjänar dom det.

Finns ett program på Animal Planet just om det här med djur som far illa på grund av männsikor, det heter Djurpolisen i Houston/Miami/Sydafrika (mfl.), men jag klarar knappt inte av att titta då det gör mig så arg.

 

Bild lånad från Google

 

Fredag idag

Idag ska jag försöka att städa, tvätta, mangla och stryka. Men det blir långsamt och försiktigt för min rygg kommer ta stryk annars, så jag får ont i ryggen ikväll. Har snöat massvis igårkväll/natt, :( så egentligen skulle jag behöva skotta garageuppfarten, men jag vet inte om jag pallar det också. Tänkte i alla fall dra igång någon disney-film (ja jag är disneyfan) medan jag håller på idag så blir det alltid lite lättare :)

Ikväll ska vi hem till Joels syster eftersom hennes dotter Linnea fyller 15år idag, det blir säkert trevligt :)

 

En ung Rookie :)

Fotograf: Madeleine

♥ Dag 21 – Mitt motto

Mitt motto lyder: "Äta bör man annars dör man, och äta gör man men ändå dör man". Dels tycker jag att det är ett bra motto och mer sant än så kan det väl knappast bli? :)

Sen så är det faktiskt jag och pappa som kombinerat båda två (kanske inte först i världen men ändå). Det var en dag för många år sen så sa jag "äta bör man annars dör man", av någon anledning, och då sa pappa "och äta gör man men ändå dör man". Det tycker jag var en riktig fullträff :)

 

Mums ;)

Fotograf: Madeleine

Undersköterska

Idag var jag på arbetsförmedlingen för dom hade lite info om deras utbildningar som vi har möjlighet att gå, och jag anmälde mig till en omvårdnadsutbildning där man blir undersköterska. Den skulle börja i slutet av april och vara ca 40 veckor, vilket är mycket kortare än den andra utbildningen jag tänkt söka till. Skulle få mer information senare. Jag är inte säker på att jag skulle vilja jobba inom vården hela mitt liv, men en utbildning är alltid bra och jag skulle gärna prova på något annat än personlig assistent.

Ryggen verkar inte bli nåt bättre hellre, snarare tvärt om. Kommer blir så jobbigt i morgon efter jag har städat hela dagen. Vill gärna börja simma och träna upp ryggmusklerna så kanske det blir bättre, för annars måste jag gå till doktorn eftersom jag har ont i ryggen så ofta. Får se om jag kan få med Joel så vi kan simma tillsammans :)

Ikväll snöar det ute precis som jag skrev om i förra inlägget så det nu är helt vitt ute, vilket hade varit fint om det var typ december men nu är det mitten av mars och nu vill jag ha vår!

Tänkte börja lägga in dagens hiss och diss i mina inlägg så det blir en av varje en gång om dagen :)


Dagens hiss: Torkade äpplen (äppelchips)

Dagens diss: Att det snöar ute

 

Fluffy ligger med huvudet på min arm nu i skrivande stund :D

Fotograf: Joel

 

 

 

 

♥ Dag 20 – Någon jag vill byta liv med för en dag & varför

Kan inte komma på någon specifik person som jag skulle vilja byta liv för en dag med men det hade varit kul att byta liv med någon rik kändis bara för att se hur det är :) Skulle vilja veta hur det känns att vara känd från en annan vinkel, vi är ju alltid vana med att se allt från medias vinkel. Föresten Johnny Depp hade nog varit coolt att byta liv med, det hade varit grymt spännande att vara en snygg man för en dag :P

 

Mr Depp

Bild lånad från Google

En liten promenad

Idag har jag haft riktigt ont i ryggen. Har haft det i ca 3 dagar nu, men det är inte helt ovanligt när det gäller mig så jag tar det inte så hårt. Får ont så fort jag gör något ansträngande, vilket är frustrerande.

Vi åt kött och potatis ikväll, till det brukar vi ha smörgåsgurka. Sist vi handlade så hittade jag saltgurka så vi bestämde oss för att prova det istället. Fy fan så äckligt säger jag bara, tror aldrig jag ätit något så motbjudande förut :( Så det köper jag aldrig igen!

Vi skulle titta på när Joels brorson Timothy (6år) spelade innebandy uppe vid skolan ikväll så vi gick ut på en promenad upp dit. Joel sa att det började kl 19 så vi gick en kvart innan. På vägen ringde Joel sin bror och fick veta att det började 18 så det var nästan slut när vi kom, men kul ändå att titta på dom små knattarna :)

Fasen så kallt det var ute ikväll, blåser och isar.. Skulle visst snöa nu torsdag-fredag :( När ska våren komma?

Kammade katterna lite idag, vilket slutade med att Fluffy blev fly förbannad på mig som vanligt :P Hon har så sjukt mycket hår som behöver kammas bort, men hon har blandade känslor om det; en sorts hatkärlek ^^ Men jisses va mjuk hennes päls blir sen <3

 

Fotograf: Madeleine

♥ Dag 19 - Min favoritresa

Jag har ju inte rest så mycket utanför Sverige. Men min favoritresa (än så länge) när jag och min klass som läste latin på gymnasiet åkte till Rom en vecka i slutet av november 2006 (kommer inte ihåg exakt datum just nu). I alla fall så hade vi en underbar tid :)

På grund av ett falskt bombhot mot flygplatsen i Rom så fick vi landa i Pescara istället och åka buss tvärs över hela Italien, vilken syn! Vi bodde utanför Rom i en liten ort som heter Ostia Antica, på ett vandrarhem (skulle man kanske kunna kalla det), så vi fick bo tillsammans i grupper. Vi hade ett rum med sängarna och ett badrum. Min grupp (mina vänner) och jag spenderade flera kvällar med att ha picknick på golvet i rummet, vilket var jättemysigt fast det kanske inte låter så. Under vistelsen i Rom såg jag massa av de kända sevärdheterna, bland annat Colosseum, Fontana di Trevi, Spanska trappan, Forum Romanum, Pantheon och Viktor Emanuel-monumentet (bröllopstårtan) och många många fler :) Utanför Rom besökte vi Hadrianus villa och Villa d'Este, vilka måste ses för att förstå hur vackert det är, det gäller förresten allt i Rom :)

Nu när jag skriver detta börjar jag längta tillbaka riktigt mycket, många fina minnen med fina männsikor <3

 

Jag utanför Peterskyrkan i Vatikanstaten, såg dock inte nåt av påven ;) Vi var inne i kyrkan och tittade också!

Fotograf: Marika (tror jag)

Dagens fynd

Hade lite tid över idag så jag gick en sväng på stan (centrum) och hittade ett par örhängen och ett armband som bilden visar :) Örhängena köpte jag på Ur&Penn för 29:- och armbandet på Kappahl för 60:-

Fotograf: Madeleine

Akvarium

Här kommer bilderna som jag pratade om i det förra inlägget :) Visst är det fint?

 

Om man tittar efter så ser man att det är Hitta Nemo-fiskar :)

 

Clownfiskarna var i ett annat akvarium :)

Fotograf: Madeleine

Tisdag

Idag har jag tvättat lite handdukar och lakan, och jag strax ska hänga upp en omgång på tvättställningen.

Fick mitt spel Last Window: The Secret of Cape West i går så jag har spelat en massa både idag och igår :) Idag åt jag toast till lunch, riktigt längesen jag åt det ^^ Gott!

Om ca en timme går bussen in till stan där jag ska lämna lite papper på arbetsförmedlingen och sen ska vi handla mat :) Joel har berättat om att dom har ett jättefint akvarium på Tassar & Morrhår som jag tänkte vi skulle åka och titta på idag (har planer på att fota lite så bild dyker nog upp senare) :)

 

Så här ser mitt Nintendo DS ut :)

Fotograf: Madeleine

 

Min första morotskaka!

Ikväll har jag bakat min första morotskaka nånsin :) Det var inte alls svårt och den blev jättegod! Skulle vilja ha sån orange kokos som dom har som dekor på en del morotsmuffins i affärer/på caféer men jag har inte en susning om hur man får tag på eller gör såna ^^

 

Den ser lite mörkare ut på bilden än vad den egentligen är :)

♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Min favoritfödelsedag är nog den när jag fyllde 18 år, fick massa fina saker från mina vänner i skolan och från familjen hemma :) Sen fick jag en röd ros av Joel, trots att vi inte hade träffats då ännu <3

 

Mitt ute i de småländska skogarna :) Bilden är från sommaren 2009.

Fotograf: Madeleine

 

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne

Detta var nog det svåraste dagen att skriva om, jag har så många minnen och det är sjukt svårt att komma på vad man ska skriva om. Jag har funderat hela dagen och nu kommit fram till att mitt favoritminne är när jag och Joel träffades för allra första gången. Det var den 25 juli 2006 och Joel skulle komma in med båten vid 18-tiden. Jag åkte i bilen in tillsammans med pappa och var jättenervös och jätteivrig på samma gång. Jag väntade en liten stund (kändes dock som en evighet) och sen när han kom ut ur terminalen och jag såg honom så kändes allt bara så rätt. Och han var så söt! Haha, det var min första tanke i alla fall. Han stannade nästan en vecka och vi bodde tillsammans i Visby. Det var den bästa tiden i mitt liv, jag var så lycklig (och är fortfarande så klart) :) Vädret var så fint och det var så varmt. Vi hade bara varandra då och allt var perfekt <3

 

Joel i det rum han bodde i när vi träffades <3 Detta var en av de första bilderna jag såg på honom :)

 

Fotograf: Joel

Bullbak

Kanelbullarna är klara och dom blev supergoda det kan jag lova! Jag har redan ätit två :rolleyes: Efter bullbaket var vi ute i trädgården med våra kopplade katter, dom tycker det är roligt att komma ut lite och undersöka omgivningarna :) Där ute såg vi några snödroppar och det är väl ett tecken på att våren är på väg om något :thumbup:

 

Fotograf: Madeleine

En del av bullarna

 

Snödropparna

 

Venus flugfälla

I fredags köpte vi en köttätande växt, som heter Venus flugfälla och kan "fånga" insekter och äta upp :P Jag hade en sån för några år sedan hemma på Gotland och det är jätteroligt att fånga insekter och mata den med. Växten vi köpte har redan fått en liten smakbit ;) Tänk så många djur som ätit växter genom tiderna så lite kan väl växterna få ge igen ^^

 

Fotograf: Madeleine

♥ Dag 16 – Det här är jag beroende utav

Jag är inte precis beroende av något, i alla fall inte nikotin, droger eller alkohol vilket jag tycker är jäkligt bra :)

Jag kan ärligt inte komma på något jag är beroende av så detta får bli ett kort inlägg ^^

 

Detta är hjortron vi hittade i de småländska skogarna förra sommaren, det var hela tre stycken :D


Fotograf: Madeleine

Tussetårta

Nu har vi kommit hem från 65-årskalaset hos Joels pappa :) Vi fick fiskgratäng med potatis, sallad och frukt. Till efterrätt var det jordgubbstårta, men katten (Tusse troligtvis) hade legat på tårtan som turligt nog var inplastad och katthårsfri ;) Så den kunde vi äta ändå och den var god. Hela familjen var där så det var trevligt :)

 

Tårtan i fråga :)

Helg

Idag lördag så fyller Joels pappa år så vi ska dit och fira honom i eftermiddag :) Innan dess är det mest lugnt, inget planerat. Vet inte hur länge vi stannar idag så vi får se vad vi ska göra ikväll. Igår såg vi första Underworld-filmen, faktiskt riktigt bra :) Igår var också min äldsta storebrors födelsedag.

I morgon söndag ska Joel ev. iväg och fiska med sin bror, och jag tänkte att jag skulle baka kanelbullar, och i morgon kväll så är det ju Solsidan :) Snart slut på den serien, tyvärr..

Jag känner att jag inte kan låta bli att nämna något om jordbävningen/tsunamin i Japan. Hörde nu på morgonen att något kärnkraftverk pajat så det läcker ut radioaktiva ämnen. Det är galet hur mycket naturkatastrofer det händer nu.. Vi har tsunamin i Thailand (med omnejd), sen har vi dom kraftiga bränderna i Australien som senare följdes av enorma översvämningar, vi får inte glömma katastrofen med jordbävningen i Haiti, och sen har vi förstås alla orkaner och tornados världen över.

 

♥ Dag 15 – Mina drömmar

Antar att det inte är mina drömmar på nätterna jag ska skriva om ;)

Jag har många drömmar, stora och små men jag kan väl nämna några av dom utan specifika tidsangivelser. Jag drömmer om att få ett jobb, helst ett "fast" jobb där jag kan trivas och tycka att det är kul att gå till jobbet, om än inte varje dag så i alla fall ibland.

Sen drömmer jag om att jag och Joel ska köpa ett eget hus någonstans på landet, ett lagom stort hus men en inte alltför stor trädgård gärna med flera fruktträd och bärbuskar. Det kan visserligen ordnas senare. Sen vill jag gärna ha ett hönshus så jag kan ha små söta dvärg-kochin hönor.

Nästa dröm är att skaffa barn, hur många vet jag inte det får tiden utvisa. Jag vill inte ha barn precis just nu men om några år så kanske. I samma veva kan jag ju nämna att jag gärna skulle gifta mig med Joel men vi får väl se hur det blir med det då han inte är så himla "på" det.

Det sista jag ska skriva om är att jag drömmer om att åka utomlands, jag är en sån person som inte har några större krav på vart vi skulle åka. Jag skulle lätt kunna dra till nästan vilket land som, men jag skulle gärna åka till Jamaica. Sen vill jag absolut åka tillbaka till Italien och Rom, och har nog planer på att göra det en dag.

Jaha, det var väl dom större drömmarna i alla fall :)

 

Bild lånad från Google

Angry birds & Angry birds seasons

Angry birds och Angry birds seasons är två spel till Android/Apples app store (och div. andra). Enligt mig är Angry birds det roligaste mobilspelet sen första Snake :) Utvecklaren är Rovio Mobile och genren är pusselspel.

I spelet har man ett antal olika fåglar med olika egenskaper och olika färger, och motståndarna är gröna grisar som stjäl fåglarnas ägg. Spelet går ut på att man, i massa olika nivåer, använder sig av en slangbella och skjuter iväg fåglarna mot grisarna som har olika sorters försvar. För att klara nivån ska man skjuta bort alla grisarna på planen. Emellanåt får man se små roliga klipp med fåglarna och grisarna.

 

Bild lånad från Google

Städa hela dagen

Idag ska jag ägna dagen åt städning, vilket inte är min starka sida.. Gillar det verkligen inte, men ibland så måste man ^^ Får ha igång lite musik så brukar det gå vägen.

Börjar känna av en förkylning, så jag får ta och hålla mig varm och kurera mig för jag hatar att va förkyld :(

Beställde Last Window: The Secret of Cape West på http://www.elgiganten.se/ i onsdags så jag hoppas få spelet idag så jag har något kul att göra efter städningen :)

 

Bild lånad från Google

♥ Dag 14 – Vad jag gör en vanlig dag

Jag gör inte precis något spännande en vanlig dag ^^

På dagarna ägnar jag min tid åt att göra hushållssysslor, äta mat, kolla efter och söka jobb, titta på tv/film och spela något data- eller tvspel samt diverse andra småsaker. På kvällarna brukar jag läsa (skönlitteratur) innan jag ska sova, jag gjorde det alltid när jag var yngre men sen slutade jag ett tag och nu har jag alltså börjat igen.

 

Bild lånad från Google

♥ Dag 13 – Låtar jag kan lyssna på om & om igen

Det finns egentligen bara en låt som jag kan lyssna på om och om igen och den heter Curly Sue av Takida :) Tröttnar aldrig på den, den är så himla fin!

 

 

Älsklingen min ♥

Hittade denna fina bild på Joel när jag bläddrade bland bilderna på datan :) Älskar dig ♥

 

Fotograf: Joel

♥ Dag 12 – Mina djur

Just nu har jag (och Joel) två katter; Fluffy och Rookie. Båda är blandraskatter (bondkatter). Fluffy är en honkatt och född i juni 2007 och Rooki är en hankatt född i augusti 2009. Jag ser båda två som en del av vår familj :)

Under min uppväxt på Gotland har vi haft många olika sorters djur; kor, hästar, katter, hundar, fiskar, höns, påfåglar, får, kalkoner och kaniner. Dock inte alla på en gång ^^ Vi hade också en (vild) padda i källaren ett tag :P Min favorit av alla dessa djur som jag växte upp med var katten Gustaf. Han var en helsvart katt med en liten vit fläck på bröstet. Jag fick honom när jag var 3 år och han levde i 16 år. Han var min bästa (djur)vän <3 Har tyvärr ingen bild på honom på datorn.

 

Detta är paddan som det står om i texten =)

 

Detta är den fösta bilden jag tog på Rookie

 

En bild på Fluffy som ung

 

Fotograf: Madeleine

Corpse Bride

Corpse Bride är en film gjord av en av mina favoritregissörer: Tim Burton och är en stop motion-animerad film från 2005. Stop motion innebär att dom har använt sig av "dockor" och filmat en bild i taget. Dom har alltså tagit en bild, ändrat pyttelite och sen tagit en bild för att sedan sätta ihop allt till en långfilm. För er som känner till Tim Burtons andra filmer så vet ni att han gör lite annorlunda/udda filmer och denna är inget undantag. Filmen är riktigt fint gjord och jag uppskattar den ännu mer eftersom jag vet vilket arbete som ligger bakom filmen.

Historien utspelar sig i ett fiktivt viktorianskt England och är baserad på en rysk folksaga från 1800-talet, som i sin tur bygger på en ännu äldre judisk berättelse. Huvudrollerna heter Victor Van Dort (röst Johnny Depp) och Emily (röst Helena Bonham Carter), en annan större roll är Victoria Everglot (röst Emily Watson).

Här hittar ni mer info samt trailer: http://www.imdb.com/title/tt0121164/

 

Bild lånad från Google

Another Code: Two Memories & Hotel Dusk: Room 215

 

Another Code: Two Memories och Hotel Dusk: Room 215 är två olika (men ändå liknande) spel utvecklade av Cing och utgivna av Nintendo till Nintendo DS. Båda är single-player och genren är äventyr. Jag har spelat igenom båda spelen ett par gånger och tycker dom är riktigt roliga. Dom är lite av "peka-klicka"-spel (med pussel att lösa) och såna spel brukar jag tycka om.

Another Code: Two Memories utgavs 2005, och handlar om den föräldralösa unga tjejen Ashley Mizuki Robbins som bor tillsammans med sin faster Jessica eftersom hon tror att hennes föräldrar är döda. Två dagar före sin fjortonde födelsedag får hon ett paket med en liten apparat kallad DAS av sin pappa. Hon ger sig av, tillsammans med sin faster, till Blood Edward island för att träffa honom. Väl där dyker pappan inte upp så Jessica ger sig av för att leta efter honom, men försvinner någonstans på vägen. Ashley är nu ensam (utom kaptenen på båten) och ger sig av för att ta reda på vart hennes faster tog vägen. Hon går runt och undersöker ön och hittar där ett spöke kallad D som har förlorat sinna minnen och tillsammans letar de runt ön efter svaren på sina gåtor.

 

 

Hotel Dusk: Room 215 utgavs 2007. Huvudpersonen heter Kyle Hyde och handlingen utspelar sig på hotellet kallat Hotel Dusk. Kyle arbetade som polis i New York, men efter en incident med hans partner Brian Bradley slutar han på det jobbet och börjar sen arbeta för Red Crown. Via ett försäljningsjobb kommer han till Hotel Dusk, där han träffar ett flertal karaktärer med olika bakgrund. Han blandas in i ett mysterium med rötter i hotellets förgångna som kanske kan leda honom till svaren han söker.

 

 

Satt nu och kollade runt lite och hittade en fortsättning på Hotel Dusk, som heter Last Window: The Secret of Cape West, som utgavs 2010 och som jag ska försöka hitta och spela :)

 

Bilder lånade från Google

The Sims 3

Ända sen det första The Sims-spelet släpptes år 2000 så har det varit mitt favoritspel och nu spelar jag The Sims 3. Spelen är strategiska relationsspel med genren livssimulation. The Sims 3 finns till flertalet konsoller men jag spelar bara på datorn. Spelet är skapat av Will Wright, utvecklat av Maxis och utgivet av Electronic Arts.

Spelet fungerar som så att man skapar en eller flera simmar (motsvarande människor), där man kan skapa en sim som ser ut nästan precis hur som helst. Sedan väljer man eller bygger hus (i expansionspaketet Kvällsnöjen även lägenhet) som simmen/simmarna ska bo i och sen tar man hand om simmarnas behov, de kan lära sig massa olika färdigheter, jobba, gå i skolan (som barn), integrera med andra simmar (datorstyrda) och mycket mycket mer. I The Sims 3 kan man även ändra stil på kläder och möbler m.m. och det finns mängder av olika stilar. Det finns hur mycket som helst att säga om The Sims 3 men här finns massa info att läsa om spelet: http://se.thesims3.com/

 

Bild lånad från Google

♥ Dag 11 – Mina syskon

Mina äldsta storebror heter Magnus och han är 10 år äldre än mig. Han bor på Gotland tillsammans med sin tjej och sina barn, ca en tre kilometer från där mina föräldrar bor och det är där hans bondgård finns. Hela gården ägdes innan av min pappa och innan dess av min farfar. Så min bror har alltså ett eget företag. Magnus har två söner och en dotter. Det mesta av hans tid går åt till arbetet med gården och allt runt omkring. Annars han gillar att titta på film och umgås med sina barn.

 

Magnus som South Park-figur

 

Min yngsta storebror heter Patrik, är 6 år ädre än mig och bor tillsammans med mina föräldrar på gården, där han även arbetar. Annars tycker han om god mat, se på tv, titta på film och han är verkligen en sjusovare. Patrik gillar även fordon såsom lantbruksmaskiner och lastbilar, och så han har körkort på lastbil.

 

Patrik som South Park-figur.

Avatar!

Avatar är nog en av dom allra bästa filmerna jag någonsin sett :) Man måste nästan se den i hd-kvalité, för den blir grymt mycket snyggare då!

Filmen släpptes den 18 december 2009 i Sverige. Genren är science fiction/action/äventyr/fantasy/drama. Regissör, manusförfattare och producent är James Cameron (det sistnämnda tillsammans med Jon Landau). Huvudkaraktärerna är Jake Sully spelad av Sam Worthington och Neytiri spelad av Zoë Saldana.

Här kan ni läsa mer om filmen samt se trailer (engelska) http://www.imdb.com/title/tt0499549/

.

Neytiri & Jake Sully

Bild lånad från Google

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

 

Idag har jag haft mjukiskläder på mig, för det tycker jag man kan ha när man är hemma en söndag :)

 

Bilden har inget med inlägget att göra men jag va bara tvungen att lägga ut denna söta bilden på min brorsdotter Ebba. Hon är nog ungefär 1 år gammal på den här bilden :)

God of War I, II & III (PS2&3)

Normalt är inte det här den sortens spel som jag brukar spela, men jag måste säga att jag tycker att detta är en grymt bra spel-trilogi. Handligen är spännande och väl utformad samt fin grafik, då främst GoW 3.

Dessa spel är en trilogi till Playstation 3, men de första två spelen kom först ut till Playstation 2. Genren är action/äventyr (tredje person) och alla tre är singelplayer endast men med olika svårighetsgrader. Handlingen är baserad på den grekiska mytologin, så man får möta flertalet grekiska gudar, titaner och monster m.m. Här finns mer information om spelen: http://www.godofwar.com/

 

 

Bild lånad från Google

Planer inför söndagen

Egentligen har jag inga direkta planer inför söndagen men jag är lite sugen på att sticka in till stan och kolla in dom nya affärerna ute på grand samarkand :) Kommer nog bli riktigt fint där ute när allt är klart, tycker ju redan att det är grymt snygga affärer m.m där redan ^^

 

Bild lånad från Google

♥ Dag 9 – Min första kärlek

Svårt att definiera den första kärleken. Klart man blev kär i skolan, men jag kallar det nog inte kärlek. Jag menar att när man var en sådär 9-10 år så var man kär i en ny kille varje vecka ungefär :P Det var nog mer en barnförälskelse eller vad man ska kalla det. Jag kallar det inte kärlek i alla fall ^^. Så jag säger att min första riktiga kärlek är Joel, jag har aldrig känt så här för någon annan än honom. Mycket mer än så har jag nog inte att säga om saken :)

 

Fotograf: Joel

♥ Dag 8 – Ett ögonblick

Hur många ögonblick finns det inte i livet egentligen?

Galet svårt att välja, men jag har efter många om och men bestämt mig för att skriva lite om det ögonblick då jag höll min brorson Jonathan för första gången. Jag var 15 år gammal och eftersom jag är yngst i min familj hade jag aldrig hållit en bebis förut. Min bror hämtade mig med bilen någon dag efter Jonathan hade fötts och vi åkte in till bb. Jag var både glad och nervös. Han var en sån söt liten bebis och tyngre än jag väntat mig, så jag fick sätta mig ner med honom. Dessutom var jag så rädd att jag skulle tappa honom så det kändes tryggare att sitta. Det var verkligen ett speciellt ögonblick att hålla en så liten bebis för första gången som dessutom var min brorson. Naturligtvis var det speciellt att hålla Theo och Ebba första gången också, men det var lite extra speciellt med Jonathan eftersom han var allra först. Då var jag verkligen stolt.

 

♥ Dag 7 – Min älskling

Min älskling heter Joel Tunroth och är fyra år äldre än mig. Han är född här i Småland och han har två bröder och två systrar. Joel arbetar med att reparera datorer.

Vi började prata via internet i mars 2006 och efter några månader med telefonsamtal, chatt och sms bestämde vi för att ses , vilket blev i juli samma år. I början hade vi distansförhållande eftersom jag bodde på Gotland och han mitt i Småland, så det blev mycket pendlande. Samma dag som jag slutade gymnasiet, den 8/6 2007, förlovade vi oss. Vi flyttade ihop först i september 2007 och vi bodde i lägenhet tills julen 2008, då vi flyttade till det hus vi bor i idag. Den 25: juli i år har vi varit tillsammans i 5 år, vilket är helt sjukt underbart <3

 

Joel som South Park-figur

 

♥ Dag 6 – Min bästa vän

Jag har inte direkt någon bästa vän just nu. Detta beror dels på att jag inte bott här där jag bor så länge att jag kunnat skaffa en bästa vän, och dels på att genom min flytt från ön så har jag tappat mycket av kontakten med mina gamla vänner, vilket jag tycker är synd men sånt är livet. Vänner har jag så klart, men inte någon jag kallar min bästa vän.

Min bästa vän genom grundskolan var en tjej som heter Linda, vi höll ihop genom vått och torrt kan man säga. Sen kom gymnasiet och vi valde lite olika vägar, vilket gjorde att vi kom ifrån varann. Vi har lyckats ta upp kontakten någorlunda så det är jag jätteglad för, eftersom hon är min äldsta vän.

När jag var liten umgicks jag även mycket med min något yngre kusin Elisabeth, som jag då såg som min bästa vän också och som jag tycker mycket om. i håller fortfarande kontakten en del. Vi gjorde mycket knäppa saker tillsammans och har många fina minnen.

Just nu ser jag nog min sambo Joel som min bästa vän, men inte bara det naturligtvis ^^ Men att ha sin pojkvän som bästa vän är inte riktigt samma sak som en bästa vän-vän, om ni förstår vad jag menar. Mer om detta kommer i nästa inlägg (dag 8).

 

Bild lånad från Google

Freja - Idun - Saga av Johanne Hildebrandt

 

Här kommer ett boktips om en trilogi och första boken är Freja - Sagan om Valhalla, andra boken heter Idun - Sagan om Valhalla och den tredje är Saga från Valhalla. Jag har läst samtliga tre böcker två gånger och jag tycker dom är superbra :) Här följer baksidestexten på samtliga tre böckerna:

 

Freja - Sagan om Valhalla

Kriget närmar sig Vanaheim. Gårdar bränns och plundras av asar som trängt in i landet österifrån. Prästinnan Freja reser till fienden i ett sista försök att mäkla fred. Men mötet med hövdingasonen Tor förändrar allt. För en mer förbjuden kärlek har aldrig frunnits.

Freja – Sagan om Valhalla är en andlöst spännande berättelse fylld av lidelse och magi. Johanne Hildebrandt använder sig skickligt av våra fornnordiska myter när hon berättar om människorna som blev våra gudar och gudinnor: Freja, Tor, Oden, Loke och de andra.

Följ med tillbaka till bronsåldern, Sverige för 2700 år sedan, till en värld fylld av bortglömda drottningar, legender och hjältinnor.

 

Idun - Sagan om Valhalla

Historien fortsätter. Prästinnan Freja och hennes Tor, den enögde hövdingen Oden och den undersköna drottning Alfhild - och alla de andra hjältarna - möter oss igen.

Tor seglar till Alfheim. Han är och bekymrad. Svartsoten plågar både vaner och asar. Tor måste förmå Freja att hjälpa honom. Bara hon har kraft att driva bort farsoten.
Men Freja är förändrad. Hennes makt har växt sig så stark att hon ser sig själv som Gudinna. Freja vägrar att hjälpa honom.
Men när bud kommer från Vanaheim tvekar hon inte. Svartsoten hotar att utplåna människorna på ön. Freja måste rädda sitt folk. Men hennes högmod gör att Mångudinnan vänder Freja ryggen. Och Idun, Frejas dotter, lockas till att överge sin mor.

Utan Mångudinnan står Freja maktlös. I sin svåraste stund får hon hjälp från underjorden. Dödsgudinnan gör henne till sin och ger henne ett uppdrag: att finna Bringisgamen. Det smycke som kan ge Freja kraft att bekämpa den häxa som sänt svartsoten över asar och vaner. Freja vet inte var hon ska söka. Hon vet bara att utan Bringisgamen går både asar och vaner under.

 

Saga från Valhalla

Stormar och snöoväder rasar över världen. Solen försvinner, människorna hotas av missväxt och svält. Med alla medel försöker Freja rädda sitt folk, men en oförsonlig fiende nalkas. Snart står hon inför sitt livs svåraste val: Valhallas undergång eller att offra det dyrbaraste hon äger - Saga.
I Alfheim råder missämja. Ända sedan vanaheimsborna flydde dit undan svartsoten har trätan mellan vaner och alfheimsbor förgiftat livet.
Nu är det Saga, dotter till Idun och dotterdotter till Freja, som håller i domarstaven och när Vanaheim hemsöks av den stora kölden är det Saga som i Frejas efterföljd bär framtiden i sin famn.

 

Om du gillar böcker som är går fort och lätt att läsa med massa spänning och med starka kvinnor i huvudrollerna så är detta böcker för dig. Skildringarna av livet under bronsåldern känns väldigt trovärdiga och ger oss en undanflykt från den moderna världen för en stund. Jag rekommenderar att man läser dom i ordning, även om böckerna är fristående delar.

Och visst är Idun ett jättevackert namn? :D

Skadad av Cathy Glass

Nu är boken utläst, och vad ska jag säga..

Boken är otroligt bra, gripande och rörande. Händelserna som beskrivs i boken är så fruktansvärda och det är väldigt svårt och tungt att läsa om ett barn som blivit utsatt för såna hemskheter. Det värsta är nog att det är en sann historia bakom och att flickan är långt ifrån ensam om att ha gått igenom dessa saker. Jag har svårt att finna ord för att beskriva boken men jag rekommenderar verkligen den, och jag tror att det är viktigt att läsa om såna här händelser eftersom dom är ytterst verkliga och händer ofta runt om oss.

 

Bild lånad från Google

♥ Dag 5 – Vad är kärlek

Kan någon verkligen förklara vad kärlek är? Det finns många sorters kärlek, jag känner kärlek för min sambo, min familj och för mina katter. Det är inte samma sorts kärlek, jag älskar inte Joel på samma sätt som jag älskar min katt men det är ändå kärlek båda två. Jag kan inte beskriva i ord var kärlek är, det är något man känner och man vet vad kärlek är när man älskar någon. Det alla olika kärlekar jag känner har gemensamt är att den man älskar vill man aldrig förlora och man gör allt för dem.

Detta latinska citat säger det viktigaste om kärlek: "Amor vincit omnia" = Kärleken övervinner allt.

Hittade även detta franska citat på svenska om kärlek: "Kärlek är vårt livs största glädje och vår livs största sorg. Den är livet."

 

Bild lånad från Google

RSS 2.0