Floyd äter morot

Monster

Möt monstret Floyd :) Hittade mönstret via sidan Ravelry, det kostade visserligen 4 dollar men det var lätt värt att betala för den var riktigt rolig att göra :) Armarna är böjbara och huvudet går att vrida lite.

Storleken

Det har varit några som frågat mig om storleken på mina amigurumis, och dom flesta verkar tro att mina figurer är små men de flesta är ganska stora som jag gör. Har därför fixat några bilder på ett par av mina amigurumis med ett måttband bredvid så man lättare kan se storleken och få en bättre uppfattning. Jag förstår att det är knepigt att se storleken på en bild.  
Hur stor en amigurumi blir vet jag inte förrän alla delarna är klara, detta beror på att storleken varierar beroende på storleken på nålen och på hur tjockt garnet är. Därför underlättar det mycket om jag slipper tänka på storleken när jag virkar beställningar :P 
 
 
 
 
 

Sällskapskatt

Färgade håret igår och Molly höll mig sällskap i badrummet :P

Vackert

 

Spring bunny

 
Hann med att göra en amigurumi till idag :P Tycker nog detta är den sötaste hittills :) Så kul att göra! Hittade tyget till öronen på Panduro, och var bara tvungen att köpa det då jag visste att det skulle passa perfekt till en sån här kanin, som jag velat göra ett tag :)
'

Snobben (beställning)

 
Idag har jag gjort klart min tredje beställning :) Kul att göra Snobben även om mönstret jag utgick ifrån var fel på ett par ställen :P Nu ska jag påbörja en amigurumi som jag väldigt gärna velat göra ett tag, sen ska jag göra nästa beställning.

Liten uggla

En söt liten fågel till min uggleälskande mamma :)

Ny mysfilt

Köpt en så mjuk och härlig filt idag på CityGross :) Tycker den är riktigt snygg med ;)

Rosa kanin (beställning)

 
Idag har jag virkat hela dagen och gjort klart nästa beställning som blev en rosa kanin :) Den liknar kaninen jag gjorde förut men det är inte samma mönster och främst skiljer sig tassarna (armarna och benen). Har skickat iväg bläckfisken (första beställningen) och hon som köpte den blev jättenöjd och då är jag glad :) Kanske påbörjar nästa beställning redan ikväll ;)

Beställningar på gång

Det har trillat in en del beställningar från vänner, bekanta och arbetskamrater så nu har jag tre på "kö" så att säga :) Kul!! Eventuellt får jag en till beställning som ska utomlands med, vi får se. Är ledig fredag-söndag så jag vet vad jag har att roa mig med :)

Våriga tulpaner

Färgglatt

 
Det här var gott att snaska på på jobbet igår :P
 

Larv

 
Blev precis klar med en larv som jag tänkt ge bort i present :) Tycker den blev riktigt bra med tanke på att jag inte hade något mönster till den, utan jag utgick bara från en bild och improviserade :P Så fort jag får tid ska jag påbörja nästa beställning jag fått :)

Samlingsbild

Här är alla amigurumis jag gjort den senaste tiden :) Allihopa är gjorda under lite mer än en månads tid :)

Helgen som varit och veckan som kommer

Har jobbat hela helgen. Slutade 16 igår och en timme senare var vi på kalas hos Joels bror som fyllde år :) Nästan hela Tunroth-klanen som vanligt, och även den senaste medlemmen Thelma (hon är bara 9 dagar gammal) så det blev mycket bebisgos med både henne och Arvid ♥ Vi fick lasagne och mumsig bärtårta :) 
Hade svårt att somna sen och lagom jag lyckats somna så var det någon som ringde på min mobil men han hade ringt fel och sen började alla katterna bråka och härja :/ Skulle ju så klart upp tidigt med. Så dagen på jobbet idag har varit riktigt seg faktiskt, trött och ont i nacken och nu även huvudvärk. Kommer lägga mig tidigt och hoppas på bättre sömn i natt för det är långdag på jobbet i morgon (07:30-21:45)
Har börjat virka på ett nytt projekt nu, hittade en söt amigurumi på bild men utan mönster så jag får improvisera lite, spännande :) Är ledig på tisdag så jag ska fortsätta då. 
Jobbar 08:30-21:45 på onsdag och har en värdegrundsutbildning på eftermiddagen så det ska bli intressant :) Möte vid 14:00 på torsdag och direkt efter jobb till 21:45 och sen är jag ledig resten av veckan :) Ha det fint! ♥ 
 
Lilla Thelma sover så gott i Joels famn, så lugn och fin hela kvällen var hon :)

Ny kategori!

 
Tänkte bara informera om att nu finns det en ny kategori på bloggen nämligen Amigurumi :) Det blir säkert en hel del till av den varan så då passar det fint med en egen kategori. 

Bläckfisk (beställning)

 
Idag har jag gjort min första beställning på en amigurumi :) Det skulle vara en bläckfisk till en (ännu inte född) liten pojke så detta är resultatet och beställaren blev jättenöjd och jag med :) Så roligt att andra uppskattar det man gör och faktiskt vill köpa något man tillverkat! 
 

Vilken glidare

 
 
 
Jag tror bilderna talar för sig själva :P

♥♥♥

Vi (läs: jag) firar egentligen inte alla hjärtans dag men så kommer älsklingen hem med den här till mig idag :P Söt du är Joel, älskar dig ♥

Är med och tävlar!

Är med och tävlar hos en bloggtjej om dessa örhängen på bilden som hon designat och tillverkat själv :) Klicka på länken och tävla du med :)

Luigi

Har precis gjort klart Luigi :) Han liknar så klart Mario en del men om man tittar noga så ser man en del skillnader :) 
 
Mario är glad att ha sin bror hos sig :)

Onsdag på GS

Jahapp tandläkaren vart sjuk så jag slapp gå dit idag :P Kunde spendera mer tid på GS med Toloe istället :) Mysigt! Vi åt lunch och kollade runt i dom flesta affärerna :) Fyndade en hel del billigt. Armbandet och båda paren örhängen fick jag för 45:- på grun av ett fint erbjudande dom hade på BikBok. Halsbandet och örhängena med kors är från Ur&Penn, 25:-/styck. Örhängena med stjärnor kostade mig 10:- och nagellacket fyndade jag för 18:- på Kicks (det är mörkblått). Inte illa fyndat idag ;) Köpte även en present till Joels nyfödda brorsdotter, visar det efter att hon fått den :)

Jeansnaglar

Var längesen jag använde detta lacket så jag tyckte att det var på tiden :P

Passionsblomman uppdatering 5

Passionsblomman fortsätter att växa :) Så roligt! Ska bli spännande att se den blomma en vacker dag :) Här kan ni se hur passionsblomman såg ut när jag köpte den.

Mario ska få sin bror

Håller på med en ny amigurumi nu :) Än så länge är den väl knappt halvfärdig som ni ser men det går framåt och roligt är det. Det är nog inte så svårt att gissa vem det ska bli ;) Sen får vi se om jag fortsätter med Mario-temat eller inte, är lite sugen på att leta efter något mönster till Nalle Puh :)

Hay Day

Det var längesen som jag tipsade om ett spel :P Hay Day är i alla fall ett spel som jag har fastnat för totalt :) Det är ett bondespel där man skaffar djur, som man matar och som sen ger en olika produkter samt att man odlar massa olika grödor och så har man byggnader som ger produkter som man sen kan sälja. Det är ett enkelt spel men likaväl roligt. Kopplar man ihop med fb så kan man sälja till och köpa produkter av andra spelare. Spelet är väldigt fint gjort och man fastnar lätt ^^ Det är alltså ett mobilspel och ska finnas till både Android och Iphone. 

Dropp

Mario

 
 
Jobbat hela dagen igår och förmiddagen idag med att få klart virkad Mario amigurumi-style :) Så nöjd! Riktgti rolig att göra och en utmaning. Mario är virkad efter ett mönster på engelska. Ögonen, knapparna och märket på kepsen är inproviserade eftersom jag inte hade det material som stod i beskrivningen. Kommer förmodligen börja på Luigi med ;)

Vattendroppar på orkidéer

 
Var sugen på att fota något ikväll så det blev lite bilder på orkidéerna med vattendroppar på :) Hade dock inte ork till att fota så mycket för min jäkla förkylning :( Men fick till några fina i alla fall :)

Helg

Efter många jobbdagar i rad, så är det nu äntligen helg och jag är ledig i två dagar :) Tyvärr börjar jag känna mig förkyld, men det är väl omöjligt att undvika så här års? Så det får bli en lugn helg för min del och försöka undvika att bli alltför sjuk. Hinka i mig te så blir det nog bra ;) Ska sätta igång med en ny amigurumi som känns svår men vi får se :P Har bara hittat ett engelskt mönster men det har jag ju koll på så. Riktigt roligt om det blir bra :) Idag (natt) fick Joel en brorsdotter :) Lilla Thelma, så mysigt ♥ Får se när vi kan träffa henne :) Ha en underbar helg!

Flamsingo

 
 
 
Idag har jag gjort klart en så kallad flamsingo :) Tog blått istället för rosa som det stod i mönstret :P Så kul att den kan stå av sig själv :D Riktigt rolig att göra!

Nätshopping

 
Kollade runt på fyndiq och hittade dessa "vattenkulor" (i brist på bättre namn) och klickade hem en förpackning. Kulorna är väldigt små och sen lägger man dom i vatten så att dom sväller, och sen kan man använda dom istället för vatten i vaser och annat :) Ska nog klicka hem fler färger ;) Blommorna köpte jag på CityGross idag när jag storhandlade.
 
Gått med i en virka amigurumi-grupp på fb och där var det en som tipsade om säkerhetsögon och -nosar på en sida som heter coolwool så jag klickade hem några för en billig peng :) Ska testa snart :)
 
Via fyndiq hittade jag även fina grejer till naglarna, dels hjulet med pärlor i olika färger och dollartecknen som är klistermärken :) Dock trodde jag att dollartecknen skulle vara större, men men :P Ska testa dessa framöver.

Vinterdimma

 
 
 
 
 
Tog en sväng idag och fotade lite i dimman :) Bilderna kommer från två olika platser :)

Lila med blå prickar

Rosa och blå flicka

Nu är jag klar med en liten flicka :) Har en storlek mindre på virknålen och känner mig nöjd med resultatet. Luvan går att fälla ned och halsduken och vantarna på snöre går att ta av :)
RSS 2.0