Olika frukttyper

Sweetie är en god exotisk citrusfrukt som är lite besk i smaken men ändå söt. Det är en korsning mellan pomelo och grapefrukt. Det lustiga är att den har en lätt bedövande effekt. Sweetie har börjat säljas mer i vanliga svenska mataffärer den senaste månaden. Den är lite svår att äta eftersom skalet är tjockt och man ska bara äta sjävla fruktköttet som man måste ta ut ur klyftorna (till skillnad från till exempel apelsiner).
 
Torkade fikon är ju klassiskt julgott. Jag gillar dom som är lite tjockare och saftigare (oftast lite dyrare).
 
Detta är fruktpinnar kan man säga. Tror det är lätt torkade äpplen och päron i en stång. Sött och gott som jag hittar på CityGross bland naturgodiset.

Julgardiner och adventsstakar

Fick ett ryck när jag kom hem och putsade fönstren på övervåningen. Men bara insidan eftersom det snöade ute så dom kunde jag inte ta. Placerade även adventsstakar i alla fönster och hängde upp julgardinerna :) Det blir premiär att tända dom sen i eftermiddag när det blir mörkt ute :)

Fredag 30:e Nåvembar

2012-11-30: Andas    
 
Anders kallas Andas på gutamål, och hans dag är en märkesdag, som skall visa vad det blir för väder i julhelgen. Det blir aldrig likadant som på Anders.

Snart frisk

Å va skönt att jag mår bättre och bättre :) Men hostan är så jobbig :( Har börjat med lite hushållssysslor nu på morgonen men blev trött ganska snabbt. Måste ta det långsamt med allt när man börjar bli frisk så man inte överanstränger sig och blir sjuk igen. Efter att ha varit rejält sjuk i över en vecka så är det på tiden att jag mår bättre :P Ikväll blir det bio med Toloe :) och i natt är det dags för mig att gå tillbaka till jobbet igen. Ha det så bra!

Torsdag 29:e Nåvembar

2012-11-29: Stännfäuglars dag    
 
På våren blir vi så glada när alla flyttfåglar anländer en efter en. I dag kan vi skänka en tacksamhetens tanke åt att en del fåglar finns hos oss året runt.

Rotmos med falukorv

Kvällens middag :D

Längtar!

Åh nu är  det snart dags för The Hobbit: An Unexpected Jurney att ha biopremiär (12 december) och som jag längtar! Älskar Lord of the Rings så den bara måste vara lika underbar ;) Såg nu att det är första delen av tre så bara det är ju guld ;) Inte för att jag fattar hur man får ut tre filmer ur en bok men men ^^ Joel har lovat att han ska följa med :) Kollade precis på båda trailerna (nedan) till The Hobbit och jag får såna där härliga rysningar. Älskar att ha något att längta efter! För er som inte vet så är The Hobbit föregångaren till Lord of the Rings (Sagan om ringen) och handlar om Bilbo Baggins. Har läst boken för några år sedan så det ska bli spännande att se filmerna :)
 
 

Det går åt rätt håll

Äntligen börjar jag känna att jag håller på att bli bättre men jag är långt ifrån frisk. Men det är skönt att känna att det går åt rätt håll. Stannar dock hemma från jobbet lite till, tänker nu att jag skulle kunna börja igen på lördag. Men jag tar en dag i taget så får vi se hur jag känner mig. Idag blir ännu en lugn dag med mycket vila så jag snart blir frisk. Det ska bli så skönt att slippa den här skiten. Verkar inte ha smittat Joel i alla fall och det är jag glad för :) I morgon kanske det blir bio med Toloe :) Ha en bra onsdag! 

Teisdag 27:e Nåvembar + Onsdag 28:e Nåvembar

2012-11-28: Bassldagen
 
Senhöstens dagar är korta, och det finns mycket ti bassle me, sysselsätta sig med, nu till advent. Bassl är sådant som är söligt och tar tid att göra.

2012-11-27: Masdagen
 
Detta är en dag då man kan tillåta sig att sitta framför den goda brasan och värma sig och må gott obekymrad om vad som händer utanför huset och i världen. När man masar si mår man gott.

Den här förkylningen...

...är en mysko förkylning. Den verkar väldigt utrdagen och förändras hela tiden. Har haft svårt att svälja hela tiden och ont i öronen i samband med det. Men så idag så har jag inte ont i öronen, skönt, men dock så gör det mer ont när jag sväljer :( Det skulle dock inte förvåna mig om det kommer tillbaka i öronen. Så otroligt jobbigt. Hostade en massa igår, verkar lugnt idag men det kommer säkert senare... Kan säga att jag, efter att varit sjuk en vecka, är rejält trött på den här förkylningen :( Så det blir ännu en dag i soffan.. Måste överväga om jag ska ringa vårdcentralen. Hoppas ni har det bättre än jag ♥  

Mandie and the secret tunnel

Såg precis en bra film på Viaplay (gratis månad där ju) som heter Mandie and the secret tunnel :) Tror inte det är någon särskilt känd film och jag bara hittade den där och tyckte den verkade intressant. Filmen är från 2009. Några av skådespelarna verkade bekanta men inga jag känner till och det är faktiskt jätteroligt och intressant som omväxling. Filmen är lite annorlunda och ibland lite lätt knasig men spännande och har en bra historia som är lätt att följa :) Filmen är baserad böckerna av Lois Gladys Leppard. Såg precis att det finns en uppföljare, måste spana in ;)
 
Bild lånad från Google
 
Den utspelar sig 1899 och handlar om flickan Mandie (Amanda) som förlorar sin älskade pappa. Hon gillar inte sin övriga familj så hon får hjälp av några Cherokee-indianer (hennes vänner) att fly till sin farbror Johns herrgård. Där finner hon gömda hemligheter om hennes förflutna, hennes släkt och hennes framtid. 
 
Trailer: 

Måndag 26:e Nåvembar

2012-11-26: Rogråitns dag    
 
Rogråit betyder rov-gröt, numera rotmos, som inte kokas på rovor utan kålrötter, morötter och potatis. Det är god och nyttig höstmat med kokt kött eller korv.
 
*Jag älskar rotmos, minns den farmor brukade göra när jag var liten ♥ Måste absolut ge mig på att göra själv!*

Tidig morgon

Eftersom jag fortfarande är sjuk så ringde jag och sjukanmälde mig till jobbet idag vid 07-tiden. Kunde inte somna om så nu sitter jag med datorn i knät och kollar lite på tv samtidigt. Kanske somnar jag en stund i soffan sen. Känner mig inte bättre än igår tycker jag, men så är det ju värst på morgonen. Så det blir nog inte mycket gjort idag heller :( Börjar bli rejält trött på denna förkylningen nu :( Hoppas ni får en bra start på veckan ♥

En bild säger mer än 1000 ord

Fortfarande sjuk..

Usch det är såå tråkigt att vara sjuk :( Det känns i alla fall lite bättre i öronen och halsen :) Men så är det femte dagen jag är sjuk så.. Får se om jag kan jobba i morgon eller inte, kanske bäst att stanna hemma och vila upp sig. Går fortfarande på Panodil, men dock inte så mycket som de senaste dagarna. Käkade upp en hel karta på två dagar för jag klarade inte att ha så ont :( Men eftersom det verkar bli bättre ändå i halsen och öronen så behöver jag kanske inte prata med vårdcentralen trots allt.
Så idag händer i stort sett ingenting, blir mest vila och tv/film :) Har fått en gratis prova-på-månad på Viaplay så det testar jag nu :P Verkar ganska bra, men dom har inte så mycket nya och populära filmer. Hoppas ni har en bra söndag!

Sundag 25:e Nåvembar

2012-11-25: Vintardalars dag    
 
Vintern kommer inte på allvar innan vintardalar jär fulle. De är vätar och andra sänkor i marken och brukar stå fyllda med vatten från senhöst till vår.

Shopping i Göteborg

Tomte jag köpte på Lisebergs julmarknad för 79:- :) Blev inte så mycket shopping där, dels för att det var ganska dyrt och dels för att det ösregnade då ^^
 
Örhängen så klart ;) 3 par från en gullig butik som heter Accessorize och ett par handgjorda från ett marknadsstånd mitt i Varuhuset Femman :) Paret längst upp till höger är rosa, vilket inte syns så bra på bilden :P
 
Dom handgjorda supergulliga larv-örhängena med silverkrok för 89:- :D

Göteborg + Liseberg - bildbomb!

Kom hem för ett tag sen från beösket i Göteborg :) Härliga dagar trots att jag fortfarande är sjuk. Tog så klart lite bilder, så ni får se :P Här kommer bilder från hotellet (Hotel First G), Varuhuset Femman, Lisebergs Julmarknad och lite av Göteborg :)
 
 
      
 
      
 
         
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
Den fjärde (och femte) visar tavlor på mitt och en jobbarkompis hotellrum, och vi kom snabbt fram till att bebisen är väldigt överdimensionerad! :P
 

Laudag 24:e Nåvembar

2012-11-24: Britars dag    
 
Namnformer på brit- avser platser både på land och ute i sjön. De är vanligast på östra Gotland och betecknar oftast ett långsträckt bergsparti som slutar i ett brant stup. Exempel är Briten, Britar och Svartbriten.

Mot Göteborg!

Idag bär det av mot Göteborg och Lisebergs julmarknad tillsammans med några jobbarkompisar och vår brukare :) Sa bli jättekul :D Synd bara att jag inte är frisk ännu :( Halsen är fortfarande svullen och det gör ont i örat så jag får käka Panodil idag. Först hade jag ont i båda öronen, igår var det vänstra och idag är det högra ^^ Men jag känner mig mycket piggare i alla fall :) Dock börjat få hosta nu.. Förbannelse över denna mycket olägliga och märkliga förkylning!
Snart dags att packa klart, kameran åker så klart med ;) Vi ska ses vid 10:30 men först ska jag stanna vid apoteket för inköp av mer Panodil :P Sen går tåget vid 12-tiden, i natt ska vi bo på hotell och i morgon går tåget vid 16-tiden :)
På söndag blir det sista Twilight-filmen på bio med Toloe :D Ska bli så spännande att se hur det hela slutar :) På måndag fyller min bror Patrik 30 år, tråkigt att jag inte kan vara där och fira honom, men jag har skickat kort och present och får slå en signal då i alla fall :) Hoppas ni får en bra helg! ♥
 

Torsdag 23:e Nåvembar

2012-11-23: Trykknudis dag    
 
Trykknud är ett nyare, utmärkt gutamålsord som borde exporteras till fastlandet. Det är bra mycket lättare att säga trykknud än häftstift.

Prickar

Lugn dag

Det har slutat svida i halsen men nu så gör det ont när jag sväljer istället :( Jag känner mig ändå ganska pigg, vilket är skönt så jag är säker på att jag kan följa med i morgon till Göteborg :) Men idag måste jag ta det lugnt och vila mycket för att det inte ska bli värre. Så jag intar soffläge från och med nu med tv:n och katterna som sällskap ;) Ha en bra dag hörni ♥

Torsdag 22:a Nåvembar

2012-11-22: Lykkus dag    
 
Lykku är en sinnesstämning som kommer och går. Mer påtagliga lykkar kan man ha många av på en nål, både aviga och räta, i en stickning, och då heter de maskor på svenska. Ett barn som är stolt över att ha lärt sig knöit lykkå, eller lykke kan knyta sina skosnören själv.

Torsdag 21:a Nåvembar

Skinnlaitningsdagen    Detta är en dag då man vänder upp och ner på allt och vänder på alla stenar i sökandet efter något man saknar. Förr gällde uttrycket mest sökandet efter förmodat stulna lammskinn.

Rosor

Köpte så vackra rosor idag med min brukare :D

Halsont

Attan! Vaknade i morse och hade ont i halsen, och det svider fortfarande :( Fan vill verkligen inte bli sjuk nu när vi snart ska iväg till Göteborg och gå på Lisebergs julmarknad som jag längtar så mycket efter! Nej, har är det banne mig kurering som gäller ikväll och i morgon! Därför blir det ingen träning idag så att det inte blir värre eftersom jag inte tänker stanna hemma och därmed basta :) Hatar förkylningar och jag vill egentligen absolut inte va sjuk främst för att det pajar min dagliga träning. Förlåt för gnällinlägg :P Hoppas ni har det bra i alla fall ♥

Träning 2012-11-20

Idag blev det cykeltur igen, körde först 30 minuter. Sen så gjorde jag några situps, armhävningar, hopp och spring på stället m.m. Efter ca 10 minuter körde jag på med cyklingen igen i 15 minuter :) Skönt att variera lite! Funderar lite på om jag skulle simma på torsdag när jag är ledig kanske :)
Som ni kanske har märkt så glömde jag viktredovisningen igår men det beror nog på att jag inte väger mig lika ofta längre. Det är inte så att det går dåligt, tvärt om, men jag vill inte bli för besatt av vågen om ni förstår vad jag menar :P Kan säga i alla fall att jag först nu så smått börjat märka att jag gått ner i vikt, vilket är jättekul :) Men det är en lång väg kvar och jag kämpar på ;)

Teisdag 20:e Nåvembar

2012-11-20: Ugnstrulles dag    
 
Ugnstrull är inget troll utan ett stort säurbrö som har en inbakad fyllning, oftast av fläsk, mer sällan av fisk. Man kan kalla ugnstrull för en stor pirog, och sådana maträtter är vanligare österut, i Finland och Baltikum.

Även en trist novemberdag kan vara vacker

 
 

Fransk kycklinggryta

Idag provade vi ett nytt recept som kommer från Arla kökets mobilapp, nämligen fransk kycklinggryta :) Riktigt gott och går så snabbt att göra :) Tummen upp! Säg till så slänger jag upp receptet :P

Måndag 19:e Nåvembar

2012-11-19: Godagarsdagen    
 
Om någonting är riktigt gott så säger man att de var godagar. Det kan användas om mat eller dryck eller andra godsaker.
 
*Kommentar från Madeleine: Detta är helt klart ett ord som jag är väl bekant med och som jag använder ofta liksom min familj :)*

En ny vecka

Sitter här och skriver med huvudvärk, ingen höjdare :( Har i alla fall tagit två Panodil Zapp så hoppas det hjälper snart. Blir ingen cykling idag då jag inte mår toppen och att jag inte haft tid :/ 
I alla fall så råkade jag ställa till det lite med en lampa så jag pajade dimmerkontakten, fick sticka in och köpa en ny ^^ Köpte en slags penna som man testar säkringar och sånt oxå för vi visste inte om någon säkring var trasig, jättesmidig grej förresten :P Älskling är superduktig och fixade det så nu har vi ljus i vardagsrummet igen :)   
Har fullt upp med jobb, idag promenerade jag till exempel i två timmar med min brukare :) I morgon börjar jag 07:45, ganska segt för jag måste gå upp tidigt då det tar nästan 25 minuter till den brukaren ^^ 
På fredag ska ett gäng från jobbet (i ett team hos en brukare) åka till Göteborg med tåg och bo på hotell :) Vi ska bland annat besöka Lisebergs julmarknad :D Stannar inte så länge utan åker hem igen på lördag eftermiddag. På söndag ska jag eventuellt gå på bio med Toloe och se sista delen i Twilight-serien, beroende på hur dags filmen går då jag jobbar till 14 :) Hoppas, hoppas, hoppas ;)
Jaha det är hur min vecka ser ut, hur ser er ut? Kram!

Träning 2012-11-18

Cykeltur idag igen, 60 minuter och över 20 kilometer :) Skönt! Tycker det funkar bra att cykla nu :) Tänkte göra som med löpträning och öka på efter hand. Men det tar lite tid att vänja sig och så och veta hur hårt jag kan köra för att orka hela timmen :P 

Sundag 18:e Nåvembar

2012-11-18: Raikis dag    
 
Om man har en raik innebär det att man har en bena i håret. Efter gammalt skulle kvinnorna ha raik mitt i pannu ettar nasar och männen alltut raiki ettar vänstre auge.

Tunroth-kalas

Ikväll var det som sagt kalas för Ola som fyllt år i veckan :) Hela Tunroth-klanen var där :D Samt en del av Bibbis familj. Mysigt som vanligt men mycket liv och stoj med så många människor, varav en hel del barn :) Det bjöds på en spännande och lite stark pumpasoppa och senare en syrlig och god tårta med röda vinbär i :)
Lite bultade i huvudet efter långt arbetspass och livligt kalas så det är nog snart dags för mig att hälsa på sängen igen ;) Vilade där en stund på eftermiddagen och fick sällskap av alla katterna :D Fluffy och Molly ovanpå täcket och Rookie under ♥ Love my cats!

Lööördag

Kris på jobbet så jag fick hoppa in och jobba natten plus en dubbling (då man är extra hjälp vid någon/några brukare). Det blev jobb 21-12 ^^ Så nu känner jag mig ganska seg och trött dels efter jobbet och dels på grund av cyklingen :P Men det gör inget.
Skulle kollat på reprisen av Solsidan nu 15:30 men det var tydligen framflyttat på grund av X-factor :( Det börjar 15:50 och då kan jag inte kolla eftersom det är hockey då. Så då går jag väl och lägger mig och vilar en stund, medan Joel tittar på hockey, så jag är pigg till kvällens kalas hos Ola som fyllde år tidigare i veckan :)
I morgon blir det jobb igen 16-21. Hoppas ni har en bra lördag!
 
Fixade mina naglar igår, inte dirket någon nail art men jag har guld och sen två olika sorters glitter :) (mobilbild)

Träning 2012-11-17

Idag cyklade jag 60 minuter på träningscykeln, vilket blev 18,83 km enligt den :) Skönt! Men det känns en del i baken kan jag säga ;) Ska fortsätta köra på cykeln nu ett tag så får vi se hur det blir med löpbandet :)

Laudag 17:e Nåvembar

2012-11-17: Ainestrysars dag    
 
Enen är fantastisk, för hela busken kan användas. Enris till rökning och drickbryggning, virket till bandtäunar, slöjd och stegpinnar, enbären som viltkrydda samt enruskor, ainestrysar, som vägmarkering på vintern.

Löpbandet

Tänkte idag att träna 30 minuter på cykeln och 30 minuter på löpbandet, men när jag skulle starta löpbandet så står det helt stilla :( Så det har gått sönder och jag kan inte använda löpbandet något mer :( Vet inte ännu vad jag ska göra, om det går att fixa eller om jag måste köpa ett nytt. Tycker det har varit jättebra att träna på löpbandet och vill gärna fortsätta med det. Fortsättning följer...

Huseby Julmarknad med Toloe

Var på julmarknadene i Huseby i söndags med Toloe :) Det är alltid mysigt där :) Men det skulle varit snö för dp blir det ännu bättre ;)
 
Fyndade silver- och glasörhängen för 50:- (kostade egentligen 99:-) :) Kan inte låta bli örhängen ju ;)
 
Köpte några flaskor julmust oxå, men det blir inte jättemycket sånt för min del :P Men det är den enda julmusten jag provat som jag verkligen gillar så ^^
 
Hittade även ett fint hembakat bröd som var härligt kryddat :)

Rookie!

Var ute med Rookie i lördags på förmiddagen :o) Blev så glad för innan vi gick ut frågade jag Rookie om han ville gå ut och då började han spinna högt och jag fick klappa honom :D Vilket typ aldrig händer med Rookie! ♥ Det var en speciell upplevelse med min lilla pojke :) (mobilbild)

Fredag 16:e Nåvembar

2012-11-16: Bjaurlukus dag    
 
Bjaurluku är det trekantiga förbindningsbräde som sitter i de båda stävarna på t.ex. en tvåmänning. På Fårö säger man stammluka.

Tomtemagneter

Häromdagen hittade jag ett broderi, eller snarare tre små, som inte jag gjort färdigt av någon anledning. Så nu har jag broderat klart dom, tvättat dom och satt gjort magneter av dom som det var meningen :) Magneterna är ungefär 6x6cm stora.

Laudag 10:e Nåvembar - Torsdag 15:e Nåvembar

2012-11-15: Femhåntns dag
 
Har man inga bestick när man skall äta så får man ta till femhåntn. Det betyder att man äter med handen, som ju har fem horn (=fingrarna).

2012-11-14: Sladdpåstns dag
 
Sladdpåst är ett nygutniskt ord för e-post. För att kunna skicka sådan post måste man använda rump-a, det vill säga snabel-a.

2012-11-13: Motvädarsdagen
 
Det finns ju sådana dagar, då man har motvädar, motvind, åt vilket håll man än går eller cyklar. Allting annat kan också vara emot en, men det går över till nästa dag eller nästa vecka.

2012-11-12: Släkus dag
 
Släkå, eller släke är olika sorters tång och alger från havet. Den har bärgats vid stranden och sedan använts som gödsel på åkrarna, särskilt till potatisodling på magra grusjordar.

2012-11-11: Ofars dag
 
Ofar betyder vår far eller far i huset. Det är inte säkert att han behöver eller vill ha någon ny slips på fars dag, men det är en lämplig dag för hans favorittårta.
 
2012-11-10: Sunkunus dag
 
Sunkunu är sonhustrun, svärdottern. Kunå, eller kune är ett gammalt, numera ovanligt ord för gift kvinna eller hustru. Kone skrivs det på danska, men det uttalas ju inte riktigt så.

Det här med mat

Känner att jag inte har uppdaterat er om det här med maten, utan det har mest blivit träning i den här kategorin. Så nu tänkte jag skriva lite om hur jag upplever detta :) Måste säga att det här med att äta annorlunda har gått över förväntan :) Som det ser ut nu så äter jag frukost, lunch, middag och ett mellanmål som oftast. Sen så brukar jag dricka en del vatten mellan och äter lite mörk choklad nästan varje dag. Förut blev det att jag åt visserligen tre mål mat men även alldeles för mycket där emellan och för mycket läsk varje dag. Trodde inte det skulle vara så enkelt som jag ändå upplever att det är! Men motivationen gör nog väldigt mycket. Visst jag har naturligtvis stunder då jag är jättesugen på läsk eller godis och liknande. Men jag försöker att distrahera mig med något annat när sötsuget kommer, och det brukar räcka för min del.
Jag kör ingen diet nu och äter det jag vill och det jag tycker är gott, men försöker minska på feta ingredienser i maten och äta mer grönsaker :) Jag har inte minskat massvis på kolhydrater utan mest socker. Har inte druckit läsk sen jag började detta projektet, jo jag har smakat lite lite julmust av Joel men det var bara för att han ville jag skulle smaka :P Sen så anser jag att det är okej att ta någon sötsak på till exempel kalas eller vid någon högtid, jag vill ju inte förbjuda sånt helt och hållet.
Det jag ville uppnå var en livsstilsförändring och inte bara en viktnedgång. Känner mig så otroligt mycket piggare nu än tidigare och jag orkar definitivt mer ;) Jag är faktiskt nära att ha gått ner 5 kilo nu och det är jag nöjd med, har ju fått mer muskler samtidigt :)
 

Internet!!

Sweet! Efter ca 1,5 vecka funkar internet äntligen igen! Tjoho! Ser att några av er har fortsatt föjla mig, och jag hoppas jag kan få er att komma tillbaka igen nu när jag börjar blogga på riktigt igen :) Ikväll hinner det nog inte bli så många inlägg men i morgon lär det bli en del :) Har saknat bloggandet, visst det har blivit lite på mobilen men det är inte alls samma sak. Har några inlägg i huvudet så håll utkik :P Kram

Slö dag

Cyklade en stund på förmiddagen men jag tycker det är lättare på löpbandet :P På eftermiddagen var jag trött och mådde inte riktigt bra, hade bland annat huvudvärk så jag slumrade på soffan en stund. Inte precis någon rolig dag. Idag fyller Ola år så på lördag ska vi dit :) Måste se till att spraya mina nya skor så jag kan inviga dom då ;) Förutom det och jobb så händer väl inget denna veckan vad jag vet :( Internet funkar fortfarande inte, så alla inlägg och bilder kommer från mobilen. Säger till när det kommer igång igen men vem vet när det blir :/ Hoppas ni har det bra! Ni kan väl slänga in en kommentar så jag vet om någon fortfarande läser min blogg :P

Fisk- och skaldjursgratäng

Gjorde en supergod gratäng ikväll :D Tusen tack mamma för receptet!

Internet lyser med sin frånvaro

Det verkar dröja innan internet kommer igång igen :( Har ökat på mitt surfpaket i mobilen så jag får blogga lite här ifrån så länge ;) Hoppas ni har det bra! Kram

Hej så länge!

På återseende får jag väl säga ;) Älsklingen har tröttnat nu och vill hem :P Så håll nu tummarna för att internet snaaaart börjar fungera hemma igen :) Kram till er alla ♥
 
Svärfar har fixat så vi kan elda i öppna spisen hemma nu, mysigt! :) Följ mig på instagram i väntan på internet, heter the_maddie 

Viktredovisning #7

I måndags stod vågen på exakt samma som sist, alltså 91,0 kg. Glad att jag inte gått upp i alla fall men lite besviken att jag inte gått ner något samtidigt ^^ Joel föreslog att jag skulle dumpa vågen några veckor och inte fokusera för mycket på den, utan väga mig senare i så fall och kolla då. Kanske har han rätt, vad tycker ni? Själv har jag inte bestämt mig ännu :P

The Big Bang Theory säsong 5

Minns inte om jag berättat att jag införskaffat senaste säsongen av min favoritserie? Hur som helst så har jag, och Joel (som hakade på serien lite senare) kollat in alla avsnitt :) Jag kan bara säga att jag kan inte vänta till nästa säsong kommer! Tyvärr lär det dröja, men jag har ju alla fem säsonger nu på dvd och jag kan kolla på avsnitten hur många gånger som helst :P Ni har väl inte missat den här serien?! ;)

Träning 2012-11-04 till 2012-11-09

Blir nästan en hel veckas träning att skriva om här :P I alla fall så jag har fortsatt att träna varje dag och det går riktigt bra! Oftast blir det löpbandet, men ibland träningscykeln. Har inte tagit mig tid att simma denna veckan, men vill verkligen göra det snart :)
I söndags, måndags, tisdags och igår tränade jag på löpbandet, 44 minuter - 47 minuter - 50 minuter och 53 minuter i den ordningen. I onsdags cyklade jag i 30 minuter. Sen så idag slog jag på stort och tränade 60 minuter på löpbandet och ökade på hastigheten :) Då blev det alltså hastighet 4 i två minuter och 5,1 i en minut och så om igen. Avslutade med en och en halv minut på 5,1 och två och en halv minuter på hastighet 4. Tro det eller ej men det kändes faktiskt skillnad (lite jobbigare) att öka på hastigheten med 0,1.
I fortsättningen tror jag inte att jag ska öka på med tiden på löpbandet utan hastigheten istället :) Sen så ska jag se till att förbättra mig på cykeln med så jag kommer upp i en timme där oxå.

Måndag 5:e Nåvembar - Fredag 9:e Nåvembar

2012-11-09: Tråikällinggars dag
 
På 1700-talets och 1800-talets Gotland fanns stickerskor, tråikällinggar, som tillverkade tröjor och som medföljande på kalkskutor tog sig till Stockholm för att sälja sina alster.
2012-11-08: Murrättpannkakus dag
 
Murrättpannkakå är en god traditionell höstlig maträtt. Man blandar ganska mycket finrivna morötter i en vanlig pannkakssmet, häller i långpanna, täcker med äppelklyftor och gräddar den i ugn.

2012-11-07: Ståppvästns dag
 
Ståppväst är en storväst av dubbelt tyg, vadderad som ett täcke. Den är ett bra plagg som förebygger ryggvärk efter tungt kroppsarbete genom att hålla ryggen varm i vinterns iskalla blåst.
2012-11-06: Tukdagen
 
När novemberdimman tätnar och dagarna är korta och mörka, är det inte så lätt att se ljust på tillvaron. Dimma heter tukå eller tuke, tjåkkå eller tjåkke på gutamål. 
 
2012-11-05: Fagavädarsdagen 
 
Under hela fagavädarsdagen är det uppehållsväder, och somliga höstar är den här dagen efterlängtad. Nu kan man göra alla utomhussysslor som har fått vänta länge, under många regniga dagar.

Lånar internet!

Internet har ännu inte kommit igång hemma :( Svärfar är inte hemma nu i helgen, och vi skulle ändå mata katterna så då passar vi på att låna internet en stund :P Fluffy fick följa med för att träffa sin mamma och sin bror :) Haha, såg precis att jag har 39 olästa inlägg på Bloglovin :P Men jag kan lätt säga att jag saknat bloggen ganska mycket :) Så förbered er på en hel drös med inlägg ikväll! :) 

Fortfarande inget internet

Nu har vi gjort va vi kan för att få igång internet, men.ingenting har hjälpt... Idag ska Joel ringa Banhof igen så dom får skicka ut någon hit. Så tråkigt att inte kunna blogga som vanligt :( Hoppas ni har det bra! Kram

Inget internet...

Skriver ett snabbt inlägg från mobilwn för att tala om att internet inte fungerar här hemma :( Har inte funkat sen igår kväll. Återkommer när det funkar igen! Kram

Sundag 4:e Novembar

2012-11-04: Lummdystdagen    
 
Lummdystn är en liten flaska med brännvin i som man kan ha med sig i lummu, fickan. I Sverige kallar man den för fickplunta.

Träning 2012-11-03

Blev inte så mycket träning idag eftersom jag verkligen inte hade lust och inte var på humör. Så det blev bara 10 minuter på träningscykeln. Höll mig dock runt 20 km/h så det blev ungefär 2,7 kilometer. Inte mycket till träning men bättre än inget :) Men tränar man sju dagar i veckan så kan man ta det lite lugnt någon gång ibland :P

Laudag 3:e Nåvembar

2012-11-03: Sleiars dag    
 
Sleiar, slånbär, blir godare efter en frostnatt, då den kärva smaken mildras. En natt i frysen har samma effekt, och sedan kan man tillverka saft eller likör med fin arom.

Skor och doftljus!

Snubblade över ett par läckra skor idag på Deichmann, bara 349:- ;)
 
Dessa hittade jag på Jula för 35:-, doftljus som luktar som mango :) Helt galet go doft!

Träning 2012-11-01 & 2012-11-02

Såg nu att jag glömt skriva om träningen igår så den kommer idag istället. Har redan kört dagens pass eftersom jag ska vara i Växjö hela eftermiddagen och på kvällen ska jag till en arbetskamrat en stund :) Både idag och igår tränade jag på löpbandet, den vanliga intervallträningen. 41 minuter igår och 44 minuter idag :) Skönt!

Fredag 2:a Nåvembar

2012-11-02: Kyldnati    
 
Ibland blir det frost i september och ibland dröjer det till början av november innan den första frostnatten, kyldnati, kommer. Den har en förödande inverkan på dahlior, squash och andra värmeälskande växter.

Abstrakt #5

 
Längesen jag gjorde någon ny nail art så jag hittade på den här designen idag :)
 

Torsdag 1:a Nåvembar

Kåilus dag    
 
Kåile är en ho, t.ex. en grisho, där mat och vatten serverades. Till hönsen hade man förr ofta en urgröpt sandsten. Man kan också göra a langg kåile ti lambi.
RSS 2.0