Moulin Rouge!

Moulin Rouge! är en musikal med genren romantiskt drama från 2001. Jag tycker jättemycket om denna filmen, den borde ni absolut se! För att inte tala om att Ewan McGregor är jävligt yummie ;)

 

Så här står det om filmen på wikipedia:

"Den unga poeten och författaren Christian (Ewan McGregor) reser från det tidiga 1900-talets London till Paris och hamnar mitt i den bohemiska revolutionen. Genom sina nyfunna, och lika bohemiska vänner blir han efter en rad missförstånd presenterad för den undersköna kurtisanen och glädjeflickan Satine, (Nicole Kidman) stjärnan på den färgsprakande nattklubben och bordellen Moulin Rouge.

Christian blir vid deras första möte förälskad i den vackra kurtisanen, och Satine blir även hon, om än motvilligt, förtrollad av Christians sång och bryter därmed den gyllene regeln - att aldrig bli förälskad.

De unga älskande är tvungna att dölja sin kärlek, då Satine är bortlovad till den förmögne hertigen, som gör allt i sin makt för att med "ensamrätt" charmera kurtisanen med den ena romantiska supén efter den andra, men förgäves. Då hertigen även har hållhake på Harold Zidler, Moulin Rouge's ägare, i och med sina stora investeringar i den show som inom kort skall ha premiär på Moulin Rouge, komplicerar han de ungas kärlek ytterligare. Samtidigt hotar ännu en fara att slita Satine från sitt livs kärlek..."

 

Mer info och trailer finns på: http://www.imdb.com/title/tt0203009/

 

 

Bild lånad från Google



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0