Jack The Ripper - Kriminalfall och legend

För några dagar sedan läste jag ut boken Jack The Ripper - Kriminalfall och legend av Glenn Lauritz Andersson :) En bok som enligt mig är mycket bättre än någon deckare eftersom den är verklig, men den har ju ingen lösning i slutändan :P Boken börjar med att man får insikt i en del mord som skedde i början av 1888, alltså innan Jack The Ripper. Författaren går igenom morden var för sig under 1888 och man får lära sig mycket om hur livet var för människor i London under denna tiden. Något som jag uppskattade mycket. Efter detta tar författaren upp flera polisspår och gärningsmannaprofiler och teorier från olika människor om vem denna legendariske mördare verkligen var.

Boken är kompletterad med både kartor, på mordplatserna, samt bilder på byggnader/platser samt en del av mordoffren.

En av dom bästa sakerna med boken var all historia som medföljde läsandet, utan att vara jobbigt eller långtråkigt. Till exempel så får man lära sig om hur polisarbetet vid mord, gick till för ungefär 124 år sedan, man får lära sig lite om fotografering och hur "media" hanterade hela Jack The Ripper-situationen. Jag måste säga att detta är en mycket läsvärd bok med bra och ordentlig information utan alltför mycket av författarens egna åsikter och teorier. Samt en stor detaljrikedom.

 

Baksidestext:

Hösten 1888 härjade Jack Uppskäraren i det fattiga East End i London. Han mördade och stympade fattiga prostituerade på ett sätt som satte skräck i stadens invånare och polismän. Morden utgjorde sprängstoff för tidningarna och ledde till att han blev världens förste internationellt ryktbare seriemördare. Än i dag är Jack Uppskärarens identitet ett mysterium och hans mordserie blev ett av Englands värsta trauman.

Glenn L Andersson är expert inom ämnet och hans bok om Jack Uppskäraren är den första heltäckande genomgång som skrivits på svenska. Här presenterar han de faktiska förloppen vid de ruskiga morden och skildrar miljön i det viktorianska London och de villkor som var verklighet för mordoffren.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0