Borås Djurpark - Afrikansk vildhund

 
 
 

Polly Ahlgrens bilar

Testar nytt godis idag :) Riktigt gott men jag föredrar nog gamla hederliga Polly (röd påse) ;)
 

Mörkröda naglar

 
Tyckte mina naglar behövde få lite fin färg :) Bilden är från Instagram där ni kan följa mig på the_maddie 

Virkad mössa - reggae

 
 
 
Virkat ännu en sån där Bob Marley-mössa men denna gången med reggaefärger :) Dessutom blev denna lite större :) Ni får se många bilder av mig nu för tiden :P

Borås Djurpark - Apor

 
 
 
 
 

Borås Djurpark - Noshörningar

 
 

Borås Djurpark - Hyena

 
 
 
 

Torkad frukt-experiment

Testade att torka lite mer frukt :) Valde Nashipäron, Granny Smith-äpple och gul kiwi. Alla tre blev goda men den gula kiwin är riktigt god som torkad :) 

Simon's Cat - Sticky Tape

Älskar Simon's Cat-videoklippen på Youtube :) ♥ Kan ofta känna igen mina (våra) egna katter i filmerna, som den ovan med tejpen :P Prenumererar på Youtube så jag kan ha koll på när det kommer nya klipp :)

Bob Marley Slouch Cap - virkat

 
 
 
Nöjd med min senaste virkning :) Vet inte exakt vad denna typen av mössa heter på svenska eftersom jag har följt en video på engelska när jag virkat den :P Kallar den för slokande mössa, kallas Bob Marley Slouch Cap på engelska. Denna typen av mössa är från början en typ av mössa för personer med dreads så att håret får plats i mössan :P Var lite osäker på det multifärgade garnet först men jag gillar det mer och mer ;) 

Borås Djurpark - Vargar

 
 
 
 

Borås Djurpark - Sebramangust

 
 
 
 

Borås Djurpark - Gepard

 
 
 

Castlevania - Mirror of Fate

Stack in en sväng på Media Markt ikväll när jag ändå skulle handla på CityGross. Där hittade jag ett nytt Castlevania-spel :) Har gillat andra Castlevania-spel innan så detta var jag bara "tvungen" att prova ;) Har provat spela lite ikväll och det verkar kul :) Känns lite som en rip-off av God of War men jag gillar ju dom spelen med så då är det ju lugnt :P

Borås Djurpark - Fåglar

Flamingo
 
Svensk Blå Anka - hane
 
Svensk Blå Anka - hona
 
Humboldtpingvin
 
Ung anka
 
Hjälmpärlhöna
 
Struts

Borås Djurpark - Bongo

 
 
 

Borås Djurpark - Elefanter

 
 
 
 
 
 
 
 

Borås Djurpark - Tiger

 
 
 
 
 
 
 
 

Virkade vita handledsvärmare

Idag har jag gjort klart ett par handledsvärmare idag som matchar tubhalsduken och mössan :)

Tygsax

När man, som jag, klipper mycket i tyg, trådar och garn och liknanade så är det en stor fördel att ha en särskild sax för detta ändamål :) Som ni säkert vet så blir saxar väldigt lätt slöa när man klipper i papper. För att inte använda saxen till något annat har jag märkt den med en lapp som ni ser :) Hemma har jag nästan bara denna typen av sax som kallas Supersaxen Sigbritt :P Lite dyrare sax men dom är verkligen bra :) Har haft funderingar på att leta efter något som kan vässa saxar, det vore bra att ha. 

Borås Djurpark - Röd panda

 
 
 

Torkning

 
Idag slängde jag in äppelringar i ugnen för att dom skulle torka och bli äppelchips, som ju är så galet gott :) När dom var halvklara kom jag på att jag sett en "torkmaskin" (bilden nedanför) på Nettos så jag åkte dit och köpte en ;) Äppelchipsen på bilden ovan är gjorda i ugnen. Nu har jag en omgång äppelringar och kiwi i "torkmaskinen" så vi får se hur det blir :) Tror den kan vara bra att ha när vi ska torka svamp som vi tänkt plocka i skogen :)
 

Virkad vit tubhalsduk

 
 
 
Hm, inte ofta jag är särskilt nöjd med mig själv på bild men måste säga att det stora stativet är till stor hjälp :P Hursomhelst så har jag nu stickat klart min tubhalsduk som i kan se på bilderna :) Tycker den passar fint ihop med mössan jag stickade förra året :) Eventuellt ska jag göra en till som är lite längre och dubbelt så bred :) Den är väldigt enkel att virka förresten.

Borås Djurpark - Zebror

 
 
 
 
 
 

Borås Djurpark - Giraffer

 
 
 
 
 
 

Borås Djurpark - Lejon

 
 
 
 
 
 
 
 

Borås Djurpark

Har ägnat flera timmar idag åt att vara på Borås djurpark med Joel :) Helt underbart var det och vi fick se nästan alla djuren, utom järven :) Tack älskling för en underbar dag ♥ Tänkte dela upp bilderna i många inlägg under en period framövder, då jag tog massvis med bilder :P Bilderna i detta inlägget är mobilbilder.
 
 

På väg

Har gjort detta till ett tidsinställt inlägg då vi just nu (förhoppningsvis) sitter i bilen på väg mot nya äventyr ;) Kommer visa er ikväll eller i morgon vart vi har varit under dagen :) Kan ni inte vänta så följ mig på instagram: the_maddie så länge för där lär jag uppdatera tidigare :) En del av det jag lägger upp där hamnar inte på bloggen så :P 
 

Virk-projekt

Har börjat virka lite igen :) Påbörjat ett nytt projekt idag, hoppas det blir bra :P

Hembakat i postlådan

Hade fullt upp med jobb igår och var i säng tidigt för jag skulle upp tidigt och jobba men sov som en kratta tyvärr. I alla fall så kom tidningen Hembakat som jag börjat prenumerera på, hem igår :) Har tittat lite i den ikväll och har redan hittat flera recept jag vill prova, först och främst två sorters bröd :) Älskar denna tidningen!
 
 

Röda rosor och orange ringblommor

 
 
 
Älskar min fina rosbuske i trädgården som är proppfull med blommor :) Ringblommorna är också väldigt fina :)

Mer vackra fjärilar

 
 
 
 
 
 
 
Älskar verkligen att fota fjärilar! :) 

Promenad 2013-08-21

Var ute på en riktig långpromenad idag, vet inte hur långt men det gick i 2,5 timme i alla fall :) Känns i fötterna och i benen nu :P Men det var så skönt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blommor med ljus bakgrund

 
 
 
 
 
Testade att göra en enkel bakgrund med hjälp av ett vitt papper när jag fotade blommor igår :) Blev läcker kontrast tycker jag :) Gjordes dock lite i all hast då jag kom på detta precis innan det var dags att göra sig klar för jobbet men jag ska förmodligen experimentera mer med detta framöver :P Bilderna är tagna utomhus alltså.

Citronfjärilar

 
 
När jag var ute på promenad förut hittade jag ett ställe med massa citronfjärilar på :) Så jag passade på att fota så klart :P
 
 

Promenad 2013-08-20

Tog en promenad i skogen idag :) Perfekt väder och lagom varmt.
 
Lingon
 
Vattnet hade sjunkit massor där det tidigare funnits mycket vatten. Det mörka på stenarna är vart vattnet nått tidigare, det har sjunkit mer än en halvmeter med andra ord!
 
Lustiga växter
 
Blomma för dagen (tror jag att dom kallas)
 
Några enstaka lupiner blommar fortfarande
 
Nypon

Sock-monkey - mörkrosa

 
 
 
Nu har min gröna strump-apa fått en kompis :) Och Fluffy med för den delen :P Den rosa är som ni ser lite större än den gröna och jag har valt andra ögon till den, ögonen är helt i tyg. När jag hittar den här typen av strumpa i affären igen ska jag leta efter randiga :)

Frukt

Var och storhandlade idag efter jobbet och köpte hem en massa frukt :) Tänkte prova på det som kallas Minneolas (de som liknar clementiner på bilden), hoppas dom är goda :) Instagrambild: the_maddie

Fullt upp

Jobbat 8-12 och 13:30-21:30 idag och i morgon blir det 09:30-12 och 13:30-21:30 samt 07:30-14:30 på måndag igen så det känns just nu som att jag inte gör annat än jobba :P Men har varit ledig tre dagar nu i veckan så jag ska väl inte klaga ^^ Dock så har jag inte så mycket tid över till bloggen när det är så här men det får ni stå ut med ;) Hoppas ni har en fin helg ♥ 

Game & Watch - Safebuster

 
Har rensat och städat förrådet idag (jisses viken tid det tog!) och då hittade jag bland annat detta gamla spel från Nintendo :) Spelade en hel del när jag var liten men jag misstänker att mina bröder ägde detta innan mig :P Har två stycken till men jag har inte hittat dom :( Har även Donkey Kong Jr och Green House. Såg på Tradera att det finns många spel av typen Game & Watch så kanske lägger något bud ;)
Spelet i sig är mycket enkelt. Man är en polis som ska fånga bomber i en slags "behållare" som brottslingen slänger mot en. Tyvärr är batteriluckan på baksidan borta så man får hitta på någon annan lösning för att kunna spela :P Dessa typer av spel såldes på 80-talet. Någon av er som känner igen såna här spel?
 

I postlådan idag

Titta här vad som dimpat ner i postlådan idag :) Bilden är från Instagram, följ mig där: the_maddie
 

Torsdagskväll

Ikväll har vi fått besök av fina Julia, Naemi och Timothy som kom hit på cykel :) Roligt! Vi åt nötter och melon och barnen hittade en film på tv som vi såg på. Sen kom Ola och Bibbi för att hämta barnen, dom åkte för en stund sen :) Ola hade med sig en liten "buske" med enorma blåbär (svenska) som dom hade hittat i skogen :) Kul och bra att dom har byggt cykelväg mellan där Ola med familj bor och där vi bor :) 
Påbörjade storstädning av huset i tisdags, fixade i sovrummet och i köket då :) Flyttade runt lite saker i köket och tog undan radion som inte funkar och som bara står och samlar damm, roligt med ltie förändring :) Idag har jag fortsatt med att bland annat städa kylen och frysen samt damma och snygga till i bokhyllan. Kör diskmaskinen och några maskiner tvätt mellan varven också ^^ Tänkte fortsätta i morgon då jag är ledig hela dagen :) Sen jobbar jag långa pass lördag och söndag så då hinner jag inte med något här hemma. Ha det fint! 

Sock-monkey grön

 
Igår började jag sy en så kallad sock monkey och idag har jag gjort klart den :) Anledningen till att den heter sock monkey (strump-apa) är att den faktiskt är gjord av ett par strumpor ;) Är mycket nöjd med resultatet och den var inte så svår att göra som det först verkade :P Ögonen jag köpte är inte optimala, men duger fint, så nästa gång kanske jag provar några andra. Även detta mönster är på engelska och kommer från en sida som heter Craftpassion. Kommer säkert göra fler för detta var riktigt kul! :) 
 
 

Kudde-uggla

 
Har sytt klart ugglan idag som ni fick en sneakpeek av för några dagar sen :) Det är en kudde och en uggla i en och samma :P Mönstret är på engelska och kommer från en sida som heter weallsew. Baksidan är helt i samma lila som själva huvudet på ugglan. Använde mig av tyg från gamla kläder och lakan :) Det gjorde förmodligen det hela lite svårare eftersom det är stretch i några tygen. Den är inte perfekt precis men jag gör bara detta på skoj och för att öva :)
 
 
 
 

Överraskad!

Blev så förvånad och glad idag när älskling kom hem från jobbet med en bukett röda rosor till mig ♥♥♥

Prinskorv

Tycker prinskorvarna blir lite roligare när man gör så här med dom :P
 

Ett sent hej

Ja det blir så när man jobbat 8-12 och 13:30-21:30 :P Sitter och mumsar på ett par chokladbollar som jag slängde ihop igår :P Ett glas iskall mjölk till så klart. I morgon är jag ledig och jag skulle behöva köra ett städrace här hemma ^^ Ha det bäst, chokladhäst ♥

Bilder från Blekinge

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från Blekinge

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olsäng

 
Helgen har vi spenderat i Blekinge hos Joels pappa och Sanna :) Började med fika och sen cyklade vi till havet och badade :) Åt lite plockmat där med. På vägen tillbaka hittade vi massa vilda björnbär som vi plockade. 
 
Gäststugan som vi bodde i :)
 
Åkern och skogen bredvid huset (husen) som också tillhör Tores tomt :)
 
Middagen :)
 
Efterrätten var så galet god! Vi åt vaniljglass (den bästa jag någonsin ätit - från Otto & Glassfabriken) med björnbären som vi plockat :) Himmelsk kombination ;)
 
Gin & tonic

Mot Blekinge

Ska strax laga mat och sen ska vi göra oss i ordning för att åka till Blekinge :) Närmare bestämt till Joels pappa :) Vi kommer vara där hela kvällen och eventuellt sover vi över också. Ha en fin helg!

Mer vatten

 
 
 
 
 
 
 
 

Fluffy-hjärta

(Joel fotade)
 

Naturella vattendroppar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte helt nöjd med bakgrunden så det får jag jobba lite på :)

RIXFM-festival

 
 
Ikväll var jag och Toloe på Rixfm-festivalen :) Kul :)
 
State of Drama
 
Panetoz
 
Josef Johansson
 
Eric Gadd
 
Åkattraktion och taket på domkyrkan som syntes från där vi stod
Zara Larsson
 
Anton Ewald
 
Robin Stjernberg

Gröna droppar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strumpor?

Hm, jag misstänker att något blev fel här ;) Eller så har ÖoB skaffat konstiga trosor nu för tiden ;)

Puff

Av någon anledning lyckades Rookie skrämma Molly så att hon fluffade upp svansen till max, trots att det mest verkade som att dom spanade på varann :P Svansen är enorm, och då hade den ändå minskat i storlek innan jag hann fota den :P

I Sjumilaskogen

   
 
   
 
   
 

Vad ska detta bli tro?

Ni får gärna gissa vad ni tror att mitt nästa syprojekt ska bli :) Färgerna kanske är lite missledande :P

Dropp, dropp

 
 
'
 
'
 
 
 
 
 
 
 

Ferdinand?

Igår kom vi fram till att Fluffy påminner en hel del om tjuren Ferdinand :P Hon är väldigt bekväm av sig och "sitter gärna under korkeken och luktar på blommorna" ;) Hon har visserligen inte satt sig på en humla men däremot en kaktus, så det är ju ungefär samma :P

Projekt: stolar och bord del 4

 
Nu har vi äntligen fått fatt på tyg, häftpistol och klammrar/stift så idag kunde vi sätta igång med dynorna :) På bilden ovan ser ni hur dynorna såg ut innan. Gamla, slitna, smutsiga och fula. Nästa bild visar resultatet när vi var klara :) Det är minsann inte lätt att byta tyg på stolsdynor :P Tur jag hade Joel till hjälp ♥ 
 
 
 
De främre hörnen på stolarna och överst vid bordsbenen sitter det söta blommor som jag först målat vitt som ni ser på bilden ovan. Har sen målat i guldstreck precis som det var innan jag började :) Använde en vanlig guldpenna. Tycker det gör att stolarna ser lite lyxigare ut :)
 
 
Här är det färdiga resultatet av stolarna :) Är supernöjd! Tyget fyndande jag när Panduro hade rea, köpte fyra bitar tyg (50x70cm) för strax över 11:-/styck. Det räckte och blev till och med lite grann över som jag säkert kan hitta någon annan användning för ;)
Har även målat en extra gång på bordsytan och på några småställen på stolarna idag. Så nu ska dom bara torka och sen kan vi ta in rubbet igen (dom står i garaget nu) och då har vi plats för många gäster igen :) Kommer ett till inlägg sen när allt är 100% klart.

Gult och rött i mörkret

 
Fotade dessa två igår när det var mörkt ute :)
 
 
 

Stativ

 
 
 
Har länge funderat på att skaffa ett stort stativ och idag så slog jag till och köpte ett :) Det är av märket Velbon och har vattenpass. Ska bli spännade att prova det, hoppas jag blir nöjd :)

Målade grodor

Fick ett infall och printade ut denna bilden och målade med tusch :) Känner mig ung på nytt ;)

Kupan

Har faktiskt (några årtionden efter alla andra) upptäckt glädjen i att gå på loppis, och som i dagens fall: second hand :) Försökt komma på någon vettig skillnad på loppis och second hand men kommer inte på någon :P I alla fall så var jag på kupan idag och kollade runt. Hittade två tuffa slipsar och en påse med massa siffror på samt en gullig filt. Slipsarna och påsen ska bli någon form av pyssel men filten är så nedras söt så jag kanske sparar den som den är ;) Blir helt klart fler trippar dit och förmodligen till Erikshjälpen med någon gång. 

Picknick på Evedal

Idag hade jag picknick på Evedal med Toloe :) Vi åt baguette, sallad, frukt och nötter. Sen spelade vi kort och frisbee :) Toloe gick ut i vattnet men tyckte det var för kallt så hon badade inte, jag hade ingen lust heller :P Har inte varit på Evedal innan men det var jätttefint där :)

Egengjorda örhängen i neon

Köpte dessa fina neongröna pärlorna igår på Panduro :) Tog ett par öronkrokar i silver från ett par gamla trasiga örhängen och hittade en tunn genomskinlig tråd som ingick när jag köpte andra pärlor. Eftersom det är gladpärlor så är dom en aning tunga men det får gå :)
 
RSS 2.0