Famil Guy

Bestämde mig för att måla Family Guy-karaktärer nu :) Tänkte visa er hur skisserna ser ut innan jag målar dit färg. Har en förmåga att trycka ner pennan för hårt när jag skissar så det syns när jag suddar, det är något jag måste öva på! Sen så ändrar jag ibland småsaker när jag målar med färg, till exempel Stewies ögonbyn (men jag kanske målar dit dom). Målar "kanterna" med tusch och denna gången blev det lite knas vid Lois öga så därför ser det ut som det gör, men men så kan det bli. Alla bilderna är fotade med Sammy Jr (mobilen).
 
Brian - med färg
 
Brian - skiss, innan färg
 
Peter - med färg
 
Peter - skiss, utan färg
 
Lois - med färg
 
Lois - skiss, utan färg
 
Chris - med färg
 
Chris - skiss, med färg
 
Stewie - med färg
 
Stewie - skiss, utan färg

Påskjobb och solsken

Har jobbat två kväll- och nattpass nu i påsk (torsdag-fredag & lördag-söndag) och i morgon väntar ett nytt kvällspass (dock inte natt) som avslutar denna påsken. Några ägg har det inte blivit att jag ätit men dock en del påskgodis ;) Ägnat stor del av helgen till att måla, vilket har blivit min nya passion tror jag :)
Idag har suttit ute en stund i brassestolen medan jag pratade med mamma. Vi tagit ut katterna och låtit dom njuta av vårsolen :) Rookie ville springa av sig i trädgården men Molly och Fluffy ville mest hänga på trappan där det var lä och varmt och gott :) Hoppas att det blir lite varmare snart så våren kan komma på riktigt!
Vi har även fått en hel del hushållssysslor gjorda idag och det är skönt, så vi har hunnit med mycket idag trots att jag sov hela förmiddagen :P
Nu sitter jag vid skrivbordet och målar på Family Guy och Simpsons-figurer :) På tvn rullar den härliga filmen En riddares historia. Hoppas ni har en bra påsk! ♥
 

Sommartid

Glöm inte att ställa fram klockan en timme natt :)

Papegoja

Långfredagsmat

Till lunch: Ugnsbakad lax med pressad potatis, ärtor och citronsås :)
 
Till kvällsmat: Tacos med cheddardipp :)

Tvättbjörn

Jobb-bakat

Bakat en del till mina jobbarkompisar hos en brukare den senaste tiden och jag tänkte dela med mig av det i bildform här :) Vill ni ha recept så hojta till i en kommentar så slänger jag upp det :)
 
Godiskakor - en blandning av godis och kaka med noblesse-choklad och dumle-kola :) Jättelätta att göra.
 
Äppelmuffins med massor av kanel i :)
 
Ett sorts knäckebröd som är både gluten-, socker- och laktosfritt. Enkelt att göra och mycket gott :)

Lots of dots

 

Glad Påsk!

Quiz Battle

Ett mobilspel (jag spelar på min surfplatta Sammy) som jag rekommenderar är Quizz Battle från Illustrerad Vetenskap. Finns både gratisvariant (med reklam) och en köpversion. Det är ett spel som baseras på att svara på frågor i olika kategorier (allmänbildning) och samla så mycket poäng som möjligt och alltså ha flest poäng när man kommer till stjärnan i mitten.Qiuz Battle väljer frågor i din svårighetsgrad - svarar man rätt på väldigt många frågor så blir dom lite svårare och tvärt om ifall man svarar mycket fel. 
Varje fråga, det är fem per omgång, har en tidsbegränsning på 20 sekunder (tror jag). Svarar man rätt på första frågan får man 100 poäng, sen 200 för nästa och så vidare om du inte hamnar på en ruta som kan ge x2 eller x3 poäng. Man får fler poäng genom att svara på flera frågor på rad.
Spela med vänner eller välj en slumpmässig motsåndare. Appen finns hos både Google Play (Android) och Apple Store (Iphone) men inte till Windows Phone som det ser ut nu. Spela med mig, jag heter BubbleBumbleBee.

Dålig start på dagen

Vaknade av en mardröm för ungefär en halvtimme sen :( Drömmer väldigt sällan mardrömmar och det är jag tacksam för. Men det är inte roligt att börja dagen så :(
Skönt i alla fall att solen redan skiner :) Blir en lugn dag då jag ska iväg och jobba långpass i eftermiddag. Det är skönt att kunna hinna njuta av dagen innan det är dags för nattjobb. 
Får se om det dyker upp några häxor idag som vill ha godis ;) Själv ska jag väl trimma kvasten för en tur till blåkulla :P Glad Påsk! ♥

Katten Gustaf

Målade katten Gustaf dag och jag är verkligen nöjd med den :) Fotad med Sammy Jr

Ramlösa

Har aldrig förr tyckt om kolsyrat vatten, inte ens lite. Men sen jag slutade dricka läsk, så saknade jag kolsyran märkte jag. Provade några olika märken av kolsyrat vatten men gillade det inte. Så jag gav upp, men efter någon månad provade jag Bonaqua Päron och älskade den! Har druckit den någon månad nu men den finns bara i små flaskor och det blir lite dyrt känner jag. Var hemma hos en bekant för knappt en vecka sen, och hon bjöd på Ramlösa Hallon & Björnbär och den gillade jag. Sen dess har jag provat några olika smaker och jag gillar dom flesta faktiskt :) Håller mig borta från kolsyrat vatten med citron eller liknande då jag inte tycker det passar ihop, vilket är lite konstigt för att vanligt vatten med citron är gott :P Idag dricker jag Ramlösa Rött Päron :) Så om du oxå vill sluta med läsk så rekommenderar jag kolsyrat vatten som ersättning. Det är ju nyttigt och gott, men du kan - liksom jag - behöva prova dig fram och vänja dig vid smaken :)

Piggare idag

Blev illamående igår oxå så jag var rädd att det var influensa på gång, men efter en lång natts sömn - deckade tidigt igår - så mår jag mycket bättre idag :) Känner inte av gårdagens smärtor mer men jag känner mig slö ändå :/ Hoppas bara jag kan hålla mig undan sjukdomar för det är folk på jobbet som är/har varit sjuka i influensa och det har jag verkligen ingen lust att få..
Dags för jobb om mindre än två timmar och jag har inga planer på att göra så speciellt mycket tills dess ^^ I påsk väntar kvälls- och nattjobb så det blir inte så mycket annat :P Börjar med ett 20-timmarspass i morgon. Har förresten ett tidsinställt inlägg som kommer dyka upp under kvällen :)

Fågel och kanin

 
Fotade med Sammy Jr

Kiwismoothie

Gjorde en kiwismoothie tidigare ikväll :) Hade i vaniljyoghurt, kiwi, banan och is. Blev god men lite för syrlig :P

Kunde mått bättre

När jag skulle åka till jobbet idag på morgonen så skulle jag stänga garaget. Höll i ena dörren (det är en vanlig dubbeldörr) och då halkade jag till på en isfläck och sträckte en muskel i armen :( Kändes inte så mycket i början men sen när jag skulle iväg och handla efter jobbet så kändes det ordentligt när jag körde bilen. Som om inte detta vore nog så har jag en så jobbig huvudvärk att jag tror att jag ska ta och knapra några Panodil :( Brukar alltid försöka undvika mediciner men nu har den inte släppt på flera timmar och jag börjar tröttna...

Påskgodis!

Var på Klipp Kungen i Växjö idag för att köpa godis till påsk :) Har aldrig varit där innan då det enda godiset jag äter är mörk choklad :P Men jösses va stort och vilket enormt sortiment! 49:-/kg är bra pris. Upptäckte att dom hade massa andra billiga saker där med :) (fotad med Sammy Jr)
 
Köpte många olika sorter men inte så många av varje :P Där kunde man gå runt länge och välja ^^ Eftersom jag äter godis så sällan så väljer jag hellre att gå till en godisaffär än en vanlig mataffär. Ska njuta ordentligt av detta godiset för sen kommer det dröja innan jag äter det igen :P (fotad med Sammy Jr) 

Life of Pi

En riktigt bra film måste jag säga! Såg den för ett litet tag sen. En film som får en att tänka och som är väldigt annorlunda mot andra filmer jag sett. Den handlar om Pi (spelad av Suraj Sharma) som berättar om sitt liv. En stor del av denna berättelse utspelar sig sig mitt ute på havet där Pi är ensam med bara en tiger som sällskap. Många otroliga saker händer under berättelsens gång och slutet är, på ett sätt, oväntat måste jag säga. Det är helt enkelt en tvist på slutet som får en att tänka till och börja undra. Berättelsen tar oss genom många känslor, så som sorg och rädsla men även glädje och hopp. På svenska heter filmen Berättelsen om Pi. Vem är Pi? Hur hamnade han på en båt med en tiger? Kommer dom överleva? Vad är verklighet och vad är inte?Rekommenderar helt klart denna filmen!
 
Pi och tigern Richard Parker.
 
Spana in trailern:

Djur

Har målat en massa olika djur idag :) Det är så roligt och rogivande :) Bilderna är fotade med Sammy Jr.
 
 
 
 
 
 
 

Räkmacka-frukost

Detta är lyx på morgonen :)

Fiskar

Ikväll har jag målat fiskarna från igår med vackra färger :) (fotad med Sammy Jr)

Uppdaterat!

Har fixat en massa med drop down-menyn, den var inte alls uppdaterad märkte jag! Många av länkarna funderade inte, men nu så ska dom göra det. Har funderingar på att fräscha upp hela designen på bloggen, så det kanske blir förändringar framöver :)
 

Rengöring #2

 
Har blivit tipsad om Dip-in nagellacksremover och jag måste säga att jag var tveksam först men efter att ha provar den så blev jag positivt överraskad :) Den är jätteenkel att använda - man bara doppar fingret i mitten några gånger och vips så är nagellacket borta! Med denna miljövänliga varianten får man doppa flera gånger men det går ändå väldigt smidigt. Den är även super till att ta bort nagellack från penslar och nail dotting tools med, utan att man riskerar att förstöra sin nya nail art. Just denna köpte jag på Ica Maxi så den är lättillgänglig. Rekommenderas starkt!
 
 
Har fortfarande den andra varianten kvar - som jag främst har på tops för att ta bort nagellack som kommit utanför nageln när jag gör nail art.

Jag ska måla hela världen...

Jag är inte precis duktig på att måla eller teckna men jag tycker det är roligt och det är ju det viktigaste :) Har därför köpt penslar, färg, pennor och skissblock som jag ska använda :)
 
Ritade några fiskar igår på skoj. Vissa kommer från bilder på nätet. Har en viss "talang" att se en bild (typ seriefigurer) och sen måla en hyfsat likadan bild :P (Fotad med Sammy)
 
Penslarna kommer från Biltema, pennorna från CityGross och färgen från Netto. Köpte även ett litet skissblock på CityGross - har ett stort sen tidigare. Har även kritor, färgpennor och tusch till mitt förfogande :)

Oskar Linnros - Hur Dom Än

Gillade Linnros förra hitlåt Från och med du och även Genom Eld, och Hur dom än är en grymt bra uppfäljare så att säga :) Lyssna och njut!
 
 
En sak var säker,
vi två vi brann
Sa dom åt oss att stå i ledet,
så blev det till en marsch
(Ah, ah)

Det är allt jag minns
(Oh, oh)

Men än ljuder trumman
och än hörs vår sång,
låt oss gå för långt

Vi tar ett sista steg,
men tittar inte ner

För du vet:
Hur dom än försöker
ta oss ner på jorden
Hur dom än vill se oss
gå med tunga steg

Ska jag göra det,
fast ingen verkar tro mig
För den enda vägen uppåt nu
är ner (Ner)

En sak är säker,
en sak är sann
Trummor över trummor
och bas överallt
(Allt, allt)

Det är allt jag vet
(Oh, oh)

Jag ville bli och blev
säker på en sak
Hur dom än håller kvar,
ska jag ta mitt sista steg
Jag tittar inte ner

För du vet:
Hur dom än försöker
ta oss ner på jorden
Hur dom än vill se oss
gå med tunga steg

Ska jag göra det,
fast ingen verkar tro mig
För den enda vägen uppåt nu
är ner (Ner)

Inatt jag drömde att
jag skulle hoppa från ett stup
Tänkte ångra mig,
tills vinden fånga mig

Det finns alltid såna
som vill se en komma ner
Som står tysta kvar
och ser oss lyfta, ja

Tänker aldrig mer
ha fötterna på jorden
(Hur dom än försöker ta oss ner)

Tänker aldrig mera
gå med tunga steg
(Vi ska aldrig gå med tunga steg)

Vi ska göra det,
fast ingen verkar tro det
För den enda vägen uppåt nu
är ner

Hur dom än försöker
ta oss ner på jorden
(Hur dom än försöker ta oss ner)

Hur dom än vill se oss
gå med tunga steg
(Vi ska aldrig gå med tunga steg)

Ska jag göra det,
fast ingen verkar tro mig
För den enda vägen uppåt nu
är ner

(Ja, vi har trummor ni har inga trummor om ni undrar det
Jag sa: vi har trummor ni har inga trummor
och jag undrar är du dum eller dum eller dum eller dum eller

Vi har trummor ni har inga trummor om ni undrar det
Vi har trummor ni har inga trummor
och jag undrar är du dum eller dum eller dum eller dum eller)
 

Nejlikor

Köpte en bukett med dessa jättefina nejlikorna när jag var och storhandlade idag :) Det är verkligen härligt med färska blommor så det ska jag försöka köpa lite oftare :)

Får

DIY kommer snart!

Tips #5

Rekommenderar er att börja med en nagel och gör hela designen på den först, då är det lättare att ta bort om du skulle bli missnöjd än om du gjort på alla naglarna direkt.
 
Tänkte göra en klöver som min förra design till St Patricks Day (den 17/3) men jag blev inte riktigt nöjd.

Tips #4

Testa nagellack/Öva nail art på ett vitt papper innan du målar på naglarna, det ger en bra överblick på hur det ser ut på nageln sen, men tänk på att det inte blir exakt samma. Sen så kan man lätt se hur olika färger funkar ihop. Det är också bra att klicka upp lite nagellack på ett vitt papper om du ska använda till exempel nail dotting tools då det kan vara svårt att doppa dem direkt i flaskan med nagellack.
 

Tips #4

Testa nagellack/Öva nail art på ett vitt papper innan du målar på naglarna, det ger en bra överblick på hur det ser ut på nageln sen, men tänk på att det inte blir exakt samma. Sen så kan man lätt se hur olika färger funkar ihop. Det är också bra att klicka upp lite nagellack på ett vitt papper om du ska använda till exempel nail dotting tools då det kan vara svårt att doppa dem direkt i flaskan med nagellack.
 

Tips #3

Tänk på att dekorationer som man fäster på nageln, typ pärlor, strass eller fimo lätt kan lossna efter några dagar. Det är viktigt att komma ihåg så man inte blir besviken om det händer. Försök bara att fästa dom ordentligt och noga så kan dom hålla längre. Men eftersom man använder händerna mycket så finns det alltid en risk.
 
 

Tips #2

Börja med en nagel och gör hela designen på den först, då är det lättare att ta bort om du skulle bli missnöjd än om du gjort på alla naglarna direkt. Sen kan du bara börja om.
 

Smileys

DIY hittar du här

Tips #1

Tänk på att ta god tid på dig när du gör nail art. Minst några timmar men helst längre. Det tar oftast inte så lång tid för nagellacket att torka, utan det som tar tid är att få det hårt. När nagellacket är mjukt är det väldigt lätt att man förstör nail arten. Det är därför det är viktigt att man avsätter mycket tid och även för att själva nail arten brukar ta tid. Jag upplever det som att nail arten blir bäst dagen efter man gjort den.
 
 
 

Tomteluvor

 

Cupcakes

DIY-instrukrioner finns här!

Grisar

DIY hittar du här!

Pingviner

Abstrakt #7

Mantis Shrimp

Kolla in denna videon med bönsyrseräkan (och en ödla innan). Sjukt kraftiga slag för att vara en liten räka med knasigt utseende :P Så tufft!

Ormvråk

Denna tuffa bilden som pappa tagit, skickade familjen till mig igår :) Jag antar att det är en ormvråk, men jag är så dålig på fåglar så rätta mig om jag har fel :) Den satt i alla fall precis utanför deras köksfönster och åt på fläsk dom hade gett fåglarna. Coolt säger jag bara :D

Molly min misse

Fotade lite närbilder idag på Molly när hon sov, oftast vaknar hon direkt och flyttar sig så man får ingen bra bild men idag fick jag riktigt fina bilder tycker jagt :) Närbilder är ju helt klart min grej! :D

 
 
 

Dagens fyndshopping

Fyndade tre par örhängen för 55:- sammanlagt på Glitter (det var 75% rabatt) :) Nagellacket kostade 25:-
 
Var idag med en arbetskamrat hos en annan arbetskamrats vän (varit där två gånger förut), som ska flytta till Texas. Därför säljer hon massa av sina grejer, hon har även haft affär. Fynande denna söta julkrukan för 20:-, den är hel den ska se ut så ;)
 
Hittade oxå ett gulligt förkläde för 25:- så det ska jag ha på mig nu när jag lagar mat och bakar :)

Ugglor

Nail art gjord 2013-02-19. För instruktioner (DIY) klicka här så kan du göra denna designen själv!

Finger

Köpte detta på Tradera för ett tag sen. Det är ett finger som man kan öva nail art och så på. Tyckte det verkade vara en bra idé men just detta fingret är inte riktigt bra. Dels så är nageln väldigt liten och dels så är nageln också mycket böjd vilket gör den svår att jobba med. Ska kolla runt efter något annat finger med en bättre nagel så kanske detta kan vara en riktigt bra investering.

Fimo

Detta kallas fimostavar. De är enkla att använda på naglarna. Man bara skär skivor av de mjuka stavarna och "limmar" fast på naglarna med nagellack. Ska helst skivas mycket tunnt. Jag använder topplack över fimo-figurerna. Hittas lättast på Tradera, där finns dem som både stavar och färdiga skivor. Finns i massa olika varianter som ni kan se på bilden.

Svamp & Pincett

Att använda svampar till nail art ger en speciell effekt på naglarna. Den billiga varianten är badsvampar (bilden) och den dyra varianten är make up svampar. Pincett är bra att använda tillsammans med svampar, fimo och andra små nageldekorationer.

Rengöring #1

Använder mig av make up pads för att ta bort nagellacket med. Den bästa, enligt mig, är CityGross märke Favorit som man får för en tia. De är "sydda" i kanten så de luddar inte alls mycket. 
Den bästa nagellacksremovern är en som inte innehåller aceton. Jag använder Depends miljövänliga variant. Den innehåller varken olja, färg eller parfym - som kan orsaka missfärgningar på nageln. Just denna är inte till för lösnaglar, men Depend ska ha en remover för det med. 
Tops är bra för att rengöra området runt nageln om man fått nagellack utanför. Häll bara på lite remover på topsen och rengör.

Alternativa nail dotting tools

Om man inte har nail dotting tools eller inte vill köpa direkt när man börjar så är tandpetare eller hårnålar ett hyfsat bra alternativ. Problemet med dessa är att det är svårt att få olika storlekar på prickarna. Fördelen är att nästan alla har antingen hårnålar eller tandpetare eller båda hemma.

Penslar

Det är en stor fördel att ha bra penslar i olika storlekar och varianter när man gör nail art. Dom underlättar mycket och det blir snyggare. Det ska vara penslar gjorda för att använda med nagellack, vanliga målarpenslar funkar inte bra (jag har testat). Jag gör rent dom med samma som jag tar bort nagellack med på naglarna. Nail art-penslar hittar man lättast på Tradera. 

Nail Dotting Tools

Nail dotting tools är de bästa verktygen för att göra prickar på naglarna. Hittas lättast på Tradera. Köp gärna flera i olika storlek för att lätt kunna göra både små och stora prickar. Nail dotting tools har man stor användning av inom nail art.

DIY - Smileys

Till denna nail art använde jag:

  • baslack samt topplack
  • gult och svart nagellack (rött och rosa)
  • liten tunn pensel
1. Börja med baslack och måla sen nageln gul.
 
2. Måla ett runt streck till mun på nedre delen av nageln i mitten med svart nagellack.
 
3. Gör två svarta ovaler till ögon. Avsluta med toppack. Lycka till! ♥♥♥
 
Alternativ:
 
Börja med baslack och måla sen nageln gul. Gör precis som instruktionen över men gör munnen lite längre upp. Måla en rosa tunga genom att göra en oval under strecket som är munnen. Måla ett tunt svart streck i det rosa för att göra klart tungan. Så har du gjort en smiley som räcker ut tungan. Avsluta med topplack. Lycka till! ♥♥♥ 
 
Börja med baslack. Gör sen samma smiley som överst i inlägget och måla ett rakt streck från ena änden av munnen till den andra för att göra en extra glad smiley. Avsluta med topplack. Lycka till! ♥♥♥
 
Börja med baslack och gör sen samma smiley som överst i inlägget men gör ena ögat till ett diagonalt streck för att få en blinkande smiley. Avsluta med topplack. Lycka till! ♥♥♥
 
Börja med baslack. Måla naglen gul och måla dit två svarta ovaler till ögon. Gör sen en röd pussmun genom att måla en oval och sen två "bulor" överst till läppar för att få en pussande smiley. Avsluta med topplack. Lycka till! ♥♥♥

DIY - Cupcakes

Till denna nail art använde jag:
  • baslack samt topplack
  • ljusblått, mellanblått, vitt och lila nagellack 
  • tunn pensel
  • nail dotting tool i två olika storlekar
Jag hade andra färger på muffinsformarna på de andra naglarna se här.
 
1. Börja med baslack och måla sedan halva nageln i en ljusblå färg.
  
2. Måla sedan några streck i en mörkare blå nerifrån och upp över det ljusblåa. Detta bildar cupcakesformen.
 
3. Ta en stor nail dotting tool och gör prickar i ett rundat triangelmönster.
 
4. Fyll i triangeln med vitt nagellack, antingen med pensel eller nail dotting tool. Detta är glasyren som gör muffinsen till en cupcake. Måla dit ett hjärta i lila längst ner på nageln. Det är dekorationen.
 
5. Gör till sist några lila prickar på det vita med en liten nail dotting tool. Detta är strösslet på cupcaken. Avsluta med topplack. Lycka till! ♥♥♥ 

DIY - Jordgubbar

Till denna nail art använde jag:
 
  • Baslack samt topplack
  • Gult (tunt), ljusrött och grönt nagellack
  • Nail dotting tool
  • Liten pensel
 
1. Börja med baslack och måla sedan nageln ljusröd.
 
2. Måla vita "taggar" längst upp på nageln.
 
3. Måla över det vita med grönt. Det är viktigt att måla vitt först, annars blir blandas det röda med det gröna.
 
4. Ta en nail dotting tool och måla dit fröna med ett gult nagellack. Avsluta med topplack. Lycka till! ♥♥♥

DIY - Nyckelpigor

 Till denna nail art använde jag:  
  • Baslack samt topplack
  • Vitt, ljusrött och svart nagellack
  • Nail dotting tool (två storlekar)
  • Liten pensel
1. Börja med baslack och måla sen nageln i en ljusröd nyans.
 
2. Måla sedan toppen svart. 
 
3. Ta en tunn pensel och måla ett svart streck i mitten uppifrån och ned.
 
4. Måla dit prickar svarta med nail dotting tool.
 
5. Ögonen görs också med nail dotting tools med vitt nagellack. Sätt eventuellt en liten svart prick i de vita prickarna för en annan sorts ögon. Avsluta med topplack. Lycka till! ♥♥♥

DIY - Grisar

Till denna nail art använde jag:  
  • Baslack samt topplack
  • Ljusrosa, mellanrosa och svart nagellack
  • Nail dotting tool
  • Liten pensel
1. Börja med ett baslack och måla sen nageln i en ljusrosa nyans.
 
2. Måla sen en oval i en mörkare rosa färg mot toppen av nageln. Det är trynet.
 
3. Gör sen två öron i form av små ovaler i andra änden av nageln. 
 
4. Gör två prickar mitt på nageln till ögon.
 
5. Måla två streck på den första ovalen för att göra klart trynet och avsluta med ett topplack. Lycka till! ♥♥♥

DIY - Rymden

Till denna nail art använde jag: 
  • Baslack samt topplack
  • Svart, vitt, ljusrosa, gult, mörkblått samt glittrigt nagellack
  • 4 mycket små bitar badsvamp
  • Nail dotting tool
1. Börja med baslack och måla sedan nageln helt svart.
 
2. Ta sen en liten bit svamp med en pincett och doppa i lite vit färg och dutta på nageln.
 
3. Använd en ny liten bit svamp och dutta på lite gult på det vita.
 
4. Dutta på lite ljusrosa över det gula.  
 
5. Dutta lite mörkblått i kanterna av det vit-gul-rosa. Använd en tops med remover för att ta bort det som eventuellt kommit utanför nageln.
 
6. Gör vita prickar i olika storlekar med en nail dotting tool.
 
7. Måla över hela med en fint glittrig färg och avsluta med ett topplack. Lycka till! ♥♥♥

DIY - Kiwi

Till denna nail art använde jag:

  • grönt, vitt och svart nagellack
  • nail dotting tools
  • en smal/tunn pensel
  • baslack samt topplack 
 
 
1. Börja med att måla naglarna med ett topplack (eventuellt nagelstärkare också).
 
2. Måla sedan nageln i en kiwi-grön nyans, måla två gånger om lacket är tunt.
 
3. Gör en oval mitt på nageln med det vita lacket (på bilden är det med tunn pensel).
 
4. Ta en tunn pensel och måla streck ut från ovalen som på bilden.
 
5. Använd en nail dotting tool för att göra svarta prickar mellan de vita ränderna.
 
6. Avsluta med ett topplack, gärna snabbtorkande och så är designen klar. Lycka till! ♥

DIY - Ugglor

Till denna nail art använde jag: 
  • beige, vitt, svart, gult och orange nagellack
  • nail dotting tools
  • en liten smal pensel
  • baslack samt topplack
 
1. Börja med baslack och måla sen hela nageln i en ljusbrun/beige färg.
 
2. Måla sen dit en stor vit triangel. 
 
3. Nu är det dags för ögonen. Gör två stora runda prickar vid spetsen av triangeln med lite mellanrum mellan prickarna. 
  
4. Sen gör du två mindre vita prickar på de gula, längst ner mot triangelspetsen. 
5. För att göra klart ögonen tar du och gör små svarta prickar på de vita prickarna. 
6. Gör sen en liten orange triangel till näbb mellan ögonen och små ovala prickar i orange som fötter.
 
7. Till sist gör du små avlånga prickar på den vita trangeln. Avsluta med ett topplack när det är torrt. Lycka till! ♥

Nail art by Maddie

Flyttar över alla mina inlägg från Maddiesnailart hit till denna bloggen nu under en tid framöver :) Därför kan det bli lite rörigt men det blir många inlägg i alla fall :P Ska försöka variera med lite andra inlägg oxå ^^ Kommer nog fixa en del med kategorierna här på bloggen så att det blir lite färre :P Tror det kan bli riktigt bra till slut :)

Långpass x2

Jobbar 08:30-21:45 både idag och i morgon så det blir lugnt med bloggandet nu :P Men på fredag hade jag tänkt sätta mig ner och fixa lite med bloggarna då jag är ledig :) Nu väntar duschen och sen sängen ♥

Kallaste mars på länge

Fy fan för denna kyla säger jag bara! Jag har ingenting emot vintern (snön) men det är jobbigt när det är så kallt och blåsigt ute som det har varit både igår och idag :( Nej, nu röstar jag för vår och värme! Har dock hört att det ska bli ner mot 15 minus till helgen... Nu till något annat:
Min kusin (min "syster") som för tillfället befinner sig i Chile, där hennes pojkvän bor, skadade sig illa för lite mer än en vecka sen ungefär. Hon höll på att jonglera och föll fem meter rakt ner i kullerstenen. Bröt nacken och skadade både armar och ben och fick stora sår :( Tack och lov överlevde hon! Nu har hon blivit opererad och får inga men för livet. Har varit så orolig för henne under denna tiden och hon är ju så långt borta så man kan inte bara åka dit och hälsa på heller. Som tur är mår hon bättre nu och har fått lämna sjukhuset. Vi umgicks mycket som barn, då hon bara är tre år yngre än mig och vi var som systrar då. Är fortfarande ska jag väl säga även om vi inte umgås så mycket längre. Älskade kusin du finns alltid i mina tankar ♥
Nu ska vi snart titta på film i sängen och ha lite mysigt :) Har köpt billig akvarellfärg på Netto idag så det tänkte jag roa mig med oxå. Är inte ett dugg bra på att måla men det kan va roligt ändå :P Kanske får ni se något av vad det blir, kanske inte ;) Kram på er alla!

Slå ihop?

Har funderingar på att slå ihop båda mina bloggar, alltså den här med nail art-bloggen. Ska ta reda på om det finns något smidigt sätt att göra detta på eller om jag ska sätta mig och skriva över nail art-inläggen i den här bloggen. Känner att det skulle kunna bli mycket fler inlägg om jag har dom i samma blogg. Som sagt så är detta inte helt säkert men jag tror det skulle bli bra att slå ihop bloggarna :) Mer om detta senare. Kram ♥

Västerbottenost

Har helt snöat in på västerbottenost i min matlagning nu för tiden ;) Jag vet det är inte den billigaste osten men den är ju sååå god :) Har använt den på fiskgratäng och på köttfärssås.
 
 

Sammy Jr har fått kläder

 
Köpte ett så kallat plånboksfodral till min mobil igår :) Framför allt för att mobilen är så jäkla hal men oxå för att den kanske skyddar ifall jag skulle råka tappa denna med :P Snygg är den i alla fall och gjord i skinnmaterial.

Helg

Ögonen går nästan i kors på mig nu :P Kan bero på att jag jobbat 08:30-21:45. Hann med hur mycket som helst nästan på jobbet i alla fall. Bakade två sorters kakor men det får ni se i morgon kväll :) I morgon blir det jobb igen 08:30-16.00. Snart dags för mig att ta mig in i duschen och sen bort till sängen :P Har dock nästan fastnat för filmen No strings attached som går på tv nu. Men den orkar jag inte se ^^
Är lite putt för att jag var tvungen att köpa ny mobil häromdan, för dom pengarna skulle sparas. Sen så skulle jag ta lite från nästa lön till att köpa ett macro-objektiv till kameran som jag velat ha länge, men nu får jag förmodligen skjuta upp det :( Aja, vad gör man. God natt!

Möt Sammy Junior

Igår hade jag oturen att råka tappa min mobil rakt ner i ett stengolv :( Halva skärmen sprack sönder i små sprickor så den kunde jag inte använda mer. Var inte alls glad över detta, men man är ju beroende av mobilen (främst p.g.a jobbet) så jag fick bege mig till Media Markt på kvällen och inhandla en ny mobil. Det blev en Samsung Galaxy SIII mini, alltså en Sammy Jr ;) Är helt nöjd med den faktiskt, måste bara köpa något slags fodral eller så till den för den är jättehal :P

Ranunkel

Denna ursöta blomman (Ranunkel) köpte jag idag på Ica för 40:- och jag bara älskar färgen och att den ser ut som en liten boll! :)

Nya inköp

Älskar detta urgulliga spel med en släng av parodi på Lotr :D 349:- på Media Markt
 
Örhängen fyndade för någon vecka sen på Ur&Penn :) Tror 20:-/par

Lördag

Fått en del vettigt gjort idag jag och Joel :) Rensat ut en massa skräp och onödigheter som vi slängt på återvinningen. Skulle egentligen varit på tippen med men dom har stängt idag, vilket jag inte fattar varför? Passade på att mangla (en massa) när vi väl röjt väg fram till mangeln ;) 
Fick hoppa in på jobbet och köra en dubblingstur 16-21. Blåster ofantligt kallt ute ikväll så jag har parkerat mig i soffan nu med värmefilten på :P Kollar lite på Mello och håller tummarna för Yohio :) 
Har laddat ner en demo på Lego Lord of the Rings-spelet till PS3 och provat det och jag måste säga att jag älskar det! Det är så jävla gulligt och har nästan exakt samma scener som i filmerna :D Kunde aldrig tro att jag skulle gilla detta spel (heja demo!). Det gulliga är att det är som riktiga legogubbar och legobitar och det är så coolt när man dör i spelet för då bara man trillar i bitar :D Måste inhandla detta spel snarast!
I morgon har jag inget jobb inplanerat så vi får se vad dagen bjuder på :) Ha en superskön lördag! ♥
 
 

Kolakakor

Bakade kolakakor på jobbet åt mina arbetskamrater häromdan :)

Passenger - Let Her Go

Love this song!
 

Sammy

Säg hej till min nya surfplatta Samsung Galaxy Tab 2 vid namn Sammy, inhandlades igår :D ♥

Catlove ♥

Vasaloppssöndag

Kom hem för en stund sen från nattjobb. Joel umgicks med Alexander här igår kväll och han sov över så nu skjutsar Joel hem honom. Jag har bytt till myskläder och parkerat rumpan i soffan :) På tvn rullar Vasaloppet - är något av en tradition att följa det på tv varje gång. Vet att familjen där hemma på Gotland sitter bänkade vid tvn dom med :) 
Känner mig pigg just nu så vi får se om jag tar en tupplur senare. Idag är det strålande sol och blå himmel så man kanske skulle ge sig ut på en promenad i eftermiddag :) 
Ska beställa några böcker från nätet idag och kanske någon film med. Gillar verkligen Grottbjörnens Folk som jag läser nu så jag ska beställa resten i den serien :) Kanske sätter mig och pillar med designen i min andra blogg med idag :)
Hoppas ni har en skön söndag ♥

Mitt nya favoritmål?

Tror frukost blivit mitt nya favoritmål på dagen :P Idag hakade Joel på :)

Grottbjörnens folk

Passade på att köpa en ny bok på Akademibokhandeln igår :) Började läsa denna lite idag och den verkar riktigt bra :) (mobilbild)

Ekonomi-anteckningar

 
Har funderat lite på att ha lite bättre koll på hur mycket av mina pengar som går till vad ett tag. Så igår bestämde jag mig för att gå till Akademibokhandeln för att köpa en fin anteckningsbok att skriva i :) Köpte även en matchande penna :P Ska bli intressant att se hur pengarna fördelas, jag går inte minus eller så men jag vill se hur mycket jag gör av med och hur mycket jag kan spara :)
 
RSS 2.0