Magnet-gubbe

 

Panduro-fynd

Var på Panduro i Växjö idag och shoppade loss :P Det var 70% rea där så då passade jag på ;) Massa olika pysselgrejer blev det så nu har jag material. Vet inte riktigt va jag ska göra med allt men vi får se :) Det randiga tyget är till stolsdynorna jag håller på med.

Bärplockning

Plockade ihop lite hallon och blåbär när jag var ute i skogen ikväll :) Hallonen var tyvärr nästan övermogna och det fanns inte mycket blåbär.
 
Hejdå tåget
 
Lingonen är på gång
 
Humlorna hade fullt med jobb med Rallarosorna
 
Denna filuren satt väldigt stilla

Projekt: stolar och bord del 3

Idag har jag målat bordet en andra gång och målat lite extra på vissa ställen på stolarna som behövde det. Så nu anser jag nog att det är färdigmålat :) I morgon bär det av på tygjakt ;) Hoppas jag hittar något fint! (mobilbild)

Hallon

Vi var och matade Ola med familjs katt ikväll och passade på att plocka några av deras hallon (som vi fått lov till), tyvärr var det mycket mask så det blev inte så många fina hallon. Det blev ungefär så många som syns på bilden, men goda var dom i alla fall :) (mobilbild)

Jeansväska

Har ju glömt att jag skulle visa mitt lilla projekt jag höll på med för lite sen :P Det är en jeansväska kan man säga, den är gjord av två gamla jeans (ser nästan likadan ut på andra sidan), ett halsband, såna där extra jeansknappar som medföljer när man köper nya jeans och ett skärp. Förmodligen ingenting jag kommer använda men ändå en rolig grej att göra. Det enda nya är kedjan (halsbandet) som jag fyndade för en tia. Har förresten hittat en rolig grej man kan sy av ett par strumpor, men det har jag inte börjat med ännu - mer om det då :)

Snabelsvärmare-larv

 
 

Picknick i Bokhultet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ikväll var jag och Joel på ett ställe utanför Växjö som heter Bokhultet, som är ett naturreservat :) Vi var där och hade picknick eftersom vi firade sju år tillsammans i torsdags (25:e) ♥ Jättefint område och så mysigt vi hade det! :)

Projekt: stolar och bord del 2

Har börjat på att måla bordet idag, och här på bilden syns tydligt den gamla och den nya färgen :)
 
Första strykningen klar på bordet :)
 
Andra, och förhoppningsvis sista, strykningen klar på stolarna :) På onsdag ska jag ge mig av in till Växjö för att leta tyg :)
 
 
 

Niello - Legenden

Älskar verkligen denna låten! Den heter Legenden och artisten kallar sig Niello. Refrängen är så grymt snygg :) Tycker det verkar komma fler och fler låtar på svenska nu på senare tid och det tycker jag är underbart! Lyssna och njut:
 
 
Niello

Projekt: stolar och bord del 1

Har påbörjat ett projekt där jag tänkte måla om våra gamla köksstolar och bord samt klä om dynorna då dom är gamla och slitna :P Vi har visserligen helt nya med med en stor och ständigt utökande Tunroth-klan så behövs det sittplatser ;) Dessutom är det en rolig grej att göra :) Så idag har jag börjat med att slipa stolarna och målat dom en gång. Förmodlingen målar jag dom igen i morgon. Så nu är jag på jakt efter något snyggt tyg till dynorna med :) 
 
 
Så har såg dom ut innan jag började, någon slags smutsgrå och trist färg. Dynorna visar jag senare. 
 
 
Så här ser dom ut efter första lagret vit färg :) Svårt att se någon större skillnad bara på bilderna tyvärr.

Födelsedagskalas för Timothy

Precis hemkomna från Ola med familj där vi firat Timothy som fyller nio år nu på måndag :) Jättegod mat (lax) och mumsig chokladmoussetårta bjöds det på :) Sen fick vi veta att Bibbi är gravid! Så roligt, hoppas allt går vägen så det kommer en liten bebis i februari :) Annars har vi spelat både badminton och en fotbollsmatch så nu är vi helt slut men oj va kul det var! :) Härligt väder och goda bär har dom i trädgården som vi smaskade på emellanåt :) Hoppas ni har en bra helg ♥
 
Enormt stora röda vinbär har dom! Säkert mins tre gånger så stora som vanliga :P
 
Tårtan :) (mobilbilder) 

Nya trädgårdsmöbler!

Slog på stort idag och köpte hem nya trädgårdsmöbler (samt en ny torktumlare) :) Förut hade vi bara en vanlig parkbänk så detta blir skillnad! Mycket bättre att ha stöd för ryggen med känner jag, plus att jag älskar att man kan gunga lite på stolarna ;) Så tummen upp och stort tack till min älskling som hjälpte mig att montera bordet!

Pyssel: uggla

Gjort en uggla :P Den är gjord av gamla kläder, en toarulle och plastögon :) (mobilbild)

En varm promenad i skogen

 
 
 
 
 
 
 
 
Tog en promenad i skogen idag men himmel va varmt det var! Fick duscha när jag kom hem P Sista bilden på lövet tycker jag värnar för mycket om en stundande höst.

Popcorn

 
Gott och nyttigt :)
 

Promenad med Joel

 
 
 
 
 
 
 
 

Ledig!

Hm, inser nu att det kanske inte var mitt smartaste drag att ta på mig en extra arbetsdag första veckan efter semestern, som var min enda lediga dag den veckan, vilket resulterade i att jag fick jobba åtta dar på raken ^^ Tänkte nog inte efter ordentligt innan semestern då jag tackade ja :P Men men i mitt jobb så funkar det :) I morgon är jag i alla fall ledig så då tänkte jag att jag skulle ta och fota lite, det skulle vara kul :) Sen så blir det en sväng till stan med och handla mat och så. Sen så jobbar jag bara onsdag torsdag och sen är jag ledig i dagarna tre :D Ha det gött!

Värmebölja?

Haha idag är det varmt :P Skönt att sitta i en lägenhet på jobbet där det är lika varmt inne som ute (27 grader inne) ^^ I morgon blir det långdag på jobbet men dock inte på samma ställe.
 
Gräset är verkligen torrt ute nu.
 
Fluffy chillade i solen i fönstret :)

Grillad kyckling

Det är så jäkla gott med grillad kyckling, allra helst färsk :) Ett tips är att krydda kycklingen med salt och rosmarin, ger är pricken över i :)

Himlen brinner

 
 
 
 
 

Chaite

Suttit två timmar på bio ikväll med älsklingen och såg World War Z, rätt bra för att vara zombiefilm :P Kom hem och var sugen på något och då kom jag ihåg att Linnea "tipsat" mig om chaite, som hon brukar dricka :) Så jag provade enligt hennes recept och slängde i kanel och kardemumma också och det blev supergott! Smakar som en nyttig variant av chokladmjölk ungefär :P Detta blir nog min nya varma favoritdryck :)
 

Bär bär bär

 
 
 
 
 
 
Idag var jag och Joel hos Jon med familj och plockade vinbär, det finns massor där och dom hinner inte med allt så då fick vi plocka :) Blev en hel hink :) Dom har även fina krusbär och körsbär/bigarråer. Återstår att rensa klart bären, vi hann med ganska mycket idag, och sen så göra något av vinbären. Funderar på gelé och saft :)

Dressing

Känner att det var evigheter sen jag lade upp något recept här på bloggen så jag tycker det är dags nu ;) Idag åt vi kycklingsallad till lunch och till den gjorde jag en dressing som mamma alltid gör :) Supergott och så enkel att göra. Har dock inga exakta mått.
 
Dressingen i mitten på bildenn är det som var över efter lunch :P
 
Ingredienser:
  • Gräddfil
  • Majonnäs
  • Chilisås
  • Tabasco
  • Salt och vitpeppar
Gör så här:
Mät upp och blanda lika delar gräddfil och majonnäs (till exempel 1 dl av varje) i en skål, blanda i ungefär hälften så mycket chilisås (till exempel 0.5 dl) och toppa med ett par droppar tabasco (tänk på att det är starkt!). Avsluta med lite salt och peppar och rör om ordentligt. Servera till sallad. Det mesta går att variera efter tycke och smak! Dressingen liknar typ Thousand Island i smaken, fast godare ;)

Sneak peek

En liten tjuvtitt på mitt nuvarande projekt :P Tyvärr gör inte den dåliga mobilbilden den rättvisa men bättre bild kommer när den är klar :) Åter igen använder jag mig av material som jag redan har hemma :)

Hett!

Wooo, nu känns det att det verkligen är sommar :P Hett är ordet. Blev helt genomvarm och slut bara av att hänga/lägga in kläder i garderoben ^^ Hade varit skönt med en pool nu känner jag. Joel har farit in till stan för att köpa något till datorn och för att mata Ola med familjs katt på vägen :) Själv ska jag försöka mig på att laga brickan som min morfar gjort, den har släppt i limningen (heter det så?) så det måste göras om. Den är guld att ha när man ska äta ute och bära alltsammans på :) Sen får vi se om jag har lust att fixa naglarna eller om jag istället sätter mig vid symaskinen :P Det är ganska skönt att vara här nere i "källaren" (vardagsrummet) när det är som varmast ute för det är så svalt på golvet här :) Satt ute en stund på förmiddagen och läste, har börjat med andra boken av Jean M. Auel som heter Hästarnas Dal (den första är Grottbjörnens Folk) :) Grymt bra böcker! 
 
 

Första doppet!

Ikväll var jag och Joel iväg och badade, tänkte först sticka till en sjö men sen så tog vi ån istället :P På det här stället (på bilden) var det jättegrunt och massa "smuts" på botten så vi förflyttade oss en bit bort där det var bättre :P (Joel tog bilden, men fråga mig inte hur han lyckades få mitt hår att se så rött ut)
 
Så vackert! :)
 
Badkrukan Joel minsann ingen badkruka idag utan han doppade sig före mig till och med (!) :P (mobilbilder)

Internet lever!

Tjoho äntligen har dom fixat så internet funkar här hemma igen! :) 

The frog

 
 
 

Kiviks marknad

 
 
 
 
 
 
Idag åkte jag och Toloe till Kiviks marknad i Skåne :) Det är en enorm (Sveriges största) marknad med massa marknadsknallar och massa massa folk :P Jättekul men nu är man trött i benen efter många timmars bilkörning och flera timmar promenad runt på marknaden :) Köpte (förutom kvällsmat) bigarråer, plommon, vindruvor och mobilfodral :)

Fluffymys

 

Loppis i Hjärtenholm

Vi var på loppis i Hjärtenholm strax utanför Alvesta idag, jag och Joel :) Fyndade tavlan för 9:- och knäckebrödslådan (vet inte va den heter så jag kallar den för det) för 30:-

Lapptäcke är klart!

Nu har jag äntligen gjort klart mitt första lapptäcke :) Suttit många timmar vid symaskinen och det har gått åt mycket tråd :P Det är gjort av två par gamla jeans, en billig filt och ett gammalt lakan :) Det syns ju att det är hemgjort men jag är nöjd :)

Lapptäckestillverkning del 2

Har hunnit en bit på lapptäcket idag :) Sytt klart kanterna runt om och även påbörjat fyllningen så att säga :)

Lapptäckestillverkning

 
Har nu gett mig på att sy ett lapptäcke :) Mycket jobb men det blir fint tycker jag. Har hunnit längre än bilden visar, men den ger en hint. Internet funkar fortfarande inte så jag kan tyvärr inte blogga så mycket som jag skulle vilja :( (mobilbild)

Internet ligger nere

Tänkte bara meddela att ni tyvärr inte lär hör av mig så mycket här på bloggen den närmaste tiden eftersom internet inte fungerar här hemma :( Joel har felanmält för en vecka sen och ringde idag igen och då hade dom inte ens kollat på det (!) :( Så vi surfar lite via Joels mobil, men det går inte att använda som vanligt. Hoppas internet funkar snart igen! Vi hörs :) (är hemma i Småland igen förresten)

Hejdå Gotland för denna gången!

När det har inlägget publiceras (tidsinställt) så sitter jag på båten mot Småland och Oskarshamn :) Det är som vanligt med blandade känslor som jag lämnar denna ö. Men jag återvänder naturligtvis såsmåningom och det har varit en underbar semester här ♥

Skogspärlemorfjäril

 
 
 
Haha fick jaga den här rackaren ett par varv runt tomten här innan jag fick fatt på den och hann ta några bilder :P Den bara flög iväg innan jag ens han lyfta kameran mot den :P

En eftermiddag i Visby med kusin

 
Träffade min underbara kusin Elisabeth idag i Visby :) Var bland annat inne i affärerna hon jobbar i och så åt vi glass på hamnen (Glassmagasinet) när hon hade rast :) Jag valde glassmakerna salmbär, smurf, pistage och sockervadd :P Elisabeth åt ferraribilsglass och hallon-lakrits. Besökte ett par affärer och jag gick in en sväng i Visbys bästa affär Solkristallen och köpte det underbara armbandet på bilden nedan :) Stenarna är jade och grön granat. Örhängena fick jag av min snälla kusin och kommer från en av affärerna hon jobbar i :)
 
 

Rosor

 

Väderkvarnsfix del 3

 
 
Efter att ha fått nya "kläder" (blivit målad) så är den gamla väderkvarnen nu som ny :)

Tillverkning av katt del 5

Nu är första katten färdigmålad, monterad och uppsatt här i trädgården :) Den andra katten ska få sina detaljer och förberedas för montering och sen följer den med mig hem :)
 
Här kan man se hur katten springer när vinden blåser :)

Bilåkande troll

 
Idag var jag och Patrik på en loppis här i bäl och detta är vad jag köpte :) Dom på loppisen hade köpt in Hemtex (som har lagt ner här) grejer och detta är en av dom grejerna, fick den för halva priset :) Trollet är gjort av dden kända svenska konstnären Rolf Lidberg och finns i begränsad upplaga. Han har även gjort massa olika tomtar förutom dessa troll :) 
 

Tillverkning av katt del 4

Målat dit detaljerna på ena sidan på första katten, andra sidan är målad för andra gången och ska också få detaljer :) Andra katten är målad för andra gången på ena sidan. Fötterna ska målas också igen.

Väderkvarnsfix del 2

Fortsatte måla på väderkvarnen idag :) (bilden är tagen av Magnus)
 
 
 
Själva "huset" är färdigmålat :) (stolen i bakgrunden har Jonathan och Patrik målat)
 
Vingarna är målade på en sida, och ska alltså målas på andra sidan och sen någon gång till över hela :)
 
Foten målades klart igår :)

Mys på Rosengårdens utebar

Igår kväll träffade jag min kusin och hennes mamma i Visby innerstad :) Vi satte oss på Rosengårdens utebar vid stora torget. Drack goda drinkar, alkoholfritt för min del då jag körde, åt nötter och pratade :) Trevlig kväll var det!

Blått och glitter

En liten söt pojk

Igår morse föddes en liten ursöt pojke vid namn Arvid :) Hans föräldrar är Jon (Joels bror) och Erika och det är deras första barn. För bilder och mer info klicka på hennes namn för att komma till hennes blogg. Ska bli så roligt sen när jag får träffa den lille bebisen :) Grattis till de nybilvna föräldrarna!

Väderkvarnsfix del 1

 
 
 
Pappa hittade en gammal väderkvarn när dom flyttade som han gjort för ungefär 50 år sen :P Nu bestämde han sig för att fixa till den. Det blev klart idag och jag har börjat måla den :) På första bilden ser ni foten och sen är det två sidor av kvarnen. På bilderna har jag inte målat något ännu. Fler bilder kommer senare :)

Sötnöt

Så gulligt det är när denna lilla kaniner sitter och äter :)

Snurrade kanelbullar

Idag på eftermiddagen regnade det så då passade jag och mamma på att dra igång ett bullbak :) Provade en (för oss) ny variant där man snurrar bullarna. Blev jättefina tycker jag, och goda! ;) Hittade receptet i min favorittidning Hembakat. Det blev 90 stycken :P
 
 
 

Tillverkning av katt del 3

Har idag på förmiddagen målat katt nummer ett en gång till på ena sidan och katt nummer två är målad en första gång på andra sidan :)

Tillverkning av katt del 2

Har målat andra sidan på katten idag :) Sen så visade det sig att pappa hade en till som var klar att målas så då började jag med den också :) I morgon blir det nog att måla första katten en andra och så andra sidan på katt nummer två :)

Jonathan spelar fotboll

 
 
 
 
 
 
 
 
Idag hade Jonathan avslutning för sommaren på sin fotbollsträning så då spelade dom mot sina föräldrar :) Jag och mina bröder var där och tittade på :)

Gräshoppa

 

Tillverkning av katt

 
 
 
 

Idag har jag börjat att måla en katt som pappa sågat ut :) Pappa köpte originalkatten för längesen och nu gör vi en ny, uppdaterad variant. Andra sidan ska målas och sen alltihopa ska målas en gång till och det ska sättas dit detaljer efteråt. Sen ska den monteras ihop när allt torkat ordentligt. När den är klar ska den placeras på en metallpinne och så snurrar benen i vinden :) Fortsättning följer!

Asunden (bildbomb)

Idag bestämde sig jag och Joel för att åka iväg någonstans på Gotland, men eftersom vi inte visste vart så satte sig Joel och kollade på en karta över Gotland. Där fann han en ö som heter Asunden och som även är naturreservat. Så då bestämde vi oss för att åka dit, det tog en knapp halvtimme dit (om ens det). Väl där blev vi positivt överraskade över hur fantastiskt vackert det var där (hade inte varit där innan)! Härligt soligt och fint väder var det när vi var där men på vägen hem började det regna. Lätt värt att åka dit :) Rekommenderas om man är på Gotland! Klicka på bilderna så blir dom större.
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
     
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
RSS 2.0