Yup

Köpte Läkerols nyaste satsning häromdan och jag måste säga att den är jättegod :) Smakar lite som godis fast utan socker. Prova!

Onsdag 29:e Fibbavari

Skåttdagen

Skåttdagen är en dag som skjuts in i kalendern för att kompensera att solåret är ungefär dygn längre än 365 dygn. Enligt äldre tradition var det tillåtet för kvinnor att fria till ungkarlar under skottåret eller skottdagen.

 

Gårdagens inköp

Köpte en alldeles egen Nintendo 3DS and I love it! :D

 

Detta spel ingick och det var precis det jag var ute efter :)

 

Ny söt välbehövlig bh :)

 

Samt ett par örhängen i form av fjädrar :)

Teisdag 28:e Fibbavari

2012-02-28: Maje

Av årets alla namnsdagar är det nog Mariadagen som är mest känd, kanske för att många har det namnet. Maje, liksom Majen och Marien är gamla gotländska smeknamn för Maria.

 

Working day and night

Tröttheten sen igår (egentligen förrgår) sitter fortfarande i :/ Antar att det är allt jobb som är anledningen, dels har jag ju börjat jobba heltid (95%) och dels har jag tagit massa extra pass oxå så det gör väl sitt ^^ Men efter denna långa 10-dagars jobbvecka så ska jag försöka att inte ta på mig så mycket mer extra turer :) Måste få vara ledig lite med. Fick veta igår att jag skulle ha pk-möte på torsdag oxå.

Shoppingrundan på GS ikväll var kul :) Skönt att komma hem ifrån och få gå lite i affärer. Vad jag köpte får ni se i morgon :) Passade även på att handla mat när jag ändå var i stan - skulle egentligen gjort det i morgon men då slipper jag det :P

Tog ut katterna en sväng var för sig efter jag kom hem från jobbet :) Det gillade dom, men Molly blev rädd för en som joggade förbi så hon ville in då. Men det är bar att träna henne så kommer hon lugna sig precis som dom andra har gjort :)

I morgon efter jobbet ska jag nog fota Mini så ni får veta vad han har för sig ;) Förslag är fortfarande välkommet!

Ha det bäst, chokladhäst!

GS!

Slänger in ett kort inlägg för att tala om att jag sticker in till Grand Samarkand för en shoppingrunda efter att jag ätit :) Kommer hit ett gäng grabbar för att kolla hockey så då passar det bra att smita iväg ;) Vet en del saker som jag ska kolla på och nu när jag fått dubbellön så kan jag passa på att unna mig något, vilket jag inte kunnat på länge :)  Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi senare! Kram ♥

Trött

Kom hem för ett litet tag sen från en lång dag på jobbet ^^ Känt mig trött hela kvällen så jag ska väl mer eller mindre bara gå och duscha och sen sova :) I morgon väntar ett jobbpass från 8:30 till 16:15.

Har nog inte så mycket mer att bidra med här i bloggen idag så på återseende i morgon kväll :) Kram

Måndag 27:e Fibbavari

2012-02-27: Kränkus dag

A kränkå, eller kränke är oftast en pall på svenska, men alla kränkar är inte avsedda att sitta på. De kan se väldigt olika ut, beroende på användningen, som mjölkkränkå, ullkränkå, skrubbkränkå och vävkränkå.

 

Bara början

Har nyss avklarat den andra jobbdagen av 10 på raken som avslutas med ett teammöte på måndag ^^ I morgon är det dubbelpass som gäller så då är jag på jobbet först mellan 9-14 och sen 15:45-21:45. Kommer bli en lååång vecka :P

Idag tog jag och städade av lite innan jag stack till jobbet. Jag och Joel tog även ut katterna en stund, vilket uppskattades mycket :) Dock är Molly så ovan att vara ute - bara hennes tredje gång idag - så hon var rätt så skeptisk kan man säga ;)

Som sagt så är jag hemma sent i morgon (åker inte hem mellan jobbpassen) och därför blir det inget inlägg här fören senare på kvällen. Hoppas ni haft en bra helg och får en bra start på nästa vecka! :)

Mini tittar på tv

 

 

Det går ett rykte om att Mini ska få sällskap, stämmer det tro? - fortsätt titta in här så får ni veta så småningom ;)

Vårens första snödroppe

Detta är vår första snödroppe i år, och än så länge vår enda :) Nu börjar våren!

En skål med Rookie

 

Sundag 26:e Fibbavari

2012-02-26: Snaudklipptes dag

Hårmodet växlar och det finns olika frisyrer. I dag är det de kortklipptas dag. Den som är snaudklippt behöver knappast kamma sig.

 

Just me

Tänkte det var längesen jag lade upp en bild på mig själv ^^ Så jag tog en cam-bild (därav den dåliga kvalitén) på hur jag ser ut ikväll :P Tröjan är knölig eftersom jag halvt sitter halvt ligger i soffan.

Laudag 25:e Fibbavari

2012-02-25: Pussldagen

Pussldagen kan handla om att lägga pussel men annars finns det en massa tidskrävande småsysslor som skulle ha varit gjorda för länge sedan. Tänk så skönt att det äntligen blev gjort!

 

 

Mini undersöker min dator

 

Jobb non-stop

Oj, vad jag har mycket jobb just nu ^^ Ska jobba varje dag nu och är inte helt ledig förän den 6/3 och då bara en dag :/ Men det beror dels på att jag, innan jag fick vikariatet, tog på mig en natt som jag inte skulle haft egentligen. Lite jobbigt men man får kämpa på :)

På måndag är det äntligen dags för lön och eftersom jag blivit månadsanställd nu så får jag dubbel lön, dels den för januari och dels den för februari och det gillas massor! Ska (troligtvis) börja spara lite pengar nu varje månad, vilket är underbart för det har jag aldrig kunnat göra innan :)

Är grymt sugen på att sticka iväg till Ge-Kås och shoppa loss ;) Men älsklingen vill inte följa med :/ Vet inte om jag har lust att sticka dit själv heller.. Vi får se hur det blir med det :)

Ikväll är det hockey så älsklingen ska in och kolla med sin bror så jag får ha ensamkväll ^^ Funderar på om man skulle se någon film, blir nog Melodifestivalen i alla fall.

Ha en underbar lördag ♥ Kram

Fluffy och tubhalsduken

 

 

When I Held Ya

Detta är idoltrean Moa Lignells första egenskrivna låt och jag älskar den :) Enjoy!
I can't afford this heart
Still I am responsible
If it will fall apart
Believe me, I don't want to go

You won't believe it's true
When I tell you 'bout my feelings
And what you're supposed to do
I'm sorry, but I don't want to go

But baby, I tell ya
My heart is freaking out when I held ya
Even in the best of days
Love will be hard and hearts will be faking

Maybe you're glistening
I see it in your eyes that you're listening
But do you even understand
I have to let go of your hand
I have to let go of your hand

And then you believe in me
You took me by my hand
And told me that I made you free
I need you
I need you to know

As always I just can't cry
And I don't know the answer
But I've always wondered why
Today,
I know, today

'Cause baby, I tell ya
My heart is freaking out when I held ya
Even in the best of days
Love will be hard and hearts will be faking

Maybe, you're glistening
I see it in your eyes that you're listening
Do you even understand
I have to let go of your hand
I have to let go

I would like to believe you were right
And if I told you
Would you go there tonight

'Cause baby, I tell ya
My heart is freaking out when I held ya
Even in the best of days
Love will be hard and hearts will be faking

Maybe, you're glistening
I see it in your eyes that you're listening
But do you even understand
I have to let go of your hand

'Cause baby, I tell ya
My heart is freaking out when I held ya
Even in the best of days
Love will be hard and hearts will be faking

Maybe, you're glistening
I see it in your eyes that you're listening
But do you even understand
I have to let go of your hand
I have to let go of your hand

I have to let go of your hand, yeah

I can't afford this heart
Still I am responsible
If it will fall apart
Believe me, I don't want to go


Fredag 24:e Fibbavari

2012-02-24: Per hitstain

Dagarna blir allt längre och solen kommer högre och värmer mer. Per hitstain, som är en gammal märkesdag talar om att stenarna i strandkanten hettas upp av solen så att isen smälter i en ring omkring dem.

 

Mini tränar

 

 

 

 

Snurr, snurr..

Efter en lång och väldigt rörig dag på jobbet så känner jag mig litet snurrig i huvudet. Men det är skönt med folk som ställer upp för varann på det stället :) Måtte det fortsätta så för det är optimalt. Har varit vaken sen 06:20 (vilket jag inte alls är van vid) så blir det nog att krypa ner i den varma sängen snart :) Hoppas det blir lika fint väder i morgon som det varit idag :)

God natt!

Torsdag 23:e Fibbavari

2012-02-23: Slabbmyssus dag

A mysså me slabbar pa, liksom äugleaugå (uggleöga), är sådant som fastlänningar kan utsättas för på Gotland. Slabbar är öronlappar som kan fällas ned, så en ryssmössa är en typisk slabbmysså eller slabbmysse.

 

Körigt

Har jobbat 07-10:30 idag på morgonen så jag fick gå upp tidigt i morse, något som inte gillas ;) Han som skulle jobbat dagen på samma ställe, hade fått fruktansvärd huvudvärk så hon som jobbade natten har fått hoppa in nu och jobba. Då får jag börja kl 15 (till 21:45) och så jobbar hon natten sen oxå. Inte lätt när det bara är två som byts av hela tiden så :/

I morgon är jag i alla fall ledig och då ska jag in till stan och handla mat :) Gillar egentligen inte att göra det på fredagar men har inte hunnit tidigare i veckan och det behövs verkligen nu.

Ute är det i alla fall - vågar jag säga det - strålande vårväder :D Solen skiner över ett numera snöfattigt landskap och temperaturen ligger runt 7 grader :) Det gillas starkt!

Ska försöka ta mig tid att fota Mini i morgon, har en del idéer på lager :) Men först ska jag ta en välbehövlig sovmorgon ;)

Hoppas ni har en lugnare torsdag än jag :P Kram

Tronarvingen är född!

Idag kl 04:26 föddes Sveriges nya tronarvinge, en prinsessa :) Eftersom jag är rojalist så får ni stå ut med detta inlägg (eller ignorera det) :P I morgon avslöjas vad hon ska heta och va hon ska bli hertiginna över. Spännande!

 

Grattis säger vi till de nyblivna föräldrarna :) (Bild lånad från Google)

Cause Of Death: Woman

Måste dela med mig av denna länk http://www.causeofdeathwoman.net/sv. Tycker att det är viktigt att alla tar del av denna information och att man börjar prata om det för att försöka motarbeta detta. Det är verkligen ett allvarligt ämne som måste föras fram i ljuset. Vi måste bli mer medvetna om detta än vad vi är idag. Så jag hyllar dessa människor som gjort detta arbete med granskningen.

För att förklara vad det handlar om så har jag tagit texten från hemsidan direkt:

"Cause of Death: Woman är en journalistisk granskning av våld mot kvinnor. En av tre kvinnor världen över utsätts för fysiskt, sexuellt eller annan typ av våld under sin livstid. Mellan 2010 och 2012 undersökte vi situationen i tio länder. I varje land träffade vi de som överlevt våldet och de som arbetar för förändring. Med hjälp av anhöriga kunde vi också berätta en dödad kvinnas historia. På www.causeofdeathwoman.com kan du ta del av resultatet. Här finns 150 reportage från hela värden. Du kan också ladda ned vårt kursmaterial och gör det själv-utställning.

Bakom projektet står Karin Alfredsson, Linda Forsell, Kerstin Weigl och Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR). Bland bidragsgivarna finns Sida och Sigrid Rausing Trust.

Länderna som ingår i projektet är USA, Sydafrika, Egypten, Sverige, Pakistan, Mexiko, Brasilien, Kongo, Spanien och Ryssland."

 

På bilfärd genom mattlandskapet

 

 

 

Onsdag

Har jobbat 18-timmarspass igår kväll och inatt så nu är jag ganska så trött. Ska hoppa in ett par timmar in morgon åt en på jobbet som behövde vara ledig, så jag börjar redan kl 07. Segt :/ Men på det stället lönar det sig att vara snäll och ställa upp :) Så jag får antingen sova/vila nu eller så lägga mig riktigt tidigt ikväll. Jobbar dessutom kvällen i morgon, men sen är jag ledig hela helgen förutom ett dagpass på lördagen.

Förutom det så händer det inte så mycket idag :) Vädret är riktigt tråkigt precis som dom senaste dagarna :/ Tänkte sätta mig och ta en funderare på vilka äventyr Mini skulle kunna vara med om, men det får nog bli lite senare idag :) Tar gärna emot tips från er! Ha det bäst, chokladhäst ;)


 

Onsdag 22:a Fibbavari

2012-02-22: Vaglars dag

Vaglar är de sittpinnar som är ett måste i ett hönshus om man vill att hönorna, och tuppen, skall trivas. Förr hade hönorna inget eget hus att vara i utan satt på nätterna på sittpinnar i köket över den plats där veden förvarades.

 

Tisdag

Av någon anledning känns det inte som tisdag idag utan mer som en onsdag eller torsdag, vet inte varför dock ^^

Idag har jag fixat en massa med tvätten och även strukit en del kläder :) Skönt att ha det gjort innan jag sticker iväg och jobbar dubbelpass sen.

Något knas med parabolen till tv:n i morse så jag kunde inte starta den. Gick ut och tog bort all snö från parabolen och vickade lite på den, vilket verkade fungera för sen fick jag tv:n att funka igen :)

Måste säga att jag tycker detta är bland det tråkigaste vädret som finns, alltså när all snö töar. Det blir så blött och slaskigt, man blir blöt bara av att hämta posten :/ Det positiva är att solen tittar fram oftare, det blir ljusare längre och att det är "varmt" ute :) Det var 6 grader nyss.

Nu ska jag spela Tiny Village en liten stund innan det är dags att förbereda mig för att åka iväg till jobbet :) Ha en fortsatt bra tisdag! ♥

Mini läser bok

 

 

Måndag 20:e Fibbavari

Missade även allnakku igår så här kommer den :) (Skärpning!)

 

2012-02-20: Kruppkaksmåndagen

Kruppkaksmåndagen kallas dagen före fettisdagen. Gotländska kroppkakor görs på kokt potatis och fylls med stekt fläsk, lök och kryddpeppar. De öländska däremot innehåller råriven potatis och rått fläsk och måste kokas länge. Ofyllda kroppkakor är blinninggar.

 

 

 

Sundag 19:e Fibbavari

Ser nu att jag missat söndagens allnakku, så här har vi den :)

 

2012-02-19: Nådargutars dag

De som bor på norra delen av Gotland kan kalla sig nådargutar, men det är inte fastställt var gränsen går. För att få fira idag bör man i varje fall bo ett gott stycke norr om Roma.

 

Teisdag 21:a Fibbavari

2012-02-19: Sjöeisns dag

Sjöeisn säger man nu och sjoeisn sade man förr, men det är havsisen som menas. Gylar, vätar, träsk och mörar finns det inne på Gotland, men inte sjöar.

 

 

 

Snurrigt

Blev en ganska så rörig dag på jobbet ^^ Gick upp kl 8 i tron att jag skulle vara hos min andra brukare kl 9 istället ringer dom fem över åtta och undrar om jag kan va på första stället. Så det var bara omorganisera hjärnan för en annan och skynda sig iväg (börjar 8:30 där). Väl där får man höra att vattnet inte fungerade så det gick inte att göra allt som vi skulle. När vattnet kom efter en stund så var det brun-grått och luktade illa. Ingen höjdare men det blev bättre framåt lunch. Fick oxå veta att man skulle med brukaren in till clv för lite rutingrejer så iväg dit med färdtjänst.

Väl hemma (hos brukaren) igen efter nästan tre timmar så hade jag massor att göra så det gick fort. Var inte den som stod på schemat som skulle jobba kvällen och natten utan en som jobbat där tidigare. Så jag fick uppdatera henne lite. Sen i väg på dubbling som jag vanligtvis inte har på måndagar denna årstiden.

Skulle egentligen varit på ett team-möte vid kl 14 men fick skippa det eftersom jag var tvungen att jobba till 16:15. Hade varit bra att vara med där men det får bli nästa gång istället ^^

Så ikväll har jag fått vila mitt snurriga huvud :P Men det är inte så farligt :) I morgon blir det kväll- och nattjobb. Tycker alla människor är sjuka nu :/ Hoppas jag slipper undan bara. Hoppas ni haft en bra måndag!

1 år!

Idag är det precis ett år sedan jag började med den här bloggen :) Känner att jag borde fira detta lite på något sätt men har ingen bra idé på hur :P

 

Hur som helst så vill jag gärna ha kommentarer om vad ni verkligen tycker om min blogg? Vad är bra? Vad är mindre bra? Vad kan jag ändra på? Är det något ni vill se mer/mindre av? :)

Rookie & Mollymys

Mini och avokadoväxten

Jämförelse

Mini och plånboken

 

Mini Houdini

 

 

 

Fluffys nya låda

Fluffy har hittat en ny låda som passar henne precis :)

 

Molly spanar in :)

 

"Puss" :P

Seg

Har - för en stund sen - kommit hem från ett lite mer än 18 timmar långt arbetspass :P Har sovande nattjour men det blir inte så mycket sömn för min del. Så jag känner mig ganska trött och seg ^^ Detsamma gäller nog för Joel eftersom han var uppe tidigt för att skjutsa sin pappa som ska åka med sin syster till Denver i USA där dom har släkt :)

Så det händer nog inte alltför mycket här idag ^^ Får se om Mini hittar på något idag ;) Kram på er!

Lördag

Idag är vädret så trist, det är grått och snöblandat regn faller från himlen då och då :/ Typsikt tröttväder. Är 2,5 grader ute idag så snön fortsätter smälta, vilket i sig är bra men allt blir så blött och slaskigt ute.

Fick ett skumt mail förut från någon med exakt samma för- och efternamn som min bror men som inte var från honom. Det innehöll en inköpslista. Måste varit någon som skrivit fel men vad är oddsen för att han ska heta precis som min bror? :P

Efter en lunch bestående av varma mackor med svamp så stack Joel ner till sin pappa eftersom han åker till USA i morgon så han ville träffa honom innan han åker :) Så jag tänkte spela lite Sim Cityy 3000 innan jag sticker iväg för jobb mellan 15:45-10 :) Hoppas ni får en fin lördag!

Laudag 18:e Fibbavari

2012-02-18: Ganraidans dag

Här är ett nygutniskt ord för personen som ser till att det är ordning och reda på hemsidan på internet. Webmaster heter det på engelska. Och svenska!

 

Början på våren?

Idag har jag verkligen börjat få vårkänslor! Solen som skiner och snön som smälter, härligt :) 6 grader varmt ute idag, hoppas det fortsätter så här. Sånt här väder gör mig glad :) Ingen mer kyla och snö nu. Har varit ute en sväng med alla katterna nu på eftermiddagen - en i taget så klart och dom verkade gilla det :) Molly frös dock mest :P

Har mest blivit hemmafix och spel på Joels nya 3DS och SimCity 3000 :) Har även kammat Fluffy men märkte nyss att Rookie oxå behöver kammas ^^

Hoppas på en lång vår! Ha en underbar fredag allesammans ♥

Fredag 17:e Fibbavari

2012-02-17: Gradstukkens dag

Gradstukken är termometern, och gradtale är antalet grader den visar. Gradstukken är viktig för en gotlänning, men inte så nödvändig som regnmätaren. Här är många människors inkomst väderberoende.

 

Bus i snön

 

 

 

 

 

Dålig start

En kvinna ringde idag kl 07:11 och frågade om jag ville jobba. Hon blir tjurig och otrevlig nästan direkt. Dialogen ungefär:

 

Jag: detta är min enda lediga dag på hela veckan.

Hon: om du ligger tillgänglig så måste du jobba.

Jag: Kan inte hon (säger en tim-vikaries namn)?

Hon: Hon avböjde direkt

Jag: jag har ingen bil hemma

Hon: du får väl ta bussen

Jag: okej, men kan ingen ordinarie?

Hon: dom har ju sina scheman

Jag: det har ju jag med...

Hon: ja jag får väl fråga chefen då

Jag: gör det

Hon: jag hör av mig sen

 

Sen väntar jag i 40 minuter utan att hon ringer eller sms:ar, har gjort mig iordning under tiden ifall att, så jag ringer och frågar om dom hittat någon. Vilket dom har.. Så jag mer eller mindre snäser av henne.

Om man ringer och väcker någon på morgonen och vill att dom ska jobba på sin enda lediga dag (hon vet om det), ska man då vara tjurig och otrevlig?! Jag ville inte jobba från början och ville absolut inte efter att jag pratat med henne :(

Finns en annan kvinna på kontoret som är mycket snällare, hon har till och med hämtat mig här hemma en gång för att jag skulle kunna jobba.

Så ruskigt dålig start på dagen som gjort mig på dåligt humör :(

Torsdag 16:e Fibbavari

2012-02-16: Lugkakus dag

En degbit som plattas ut tunt och gräddas i ugnen utan att få jäsa före blir lugkakå, läukakå, eller lukake. Den äts varm med smör och uppskattas av många. Förr när man eldade inne i en stor stenugn bakades lugkakå medan det ännu glödde, innan kol och aska sopats ut. Man kan prova samma sak i en klotgrill ute på sommaren.

 

På klättringsäventyr

 

 

Torsdag

Idag var det jobb 08-12 på ett ställe jag inte varit på så mycket. På vägen hem köpte jag med mig lite färdiggrillad kyckling, mums :) Efter lite chill på soffan är det dags att sticka iväg och handla lite mat och sånt :) Nu är jag ledig till lördag kväll.

Har god lust att ha vår nu :P  Tänkte fota Mini lite ikväll. Ni får gärna komma med tips om vad ni tyckera att Mini ska hitta på :) Kram

Onsdag 15:e Fibbavari

2012-02-15: Vidränggis dag

Bredvid köksspisen eller öppna spisen staplades veden. Till jul staplades mycket ved extra noggrant i vidränggi för att räcka hela helgen.

 

Hemma en sväng

Har jobbat ett av två jobbpass idag, 9-14 så nu är det bara 15:45-21:45 kvar :P Är hemma en sväng emellan för att äta lite och byta kläder.

Har snöat en massa i natt och det är blötsnö det mesta. Kunde köra till jobbet i morse utan att skotta med nöd och näppe ^^

I morgon blir det jobb 8-12, hos en som jag inte varit hos så mycket men man är två personer där då så det ska gå bra :) Efter det så är jag ledig till lördag då jag har kvällen och natten, 15:45-10.

Ska chilla en stund och kolla tv innan det är dags att sticka iväg för nästa jobbpass :) Kram på er!

Mini vill se tv

 

Mini och Molly

 

 

 

I flaskan

Teisdag 14:e Fibbavari

2012-02-14: Kerlaiksdagen

Alla hjärtans dag på Valentins namnsdag är ju ett nytt, importerat påfund. Men tanken är fin, och kärleken, kerlaiken, behövs alla dagar.

 

Är detta...

...kexchoklad? Ja det återstår att se ;)

En tisdag som alla andra

Efter en så lång arbetsdag igår var det skönt att bara jobba 5 timmar idag :) I morgon blir det jobb 9-14 plus 15:45-21:45.

Ikväll är det hockey och Joel ska eventuellt iväg och kolla på det så jag kanske får en kväll för mig själv. Det är helt okej för mig :)

Har hittat en serie ur Vetenskapens värld som heter Människan inifrån och jag tittade på ett avsnitt på tv igår. Den verkar mycket intressant och ska kolla på fler avsnitt på svt-play :)

Molly blir bara gosigare och gosigare för varje dag som går :P Hon är till och med jättegosig om nätterna och studsar upp i - och ner från - sängen som en studsboll ^^ Hon har tappat en del av sina mjölktänder nu men har ändå en del kvar. Lilla kattungen börjar bli stor :) Älskar min Molly!

Hoppas ni har en jättebra dag!

Måndag 13:e Fibbavari

Saigkårgsdagen

Saigkårgen, som förr användes vid ullberedning, är gjord av spjälor eller rötter. På vinterkvällarna satt man vid ypne speisn, öppna spisen och kardade den varma ullen. Man fyllde saigkårgen med saigar, ullrullar, som sen vid spinningen tänjdes ut till en tunn ulltråd. Nu för tiden används saigkårgen till annat t.ex. för tidningar eller LP-skivor.

 

 

*Detta är något jag verkligen han relatera till då vi hade (har) en saigkorg hemma i Hejnum som vi förvarade tidningar i :) Vi kallar den saigkorg oxå.

Lååång jobbdag

Efter lite mer än 13 timmar på jobbet så är man allt lite seg ;) Men som tur är så har jag inget "krävande" jobb utan kan göra många bra, roliga och lugna saker. Mitt jobb är dock jobbigare än man kan tro eftersom det är mer mentalt krävande eftersom jag faktiskt har ansvar för människors liv. Känner mig lite knollrig i huvudet nu :P Men i morgon blir det bara jobb 9-14 :)

Bara så ni vet så bojkottar jag Alla hjärtans dag i morgon. För mig är det bara trams och älskar jag någon så gör jag det varje dag och inte bara den 14:e februari. Dessutom är det tusen gånger mer romantiskt att få något när man som minst anar det ;)

Hoppas ni har en bra måndag! :) Kram

Mesmerized

Har alltid älskat en stjärnklar himmel, precis som den är ikväll ♥ Ju mörkare det är runt en desto fler stjärnor ser man :) Kan titta på det hur så länge utan att tröttna :P Hade varit galet läckert att fota det ;) Någon mer som delar min åsikt om stjärnhimlen?Bild lånad från Google

Mini på bullen

Requiescat In Pace Whitney Houston

Nu har Whitney Houston fått sin sista vila.

 

Sundag 12:e Fibbavari

2012-02-12: Bölghankeldagen

Bölg är bälg på svenska, hankel detsamma som handkläde och tillsammans blir det tumvantar. De är i alla fall mycket varmare än fingervantar.

 

Mini och ostbågen

Kalas på isen

Har nyligen kommit hem från Jons födelsedagsfirande på Bergundasjön med nästan hela Tunroth-klanen :) Mysigt men kallt när det blåste, tur vi hade en eld. Provade på lite fiske oxå men ingen lycka för min del :P Några av dom andra fick ett par abborrar i alla fall. Blev grillad korv och sen Erikas goda bullar och varm chokladd :) Dom hade lagt ihop till en isborr till Jon och av mig fick han havrekakor med russin i :)

På tal om mjölk (varm choklad) så tänkte jag, enligt förslaget på mjölkförpackningen, värma mjölk och blanda i vaniljsocker :) Kanske ikväll.

Eftersom ingen ville vara med och döpa min legogubbe :( så har jag bestämt att kalla honom för Mini. Kommer lite fler bilder på honom senare :)

I morgon blir det långdag på jobbet: 8:30 till 21:45 så ni lär nog inte höra av mig så mycket då :P Hoppas ni har en bra söndag ♥

Namngivning

Vill ha hjälp med ett namn till min lilla legogubbe :) Skulle ni vilja bidra med något namn? Alla förslag är välkomna!Idé

Har kollat runt på olika sidor där man har fotat Danbo (klicka på länken för att se vad jag menar) eller små minimänniskor i den "stora" världen, och tycker att detta är grymt häftigt. Men eftersom jag inte har råd med en egen Danbo. Därför köpte jag en legogubbe idag som jag tänkt använda på ett liknande sätt. Svårt att förklara men jag hoppas ni förstår bättre när ni ser det på bild :) Tänkte göra det till en ny kategori här så kan ni följa hans äventyr. Vill nu har eran åsikt om detta! :)Molly undersöker

Laudag 11:e Fibbavari

2012-02-11: Gäulärtars dag

Med gäulärtar menas oftast ärtsoppa, ärter med fläsk. Det är en av de allra äldsta maträtterna, eftersom ärter började odlas tillsammans med säd under stenåldern och griskött åts redan då. Ärterna har dock säkert förädlats och blivit gulare och mera lättkokta sen dess.

 

Ny idé

Tänkte ta en sväng in till stan nu på förmiddagen eftersom jag har fått en ny idé :) Vad det är berättar jag inte just nu eftersom jag vet inte om det kommer gå som jag vill. Men jag ska prova och om det går som jag hoppas så får ni se det här snart :) Annars - glöm att jag sa något ;) Kram!

Fredag 10:e Fibbavari

2012-02-10: Hyrns dag

Den heta askan blandad med små glödande kolstycken som blir kvar i spisen efter eldningen kallas för hyr. Förr förekom det att man staikt pärar, stekte (hela) potatisar, i hyrn.

 

Fredag!

Enligt mitt schema är jag ledig i stort sett varje fredag :) Så idag är jag hemma och är en alltiallo kan man säga :P Har hängt upp talgbollar och fyllt på fågelbordet så att alla små pippi ska ha mat i snön och kylan. Luftfuktarn är på, katterna har fått mat och tvätten är i maskinen. Har mer att göra men jag vill ta det i min takt för annars är risken att jag tröttnar och då blir inget gjort. Tricket är att göra något kul emellanåt och när man städar så ha igång musik samtidigt :)

Hoppas ni har en bra fredag :) Kram!

 

The queen of cats

 

 

Ankor i vinden

Så gullig video men samtidigt är det synd om ankorna :) Det är inte lätt att vara anka när det blåser ;)

Ny läsning

Köpte boken Champagneflickan av Caroline L Jensen idag på City Gross för 29:-, den handlar om en vanlig svensk tjej som av någon anledning blev strippa i Danmark. Det är en sann historia och jag har verkligen fastnat för verkliga historier och självbiografier. Hoppas den är bra, tänkte börja läsa lite ikväll :) Tar gärna emot tips på den här typen av böcker!

Intressant!

Som språknörd så måste man ju bara tycka att detta är intressant ;) Jag hade i alla fall inget problem med att läsa texten :)

 

 

Torsdag 9:e Fibbavari

2012-02-09: Faitvidns dag

Faitvid, tjärved, gör det lätt att tända en eld. Tallar som smittats av törskatesvamp torkar i toppen eller vid en gren och där bildas tjärved, skatvid från toppen och milläut på mitten. Stubbarna kan också ge tjärved.

 

Amaryllis i februari

 

En amaryllis är fina även i februari :)

Äppelsockerkaka

Äppelsockerkakan jag bakade igår :)

Färska frallor

Åå va gott det är med nybakade frallor! :) Fick en av min arbetskamrat idag på morgonen och den var supergod, så jag var bara tvungen att sticka till bageriet och köpa fler :P 3:-/st är inte så farligt. Så det blir min lunch idag :)

 

Mums!

Nattjobb

Sticker iväg om en halvtimme för nattjobb ^^ Jon och Jesper kom hit nyss, dom skulle visst kolla på film här :) Bjöd dom på min äppelsockerkaka och det var uppskattat :P Slänger upp en bild på den här i morgon. Känner inte att jag hinner just nu, har en del att förbereda innan jag sticker.

Jag har funderat lite på det här med gästbloggare. Tänkte att jag skulle tycka att det var kul om någon ville gästblogga här på min blogg :P Men man måste lita på personen och förmodligen byta lösenord sen ;) Men om någon vill göra detta så hojta till. Ni som har egen blogg, skulle ni kunna tänka er att ha gästbloggare? :)

Dags att göra sig iordning. Vi hörs mer i morgon, kram ♥

Onsdag 8:e Fibbavari

2012-02-08: Snaikstus dag

A snaikstå är en gnista. Snaikstå, eller snaikste är ett fint ord som får en att tänka på en brasa en kall dag, valborgsmäss och grillning. Enda barnet i en familj eller släkt kan också kallas aindeste snaikstu, enda gnistan.

 

Fullspäckat

Kom hem för en stund sedan från första jobbpasset idag. Har käkat lite lantsoppa som blev över från igår :) Bakade en supergod sockerkaka med äpplen i på jobbet och blev sugen på att baka en själv oxå. Tänkte hinna med det och lite städning idag innan jag börjar jobba igen vid 21 :) Så fullt upp idag ^^

Tyvärr lyckades jag bränna mig på tummen på gallret i ugnen då jag skulle ta ut kakan eftersom det var hål i grytvanten och det visste jag inte. Så det har svidigt ordentligt idag :/

Jobbar ju tills i morgon så det blir jobb till 10 på förmiddagen och sen så ska jag nog sticka in till stan och handla mat :) Just nu är jag ledig efter nattpasset idag/imorgon tills på måndag.

 

Fluffy softar järnet

Fluffys sovställning just nu :) Det är en helt normal position i den fluffigas liv ;)

Mjölktänder

Molly får sina permanenta tänder nu och därför tappar hon sina mjölktänder. Såg idag att hon har dubbla uppsättningar av sina hörntänder varav dom gamla är lösa :P

När Fluffy tappade sina så fastnade en i mattan så jag trampade på den ^^

 

 

Fredag 27:e Jannuvari

Såg att jag missat att få med en dag i den gotländska almanackan så den kommer nu istället:

 

2012-01-27: Russlarvus dag

Russlarvu är det som oftast numera går under beteckningen harskramla, alltså en tingest som frambringar ljud som skrämmer harar. På Gotland har man förr haft anledning att föra oväsen även för att skrämma vildrussen, som fanns över hela ön och inte bara på Lojsta hed.

 

Teisdag 7:e Fibbavari

2012-02-07: Kleboningsdagen

Kleboningg är en gammal benämning på klädedräkt. Har man gamle kleboninggar kan det nu vara dags att hänga ut dem till vädring, så att inte kledsmakken, malen, förstör dem.

 

Måndag 6:e Fibbavari

2012-02-06: Dorti

Dorti är detsamma som Dorotea. Det finns anledning att var uppmärksam på denna dag och dagarna runtomkring. Ettar gammelt så är det nämligen så att det är just kring den här tiden som den mesta snön faller på Gotland.

 

Äntligen ledig!

Så skönt att äntligen få vara ledig i en hel dag! Tjoho :P Nej, men det är skönt att jobba oxå, bara det att jag inte varit ledig sen förra söndagen ^^ Tog ett extrapass ikväll så det blev dubbeljobb idag och därför blir det lite extra trevligt att vara ledig i morgon :)

Tänkte mest bara göra saker jag vill i morgon och njuta av ledigheten :) Har några viktiga saker jag behöver kolla upp och så men inget som bör ta någon längre tid. Fick mitt anställningsavtal idag och så fick jag veta att jag har rätt till semester oxå! Min första riktiga betalda semester någonsin :P Får se när och hur länge bara, återkommer med det när jag vet mer.

Har en lugnare vecka nu eftersom jag bara har två pass så jag är ledig (förutom tisdag) fredag till söndag :) Jobbar nämligen varannan helg enligt mitt schema.

Förresten så gillar jag min htc-mobil mer och mer :) Så jag kanske hålller mig till det märket i framtiden. Älskar verkligen att ha en "smartphone" och fattar inte hur jag klarade mig utan en :P

Blir att börja sin ledighet med en god natts sömn ;) Hoppas ni haft en skön helg! Kram till er 

Sundag 5:e Fibbavari

2012-02-05: Huksdagen

Om det händer något som man verkligen vill minnas, hukse, så kan man hugg’ a ritu ei förfleisi, det vill säga rista ett streck i den sten som ligger över öppningen till öppna spisen. Detta är närmast att jämföra med att rita kors i taket.

Söndag

Kom hem från jobbet för en stund sedan :) Har jobbat varje dag sen i måndags så det är skönt att jag "bara" ska jobba i morgon oxå sen är jag ledig på tisdag. Blir en lugnare vecka nästa vecka eftersom då jobbar jag bara dagturer på måndag och onsdag samt onsdag till torsdag natt. Skönt som tusan att veta när man jobbar och när man är ledig, även om det kan ändras :)

Är själv hemma just nu eftersom älsklingen är hos sin mormor på födelsedagskalas men han kommer nog hem snart :) Har ju alltid katterna ^^ Nu ska jag spela Sim City 3000 :) Ha det underbart alla ♥

Måne

Månen ikväll, det var iskallt att va ute och fota den ;)

Lördag 4:e Fibbavari

2012-02-04: Matarges dag

Den som är matarg har god aptit och äter mycket. Numera har ordet också fått en annan betydelse och används då för den irritation som kommer krypande när man är hungrig.

 

Örhängen

Hittade dessa fina örhängen idag på Ur & Penn för 20:- :) Ser lite sneda ut men dom ser bättre ut när dom hänger som dom ska ;)

Nyhet inom hårfärgning!

Har precis färgat håret igen i en rödbrun nyans :) Denna gången med en ny produkt och helt själv - förut har jag alltid haft hjälp av Joel.

Den nya produkten heter Sublime Mousse från L'oreal Paris. Jag måste säga att jag är nöjd med produkten av flera anledningar, dels så luktar den inte alls så starkt som annan "vanlig" hårfärg och dels så räckte det med en förpackning för min del (använder annars alltid två). Sen så var den väldigt lätt att applicera - dom ljuger inte när dom säger att det är som att använda vanlig mousse eller schampo. Färgen heter intense hot brown men är mer en rödbrun nyans :) Väntar nu på att håret ska torka så jag kan se resultatet ordentligt :) Prova själv!

Burt's Bees

Hittade en nyhet på apoteket (Kronans droghandel) nämnligen produkter från Burt's Bees. Det fanns en hel del olika men som sagt så köpte jag handkräm och läppcerat. Det speciella med dessa produkter är att dom innehåller naturliga ämnen så som honung och bivax :) 119:- för handkrämen och 39:- för läppceratet, kan tyckas dyrt men det kan det vara värt bara det funkar bättre än liknande billiga produkter. Det är till 99% naturliga ingredienser enligt förpackningen. Så jag hoppas att det håller vad det lovar ;)

Chill

Är ganska seg efter mitt 18-timmarspass på jobbet och en sväng i stan samt lite städning efter det :P Därför så blir det chill resten av kvällen :) Ska nog spela lite Sim City 3000 medan det är hockey om en stund. Köpte hem godis från Gottegrisen i Växjö så lite sånt blir det med ^^

Hittade en ny serie på apoteket idag som jag tänkte börja använda, jag köpte handkräm och läppcerat :) Det är dom som jag har mest behov av just nu. Kommer inlägg om det senare :)

Fy f*n så kallt det är ute nu :/ -17 grader idag på morgon.. Usch, nu är det dags att det blir varmare! Ha det fint!

Långpass

Ska snart göra mig klar för mitt långpass på jobbet :) Så tyvärr blir det inga fler inlägg idag men jag hoppas på att ta igen det i morgon. Måste hinna hänga upp tvätt innan jag sticker oxå. Har inte gjort så mycket idag eftersom det blev så mycket igår och eftersom jag ska jobba så länge idag :P Men jag har spelat lite på gamla goa spelet Sim City 3000 ^^

Hoppas ni får en fin och mysig fredagskväll så hörs vi mer i morgon ♥

Fredag 3:e Fibbavari

2012-02-03: Hundlausardagen

Hundlausar kallas ett ensligt och kargt område mellan Öja och Vamlingbo (på Gotland). Förklaringen till namnet kan vara att det är ett område, ”som är så öde, att där icke hörs eller syns en hund”.

 

Torsdag 2:a Fibbavari

2012-02-02: Kvinnmässknåbben

Kvinnmäss är ett namn på Kyndelsmässodagen, och kvinnmässknåbben uppträder vid den här tiden. Det är en period med sträng kyla och snö. Tö och blidväder så här års kallas kvinnmässlaku.

 

Lång dag

Jobbade 8:30 till 16:00 idag, sen blev det in till stan för att handla lite mat och såna saker :) Köpte bland annat en halv lax för 79:-/kg, det gillas! Älskling fick åka med hem efter att han slutat jobba. Väl hemma var det dags att sätta igång med maten, panerad fisk med spenat och potatis :) Sen så har jag slängt in en tvätt i maskinen och manglat massa grejer själv (eftersom det är hockey -.-), vilket tog nästan 1,5 timme. Känns i fötterna nu att man varit igång hela dagen. Nu skulle man haft ett badkar att glida ner i. Ledig på dagen i morgon :) Men från i morgon kväll till lördag har jag 18,25-timmars arbetspass :P

662 personer besökte min blogg igår och inte en enda ny som kommenterade :P Undrar varför ^^ Hoppas ni har det fint ♥

Onsdag

Då har man precis fått veta att ens föräldrahem med största sannolikhet ska säljas :( Usch, inte alls roligt.. Det var ingen som ville detta men det verkar nu vara oundvikligt. Tappade allt humör nu, så jag skriver nog inte mer ikväll.. Får väl åka dit innan det säljs och hämta eventuella grejer som är mina och säga farväl till gården :(

Idag jobbade jag i alla fall första passet själv hos min nya brukare och det gick bra :) Ska dit först på måndag igen- I morgon blir det dagpass, fredag kvälls- och nattpass och söndag-måndag dagpass. Ledig tisdag.

Ska gå och hänga upp tvätten nu. Ha det gott allihopa!

Onsdag 1:a Fibbavari

2012-02-01: Lummläurdagen

Lummläur är ett nygutniskt ord, som betyder mobiltelefon. Lumme betyder ficka.

 

Stämmer detta?

Fick en chock nu när jag gick in på min bloggstatistik, 337 besökare idag! Kan det verkligen stämma? Lite förvånad att om det nu är så många som besökt min blogg att ingen lämnat nån kommentar :P Någon som vet om det är nåt fel på blogg.se:s statistik eller om jag missat något? :P Jag hoppas att det stämmer och i så fall hälsar jag alla nya läsare ♥-ligt välkomna att stanna! :) Ni får gärna berätta i en kommentar hur ni hittade hit. :) Kram

RSS 2.0