Baka dina egna päronmuffins

På önskan av Marika så slänger jag upp receptet på päronmuffins nu :) Tips: om du vill ha mer smak så prova en päronsort som är lite starkare i smaken, blir jättegott :) Tyvärr finns det inte så många päronsorter i butikerna i Sverige idag.

 

Ingredienser:
6 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl strösocker
3 tsk kardemumma, malen
1 3/4 dl flytnade smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 färska päron, skurna i klyftor

Strössel:
1 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 msk kardemumma, malen
1/2 dl flytande smör

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2. Vispa ihop flytande smör, mjölk och ägg och rör ner blandningen i skålen.
3. Blanda de torra ingredienserna till strösslet och fördela det flytande smör i blandningen till en smulig massa. Känns och ser ut ungefär som våt sand.
4. Fördela smeten i formar eller i smord muffinsplåt. Stick ner en eller flera päronklyftor i varje muffins och strö över rikligt med kardemummaströssel.
5. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 30 minuter.

 

Nyheter på bloggen

Som ni kanske har sett så har jag nu lagt in en nedräknare tills det nya året börjar :) Du hittar den på bloggens startsida till höger :)

Nästa nyhet är att jag har lagt in en ny kategori här på bloggen som jag kallar för Utseende & Inseende. Tänkte göra ett inlägg sen om just mina kategorier och förklara dom lite närmare :) Håller på just nu att rensa upp bland inläggen som ligger i kategorin Allmänt, alla hör nämligen inte in där längre utan ska flyttas till andra kategorier.

Tänkte förresten börja med att skriva dagens hiss och dagens diss igen :) Vad tror ni om det?

I morgon börjar min adventskalender här på bloggen så räknar vi ner detta året tillsammans :)

Nettoinköp

Var på Netto idag och köpte lite saker :) Köpte en sak till men det dyker upp här i morgon eftersom det ska vara en del av min adventskalender som startar då :)

 

Detta är en pall/förvaringslåda :) Ska fungera som en plats för mig att ha alla mina stickgrejer och garner i samt att den ska vara en sittplats när vi får gäster eftersom vi har lite ont om det i vardagsrummet :P 79:-

 

Ny stekpanna i litet format :) Ska användas som en extra stekpanna när jag behöver steka flera saker samtidigt. Annars har jag alltid en gjutjärnspanna som är guld värd ;) 29:-

 

Hittade en blå hyacint oxå :) Har en lök sen innan som inte ska vara i jord utan vatten och den ska bli lila :) Ska fota när dom blommar sen så ni får se. 12:-

Ebbas halsduk

Idag har jag påbörjat en halsduk till min brorsdotter Ebba (3 år) :) Stickar denna gången med ett supermjukt garn som består av polyester (53%) och akryl (47%). Färgerna är rosa och vitt som ni ser. Ska bli en julklapp till henne :)

Päronmuffins

Kände för att baka lite idag och det blev päronmuffins med kardemumma :) Jättegott! Hade två päron hemma som nästan var övermogna så dom blev perfekt att ha i :)

 

Gammaldags risgrynsgröt

Ikväll har vi ätit gammaldags risgrynsgröt, så gott :) Vadå gammaldags undrar ni? Vad är det för skillnad mellan den och vanilg risgrynsgröt? Jo det ska jag svara på. Skillnaden mellan denna och vanlig är att det är lite smör i den och man kokar inte upp riset i lite vatten utan bara mjölk. Egentligen ska det vara det som kallas gammaldags mjölk i oxå för att det ska bli bäst men standard funkar oxå :) Sen så har man en kanelstång i gröten som kokar med hela tiden. Det blir jättegott vill jag lova! :)

Harry Potter - bra?

Jag vet att filmerna (och böckerna) med Harry Potter är väldigt populära. Men jag kan inte förstå vad det är som är så bra med dom? Jag har tittat på nästan alla (1,5 jag inte har sett) och får kämpa för att hålla intresset uppe för att kunna ta mig igenom varje film. Ville se alla för att ta reda på om dom blev bättre men för min del var det snarare tvärt om. Skulle aldrig få för mig att läsa böckerna :P Så inget mer Harry Potter för min del ^^

Kanske har jag missat något men för mig är det bara ett gäng barn som tramsar med trolldom och konstiga varelser. Fångar inte mitt intresse alls, och jag som annars gillar den här typen av filmer. Älskar ju både Avatar och Lord of the rings till exempel men dessa håller inte alls samma klass. Kommer knappt inte ihåg vad någon av filmerna handlar om och det är inte positivt.

Det enda jag gillar med Harry Potter är karaktären Snape men det är mest för att han spelas av en av mina favoritskådespelare Alan Rickman :P

Hoppas inte någon tar illa upp av detta inlägg om ni nu gillar Harry Potter-filmerna, detta är bara mina åsikter och ignorera detta om du vill. Men det är min blogg och jag skriver vad jag vill ;) Kände bara för att skriva av mig lite om just dessa filmer.



Googlebild

Madeleines måndagsmys med Molly

Snygg alliteration jag fick till i rubriken va? ;)

 

Jag och Molly låg nyss i soffan tillsammans och myste :) Hon är verkligen en gosig lite kisse :D Älskar vår nya familjemedlem ♥

 

Molly kanske?

Lillkissen börjar helt klart anpassa sig och har nu blivit en del av familjen :D Hon är nyfiken på allt och det märks att Rookie och Fluffy har börjat acceptera henne mer och mer :) Hon gömmer sig inte så mycket längre utan nu kutar hon runt över allt och busar och undersöker precis allt. Testar gränserna oxå så klart, kollar vad hon får och inte får göra. Nu äter hon och går på toa ganska bra. Skönt att allt gått så bra! Nu är det bara så att hon behöver ett namn och jag föreslog Molly idag, så vi testar att kalla henne det och ser hur det funkar :) Har fotat henne lite nu ikväll:

 

Leker med en boll

 

Hälsar på Rookie

 

Undersöker tvmöbeln

 

Med galenskap (eller bus) i blicken

 

Precis blivit skrämd av Rookie

 

I Joels ficka

Måndag

Skulle ju egentligen inte jobba idag men det resulterade i 10 timmars jobb i alla fall :P Fick veta vid 07:10 idag på morgonen att dom behövde folk på jobbet, men då var det bara till 16:00. Sen ringde dom på eftermiddagen och undrade om jag kunde stanna över till 18:30 och det ställde jag upp på.

Så det blev inget med mina planer för dagen men det gör inte så mycket :) Kan alltid göra det i morgon istället. Blir en lugn kväll framför tv:n :) Ha det bäst, chokladhäst!

Resultatet av stickningen!

Synd att ni inte hade lust att gissa på vad jag stickat för något :( Bara Marika som gissade men tyvärr var det fel.

 

Detta är vad jag har stickat på dom senaste dagarna :) Det ska vara en isbjörn i nalleform även om det kanske inte riktigt ser ut som det :P Men jag är i alla fall nöjd och lite förvånad för den blev mycket bättre än jag trodde :) Den är gjord av garn, bomull och plastögon och designen är helt min egen precis som med tidigare figurer. Bara att den här är mycket större :P (mobilbild)

 

Baksidan :) (mobilbild)

Framsteg!

Kattungen har gjort stora framsteg idag sen jag började leka med henne i eftermiddags :) Det har visat sig att hon är en riktigt kelig liten kisse :) Det är så härligt! Sen så har hon gått på kattoan oxå för första gången, hon "sölade ner" en klösmöbel på förmiddagen så det är super att hon lär sig vart hon ska gå för att "göra sitt" :)

Orkar inte göra klart det jag stickar på nu, utan fixar det sista i morgon och då får ni äntligen se vad det är :) Har varit för upptagen med vår kattjej ikväll ;) Ska försöka fota henne i morgon så ni får se ordentligt hur hon ser ut. Tänkte göra det idag, men batteriet i kameran var slut och hon har inte visat sig så mycket när jag var hemma.

Ute blåser det för fulla muggar :/ Usch, jag gillar inte när det blåser så här års. Det blir så kallt och otäckt när vinden viner så där. Hoppas det slutar snart.

Vad har ni gjort denna helg? :)

Första advent

Idag är det första advent och ute blåser Berit för fullt och regnet har öst ner. Men i skrivande stund ser jag att molnen skingras och himlen syns :) Första advent brukar alltid vara så mysig och julstämningen brukar infinna sig, men jag känner det inte så mycket i år tyvärr. Hoppas det kommer snart, har ni julkänsla ännu?

Lilltjejen är fortfarande rädd och gömmer sig under sängen och andra ställen. Hon har även kissat i klösmöblen :/ Men det får man räkna med. Har fått henne att börja leka lite nu i alla fall, vilket hon inte vågat fram tills nyss :) Hon har inte ätit något ännu vad vi sett, men hon kanske åt något i natt. Hoppas det blir bättre snart :) Fluffy och Rookie tar det lugnare nu och jag tror dom börjar vänja sig vid varann mer och mer. Fluffy är förresten och hälsar på sin bror och sin mamma nere hos svärfar idag, hon gillar att återvända dit där hon föddes och hon gillar sin bror :)

Snart är det dags för mig att bege mig iväg mot jobbet. Håller tummarna för att inget träd eller så har blåst ner på vägen.

Grejen jag stickar som ni skulle gissa på är inte helt färdig ännu så jag lägger upp svaret och en bild på den, antingen sent ikväll efter jobbet eller i morgon :) Men jag måste erkänna att jag är väldigt nöjd med den! :P Passa på att gissa nu! Kram ♥



Så här ser årets adventsljusstake ut :) På andra sidan tomteflickan sitter en tomtepojke :)

Saffransbullar med vaniljkräm

Har bakar saffransbullar idag oxå, fast denna gången med vaniljkräm :) Så dom ser ut som mina vanliga kanelbullar men är med saffran och vanilj istället, jättegott :)

Hälg

Om du undrar så stavade jag helg fel medvetet :P I alla fall så är jag nöjd med helgen så här långt :) Lussekatterna blev jättebra och så har vi fått en riktig kisse (till) oxå och hon är underbart söt :) Än så länge är hon mest rädd och gömmer sig för oss alla. Men så är det i början, jag hoppas och tror det blir bättre snart. Bion var ju oxå helt superbra, så tummen upp för denna lördag! Grattis till min bror Patrik som fyller år idag ♥

I morgon funderar jag på att göra lussebullar med vaniljkräm, om jag hittar receptet och har alla nödvändiga grejer hemma (eller fixa på macken) :) Vi får se. Det blir i alla fall jobb i morgon kväll.

Det är även första advent i morgon och då ska adventsljusstaken fixas och det första ljuset ska tändas :) Känns lite konstigt att det redan är advent, men jag gissar på att det beror på vädret som är allt annat än vintrigt ^^

Hoppas ni har en superb hälg vad ni än gör!

Twilight-bio

Var på bio idag med Toloe och tittade på Twilight: Breaking Dawn del 1 och jag måste bara säga att den är underbar! :) Älskar filmen! Den är lite annorlunda än dom andra men helt klart i samma klass :) Så om du är ett Twilight-fan precis som jag så iväg till bion bara, du kommer inte ångra dig! Längtar redan tills nästa del som kommer om ett år ungefär :P

 

Lillkissen är här ♥

Nu har vi (läs Joel) äntligen hämtat vår söta lilla kattjej :D Hon är söt som socker! Men det är helt klart en spänd stämning här :P Fluffy är sur och morrar och fräser, som väntat och Rookie reser ragg och svansen är enorm men han säger ingenting ^^ Rookie verkar nyfiken och Fluffy oxå även om hon inte riktigt erkänner det ;) Tror det kommer bli bättre snart.

Lussekatter!

Har ägnat hela förmiddagen åt att baka lussekatter :) Ett kärt besvär som det heter och så underbart gott! Gjorde bara en sats dels eftersom jag inte hade tid med mer idag men mest för att jag tänkte prova att baka lussebullar med vanilj i oxå :) (mobilbild) Någon som vet varför det heter lussekatter?

Dumle Pepparkaka

Har precis provat Dumle med pepparkakssmak, dom var goda måste jag säga :) Men dom kunde gärna ha smakat lite mer pepparkaka tycker jag :P Saknar gamla dumle mint som fanns när jag var liten ^^

Ice finger of death

Hittade detta tuffa klippet nyss :) Spana in och se ett ovanligt naturfenomen!

Adventsljus i fönstren

Har satt upp adventsljusstakar i fönstren ikväll :) Hoppas dom får stå kvar för katterna :P

 

Satte även upp mitt ljushjärta i porslin (inte säker på att det är porslin) :)

Hobbyprylar och julsaker

Har köpt lite pyssel/hobbyprylar och julsaker som ni ser på bilden :) Pysselgrejerna är ögonen till vänster, lite guldpärlor på led och bjällror :) Julsakerna är tomteparet och tomtehunden :)

 

En amaryllis blev det så klart oxå :)

 

Köpte en julstjärna med :)

Kattungen!

I morgon ska vi äntligen hämta vår nya lilla kattjej :D Längtar! Kanske hämtar vi henne efter jag varit på bio eller så hämtar Joel henne själv, vi har inte bestämt vilket ännu. Joel ska jobba på lördag, övertid.

Ska bli intressant att se hur dom andra katterna reagerar. Fluffy kommer garanterat att morra och fräsa, men Rookie har jag aldrig hört morra och han fräser bara när han blir riktigt skrämd (har bara hänt två gånger) så har ingen aningg om hur han kommer reagera och vad han kommer göra :P

Nu ska jag snart gå till bussen för att åka in till stan och hämta bilen vid Joels jobb. Ska in till centrum först och gå på Åhléns och Panduro och köpa några saker :) Sen bär det av ut till City Gross för att handla mat :)

Hoppas ni har en fantastisk fredag ♥

Torsdagskväll

Ikväll är det hockey och Jon är här och tittar med Joel ^^ Dock så ligger VLH under med 2-5 så stämningen är väl inte på topp precis, men det är ju en period till så vi får väl se :P Ola, Julia och Timothy var här en sväng oxå innan dom skulle hämta upp Naemi som var på klassfest :) Kul att se dom, det var längesen :) Bjöd på lite godis eftersom dom sa att dom var godissugna. Jon smakade oxå på mina amerikanska pannkakor och gillade dom :)

Har fått mycket gjort idag så jag är nöjd med denna torsdagen :) I morgon ska jag in till stan och handla lite mat och så. Kanske behöver ta lite mer på fönstren på utsidan i morgon oxå, jag får se hur det ser ut. Hann inte riktigt finputsa så att säga eftersom det blev mörkt och då är det ingen idé :P

 

Söta Marika äter chips på bröllopet den 11/11 :) ♥ (bilden har inget med texten att göra)

Adventskalender

Läste ett inlägg på Fridas blogg om att hon tänkte göra en adventskalender på sin blogg och blev insipirerad av att göra en egen :) Hoppas det är okej att jag snor din idé :P Hennes blogg är föresten underbar, du kommer in på den genom att klicka på hennes namn här i texten.

Exakt hur jag ska göra en adventskalender på bloggen vet jag inte ännu eftersom idén är ny :) Så det får jag fundera på ett tag, ska i alla fall börja traditionellt den 1:a december och sluta den 24:e eller 31:a vi får se :) Har ni några förslag så kom gärna med dom! :D

Stickgissning!

Detta är mitt nuvarande stickprojekt och jag tänkte att ni kan få gissa vad det ska bli :) Det är ingen "vanlig" grej jag ska sticka så think outside the box :P Svaret presenteras på söndag kväll! Jag blir jätteglad för alla gissningar jag får :) En liten hint: färgen är av betydelse. OBS detta är bara en del av vad det ska bli, kommer lägga till mer. Lycka till!

Fönsterputsning

Pjuh! Har ägnat hela dagen åt att putsa alla fönstren i huset, både på utsidan och insidan. Inte speciellt roligt, men det var alltför längesen som det gjordes sist. Blev hyfsat bra faktiskt :) Men jag är jättetorr om händerna nu på grund av allt rengöringsmedel och vatten. Så dom förtjänar lite handkräm nu :)

Snart ska jag gå upp till macken och posta ett födelsedagskort till min bror Patrik som fyller år på lördag :) Presenterna fick han när jag var hemma på Gotland sist så nu blir det "bara" ett kort ^^

Känns helt galet att det redan är första advent på söndag! Måste rota fram adventsljusstaken, köpa mossa och kolla upp om jag har några passande ljus :) Helst ska det vara kanalljus så rinner det inte stearin utanpå ljusen.

Hoppas ni mår bra ♥ Snart är det helg! :D

Morotsmums

Har bakat morotsbröd idag (samma recept som tidigare), åå så gott! :)

Helgbio!

Glömde ju det (nästan) viktigaste med helgen! Ska ju på bio och kolla på Twilight 4: Breaking Dawn del 1, med Toloe på lördag :D Ska bli sjukt kul, längtar! Tydligen så händer det en hel massa i filmen, vad jag har läst, så det ska bli mycket intressant att se den :) Älskar ju dom andra tre filmerna! ♥

Nej, dags att laga mat och ta hand om min bröddeg :) Kram på er!

 

Googlebild

Min julstrumpa!

Idag har jag gjort en julstrumpa efter en beskrivning från Panduro :) Snöret och rosetten la jag till själv. Det var lite knepigt att tyda beskrivningen så jag gjorde fel först och fick göra om ^^ Beskrivningen var egentligen för en större raggsocka men funkade bra här med :P Den är gjord på Quick Knit av garn endast :)

Längtar till helgen!

Åå va jag längtar till helgen nu, inget jag vanligtvis brukar göra då helger inte är så speciellt för mig eftersom jag har så oregelbundna arbetspass :P Anledningen till denna längtan är att vi ska hämta vår nya lilla kisse då! :D Hurra!

Sen så är det löning på fredag oxå, vilket innebär att jag ska in till stan och handla mat/shoppa :) Ska köpa torrschampo till mitt hår så jag äntligen kan få prova det. Kanske ska köpa dyrare schampo/balsam oxå. Har planer på att köpa lite mer garn och pysselgrejer eftersom jag är grymt sugen på det :P

Tittade noga på mitt hår idag och det verkar ha tappat färgen :/ Därför misstänker jag att jag fått tag i toning och inte permanent hårfärg. Det skulle förklara varför det inte luktade så starkt som det brukar när vi färgade håret, varför det har färgat av sig på kudden när det varit blött och varför mitt hår nu är mer brunt än rödbrunt. Illa! Måste därför inhandla ny hårfärg i helgen, eftersom jag var riktigt nöjd med den färgen som det var i början så att säga.

 

Brände mig på strykjärnet idag :( Aj!

God morgon världen

Vaknde vid 08:19 av att Rookie väsnades för han ville ut och jaga fåglarna ute vid fågelbordet ^^ Men det är en ganska bra tid att gå upp :)

Fick en lapp i brevlådan om att det är julmarknad här i Gemla den 4:e december så det ska vi nog gå till :) En liten marknad men kan vara lite mysig den med.

Idag blir det att städa lite och stryka kläder innan jag ska iväg och ta kvällspasset på jobbet. Går så mycket lättare att stryka om man står framför tv:n och kollar på film samtidigt :P

Ha det underbart!

Just A Kiss

Detta är en ny låt med bandet Lady Antebellum, gillade verkligen deras hitlåt Need You Now och gillar Just A Kiss mer och mer :) Älskar att det är en tjej som sjunger med killar, det ger mig rysningar :) Enjoy!

 

 

Lying here with you so close to me
It's hard to fight these feelings
When it feels so hard to breath
I'm caught up in this moment
I'm caught up in your smile

I've never opened up to anyone
It's so hard to hold back
When I'm holding you in my arms
We don't need to rush this
Let's just take it slow…

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch of the fire burnin' so bright
No, I don't wanna mess this thing up
No, I don't wanna push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So, baby I'm alright with just a kiss good night

I know that if we give this a little time
It'll only bring us closer to the love we wanna find
It's never felt so real
No, it's never felt so right…

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch of the fire burnin' so bright
No, I don't wanna mess this thing up
I don't wanna push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So, baby I'm alright with just a kiss good night…

No, I don't wanna say good night…
I know it's time to leave
But you'll be in my dreams…
Tonight…tonight…tonight…

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch of the fire burning so bright
No, I don't wanna mess this thing up
I don't wanna push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So baby I'm alright
Oh-whoa-oh…let's do this right
With just a kiss good night

With a kiss good night…
Kiss good night


Min adventsljusstake!

Adventsljusstaken är klar :) Har tagit lite längre tid att göra än dom andra men den blev bra måste jag säga ;) Den är gjord av garn, bomull och ståltråd. Nu börjar det bli lite hemgjorda julgrejer här :P

Nästan frisk

Nu är jag så gott som frisk :) Bara täppt i näsan och en jobbig rethosta kvar, som tyvärr brukar sitta i ganska länge efteråt :/ Känner mig i alla fall frisk i övrigt och det är skönt.

Idag har jag pysslat lite hemma, bland annat att jag har bytt sängkläder (underbart!) och rengjort kylen samtidigt som jag tvättar. När jag inte gör det så håller jag på med att sticka en adventsljusstake :) Joels kommentar, igår när jag började, var att jag inte borde göra en ljusstake i brännbart materialm, haha :P

Förhoppningsvis får vi snart hämta vår lilla kattunge :) Som jag längtar! Joel har kollat med sin kompis som ska höra med sin mamma (hon vi ska köpa katten av) när vi kan hämta henne :) Så nu väntar jag bara på besked ^^

Hoppas ni har en fin måndag ♥

Min julkrans!

Slängde ihop denna söta julkransen ikväll :) Är riktigt nöjd faktiskt och den gick fort och lätt att göra :P Den är gjord av garn, ståltråd och pärlor.

Min pepparkaksgubbe!

Nu är pepparkaksgubben oxå klar :) Den är gjord av garn, bomull och en liten hatt som satt på en chokladsnögubbe :)

 

Fem "gubbar" har det blivit denna veckan :P Alla är helt från mitt huvud och alltså mina egna idéer :)

Snobbkatten

Bilden är tagen av Joel

Vår?

Idag har man nästan kunnat tro att det är vår och inte vinter o.O Har varit 12 grader varmt ute, helt sjukt det är ju snart december! Plus att buskarna och blommorna tror att det är vår och får knoppar. Såg att tulpanerna börjat titta upp. Inte bra, hur ska det gå när vintern verkligen kommer? Fotade lite ute i trädgården idag i alla fall:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min julgran!

Ikväll har jag gjort klart en julgran :) Den är gjord av garn, bomull, ståltråd och pärlor :)

 

Gänget har fått en julgran och känns nu lite mer komplett :) Nästa: pepparkaksgubbe!

Jobb

Idag har jag jobbat, vilket var helt okej för det var en väldigt lugn dag (som det ofta är på mitt jobb). Men passet kändes mycket längre än det brukar. Idag är jag hes som en kråka och näsan är superjobbig :( Men det låter värre än det är, huvudet känns mycket bättre.

Så det blir en lugn kväll nu med tv och julgranstillverkning :) Idag är det min namnsdag och jag ska ta och äta lite polly-godisar :P Ha det underbart ♥

Rookie har däckat

 

Min ängel!

Har gjort klart ängeln jag påbörjade igår :) Hon är gjord av garn, bomull, ståltråd och pärlor som fanns på olika armband när jag var liten.

 

Två har nu blivit tre :P Har börjat på en julgran nu :)

Halmbock

Lämnade Joel på hockeyn för en timme sen ungefär. Skulle in till City Gross på vägen hem för att köpa lite mjölk. Där hittade jag denna söta halmbocken för 15:- :) Har inte velat ha sån innan, eftersom dom brukar vara ganska dyra och katterna är ju inte pålitliga med sånt. Men nu när den var så billig så gör det inget om dom äter upp den :P Köpte även fem garnnystan (100g/st) för 100:-. City Gross har inte haft garn innan så jag blev jätteglad när jag såg att dom hade en hel hylla full och massa fina färger! :)

Tävla du med!

Tittar in bara för att tipsa er om en sida där man kan tävla om fina och bra saker. Sidan är faktiskt tidningen Hemmets Journals sida. Man behöver inte prenumerera på den, utan bara klicka på tävlingen du vill vara med i. Sen så brukar det bara vara en fråga att svara på (googla om du inte kan) och sen fyller du i namn, adress och mail, klart! :) Om ni inte vill ha deras nyhetsbrev så klicka ur rutan längst ner, under där du fyller i mail. Tävlingarna uppdateras hela tiden :) Lycka till!

 

Lite bättre

Känns bättre med förkylningen idag :) Känner mig inte lika hängig och så idag, men näsan är jättejobbig och nätterna är värst eftersom det är svårt att sova när jag inte kan andas genom näsan och munnen blir supertorr. Tyvärr har jag fått hosta nu oxå, jobbigt :(

Men i morgon måste jag vara friskare eftersom jag ska jobba i morgon på dagen, tur att jag har ett lugnt jobb annars hade jag nog inte orkat.

Idag blir det en lång dag ensam hemma eftersom det är hockey ikväll oxå, så jag träffar bara Joel en liten stund ikväll när han är hemma och äter. Idag håller jag på med att sticka en ängel, började med vingarna igår som jag stickar på vanligt sätt. Fick ett tips av älsklingen igår kväll om att göra en pepparkaksgubbe, så det blir det förmodligen senare ;) Någon av er som har något tips om något liknande jag kan sticka? :) Jag har gjort en tomte(far) och en snögubbe, håller på med en ängel och har planer på en pepparkaksgubbe som sagt. Men sen tar idéerna slut, men jag kanske kommer på mer senare - har ju att göra nu i alla fall :P Kram ♥

Award

 

Såg precis att jag fick en award av söta Erika igår :) Har faktiskt inte hört talas om det tidigare så det var lite intressant. Tydligen går det ut på att jag ska svara på fem frågor (se längre ner) och sedan skicka vidare denna awarden till andra bloggare som jag läser och följer. Rolig grej :) De bloggare jag har valt är Marika, Frida, Sandra och så klart skickar jag tillbaka den till Erika.


Varför började du blogga? Jag startade en blogg för ett tag sen, men jag la inte ner så mycket energi i den och jag tröttnade ganska snabbt. Men i februari i år bestämde jag mig för att försöka en gång till och nu gillar jag det verkligen :)

Vilka bloggar följer du? Jag har just nu 14 bloggar som jag följer, men orkar inte rabbla upp alla här :P Kollar in då och då på andra bloggar som av olika anledningar fångar mitt intresse.


Favoritfärger? Grönt :P


Favoritfilm? Oj, det är ganska många ^^ Älskar Avatar, Lord of the rings och Twilight samt nästan alla disneyfilmer :)


Vilka länder drömmer du om att besöka? Jamaica har länge varit en dröm att åka till, och förutom det så nästan alla länder i världen :P Jag tror att alla länder har sin charm!

Min snögubbe!

Idag har jag gjort klart den här snögubben :) Skönt att ha något att göra när man är sjuk, något som gör att man inte segar ihop totalt :P Den är i alla fall gjord av garn, bomull och lite ståltråd.

 

Tomten har fått en kompis ;)

Ännu sjuk..

Tja förkylningar går ju inte över så fort som vi alla vet om, så jag är fortfarande sjuk :( Men det känns bättre i alla fall, har inte ont i halsen alls. Är mest hängig, har huvudvärk och näsan rinner.

Har tagit ett arbetspass på lördag (dagtur) så jag tror och hoppas att jag är (i alla fall nästan) frisk då så det inte blir så jobbigt :)

Idag tittar jag på Titanic som går på tv4-film, en helt underbar film som jag tror mer eller mindre alla har sett :) Skulle det vara så att du inte har sett sen så har du verkligen gått miste om något! Så skynda iväg och inhandla den genast ;) Det är en av mina favoritfilmer.

Förutom det så jobbar jag på att sticka en snögubbe, och om den blir bra så dyker den upp senare på här bloggen :P Ha det bäst, chokladhäst!

Min tomte!

Detta är vad jag roat mig med idag :) Är gjord helt efter eget huvud med hjälp av olika Quick Knit-verktyg. Mössan är gock gammal, gjorde den som test precis när jag började med Quick Knit, har bara fixat tofsen idag :) Tomten är gjord helt av garn av olika slag med en fyllning av bomull.

 

Självklart kan tomten stå upp oxå :) Inte illa va? Är väldigt nöjd själv :P

Dagens fågelgäster

Har fotat alla olika sorters fåglar som är vid vårt fågelbord idag :) Några nya, några gamla och nu har jag namn på alla:

 

Nötväcka :)

 

Blåmes :)

 

Grönfink :)

 

Talltita :)

 

Talgoxe :)

 

Gråsparv :)

Bättre eller inte?

Andra sjukdagen idag :( Trist.. Känns i alla fall bättre i halsen, har nästan inte ont alls vilket är superskönt :) Men har desto mer ont i huvudet istället :(

Så det är bättre på ett sätt men ändå inte ^^ Blir nog en liknande dag som igår.

Tänkte försöka fota den nya matgästen ute vid fågelbordet :) Vet inte vad det är för fågel och den är så snabb att jag inte hunnit fota den hittills :P Ha det finast!

Presenter

Fick denna söta lilla lyktan av mamma, när jag var på Gotland, som hon köpt på IKEA :)

 

Fick även detta fina glasfat av mina föräldrar som tillhört min farmor ♥

Sjuk..

Förbannelse.. Har åkt på en förkylning (igen) så jag kan inte jobba ikväll :( Kom mer eller mindre som ett bombnedslag igår kväll. Annars brukar det kännas ett par dagar innan det bryter ut ordentligt, så man hinner motarbeta och kanske bli av med den. Men inte den här gången, min "förkylningsmedicin" funkade inte trots att jag tog extra mycket. Har ont i huvudet och halsen och känner mig helt slö och seg :(

Så idag blir det en sjukdag i soffan med täcke och tv/film. Kanske orkar jag spela lite på datan oxå. Sitter just nu vid tv:n med en flaska med apelsinjuice. Har tyvärr bara bafucin som halstabletter hemma men dom får man bara ta en varannan timme av. Så älsklingen får köpa hem vicks blue eller nåt efter jobbet.

Hoppas ni mår bättre än jag ♥

Hår

Tänkte slänga in ett inlägg om mitt hår :P Nej, men det är så att jag har vant mig vid att tvätta håret varje dag med schampo och balsam. Vilket förmodligen inte är någon bra idé för nu är det så att om jag hoppar att duscha håret en dag så ser det hemskt ut. Det ser ut som att jag inte duschat på någon vecka (märks främst i luggen), vilket inte är kul. Har försökt att duscha håret mer sällan, men ser ingen skillnad.

Antar att detta har med oljorna i håret att göra och så, men nu provar jag att bara använda balsam när jag duschar och ser om det blir någon skillnad. Har ni något tips om hur man får ordning på detta?

Just nu

Idag är det måndag igen och jag ska åka iväg på en miniutbildning med jobbet om en stund, ska bli intressant att se vad det är exakt :)

Känner mig nästan förkyld idag så jag får inhandla "förkylningsmedel" efter utbildningen senare idag, ska ändå in till stan och handla :) Hade en hemsk natt med mardrömmar och konstigheter så jag har inte gjort så mycket idag.

Solen skiner ute idag i alla fall och det är underbart! Lägger upp ett inlägg sen med några saker jag fick med hem från familjen :) Hoppas ni har en bra måndag!

Djur & natur i Hejnum

Fotade en del när jag var hemma i Hejnum nu i veckan som gått :) Så nu tänkte jag lägga upp några av bilderna här, klicka för större:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den sista bilden föreställer en helt orädd räv som var precis utanför huset en kväll :) Tyvärr han jag inte få någon mer bild på den innan den strosade iväg.

Hemma i Gemla igen

Efter en lång resedag/kväll så kom jag (vi) äntligen hem igen för ungefär en halvtimme sen :) Skönt, det är ganska trist själva resbiten. Men det var bra att båten gick 16:20 och att jag fick åka bil hem :)

Idag har jag och Jonathan bakat morotskaka (muffins) och morotsbröd som var mycket uppskattat där hemma :)

I morgon ska jag till jobbet, eller snarare till kontoret, för att gå en liten miniutbildning (2 tim) i något dataprogram. Har förstått det som att vi ska få ut datorer hos brukarna men är inte helt säker ^^

Just nu sitter jag och kollar på The Big Bang Theory på tv, en jätterolig och härlig serie :) Har bara sett lite blandade avsnitt då och då så jag skulle gärna vilja se alla säsonger från början. Så om någon sitter och funderar på julklapp till mig så är det ett bra tips, dvd-boxar med den serien ;)

Fredag på Gotland

Idag har vi inte gjort något särskilt egentligen, mamma har haft ont i ryggen så hon har inte orkat göra så mycket idag. Men hon fixade i alla fall supergod kalkon till oss till middag :D Jag och min brorsson Jonathan har bakat chokladbollar ikväll :)
Har även varit ute idag och fotat en massa, fick några tuffa bilder på hönsen och ankorna :P Lägger upp dom när jag kommit hem till Småland igen.

Bröllopet igår var fantastiskt vackert och det strålade verkligen om brudparet, man såg absolut kärleken mellan dom :) Skulle vilja gå på fler bröllop eller för den delen ha ett eget någon dag ;)


Jonathan :)

Bröllop 11-11-11

Igår var jag på Lena & Alexanders bröllop :D Jättemysigt, ganska litet bröllop med ca 40 gäster :) Dom valde det speciella datumet 2011-11-11 :P Blev mycket mat och skoj. Maten bestod av kajpsoppa till förrätt, helgrillat lamm (får) och potatisgratäng till huvudrätt och saffranspannkaka till efterrätt :) Självklart tårta senare ^^ Träffade en del gamla vänner från gymnasiet där som jag inte träffat på flera år så det var härligt! Blir inga bilder på brudparet eftersom dom lite ville det och det respekterar jag :)


Kyrkan sett från där jag satt :)


Bild från bygdegården där brudparet senare satt :)


Min plats :P


Bröllopstårtan, riktigt läcker faktiskt ;)

Gotlandsinköp idag!

Tänkte visa vad jag fyndat/köpt idag :)


Bokmärke i 3D, vilket så klart inte syns på bilden :P Men jag kan garantera att det är tufft ;) Inköpt på Åhléns för 49:-


Örhängen från BikBok för 50:- (50% rea där idag) :)


Nagellack som jag tänkte ha på bröllopet i morgon, köptes på H&M för 40:- :)


Hittade en (i alla fall för mig) ny tuggummisort från Läkerol, köpt på Willy's för 15:- :) Väldigt starkt tuggummi med mintsmak, påminner om halstabletter :P


Kommer nog inget inlägg på bloggen i morgon eftersom jag är på bröllop som börjar 16:00 (åker så klart tidigare) och vet inte när det "slutar" :) Men håll till godo, återkommer så klart på lördag med bröllopsinfo!

Torsdag på Gotland

Idag har jag slängt ihop två franskbröd på förmiddagen, var mycket uppskattat av familjen :) På eftermiddagen åkte jag in och träffade min underbara vän Linda för en fika och lite shopping på stan :) Kommer inlägg senare om vad som köptes.
Ikväll har det blivit lite bus med Ebba och tv-tittande med familjen :) Ska kanske baka något i morgon innan det är dags att förbereda sig inför bröllopet.



Söta Ebba som lekte med pussel från mig igår :)

Onsdag på Gotland

Idag har vi varit i Visby på en byggmässa :) Visade mycket verktyg och prylar, fick gratis lunch där :P Såg några kändisar (se bilderna nedan) och fick lite gratis godis och kakor ^^ Gillar såna mässor!

Så klart handlade vi mat oxå i stan. Passade även på att köpa bröllopspresent, men skriver inte vad ifall bruden skulle läsa detta :) Hälsade förresten på henne i stan idag, men hon var upptagen i telefon så jag kunde inte prata med henne.

Idag har Ebba varit här, hon fick tre pussel av mig som vi lekt med idag :) Söta tjejen!

I morgon ska jag in till stan och fika med Linda :D Ska nog hinna baka lite bröd med :) Ha det underbart! ♥



Patrick "Palten" Jonsson :) Lokalkändis kan man säga ;) (mobilbild)


Magnus Samuelsson a.k.a världes starkaste man :) Sorry för dålig kvalité men så är det när man leker hobby-paparazzi ;) (mobilbild)

Tisdag på Gotland

Idag har jag och mamma fortsatt baka en massa :) Var ute och hälsade på djuren idag med. Mormor kom förbi en sväng och bytte äpplen och päron mot mjölk. Kul att träffa henne :) Annars inget särskilt, i morgon ska vi in till stan och handla. Hörde nåt om Magnus Samuelsson oxå, vi får se ;)



Det vi bakat igår och idag: saffransmuffins, kokosdrömmar, äppelmuffins, nötchokladrutor, kanelbullar och brysselkex :) Plus drömrulltårta som inte är med på bilden

Öjn

Är på Gotland nu :P Idag har jag och mamma bakat en massa kanelbullar och äppelmuffins :) Har varit ute och hälsat på djuren med. Tänkte fota lite någon dag :) Har inte hänt så mycket mer idag faktiskt ^^ Ha det bäst, chokladhäst!

Nu drar jag till Gotland!

Om tio minuter åker jag och Joel in till Växjö och där ifrån tar jag bussen till Oskarshamn :) Är på ön runt midnatt sen, ganska dryg resa men men ^^

Nästa inlägg blir från min gamla goa ö ;) Ha en underbar söndagskväll!

Ny färg!

Då har man precis färgat håret då :) Inte samma färg som jag haft innan, men jag är nöjd :P

Cyklamen

Köpte en jättefin cyklamen igår för 30:- :) Men problemet är att jag inte riktigt vet hur man ska sköta dom, den förra vissnade tyvärr. Så nu undrar jag om någon av er vet något bra sätt att sköta cyklamen? :)

Höst i trädgården

Var ute på förmiddagen och fotade lite i trädgården:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pippi

Älskar att fota dom söta fåglarna som kommer på besök till vårt fågelbord :D

 

 

En ny gäst idag, grönfink (hane) :) Ringmärkt är han med

 

Kom även en grönfinkshona :)

 

Talgoxe :)

 

Solrosfrö i näbben :)

 

Blåmes :)

Inköp på Huseby julmarknad

Köpte ett kanderat äpple, väldigt sött utanpå men syrligt äpple inuti :P

 

Detta är världens godaste must! 24 flaskor köpte vi :P Jag är inget fan av vanlig julmust, men denna är helt i en klass för sig :)

 

Köpte ett spagettimått (30:-) och en supersöt tomte med fårullsskägg (75:-) :)

Huseby julmarknad!

Idag har jag och Joel varit på julmarknad i Huseby :) Det är en jättemysig marknad med massor av marknadsstånd och människor :) Vad vi köpte kommer i nästa inlägg. Tog med mig kameran och fotade lite:

 

 

 

 

 

 

 

Fluffy & Quick Knit

Igår busade Joel med Fluffy och försökte sätt på henne ett av mina Quick Knit-verktyg som halsband :P Gick bra dom första två gångerna, men när jag fått fram kameran och skulle fota så tyckte hon inte det var så kul längre :P Ska oxå säga att den inte sitter tajt på henne eller nåt.

 

Husse försöker få på den

 

Den är på och Fluffy hugger den

 

Har den på i två sekunder ungefär

 

Sen skulle den av tycker Fluffy så husse tog av den :)

Marikas halsduk - klar!

Nu är Marikas halsduk klar! :) Hoppas hon blir nöjd med den ♥

Nytt bildspel!

Har gjort ett bildspel till bloggen :) Det är headern jag pratar om. Glöm inte att uppdatera sidan och vänta lite så ska det fungera. Om det inte gör det så kan det bero på att det (tyvärr) krävs att du har java installerat på datorn. Klicka här för att ladda ner det gratis. Ber om ursäkt om detta ställer till det för er som läser, var i så fall supersnälla och hör av er om det är något knas! :)

 

IE fixat!

Personligen använder jag inte Internet Explorer men jag vet att det finns många som använder det. Ni som gör det vet att min blogg har sett lite knasig ut där. Min drop-down meny under headern har inte sett ut som det ska och jag visste inte vad det var för fel. Men idag satte jag mig med det och verkligen granskade html-koderna så jag lyckades rätta till det :) Så nu ska min blogg se bra ut i alla webbläsare!

Håller även på att ändra headern (den översta bilden) till ett bildspel. Använder en testblogg där jag provar mig fram lite och ser vad som blir bäst, utan att riskera att paja designen på den riktiga bloggen. Hinner kanske fixa klart det ikväll, men annars lovar jag att det blir klart innan jag åker till Gotland på söndag i alla fall :)

Ha det bäst, chokladhäst! ♥

Katterna ♥

 

 

 

Lär dig fläta med flera

Att fläta med tre trådar är lätt, och att fläta med fler än tre är oxå lätt :P Följ bara stegen nedan :) Jag förutsätter att du kan fläta med tre trådar (det underlättar). Vi börjar med fem trådar:

 

1. Börja med att klippa av fem lika långa trådar. Fäst sedan trådarna med tejp som på bilden, det underlättar om man jobbar vid kanten av ett bord. Funkar naturligtvis att fästa på annat sätt, men det blir väldigt svårt om du inte fixerar ändarna på något sätt.

 

2. Dela upp trådarna som på bilden så att du har koll. Sen ska du alltid jobba utifrån och in.

 

3. Börja med en av de yttersta trådarna, i detta fallet den svarta till vänster och lägg den i mitten.

 

4. Ta sedan den yttersta på motsatt sida (höger) och lägg i mitten, i detta fallet den ljusblåa.

 

5. Sen tar du nästa yttersta tråd till vänster och lägger i mitten, i detta fallet den vita.

 

6. Nästa steg är att ta nästa yttersta tråd från höger, i detta fallet den gröna, och lägga den i mitten.

 

7. Ta nu den yttersta vänstra tråden och flytta den till mitten, i detta fallet den röda. Du ska alltid ha två trådar på sidorna om den du använde senast.

 

8. Sen är det bara att fortsätta på samma sätt och så kommer det att se ut som på bilden ovan.

 

När du väl lärt dig detta är det inte svårt att fortsätta med fler trådar, tror mitt rekord är 13 eller 15. Här visar jag med sju:

 

 

Börja precis som med femtrådsflätan och börja utifrån och jobba dig in mot mitten. Följ bara steg 1-7 ovan, men nu har du två trådar till att ha koll på. Här lade jag till en lila och en gul tråd. Här har du alltid tre trådar på sidorna om den tråden du senast använde.

 

Detta blir resultatet med sju trådar :)

 

Här ser ni skillnaden mellan den med sju trådar (till vänster) och den med fem trådar (till höger).

 

Hoppas ni har någon glädje av detta! Hör av er om något är otydligt eller verkar konstigt :)

Händer just nu!

Idag har jag jobbat till 16.15 :) Har inte jobbat sen förra torsdagen så det var skönt att komma igång igen, har jobb på fredag oxå :)

När jag inte jobbar så håller jag på med halsduken till Marika, den är snart klar :) Håller på med bollarna som ska sitta i halsduksändarna så att säga. Har valt att fläta oxå så det tar lite extra tid men det blir snyggt! Tänkte lägga upp ett steg-för-steg inlägg senare om hur man flätar med fler trådar än tre, om ni är intresserade :)

I morgon är jag ledig (än så länge) och då blir det att jobba massa med halsduken så den hinner bli klar innan jag åker. Ska nog tvätta oxå och spela TS3 Husdjur om jag hinner :) Det är hockey i morgon kväll med så jag lär bli ensam hemma då.

På lördag ska vi till julmarknaden på Huseby :) Dumt bara att det kostar 80:- i inträde :/ Men dom har så sjukt god enbärsmust och marknaden är supermysig så det får det vara värt :P Någon mer som ska dit?

I helgen ska jag packa eftersom jag åker hem till Gotland på söndag ♥

Moheda - svar

Det var visst ingen som ville gissa på vad vi gjorde i Moheda i söndags :P Detta är i alla fall vad vi gjorde:

 

Vi var och tittade på Joels kompis mammas kattungar :) Den här lilla tjejen på bilden blir vår i slutet av november :D Hon är ungefär 8 veckor nu. Visst är hon söt?

Fler fåglar

Tror gråsparven bygger bo i garagetaket :) Precis efter jag tagit bilden smet den in i hålet med det den har i munnen :)

 

Vi har fått lite fler gäster vid fågelmaten idag:

 

Blåmesar :)

 

 

Talgoxar :)

 

Och en massa gråsparvar :P

 

Bilderna är tagna inifrån huset och fåglarna är snabba och svåra att fota :P

RSS 2.0