Abstrakt #6

Gott Nytt År!

Snart är det dags för oss att bege oss till mormor och morfar för traditionsenligt nyårsfirande :) Har fixat naglarna och snart ska jag byta kläder med :P Visar naglarna sen. Ser faktiskt verkligen fram emot näst år. Hoppas på att lyckas gå ner ordentligt i vikt, få fast anställning på jobbet och att det blir en härlig sommar! Jag tror helt enkelt att 2013 blir ett bra år :) Så gott nytt år till er alla! ♥

Måndag 31:a Disembar

2012-12-31: Nöiårsaftn
 
Nyårsafton manar till eftertanke, en sammanfattning av året som gått och funderingar om det kommande. Kvällen firas numera med ståtliga fyrverkerier, och somliga minns säkert inringningen från alla Sveriges domkyrkoklockor i radion på 1950-talet.

Tarzan - en vit katt

 
 
 
 

Mammas blommor

 
 
 
 
 
 
 
 

Loppisfynd!

Jag och Patrik gick till en loppis här i Bäl idag, där fanns massa saker. Hittade denna superfina vasen för 25:-, den är gjord i keramik tror jag :)

Sundag 30:e Disembar

2012-12-30: Astäuens dag
 
Astäuen betyder grannen. Förklaringen till ordet kan vara den att man från början talat om personen i den ”andra stugan”.

Glass med kokosflarn

Mmm, gott ;) Älskar mamas fina tallrikar förresten :)

Tiramisu

Helt okej men inte supergott recept, måste utvecklas :P

Tomtebloss!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Patrik var ute för en stund sen och tände några tomtebloss :) Blev häftiga bilder tycker jag! :P

Laudag 29:e Disembar

2012-12-29: Helgmillum
 
Alla dagar mellan jul och nyår är helgmillum. Det är vardag, men man sätter inte igång med något större arbete, för det är snart helg igen.

Katt-örhängen

Köpte silverörhängen idag på Guldfynd :) Nyttjade lite av mitt presentkort där :) Perfekt sätt att kombinera två saker jag älskar: katter och örhängen :P

Idag fredag

Eftermiddagen idag spenderade vi i Visby med att handla mat och att köpa raketer till nyår :) På Ica Maxi var det provsmakning av massa olika saker, frukt, kex, glass med mera :P Köpte ingredienser till tiramisu så det ska vi prova att göra, kanske i morgon. Lägger upp det här om det blir bra ;) Familjen köpte en hdmi-kabel till tv:n så dom kan utnyttja hd-kanalerna och så. Va härligt med solsken idag! I kväll ska vi hem till min moster på middag :) Hon bor i Visby. Hoppas ni har det underbart! ♥

Fredag 28:e Disembar

2012-12-28: Sprittlljausdagen
 
Ett svårstavat gutamålsord är sprittlljaus, tomtebloss, och ordet bör ha kommit till efter det att man började ha julgran inomhus. Sedan köpte man tomtebloss som sprakade och lyste upp den mörka stugan på ett sätt som man inte var van vid, före elljuset.

Gammalt

När min familj flyttade från mitt barndomshem fann dom massvis med gamla böcker och brev, mest från sekelskiftet, i flyttstädningen/röjningen :) Har idag tillsammans med pappa suttit och gått igenom en stor flyttkartong med detta och läst massvis med brev. Många brev från en släktings sjukhusvistelse till min pappas morfar samt olika brev från Amerika till densamme. Mycket intressant och roligt att läsa :)
 
Dessa grejer fann jag mest intressant och funderar på att ta med hem. Det är tre böcker: Huru tio öre kunna skapa en förmögenhet - tryckt 1888, Konsten att göra sig pengar och bevara dem - tryckt 1884 och Menniskan (eller hurudet ser ut i vår kropp och huru dess organ arbeta) - tryckt 1902. Den sista har bilder i slutet som man kan vika ut. Sen så är det två bilder av för oss okända människor, varav en bild tycks vara målad efteråt samt ett halsband som det står VII MILO HV 1887 på.
Hittade även för några dagar sen ett brev från min farfar till min farmor då han låg på sjukhuset ett tag samma år som min pappa föddes, och som åker med mig hem :)

Torsdag 27:e Disembar

2012-12-27: Triddagen
 
Tredje dagen jul kallas triddagen. Det är fortfarande julhelg och julmaten räcker ännu, men om vädret är bra kunde det kännas skönt med en långpromenad. Är det ruggigt ute får man sitta inne vid brasan.

Ny tv till familjen

Idag var vi inne på Elgiganten i Visby för att köpa ny platttv till min familj då dom fick presentkort i julklapp av mig och Joel :) Det resulterade i en 43 tums plasma-tv från Samsung :) Innan har dom bara haft tjock-tv så det var på tiden :P

Superåtta-film

 
 
Eftermiddagen idag har vi ägnat åt att titta på några gamla superåtta-filmer som pappa (och min bror) filmade på 70- och 80-talet :) Häftigt :)
 

Onsdag 26:e Disembar

2012-12-26: Staffen
 
Staffen vill barn gärna se, men det har de aldrig gjort, för han kommer på natten till annandagen och lägger godis i barnens skor. Somliga påstår att han bor i en grotta som heter Godugn’n, där han lagar till sitt gutt.

Julklappar

Kameraväska från familjen :)
 
Örhängen från familjen :) Fick pengar av mormor och morfar samt en bild av och på Jonathan :)

Teisdag 25:e Disembar

2012-12-25: Jauldagen
 
Julotta med julens alla sånger är en god början på juldagen. Att sen fortsätta att äta av den goda julmaten och i lugn och ro kanske läsa en julklappsbok eller umgås med nära och kära är väl en önskejuldag.

Underbara julafton

Ute faller snön och inne brinner brasan :) På förmiddagen åkte vi till mormor och morfar för att överraska dom med vår julklapp i form av 10 höns ;) Dom blev verkligen överraskade och det är så kul att se! Till frukost och lunch blev det julmat och sen delade vi ut julklapparna :) Visar sen vad jag fick ^^ Alla var glada för det dom fick och jag och Joel gav ett presentkort till min familj så dom kan köpa en ny tv :) Det hade dom inte räknat med så dom blev oxå rejält överraskade dom med ;) Ebba fick pussel av oss och Jonathan fick ett Nintendo DS, vilka båda i skrivande stund leker med. Vid 15 är det dags för Kalle Ankas jul :P Ikväll bär det av till mormor och morgar igen för mer julfirande med en del av släkten :) Passar på att skriva ett stort grattis till Erika och Jon som väntar barn till sommaren! God jul till er mina läsare ♥

Måndag 24:e Disembar

2012-12-24: Jaulaftn
 
Nu har dagen kommit som vi väntade på. Det är en viss stämning med jaulaftn, julafton, i alla fall, om vi ändå för länge sedan har lämnat barnaåren. Med tiden kan vi ju bli barn på nytt.

Tofflor

Älskling fick äkta fårskinnstofflor idag i julklapp av min familj :)
 
Av mig fick han en puss :P (Magnus är fotograf)

Jonathan

Revben

Mums!

Sundag 23:e Disembar

2012-12-23: Svart sundagen
 
Det traditionella namnet på den sista söndagen före jul är svart sundagen, svarta söndagen. Till den söndagen städades det inte, men man gjorde julrent i den kommande veckan.

Laudag 22:a Disembar

2012-12-22: Jaulgränsdagen
 
Om det är vackert väder den här dagen passar den bra till julgranshuggning. Man kan bjuda sina vänner till en jaulgränsdag i skogen, ta med kaffe och grilla korv. Men börja tidigt, för dagarna är korta så här års.

Cheescake

Idag gjorde jag och mamma saffransbullar och cheescake med vit choklad och frosting :) Båda var en hit! Provade slänga i pistagenötter i några saffransbullar (såna med vaniljkräm) och det blev jättehäftig och god smak :)

Större hackspett

 
 
 
Idag lyckades jag fota hackspetten här :)

Nötskrika

 
 
 
 
Lyckades fota en av nötskrikorna som bor här i Bäl :)

Fredag 21:a Disembar

2012-12-21: Tåmmen
 
Tåmmen, Tomasdagen, sägs vara årets kortaste dag. Det är så mörkt att man börjar tvivla på att det kan bli sommar och sol igen.

Nu bär det av!

Snart ska vi ta bilen till Oskarshamn, parkera den där och gå på båten mot Gotland :D Ska bli så skönt att komma hem! Det har varit en del krångel och det har inte varit säkert att jag kunde åka men nu så ska vi iväg :) Så hädan efter kommer jag att blogga från Gotland :) Nu mera inte från Hejnum eftersom mitt barndomshem där såldes :( utan från Bäl dit familjen flyttat :) Ha det bäst! ♥ 

The italian man who went to Malta

 

Nya spännande saker

Hittade denna kattleksaken för 13:- i djuraffären i Alvesta idag :)
 
Det är en grej man trycker ihop och skjuter iväg. Katterna verkar gilla den i alla fall :)
 
Beställde lite grejer från CoolStuff som jag hämtade ut idag. Det är en boklampa och en spork :) Plus en julklapp men det kan jag inte skriva om här ;)

Torsdag 20:e Disembar

2012-12-20: Pikmörkre    
 
Pikmörkre är becksvart. Pik kommer av bik, som betyder beck. Och det är inte bara väldigt mörkt, utan också mörkt väldigt länge.

Ledljuslykta

25:- på Rusta :)

Onsdag 19:e Disembar

2012-12-19: Bodars dag    
 
Dagarna före jul är bästa tiden för alla bodar, affärer, och alla handelsmän. Julhandel och rekord är två ord som brukar kunna kombineras.

Mp3

Köpte en liten billig mp3-spelare idag på Media Markt, gav 149:- :)

Julklapp

Så här ser julklapparna ut som jag ska ge. pappret alltså :)

Teisdag 18:e Disembar

2012-12-18: Purrnöiske russis dag    
 
Purrnöisk betyder yster. När russi, hästarna, stod flera dagar i stallet på vintern utan att få arbeta blev di purrnöiske när de släpptes ut. Då slo di upp eller sparkade bakut.

Att jobba eller att inte jobba - det är frågan

Jaha idag visar det sig att jag har missat att jag har en kvällstur på mitt schema idag. Inget konstigt med det. Problemet är bara att en jobbarkompis har exakt samma tur idag på sitt schema och båda finns med på schemat hos omsorgstagaren ^^ Just nu håller chefen på att reda ut hur det ska bli. Så än så länge vet jag inte om det blir jobb ikväll eller inte.

Måndag 17:e Disembar

2012-12-17: Tvaitars dag    
 
Det yttersta på en stock som sågas till bräder och plank blir tvaitar, som oftast används som ved. På svenska heter det bakar.

Katter i tvmöbeln

 

Va ska man säga? :)

Detta är ändå inte den värsta massakeringen av en leksaksmus jag sett ;) Ibland är det bara plasten inuti kvar :P

Tredje Advent

Härligt att det är tredje advent, att vi snart åker till Gotland och att det snart är jul :) Men så tråligt att det är plusgrader ute och att snön ska smälta bort lagom tills dess :( Hoppas på att inte all snö försvinner. I morgon är jag ledig och det är första gången på nästan två veckor som jag har en helt ledig dag ^^ Tänkte ta sovmorgon, en rejäl tur på träningscykeln (eftersom jag inte hunnit med det i helgen) och slå in lite julklappar :) I går var det som sagt julfest med jobbet och det var så trevligt! Har verkligen ett bra team som ställer upp för varann och det är guld värt, för att inte tala om vår härliga omsorgstagare ♥ Nu börjar min helg! ;) 

Pepparkaksbak

Så här blir det när man bakar lite pepparkakor på jobbet :)

Laudag 15:e Disembar - Sundag 16:e Disembar

2012-12-16: Pirrvittns dag
 
Pirrvittar är småkakor som brysselkex, spritskransar, bondkakor, havredrömmar och andra små runda kakor. Ordet kommer från franskans pirouette, piruett.
 

2012-12-15: Blöigaspinnus dag
 
Ordet blöigaspinnu torde ha tillkommit genom ett missförstånd. Det heter ju blyertspenna och när denna uppfinning kom var det vanligast att man skrev med gåspenna, gaspinnu.

Bowling med Toloe i onsdags

Fredag 14:e Disembar

2012-12-14: Lännus dag    
 
Hög tid för bryggning av jauldrikku, gotlandsölet. Har man gott malt då smakar lännu, som rinner ur råstbunni, söt och god. Då behöver man inte tillsätta så mycket socker.

Jeans!

Har märkt att mina jeans jag haft nu har börjat bli förstora så jag fick dra upp dom hela tiden. Tröttnade på det och begav mig till Växjö för att leta billiga nya jeans då jag inte vill lägga massa pengar på kläder när jag går ner i vikt. Kollade runt lite på GS men gick in på Ica Maxi sen för jag vet att dom har sköna jeans där. Såg att dom hade rea så jeansen kostade bara 79:-/par, superbilligt tyckte jag så jag tog storlek 44 och 42 för att prova. Hade storlek 46 innan. Trodde inte de skulle passa men jag tog ändå mod till mig och provade de i 42 först, och tror ni inte att dom passade! Jag blev jättejätteglad! :D Så skönt att märka skillnad och inte bara fokusera på vågen :) Det gjorde definitivt min dag. 
Fortsätter min träning med en timme om dagen på träningscykeln (lyckas dock inte få till varje dag men jag försöker verkligen), tills jag får råd med ett nytt löpband :P
 
 

Julgranar

Lucia

Såg ungefär halva lucia-programmet i SVT 2 :) Missade reprisen för vi höll på med att laga och äta kalkon ;) Fy sjutton så gott! Blev massa över så det räcker till lunch och matlåda till jobbet i morgon och kvällsmat åt Joel :) Love it! Kom precis på angående lucia att det borde gå att kolla på det på svtplay.
Tänker på min gymnasievän som förlorade sin mamma idag för fyra år sedan ♥
Händer mycket spännande på fler håll i Tunroth-klanen nu, men inget jag får avslöja riktigt ännu ;) Men jag kan säga att jag gillar det jättemycket i alla fall :)
Har blivit många nattpass på jobbet nu så jag känner mig lite sliten, längtar så mycket till den 20/12 då det bär av hem till Gotland ♥ Har kvällen i morgon och så dagpass lördag och söndag. På lördag kväll ska jag på en julfest med ett av mina jobbteam :) 
Nu är det dags att skriva julkort och skicka iväg i morgon! Hoppas ni har det bra ♥

Torsdag 13:e Disembar

2012-12-13: Luciadagen    
 
Lucia var ett helgon, enligt legenden en ädel jungfru från Syracusa. Hon led martyrdöden den 13 december år 304 efter Kristus. Lussi langgnat har man nämnt på gutamål.

Minigran!

Har investerat i en äkta liten gran :D Tycker den är så söt men jag måset hitta något att ha i toppen, gärna en ängel :) 

Onsdag 12:e Disembar

2012-12-12: Drikkbryggninggi    
 
Ti brygg drikke, att brygga öl (gotlandsdricka), är en hel vetenskap och det finns många åsikter och recept. Om det skall bli gott och hållbart drikke, som man mår bra av, är det noga med hygienen och att det får tid att jäsa färdigt.

Idag

På förmiddagen tränade jag på cykeln i en timma :) I eftermiddag är det dags för jobbmöte/julfest. Sen så blir det att jobba natt, 21-10 både idag och i morgon. Utöver det så läser jag mest i min nya bok som jag redan gillar jättemycket :)
Har märkt att jag blir mycket piggare av att träna men jag blir slö och orkeslös av att jobba så mycket nätter som jag gör just nu. Har många hushållssysslor jag skulle vilja få gjort men orken/lusten vill verkligen inte infinna sig :( Så det ska bli fantastiskt skönt att ha lite semester i jul och åka hem till ön igen, bara släppa allt med jobbet ett tag :) Idag stod vågen på 88 kilo förresten, så har gått ner mer än 6 kilo :) 
Sen så hoppas jag verkligen på att så fort som möjligt nästa år få ett schema på 100%, vilket är min anställningsgrad. Just nu ligger det på ungefär 50% så jag måste vara tillgänglig för jobb hela tiden och det är väldigt jobbigt oftast.
Nu ska jag läsa några sidor till och sen slå in en julklapp jag ska ha med till jobbmötet/julfesten sen :) Ska slå in juklapparna till familjen efter hand. Jag är så nyfiken på vad dom ska säga, speciellt om en julklapp ;) Tycker det är jättekul att ge presenter! 
Hoppas ni har en jättebra dag! ♥

Teisdag 11:e Disembar

2012-12-11: Pipparkaksdagen    
 
Många vill ha en pipparkaksdag. Det finns ju utmärkt goda pepparkakor att köpa, men somliga har egna figurer och dekorerar dem, och andra vill ha doften av nybakta pepparkakor i huset.

Älskar doften av en ny bok!

Bästa låtarna 2012

Visst året är inte slut ännu men jag tänkte ändå lista dom, enligt mig, bästa låtarna för 2012 :)
 
 • P.S.Y - Gagnam Style
 • Stiftelsen - Vart Jag Än Går
 • Maroon 5 - Payphone/One More Night
 • Emeli Sandé - Read All About It
 • Panetoz - Dansa Pausa
 • Norlie & Kkv - Där Jag Hänger Min Hatt
 • Lenka - Everything At Once
 • Rihanna - Diamonds/Princess Of China
 • Darin - Astrologen/En Apa Som Liknar Dig
 • Alicia Keys - Girl On Fire
 • The Script/Will.i.am - Hall Of Fame
 • Fun - Some Nights

Måndag 10:e Disembar

2012-12-10: Nyttars dag    
 
För att kunna laga den maträtt som kallas nyttar behöver man grovt, helst hembakat surbröd, och istret från en gris. Det smälts, fettet silas ifrån, och det som blir kvar steks tillsammans med surbrödtärningar.

Surdegsbröd

 
=
 

Andra advent

Idag tänder vi andra ljuset i staken och inser att det är ungefär två veckor kvar till julafton :) Har satt en surdeg på jäsning nu, med hjälp av sån färdig på burk, visar sen :P Nu är det snart dags att laga mat och göra matlåda till ikväll. Joel är duktig och städar idag :) I efter:-middag ska jag cykla, göra klart bröden och förhoppningsvis hinna ta fram julpynt innan det är dags för jobb 16:30-08:15 ^^
Har bokat båtbiljetter så vi åker den 20:e december, Joel åker hem den 23:e december och jag den 4:e januari :) Längtar! I morgon ska jag in till stan och handla julklappar, det blir senare än vanligt detta året men det beror på att vi hade lite svårt att bestämma oss hur vi ska göra :P Men jag vet ungefär vad jag ska köpa i alla fall. Trevlig andra advent! ♥

Sundag 9:e Disembar

2012-12-09: Avsjonsdagen    
 
Syföreningsauktioner var och är väl ännu vanliga i december. Då är det ett behändigt sätt att inhandla julklappar. Behållningen går ju alltid till goda ändamål.

Alvesta-ankor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alvesta-ankor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amaryllis

 
Det stod att den skulle va rosa men den är definitivt röd enligt mig :P Är i alla fall många fler knoppar på gång :) Den står vid en spegel nu som ni kanske ser ;)
 

Laudag 8:e Disembar

2012-12-08: Nälkars dag    
 
Både den hållbara snittblomman nejlika och den så här års aktuella kryddan kryddnejlika heter nälkar på gutamål. Det rör sig om helt olika växter, för kryddnejlikor är torkade blomknoppar från ett träd i tropikerna, men båda har en stark doft.

Örhängen så klart!

Detta blir så klart resultatet av att spendera en timme på GS ;) Köpte båda paren på H&M, dom till vänster kostade 50:- och dom andra 10:- :) Dom  är mer guldfärgade än dom ser ut på bilden.

Fluffy är så fotovänlig ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iiiiiskallt

17 minus idag på morgonen, brr... Bara att packa på sig alla möjliga kläder man har :P Jobbat i natt igen så jag känner att jag ska sova en stund innan det är dags att köra in till stan för Joel behöver bilen i ett ärende så jag ska hänga på GS så länge :) 
Tycker så synd om småfåglarna när det är så här kallt. Har, förutom lagt fågelfrön i fågelbordet, hängt ut äpplen och talgbollar till dom :) Problemet är bara att det jag hänger upp fryser och blir stenhårt så det är svårt för fåglarna att äta :/
I morgon blir det jobb 7:30-12:00 och på söndag är det nattjobb igen, 16:30-08:15 ^^ Hoppas ni får en bra helg ♥ 

Fredag 7:e Disembar

2012-12-07: Håimdis dag    
 
Håimdi var ofta ett utrymme bakom stegen upp till höloftet. Där förvarades torkat löv och hö som kastades ner från loftet, nära och behändigt att hämta och ge djuren. På loftet var det mörkt så det var bra att ha ett litet förråd ei håimdi.

Träning 2012-12-06

Precis klar med dagens träning :) Körde ungefär samma som igår fast 60 minuter denna gången. Försökte hålla mig över 20km/h, 17,50 km cyklade jag sammanlagt. Körde en spurt den sista minuten då jag cyklade över 30km/h :) Nu blir det duschen och sen laga lax :)

Spännade nyhet

Måste säga att jag verkligen gillade Wasas Cream Cheese & Chocolate-sandwich, vilket jag betvivlade då jag köpte den :P Men jag måste säga att det är lite mer som godis än knäckebröd, har aldrig tänkt på kombinationen knäckebröd och choklad innan :) Passar utmärkt om man har sötsug eller behöver ett litet mellanmål men den är inte som en vanlig macka :)

Torsdag 6:e Disembar

2012-12-06: Rumpdrages dag    
 
När det var dags för slakt på gården skickade man förr gärna bort barnen till någon annan gård för att hämta rumpdrage. Nu vet väl alla att rumpdraget bara finns i fantasin. Men det var ett bra sätt att skona barnen från slaktupplevelsen.

Fågelfotografering

Har fotat inifrån och ut på fåglarna och därför kan bilderna vara lite suddiga :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träning 2012-12-05

Skönt att äntligen komma igång med träningen igen :) Tog ner cykeln till tv:n och kollade på Twilight: Breaking Dawn Part 1 samtidigt :) Körde 75 minuter, 23,89 km och ca 20km/h i snitt. Kändes bra och nu känner jag mig piggare. Får ta ett nytt pass i morgon igen :)

Onsdag 5:e Disembar

2012-12-05: All sårkars dag    
 
Pa all sårkars aigen dag bör pojkar i alla åldrar släppa fram leklynnet och ägna sig åt något som de gör bara för att det är roligt. Det är spännande för omgivningen att få se vad det blir.

Riskakor

Har inte gillat riskakor innan men sen min jobbarkompis bjöd på dom som smakar tomat och basilika så har jag ändrat mig :P Men det ska vara smaksatta. Gott som ett litet mellanmål eller snacks. Inte så nyttigt har jag hört men äter bara lite så :P

Julstjärna och tomtekatt

Köpte två julstjärnor :) Bara nu katterna låter bli dom... (mobilbild)
 
Hittade en söt tomtekatt på CityGross som fick följa med hem :P (mobilbild)

Välkommen små fåglar!

Nu har jag fixat nytt fågelbord och fågelmat så nu kan pippina komma :) Katterna älskar att sitta inne i fönstren och spana på dom ;) (mobilbild)
 
Köpte även några talgbollar som jag ska hänga upp i morgon och jordnötter till fåglarna :) (mobilbild)

Snö, snö, snö och mera snö

Tog med kameran ut nyss för att fota snön :) Provade lite olika inställningar i kameran för att kolla hur stor skillnad det blev:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teisdag 4:e Disembar

2012-12-04: Eiktu fålks dag    
 
Eiktu är idog, flitig och arbetsam, och det behöver man vara i julstöket. Men börja gärna med att tänka efter vad du verkligen vill göra till jul, och vad som görs för att du tror att andra tycker att det måste vara så.

Chiara - What If We

Började plötsligt höra denna låten i huvudet, och minns att jag tycker den är grymt bra :) Det är Maltas bidrag till ESC 2009. Texten är fantastisk och hon sjunger som en ängel ♥
 
Words of wisdom
Prophets and Quotes
Wise men talking
Tales from the old

I reach for the stars
Wherever they are
In darkness

We're lost
Fading away

What if we
Could be free?

Mystify
Our wisdom in time
And one day we'll see

What if we
Found the key?

Throw the dice
Unravel our lies
And learn how to be

All the madness
Feeding our soul
Take a wild guess
Out of control

There will be a star
No matter how far
Shiiiiii-ning

One day
We'll sail away

What if we
Could be free?

Mystify
Our wisdom in time
And one day we'll see

What if we
Found the key?

Throw the dice
Unravel our lies
And learn how to be

If you don't know your destination
Who determines your destiny?

What if we
Could be free?

Mystify
Our wisdom in time
And one day we'll see

What if we
Found the key?

Throw the dice
Unravel our lies
And learn how to be
 

Träning och sånt

Har ju inte tränat nu på ett tag eftersom jag varit sjuk. Funderade på att träna lite idag men jag är fortfarande trött efter tre jobbnätter och sen så skottade jag snö när jag kom hem från jobbet så det får räcka för idag :P Men i morgon borde jag kunna ta ett pass på cykeln.
Har tyvärr fått svårt att svälja igen då halsen känns svullen precis som förut men jag känner mig inte sjuk. Får se hur jag mår i morgon men jag får nog ringa vårdcentralen så dom får titta på det tror jag. Inte alls kul för det försvann ju och så kommer det tillbaka :( Irriterande..
Är så sugen på att göra en julskinka snart, det är ju så otroligt gott ;) Kommer nog inte kunna vänta så värst länge till om jag känner mig själv rätt :P Hoppas ni har en bra start på veckan ♥ 

Måndag 3:e Disembar

2012-12-03: Havfräuis dag    
 
Havfräui, havsfrun, var ett ondskefullt sagoväsen som hade sin boskap på sjöbotten. Hon var vacker att skåda och sökte på alla vis förföra unga fiskare. Avvisades hon blev hon mycket misslynt.

Nästa vecka

Nästa vecka består mest av jobb, är nog bara ledig på fredag ^^ Hoppas verkligen jag kan få reda på om jag kan få semester vid jul snart, helst i morgon! 
Idag, första advent, säger vi ett stort grattis till min pappa som fyller år idag :) Ute har snön fallit, och det är härligt uppljusande och upplyftande - fast förbannat kallt ;)
Jobb tre nätter i rad gör en trött så jag knoppar nog tidigt ikväll och sover förhoppningsvis som en prinsessa :P Hoppas ni haft en mysig första advent ♥

Sundag 2:a Disembar

2012-12-02: Fyst advent    
 
Alla fönster upplysta är en välkommen syn när den mörka vintertiden är inne. Förr hade man bara den öppna spisen, gräu’u, som fick lysa upp, för talgdankarna fick man vara rädd om.

Älskling har fixat fläta

Precis duschat och så fixade Joel en fläta åt mig :) Håret blir mycket mörkare när det är vått :P (Joel flätade)

Te ♥

Spännande te som doftar tandkräm men som smakar jättegott ;)

Fluffy gillar pallen

 
Mobilbilder

Första Advent

Lite annorlunda ljusslinga

Med taklamporna tända och blixt på kameran
 
Släckta taklampor utan blixt
 
Närbild utan blixt, släckta taklampor

Hejdå björken och hej utsikten

Som jag skrev tidigare så var Tore och Ola här tidigare idag och fällde den stora björken vid garaget så här kommer lite bilder :) Först tre av mina mobilbilder och sen Joels mobilbilder från uppe i skyliften :)
 
Ola uppe i skyliften och sågar:
 
 
Den nedfällda björken:
 
 
 
Från skyliften:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laudag 1:a Disembar

2012-12-01: Haidis dag    
 
Haid är ett skogsområde, en utmark långt ifrån all bebyggelse. Skog som ligger närmare bygden kallas hagar och har varit stängslade och betade. Många bönder äger skog i andra socknar, langt upp pa haidi.

Saffransbullar med vanilj

Detta är resultatet av fyra timmars slit ;)

Fullt upp non-stop

Ojoj, har jobbat två nätter nu och ska snart gå på nästa nattpass :/ Ganska segt, men vad gör man när det är kris på jobbet? Jo man ställer upp ^^ Så i morgon kommer jag vara supertrött så då blir det nog sängen några timmar när jag kommit hem.
Idag var jag inne i stan och handlade lite mat och en fin lite annorlunda ljusslinga som jag tänkte sätta upp i morgon. Bild på den kommer då :) När jag kom hem var Tore och Ola här och sågade ner den stora björken vi har vid garaget, som var gammal och rutten och riskerade falla ner och ställa till oreda. Bilder kommer.
Sen på eftermiddagen så bestämde jag mig för att baka saffransbullar :) Bilder kommer även där. Har precis kört Joel till hockeyn och nu ska jag blogga lite och sen kanske försöka sova en stund innan det är dags för jobb ^^ Hoppas ni har en lugnare helg än jag ;)
 
RSS 2.0