Småkryp

 
 
 
 
 

Lirat fotboll

Jag, Jonathan och Joel spelade lite fotboll idag :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(bilderna på mig är fotade av Patrik)

Ebba-bus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ebba var här idag och busade runt :) Bubbelblåsning, jordgubbsätning, gungning, glassätning och fotbollsspel hann hon med :P (Patrik har varit med och fotat några av bilderna)

Brudparet Sara & Rickard

Fått tillåtelse nu att publicera bilder på brudparet igår :) Så vacker klänning och så vackert hår Sara hade :) Lille sonen Alfred kom med på någon bild men hade mycket spring i benen ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Min kusins bröllopsfest

Igår var det bröllopsfest för min kusin, som gifte sig tidigare på dagen i Botaniska trädgården :) Mysigt var det och roligt att träffa delar av släkten man inte träffat på många år :) Bilder kommer på bröllopsparet om jag får tillåtelse ;)
 
Bröllopsparet anlände i denna bil som är min farbrors (han körde)
Aptitretare och champagne
 
Förrätten
 
Bordsplaceringsstenar
 
Blommor på bordet
 
Buffé
 
Här höll vi till
 
Älskling
 
Detta satt på bilen
 
Kladdkaka för min del
Joel åt saffranspannkaka

Bröllopsfest

Snart bär det av mot min kusins bröllopsfest :) Nu är det dags att göra sig iordning :) Så då vet ni vad jag och Joel gör i eftermiddag/kväll :P Ha en fin lördag ♥
 
 
 
 
 

Bzzz

Joel är här!

Idag kom Joel hit till oss med båten :) Så skönt att ha älskling här! ♥

Roses are not always red

 
 
 
 
 
 

"Badinkadonken"

 
 

Anka

 

Glassmagasinet & Kränku

Idag var jag med mina bröder i Visby :) Magnus hade ett ärende som tog lite mer än två timmar så jag och Patrik åkte runt på stan lite. Besökte bland annat Glassmagasinet i hamnen och affären Kränku i innerstan :)
 
180 olika glassorter har dom på Glassmagasinet så det är svårt att välja :P
 
Valde i alla fall vit choklad, kokos, tiger och ägglikör :)
 
 
 
 
 
På Kränku handlades det lite godis :) Honungskaramellerna är underbara! (samtliga bilder är mobilbilder)

Rocky Road Brownies

 
 
Provat ett recept idag från boken One more slice av Leila Lindholm som jag fick låna av Erika för ett tag sen :) Skrev av bland annat detta recept. Lite kämpig att göra men så god, proppfull med kraftig choklad :) Blev en rejäl sats och man blir mätt på en liten bit :P

Fåååår!

Jag, mamma, pappa och Patrik tog en spontansväng med bilen ikväll för jag ville titta på får :P Hittade två olika "fårställen" :) De första fåren var inte så villiga att bli fotade, haha :P Dom fåren med horn är Gutefår :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Regndroppar på morgonen

 
 
 
 
 
 
 

Älskade gamla klocka

Denna klockan har hängt i köket i mitt barndomshem under hela min uppväxt :) Hittade den här hos mina föräldrar nu och eftersom dom inte använder längre så är den numera min ;) Skulle damma den och lyckades paja sekundvisaren men inhandlade en ny så nu är den fin igen :)

Tarzan igen

 
 
 
 
 
 

Kvällspromenad tisdag

Varit på promenad igen med Patrik :) 2 timmar och 40 minuter blev det. Så nu känns det i fötterna, haha. Fått en blåsa på tån med :( Gick bland annat till ett utkikstorn i skogen :) Det på första bilden är enligt pappa ett gammalt jakthus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällspromenad måndag

Jag och Patrik tog en 1,5 timmes lång promenad ikväll :) Vackert och så men väldigt varmt :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rosor igår och idag

Igår knopp - idag utslagna :)
 

Gråfilter

Ett gråfilter, även kallat ND-filter, gängas fast längst fram på kameraobjektivet. Det gör inte att bilden blir grå som man kan tro av namnet utan det ger klarare färger, som mer ser ut så som man ser själv. Det släpper igenom mindre ljus. Gråfilter finns i olika styrkor samt halvtonade där bara halva filtret är grått. Ju högre siffra på filtret desto mindre ljus släpper det igenom.
Används med fördel för att göra himlen blåare eller regnmolnen mörkare samt vid fotografering av snö. Gråfilter kan även användas för att få rörelseoskärpa samtidigt som man kan ha ett kort skärpedjup. Är utmärkt för fotografering av rörelse till exempel vatten eller fordon. Finns som både runt och fyrkantigt. Kostar runt 150-200:-
 
Gråfilter
 
Utan gråfilter.
Med gråfilter. (slarvigt tagna bilder - oskärpan beror inte på filtret)

Finaste Ebba & Jonathan ♥

Båda mina syskonbarn Ebba och Jonathan var här igår :) Så mysigt och hela familjen var med och lekte med dom, lirade fotboll bland annat :)
 
Leker med sin docka
 
Blåser "blubbor"
Knöt fast ballongen i barnvagnen
 
En cykeltur
 
Blåser ballong
 
Cyklar
 
Glasspaus
 
Ebba älskar glass
 
En tur på gungorna
Fotbollsbruden

Kvällspromenad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var ute på en nästan två timmar lång promenad med min bror Patrik ikväll :) Varmt och skönt sommarväder :) Vi hade jättekul och jag komponerade en blivande sommarplåga, haha :P Det enda negativa var alla myggen som bet mig på axlarna som jag bränt i solen :(  

Vit spindel

Denna lilla vita spindeln fanns i buketten med blåklockor som Jonathan plockade igår :P Jag tog hela vasen och bar ut den och hämtade sen kameran. Under tiden välte vasen och spindeln klättrade iväg på gräset men jag hann få ett par bilder på den ändå :) Misstänker att det är en blomkrabbspindel.

Tarzan i rabatten

 
 
 
 

Midsommaren 2013

Firade midsommaraftonen hos mormor och morfar tillsammans med min familj och moster, kusin och dennes kompis :) God mat, prat och kubbspel som mitt lag vann två gånger ;) Vädret var fint och varmt förutom det typiska midsommarregnet som föll en stund mitt på dagen.
 
 
 
Fick två av dessa underbara tekoppar med mig hem av min snälla mormor :)
 

Annorlunda insekt

Hittade den här lilla filuren ute i trädgården idag :) Aldrig sett någon liknande men jag tycker den är tuff. Verkar vara någon slags skalbagge men jag har ingen aning om vad den gjorde mitt i blomman :P

Sömn?

Varit en jobbig natt. Först var det myggbett som bråkade med mig (misstänker att jag är allergisk), sen flugor som springer på en,  massa bilar som kör förbi, solen som lyser en i ögonen, kyrkklockan som ringer tidigt och kråkor som har krig utanför huset :( Men det är i alla fall fint väder idag och jag har semester så det får gå ;) Glad midsommar!

Vacket orange

Fick denna bilden idag av Joel. Det är en vacker blomma som blommar i vår trädgård nu :) Någon som vet vad den heter?
 

Ekorrn' satt i granen

Denna underbara lilla varelse visade sig i trädgården för en stund sen :) Skyndade mig in och hämtade kameran med teleobjektivet och fotade den. Den var inte särskilt rädd utan lät sig snällt fotas :) Den var nere på marken först och hämtade en stor nöt den höll i munnen sen :)
 
 
 
 
 

Jordgubbar och smultron ♥

Köpte jordgubbar idag med mamma i Källunge. Vi blev bjudna på läckra kakor där som vi nu ska ge oss på att baka själva :) Bra start på Midsommaraftonen ;)
 
Igår gjorde jag ny nail art som blivit något av en klassiker till midsommar :)
 
Härligt stora smultron här i föräldrarnas trädgård :)
 
Mums!
 

Före detta grusgrop

I tisdags var jag med familjen en liten bit iväg och promenerade runt en liten "sjö" eller rättare sagt före detta grusgrop :) Jättevackert var det och härligt väder med :) Mamma plockade med sig lite sommarblommor hem. Vattnet var spegelblankt och kändes varmt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vattendroppar och insekter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kycklingsallad med hemgjord dressing

 
Idag har vi gjort kycklingsallad och mamma slängde ihop en jättegod dressing till :) Mums!
 

Kallgatburg - Rövätar

Idag var jag, mina föräldrar och min bror på en utflykt till naturreservatet Kallgatburg i Hejnum, och närmare bestämt i Rövätar. Där finns det en speciell och ovanlig sorts orkidé kallad Guckusko. Tyvärr hade den blommat över när vi kom dit efter en dryg timmes vandring men det var ändå en härlig promenad :) Vädret var lagom varmt och det blåste inte mycket. Såg massa fina blommor på vägen :) Sen gick vi samma väg tillbaka och fikade när vi kom fram :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Tigrerade chokladmuffins

 
Idag har jag och mamma bakat tigrerade chokladmuffins från min nya receptbok :) Jättegoda och mycket fluffiga :) 
 
 

Tupp, höns, anka och kanin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Solnedgång i Östersjön

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fluffy ute en sväng

 
 
 
 
 

Packar

Rookie hjälper mig att packa idag :P

Mahna mahna

Kollat på Mupparnas senaste film från 2011, inte världens bästa precis men det är ju Mupparna så :P Får mig alltid att tänka på den här "låten" i klippet :) Figuren med orange hår som "sjunger" heter Mahna Mahna och dom rosa är The Snowths. Så coola! Älskar hans ögon och minen som Kermit (grodan) har på slutet :D

Mjukglass hemma

Idag har vi provat Arlas mjukglass som man gör själv hemma :) Jättegott, smakar verkligen mjukglass, och jätte-enkelt att göra :) Finns i smakerna jordgubb, vanilj och choklad men vi har bara provat vanilj. Rekommenderas för den som gillar mjukglass ;)

Söndag

Hm, idag händer ingenting spännande ^^ Hållit på och packat en del inför i resan och ska packa resten i morgon. Ska sätta massa elektronik på laddning i natt så jag har något att roa mig med på buss- och båtresan :P Har även undersökt utbudet i min garderob för bröllopet jag ska på. Utöver det så har jag läst en hel del i min bok :) Ute regnar och blåser det, lagom kul tycker jag men det är ju semester så va gör det ;) Ha en fin kväll!

UV-filter

Har ikväll fått lära mig betydelsen av att ha ett UV-filter på objektiven. Det räddade faktiskt hela mitt objektiv alldeles nyss då kameran genom en olyckshändelse åkte i golvet. Som tur var tog UV-filtret hela smällen och objektivet verkar oskadat. 
Vad är egentligen ett UV-filter då? Jo ett UV-filter sorterar bort UV-ljuset, så att det inte kommer in i kameran och kan påverka hur fotografiet blir. Men det var mest de gamla analoga kamerorna som påverkades mycket av UV-ljuset. Idag har de allra flesta ett inbyggt UV-filter så det används mest som en billig försäkring kan man säga, och det kan jag numera intyga att det är. De UV-filter jag har köpt kostar ungefär 200:- vilket är billigt jämfört med objektiven som kostar flera tusen.
 
UV-filtrets plats på objektivet
 
Så här gick det för mitt UV-filter alldeles nyss 

Popped chips

Hittade en nyhet från Estrella idag som dom kallar Popped chips. Dom var goda :) Smakar lite som en bladning av vanliga potatischips och pringles typ :P Joel säger att dom smakar som såna hjärtan men det tycker inte jag ^^

Semester!

Sweet! Har nu jobbat mitt sista pass innan semestern så nu är den här :) Fyra långa härliga veckor! Börjar den med grillad kalkon ikväll och packning på söndag för på måndag kväll bär det av hem till Gotland ♥ Är där till den 10 juli så jag ska nog hinna njuta ordentligt ;) Om precis två veckor är det bröllop och det är ju aldrig fel :) Så sugen på att bada ute så jag hoppas det blir fint väder framöver :P Ha en fin helg! 

Örhängen? Nej, inte jag inte!

 
Har ikväll konstaterat att jag har 160 par örhängen :P Vissa har många år på nacken medan andra är alldeles nya och fler blir det hela tiden :D Love them ;) ♥

Nya smycken och bakbok

Fyndat smycken idag på Glitter, Guldfynd, Lindex och Kicks :) Gick på stan med Toloe :) Tack vännen för en trevlig dag!
 
Köpte även en bakbok med muffins på Lagerhaus :) Sugen på att prova matmuffins.

Blixt

De allra flesta systemkameror har en inbyggd blixt. Den går bra att använda i vardaglig fotografering men en extern blixt ger mer kreativa fotograferingstillfällen. Blixten har man stor nytta av när man till exempel fotograferar i svagt ljus eller motljus.
 
Blixtlägen i kameran:
Auto - blixten fälls upp automatiskt vid behov.
Röda ögonreducering - gör så att det inte blir röda ögon på motivet på grund av blixten.
Långsam synk - långa slutartider används för att fånga upp bakgrundsljus.
Synk på bakre ridå - blixten utlöses precis innan slutaren stängs. Detta skapar en illusion av en ljusström bakom rörliga motiv.
 
Så här kan en extern blixt se ut. Externa blixten fästs i kamerans blixtsko. Det vita bredvid är en bouncer (även kallad diffusor). Bouncern sprider ut blixtens ljus och gör skuggorna som blir mjukare.
 
Här finns blixtskon på kameran där man fäster den externa blixten. Vissa externa blixter kan användas trådlöst utan att fästas i blixtskon.
 
Extern blixt (Nikon SB-400 Speedlight)
 
Intern blixt (Nikon D3200)

Bakat på jobbet

Här kommer lite bilder på det jag bakat på jobbet på sistone :)
 
Päronmuffins med massa kardemumma
 
Frasringar
 
Godiskakor
 
Blåbärskakor

Hej!

Slänger in ett inlägg i all hast :P Ska bara läsa igenom en drös bloggar innan det är dags för duscha och sova :) Jobbat lite mer än 13 timmar idag och det har varit mycket som hänt så det har gått fort men nu är jag rätt mör. Det blir en nästan likadan dag i morgon ^^ Bakat godiskakor och frasringar idag på jobbet men glömde fota dom i all hast :P Ha en bra kväll!

Blandade bilder från ikväll

 
 
 
 
 
 
 

Monokrom

Tänkte visa er några effekter som oftast finns i systemkameror. Utgår som vanligt från min kamera. Dessa effekter kallas monokrom. Monokrom betyder något som bara har en färg. Svartvita fotografier är monokroma bilder i gråtoner medan sepia är bilder i bruntoner och cyanotypi är bilder i blåtoner.
 
Originalbilden (Joel med gaming-headset)
 
Svartvitt
 
Sepia
 
Cyantopi
 
Vanligast av dessa är nog svartvitt. Ett tips är att om man fotat en bild i dåligt ljus och inte är nöjd med den så kan man prova att göra om den till svartvitt som ljusar upp bilden.
 
Monokrom-effekterna hittar du under menyn och sen i retuscheringsmenyn i kameran.
 

Present

Fick denna härliga blomgruppen av min chef idag när vi hade möte eftersom jag har fyllt 25 :D

Fullt ös och nedräkning till semestern

Har jobbat 15:45-10:00 nu i natt, handlat ett par saker och ätit lite. Nu sitter jag och läser några bloggar innan det är dags för mig att bege mig mot Granvallen där vi ska ha pk-möte med jobbet, och ett av teamen jag är med i ska ha hand om det så det är en del att fixa med. Räknar med att vara där till 17 i alla fall, själva mötet är mellan 14-16. I morgon och på torsdag är det heldagar på jobbet som gäller, 08:30-21:45 respektive 09:00-21:45. Ledig fredag, 07:30-14:30 på lördag, ledig söndag och sen är det semester! Nedräkningen har startat på allvar :P Ha en fin tisdag!
 

Fjärrutlösare, trådutlösare och självutlösare

Fjärrutlösare och trådutlösare är samma sak fast skillnaden är att fjärrutlösaren används utan sladd medan trådutlösaren kräver sladd. Dessa fungerar så att man inte behöver hålla kameran och trycka på avtryckarknappen utan man kan bara hålla i fjärr/trådutlösaren och ta bilden med hjälp av den. Den gör helt enkelt så att man kan ta bilder utan att röra kameran. 
Fjärr/trådutlösaren används med fördel tillsammans med ett stativ, för att minimera risken för kameraskak. Självutlösaren i kameran har en liknande funktion, skillnaden är framför allt att självutlösaren räknar ner ett visst antal sekunder innan den tar bilden. Med en fjärr/trådutlösare kan man ta flera bilder på raken utan att behöva ändra i kameran som vid användning självutlösaren. 
 
Min fjärrutlösare heter Nikon ML-3L och använder sig av infrarött ljus.
 
Fjärr/trådutlösare används till exempel om man själv, som fotograf, vill vara med på bilden eller om man fotograferar med långa slutartider. 
Fjärr/trådutlösare finns i många olika varianter och därmed många olika prisklasser, allt från ett några tior till några hundralappar. Kontrollera noga så att utlösaren passar just din kamera.
 
Innan man börjar använda fjärrutlösaren med kameran är det viktigt att ändra urlösarläget till fjärrstyrning.
 
I min kamera finns alternativen fjärrstyrning med eller utan fördröjning.
 
Det enda alternativet för tiden på självutlösaren i min kamera är 10 sekunder.

Randigt i rosa, guld och blått

Tripp till skogs (bildbomb)

Joel och jag åkte iväg på en liten utflykt ikväll :) Åkte bara ett par kilometer och Joel fiskade lite, sen gick vi en promenad :) Mys med älskling ♥
 
Vackert att promenera här
 
Jättefin buske vi hittade där men som ingen av oss sett innan 
 
Vatten är alltid fint
 
Cool effekt där blomman ser ut att vara fastklistrad på bilden
 
 
En av abborrarna Joel fångade
 
 
 
 
 
En av flera trollsländor
 
 
Ett stort träd som ruttnat och trillat
 
 
 
 
 
 
Misstänkt mord
 
Joel matade en spindel med en mygga

Trollslända i trädgården

De senaste dagarna har det varit flera trollsländor i trädgården, bland annat en cool blå som jag inte hann fota men idag fick jag fatt på en av dom i alla fall :)

Evas kringlor

Idag har jag bakat svärmor Evas kringlor :) Dom blev inte speciellt snygga men jättegoda ;) Får nog öva mer! Tack till Jon och Erika som hittade receptet. Dessa påminner mig så mycket om den första tiden jag och Joel var tillsammans och hans mamma bjöd på kringlor och jag älskade dom! ♥

Photo a day: dag 30 - jag som bebis

Denna bilden på mig som en liten parvel får avsluta denna omgång av photo a day :)
 
 
 

Sol och blåst

Ja så är vädret idag :P Inte så varmt som det varit de senaste dagarna men ändå fint :) Idag har vi fixat med en massa saker här hemma för ikväll kommer Pia med familj. Vi ska grilla hade vi tänkt :) 
Men just nu sitter jag och tittar på tv i väntan på prinsessan Madeleines vigsel som börjar om en liten stund :) Så lämpligt av dom att välj min och Joels förlovningsdag ;) 6 år har vi nu varit förlovade :)
Fluffy kom och joinade mig nu i soffan, mys :) Hoppas ni får en skön helg! ♥

Photo a day: dag 29 - en manipulerad bild

Använt mig av funktionen färgteckning i min kamera för att manipulera en bild av Toloe :) Cool grej :P
 
 

Nail art - kaviar

 
 

Close up

 
 
 
 
 
 

Molly leker med maten (igen)

Filmade detta för en dryg månad sen :) Mollys lek med maten är något hon lärt sig av Fluffy :P Kan inte se någon poäng i att göra så, så jag antar att hon tycker det är roligt bara :P Vattenskålen var där tillfälligt då vattenfontänen var på rengöring.

Joel och skatan

Idag när jag skulle åka iväg till Simhallen hittade jag en ung skata som irrat sig in i garaget. Var tvungen att åka så Joel fick ta hand om den. Han hittade en lång pinne som den satte sig på så han kunde bära ut den till äppelträdet :)

Slutartider

Slutartiden är ett mått på hur länge kamerans slutare hålls öppen och släpper in ljus till sensorn. Slutartiden betecknas i sekunder där kortaste tiden ofta är 1/4000 sekunder och längsta 30 sekunder. Korta slutartider används för att frysa rörelser, till exempel vid sportfotografering. Långa slutartider används för att skapa rörelseoskärpa som till exempel ofta används vid fotografering av vattenfall. Slutartiden och bländaren arbetar tillsammans för att skapa den optimala exponeringen. 
 
Lång slutartid.
 
Kort slutartid.
 
Slutartidsförval betecknas S eller Tv på kameran och ger en prioritet till slutartiden. Välj slutartid genom att vrida på inställningsratten. När man har valt slutartidsförval så justerar kameran automatiskt bländaren. 
Om man fotograferar i svagt ljus kan det vara bra att öka ISO-talet för att kunna använda kortare slutartider. Det är dock inte lika användbart att ändra ISO om du är ute efter längre slutartider.
 
Inställningsratten.
 
Slutartidsförvalet.

Nationaldagen

Haha tänker fira nationaldagen med att åka in till Simhallen och träffa Toloe :P Hoppas det inte är massa folk bara så att man inte får plats och simma. Ska passa på att ge henne alla bilderna från vår porträttfotografering i maj :) Efteråt ska jag åka till CityGross och handla mat. I övrigt består nog dagen av småplock med lite av varje innan det är dags för mig att jobba i natt (21-10). 
Tänkte att jag skulle baka kringlor i morgon, det är så gott :) Tyvärr har jag inte fått fatt på svärmors recept, hon gjorde riktigt goda :) Som jag har förstått går det nog inte att få tag på heller. Men det får gå ändå :) Sist jag bakade kringlor var 2011 så det är på tiden ;) Hoppas ni får en skön nationaldag! 

Blommor ♥

Plockade ett gäng lupiner ikväll när jag var ute på promenad :)
 
Innan dess köpte jag dessa blommor :P
 

Promenad!

 
 
 
 

Vattenmelon - makro

 
 
 

Reflexskärm

Relfexskärmar används för att rikta ljuset mot motivet. Det har en liknande funktion som en blixtdiffusor. Använd en reflexskärm för att lätta upp skuggor i bilden, till exempel vid porträttfotografering eller makrofotografering. Vid användning, till skillnad från diffusor, kan man se skillnaden direkt i kameran innan man fotat. De vanligaste varianterna av reflexskärm är silver, guld och vit som alla ger lite olika effekter.
 
Utan reflexskärm.
 
Med reflexskärm.
 
Om du inte har råd eller inte vill köpa en "riktig" reflexskärm så är det väldigt lätt att göra en själv. Ta en bit lite tjockare kartong, lim och aluminiumfolie. Knyckla ihop folien lätt (inte så mycket att det blir hål) och släta ut igen. Limma fast folien på kartongbiten. Släta ut ordentligt. Klart! 

Bländare

Bländaren hittar man i kamerans objektiv. Der är en iris formad av en serie blad som skapar ett hål genom vilket ljuset kan passera. Bländarens uppgift är att kontrollera mängden ljus som kommer in i objektivet samt att den kontrollerar hur mycket av motivet i bilden som är skarpt. Bländaren sammarbetar med slutartiden för att få den optimala exponeringen. 
 
Storleken på bländaren betecknas med olika f-tal, till exempel f/3,2 är en stor bländare och f/22 är en liten bländare. Stor bländare ger bilden ett kortare skärpedjup, vilket resulterar i att bakgrunden i bilden blir mjuk (suddig). En större bländaren använder man ofta till exempel vid porträttfotografering. En liten bländare ger motsatt effekt och ger alltså längre skärpedjup och därmed blir bakgrunden skarpare. En mindre bländare används till exempel vid landskapsfotografering.
 
Bländare f/3. Blomman är tydlig medan bakgrunden är suddig.
 
Bländare f/25. Blomman och bakgrunden är tydliga.
 
Bländarförval är ett valbart läge i systemkamerorna. Det betäcknas antingen med A eller Av. Bländarförvalet gör att man prioriterar bländaren när man fotograferar. Man väljer f-tal (storleken på bländaren) genom att vrida på inställningsratten på kameran. Denna inställning gör att kameran automatiskt justerar slutartiderna för att bäst sammarbeta med din valda bländare för att exponeringen ska bli bra.    
 
Bländarförvalet.
 
Inställningsratten.

Lär Känna Din Kamera

  1. Ögonmussla
  2. Sökare
  3. AE-lås
  4. Inställningsratt
  5. Livevisning
  6. Bekräfta/bläddra
  7. Utlösarläge
  8. Radera
  9. Upptagenlampa
  10. Skärm
  11. Visa
  12. Meny
  13. Bildförstoring
  14. Bildförstoring samt informtionsruta
  15. Infoknapp
 
  1. Objektiv
  2. Avtryckarknappen
  3. Exponeringskompensation
  4. Info
  5. Lägesväljare
  6. Filmläget
  7. Integrerad (inbyggd) blixt
  8. Blixtsko
 
  1. Stativgänga
  2. Batteri 
 
  1. Objektivlock
  2. UV-filter (medföljer ej)
  3. Fokusläge
  4. Bildstabilisator
  5. Blixtknapp
  6. Genvägsknapp
  7. Knapp för att lossa objektivet
  8. Kameraanslutningar
  9. Fäste för kamerarem
 
  1. Integrerad blixt och AF-lampa
  2. Lampa för självutlösaren
  3. Lins
 
  1. Minneskort
Tänk på att utseendet på vissa knappar och annat kan variera något mellan olika kamera. På bilden visas en Nikon D3200.

Ny kategori!

Har precis skapat en ny kategori här på bloggen som jag kallar Fotolära. Där tänkte jag skriva, och samtidigt lära mig själv mer, om fotografering. Ska försöka skriva så lättförklarat som möjligt så hoppas jag att ni har någon nytta eller glädje av detta :) Om inte annat så har jag definitivt det då jag samtidigt lär mig själv massor ;) Kommer att referera till min egen kamera, Nikon D3200, och då är det alltid viktigt att komma ihåg att det ser lite olika ut mellan olika kameramärken men helheten är densamma. Informationen är anpassad för nybörjare med digital systemkamera. Klicka här för att komma till den nya kategorin Fotolära.

Söndagkväll!

Haft en underbar kväll med mina arbetskamrater och vår brukare! Hade så kul att jag helt glömde bort att fota något ;) God mat (grillat), knäppa roliga lekar och en massa massa prat och till sist lite glass :) Har världens goaste jobbgäng på det stället och även brukaren! Så kul att tillhöra ett sånt team, vi är bäst :) En lyckad söndagkväll helt enkelt!
Nu blir det snart att slänga sig i sängen och ta sovmorgon i morgon för sen väntar nattjobb och då är det bra att vara utvilad :P I morgon är det bara två veckor kvar tills semestern börjar och även tills jag åker hem till Gotland igen! Wiiiii :D Ha det bäst chokladhäst!

Photo a day: dag 28 - alltid i mitt kylskåp

Något som alltid finns i kylskåpet är mjölk eftersom både jag och Joel dricker det dagligen till maten :)
 

Hemgjort rotmos

Idag gjorde jag eget rotmos och det är ju bara såå gott :) Isterband till detta. Det är ju lätt att göra eget rotmos :P (mobilbild)
Ägnat hela förmiddan åt att rensa ur garderoben för att få plats med alla nya kläder från igår ;) Två fulla Gekås-kassar ska jag göra mig av med :P En som ska slängas och en som ska skänkas.
Har precis duschat och ska ta det lugnt en stund och prova mitt nya 3DS-spel - också från igår - Donkey Kong Country Returns :) Joel hade hört att det skulle vara roligt så det hoppas jag. 
Ikväll ska jag iväg och träffa ett gäng av mina arbetskamrater, det brukar alltid vara trevligt och jag är säker på att det blir så även denna gången :) Ha en skön söndag!

Nagellack - jeanseffekt

Hittade ett nagellack på Gekås idag som skulle se ut som jeans :) Tycker det blev fint. Hiss eller diss? :)

Gekås!

 
Bestämde mig för några dagar sen att jag skulle åka till Gekås, Ullared idag :) Älskling var snäll och följde med :) Haft en toppendag! Shoppat massa bra och roliga grejer och snygga kläder :D Älskar Gekås! ♥ Hittade bland annat en 3D-tavla, snygga nagellack och några kläder i neonfärger :) (mobilbilder)
 
RSS 2.0