Sommardag!

Slänger bara in ett inlägg nu innan jag ska sova :P Tänkte bara berätta lite om min dag. Först och främst så har det varit så härligt väder idag, sol och ganska varmt :)
Annars så har ägnat några timmar åt att städa och tvätta och så. Det är ju inte så kul men med Big Bang Theory på datan så går det fint ;)
Efter att Joel kom hem från jobbet stack vi ner till svärfars hus (han är inte hemma just nu). Där gav vi katterna och hönsen mat, plockade superfina Borstnejlikor och fläderblommor samt tog med två ägg hem ;) Sen så fixade jag med ny nail art :) för att min nagel gick av på pekfingret och då pajade jag en nyckelpiga :/
Ikväll stack vi in till Pia med familj en sväng för att käka grillat och jordgubbstårta och umgås med dom :) Mys! Så gott det var :)
Nu när vi kom hem fixade jag iordning första satsen med flädersaft :D Bilder på allt från detta inlägg kommer i morgon :) Ska kanske träffa Toloe i morgon, men jag hinner lägga in bilderna med :P Då ska jag bland annat visa er vita smultron. Ha en fortsatt skön helg och god natt!

Laudag 30:e Juni

2012-06-30: Kakpusns dag    
Kakpusn är ett minne från ett stort kalas, en påse av papper eller plast fylld med fina bakverk, eller smulorna av dem, till glädje för barn som inte fått följa med. Somliga säger att seden med kakpåsar är bortlagd och andra säger tvärtom.
 
Detta är tyvärr sista bilden jag har hittat på Gutamålsgildes allnakku 2012 och därför blir det inga fortsatta bilder i dessa inlägg.

Fredag 29:e Juni

2012-06-29: Håiskämmus dag    
A håiskämmu är en liten regnskur som inte gör någon nytta för växtligheten, men som försämrar det slagna höets kvalitet.
 

Promenad 2012-06-29

Passade på att gå ut på promenad nu när det blev fint väder en stund :) Hittade två märkliga sniglar - en nästan genomskinlig och en orange (se bild 1 och 3) :P Fick några myggbett med :(
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      

Första gurkskörden

Skördat första gurkan idag, även fast den förmodligen var lite väl liten :P Men god var den :) Nästa får nog växa sig större, men det är faktiskt en minisort så inte så mycket större ändå :P
 

"Svullna"

Stackars Molly är svullen om nosen idag :( Vet inte varför men hon verkar inte ha ont i alla fall :) Antar att hon antingen bråkat för mycket med Fluffy eller Rookie eller någon insekt ;) 
 
 
 
 

Torsdag 28:e Juni

2012-06-28: Skaffardagen    
All serveringspersonal kan kallas skaffare. Vid stora tillställningar förr behövdes det många, både kvinnor och män, och det fanns några i varje socken som var kunniga skaffare och brukade anlitas.
 

3-dagarshelg!

Wiho! Är ledig i tre hela dagar nu, soft :) Har varit lite intensivt på jobbet denna veckan så därför ska det bli riktigt skönt. Joel däremot ska jobba på lördag oxå så han har bara 1-dagarshelg :P Ska träffa Toloe på söndag vid simhallen och spendera några timmar där :) 
Fluffy blev skitsur på mig nyss och rev mig utan synbar anledning :P Men hon kan bli sån om dom andra katterna bråkat med henne ^^ 
Börjar misstänka att jag håller på att bli jordgubbsknarkare ;) Ser hur håret blir grönt och huden röd, hehe ;) Ha en bra kväll! Kram ♥

Nyckelpigor

Idag blev det nyckelpigor :)
 

Onsdag 27:e Juni

2012-06-27: Staikstrikens dag    
Staikstriken är den låt som spelmännen spelar vid bröllop eller andra fester när huvudrätten, steken, bärs in och under vissa ceremonier bjuds gästerna.
 

Finns det något godare?

Sweet :) Äkta vaniljglass med färska svenska jordgubbar ♥ Mmm...

Tisdag

Ja här händer inte så mycket idag, fixat lite med tvätten. Katterna är mysiga av sig idag :) Så härligt med sol på förmiddagen :) Men nu mulnar det på så det kommer säkert mer regn :/ Vill att det ska bli varmt och soligt nu! Dåligt sommarväder hittills.
Ikväll och natt blir det jobb. Det är mer eller mindre vaken natt nu så i morgon lär jag nog vara trött ^^ På torsdag blir det en heldag med jobb och sen så är jag ledig i helgen (fre-sön) :) 
Ha en fortsatt bra tisdag!

Teisdag 26:e Juni

2012-06-26: Kimbninggis dag
Kimbningg är ett sätt att få kyrkklockorna att ljuda i en viss takt eller melodi genom att med handkraft slå stenar i snabb rytm mot kyrkklockan. Den förekommer vid bröllop och förr på högtidsaftnar såsom jul, pingst och midsommar, dock inte på påskafton.
 

Dubbelgubbe

 
Två jordgubbar - ett flus = siamesiska tvillingjordgubbar :P
 
 
 

Trädgårdsregn

 
 
 
 
 
 

Smultron!

Har varit nere i Gransholm ikväll och plockat smultron :) Det var så värt det trots att jag blev genomblöt om fötterna! 1,5 deciliter blev det, inte så mycket kanske men jag hittade inte fler mogna där :P
 
 
 

Måndag 25:e Juni

2012-06-25: Davids dag    
Det finns många skäl att denna dag tänka på konstnären David Ahlqvist i Ardre (1900-1988). Han gjorde så oerhört mycket bra på många områden, bland annat då det gällde gutamålets bevarande.
 

Nail art tå 2

Experimenterade lite på tårna ikväll :P Har räknat ut att jag har 22 olika nagellack men ingen orange så det ska jag investera i ;)

Första salladsskörden

Egenodlad sallad från frön :) (mobilbild)

Rymden

Dags för ny nail art tycker jag ;) Denna gången är motivet rymden :) Om ni undrar varför jag byter så ofta så är det dels för att nagellacket/nail arten blir ful efter några dagar och dels för att jag tycker att nail art är superkul och vill byta efter ett tag :P Finns ju bild på alla så jag kan komma ihåg va jag gjort ^^ För instruktioner klicka här!
 
 

Sundag 24:e Juni

2012-06-24: Kokarmors dag    
I varje socken fanns det förr minst en kokarmor, och hon var en respekterad yrkeskvinna. Hon kunde konsten att baka många sorters bakverk och laga till kalas, vilket kunde ta en vecka eller mer.
 

Midsommarafton

Har inte riktgit haft tid att lägga upp bilder från midsommaraftonskvällen ännu, men bättre sent än aldrig eller hur :) Tog bara tre bilder med mobilen :P
 
Middagsbordet :) Längst bak syns en kanna med nygjord flädersaft, i korgen finns Pias supergoda bröd och i den gula grytan finns svärfars goda älgkött :)
 
Salladen, som jag hjälpte till att göra :)
 
Midsommarstången :) Var tyvärr inte med och gjorde den eller dansa runt den. Men den var en söt liten en :P

Laudag 23:e Juni

2012-06-23: Missåmmasdagen    
missåmmasdagens festbord står kanske en bukett med blå akarrosar, bevargras, gäul prästkragar, päukvaite, hundlök, veit prästkragar u säurblad. Det är blåklint, darrgräs, färgkulla, pukvete, hundkäx, prästkrage och ängssyra.
 
 
 

Fredag 22:a Juni

2012-06-22: Missåmmasaftn    
Midsommarafton uttalas missåmmasaftn på gutamål. Om inte försommartorkan har varit för svår kan man nu plocka sju sorters vilda blommor att lägga under kudden eller sätta i vas.
 

Glad Midsommar ♥

Idag är det midsommarsafton :) Tog en dusch nu på morgonen, blir en tidig lunch sen vid 11-snåret och vid 12 börjar jag jobba fram tills 17. Joel ska ner till Gransholm vid 13-tiden och jag åker dit efter jobbet :) Nja inte dirket efter för jag vill nog byta kläder och så först ^^ Blir en lugn och ganska tidig kväll för mig sen eftersom jag jobbar 8:30-21:45 i morgon. 
Är fint väder ute nu och ganska varmt, alltså sol och cirka 18 grader :) Men frågan är om det håller i sig? Jag gissar på att det kommer regna lite idag oxå, deet är nästan en tradition på midsommar :P Vad ska ni för planer för dagen? :) Glad midsommar i alla fall till er alla!

Spett!

Ikväll passade vi på att grilla när det var så varmt och härligt väder ute :) Spett med fläskfilé, grilloumi, paprika, tomat och majs blev det :) (mobilbild)
 
Med vitlöksbröd, tzatziki och en cider (öl för Joels del) så blev det riktigt mums! :)

Torsdag 21:a Juni

2012-06-21: Avfärdskalases dag    
En fest i brudens hem på bröllopskalasets sista dag, innan hon åker från hemmet till brudgummens hem, kanske långt bort i en annan socken. Det var kanske en känslosam dag att lämna föräldrahemmet.
 

Jordgubbar

Jordgubbsnaglar lagom till midsommar :) Har hittat en tjej på youtube som har massa videos om nail art, såg kiwinaglar där och det kan mycket väl bli nästa projekt ;) DIY hittar du här!

Onsdag 20:e Juni

2012-06-20: Leilgardslukus dag    
På gården finns dels en stäurgard, där djur och fordon har tillträde, dels en inhägnad leilgard runt bostadshuset, med blomsterrabatter och trädgårdstäppa. Man tar sig in till leilgardn genom en grind, leilgardsluku.
 

Midsommarjobb

Jobbat 9-14 och 15:45-21:45 idag. I morgon är det 9-14 som gäller, fredag är det 12-17 och på lördag är det 8:30-21:45 och sen på söndag är jag ledig! I en dag :P 
På midsommarafton ska vi ner till Gransholm och fira med, i alla fall delar av, Tunroth-klanen :)
Känner mig lite som en jordgubbsknarkare, kan inte få nog av det röda guldet ;) Käkar några nu faktiskt.
Har varit så varmt och skönt ute idag, hann uppleva lite på min "rast" mellan passen iaf :) Det skulle visst inte hålla i sig så länge till.
Just nu längtar jag ungefär tre veckor fram i tiden och då kvittar det vilket väder det är! Även om det inte är fel med sol ;) Har tänkt på det att man (jag) mår mycket bättre av att ha något att längta efter :) För tillfället har jag två saker att längta till och det är min minisemester och sen min riktiga semester och med den resan hem till Gotland :D Hoppas på att jag och älsklingen kan ha en minisemester tillsammans oxå, vi har pratat lite smått om Göteborg men har inget bestämt ännu. Joel ska i alla fall följa med mig till Gotland sen :) 
Ha en bra onsdagskväll!

Teisdag 19:e Juni

2012-06-19: Unggmansstanggis dag 
Ungmansstången görs av en fin rak gran. Den kvistas och barkas men högst upp lämnas gräntuppen. Av fina grangrenar binds en krans som lindas kring stången i spiralform. När det är brudvisning på kvällen går brudföljet med spelmän i täten runt stången som står mitt på stäurgardn.
 
 
 

Promenad 2012-06-19

Var ute i trädgården förut och fotade sen så gick jag och Joel på en liten promenad så jag blandar bilderna i detta inlägg :) 
 
      
 
      
 
      
 
      

Nya blogg.se

Än så länge ger jag tummen upp för nya blogg.se :) En sak jag verkligen uppskattar är att man nu kan placera ett inlägg i flera kategorier, något som jag faktiskt saknat med blogg.se :) Allting funkar ju ännu inte som det ska eftersom det är nytt och det förstår man men jag tror det kommer bli super om ett tag när det flyter på bra. En annan fördel är att man kan ladda upp flera bilder på en gång, istället för att välja en och en :) Tror många kommer uppskatta funktionen att man kan välja att "svara på" kommentarer :) Vad tycker ni andra bloggare om nya blogg se?

Abstrakt #2

Gjorde en ganska enkel nail art denna gången :) Tar mer än gärna emot tips på vad jag kan göra för nail art av er, dock inget avancerat eftersom jag är nybörjare ;) Provade med water marble förut idag men det gick inte som jag ville, men kommer nog prova igen någon gång :PMissförstånd

Blev nog ett missförstånd idag eftersom jag trodde att jag skulle jobba 9-14 men tydligen så hade någon annan det passet. Vi ändrade schema för ett tag sen men eftersom jag inte fick något nytt så trodde jag att inget var ändrat. Ska få det nya schemat sen i eftermiddag när vi har möte. Aja skönt med en ledig dag, jobbade så länge igår så det är soft :) Nu får jag en chans att tvätta lite kläder och sånt :P Verkar bli fint väder idag! :)

Måndag 18:e Juni

2012-06-18: Luktntånndagen

En storväxt, sällsynt buske som heter Rosa rubiginosa, äppelros. Blommorna är rosa, nyponen används ej. Den blommar i juni och juli, då både blad och blommor doftar starkt av äpple. Varma dagar känns doften flera meter omkring busken. De luktar gutt därav namnet luktntånn.

 

Jobb

Idag har jag jobbat 8:30-21:45 idag, så nu är man ganska så trött ^^ Ikväll har det spöregnat, verkligen skyfall nästan hela kvällen! Är det inte dags för sol och värme nu? I morgon blir det jobb 9-14 och möte direkt efter det.

Tänkte på det idag att det är ju för tusan midsommar på fredag! Känns inte som det eftersom det knappt inte varit varmt den senaste tiden. Vi skulle visst ner till Gransholm då, det blir nog mysigt oavsett väder - det brukar det vara med Tunroth-klanen :)

Hoppas ni haft en bra måndag!

Promenad 2012-06-17

 

 

 

 

Inte mycket

Idag har det verkligen inte hänt så mycket :P Har fått en del hushållsarbete gjort och varit på promenad som jag glömt lägga upp bilder från kom jag på nu ^^ Ska göra det sen :)

Annars så har jag spelat lite God of War och kollat på tv. Vädret har varit växlande idag, ibland sol och ibland regn och blåst hela tiden :/ Vart har sommaren tagit vägen? Har vi gått direkt till hösten?

I morgon blir det jobb 8:30-21:45. Så kommer nog inte skriva så mycket här då ^^' Hoppas ni haft en bra helg!

Sundag 17:e Juni

2012-06-17: Vild blåmmars dag

I hela Norden firas sedan tio år de vilda blommornas dag söndagen före midsommar med exkursioner för allmänheten, ledda av erfarna botanister. Det är ett bra sätt att lära sig känna igen växter, om2012 någon talar om vad de heter och hur man ser att det är just den sorten. Och på Gotland finns det verkligen många arter att välja på.

 

Laudag 16:e Juni

2012-06-16: Baskendagen

Basken lektes förr ofta på rasterna i skolan. En person skall springa ifatt någon av de andra, röra vid den och ropa basken. Lyckas det så fortsätter den vidrörde att jaga nästa. Andra ord för basken är kull eller datten.

 

Polkagrisrandigt

Polkagrisrandigt :)

 

Close-up :P

 

Ränderna är på olika håll på höger respektive vänster hand :)

Popping Candy

Härlig gammal klassiker med godis som smattrar i munnen hittade jag idag på City Gross :D

Fredag 15:e Juni

2012-06-15: Tälgåimus dag

Tälgåimå är kurragömma. En person står vid en husknut, blundar och räknar till hundra, medan de andra gömmer sig. Sedan letar den som räknat, och då passar någon på att springa fram, klappa husknuten och ropa fri. Ett annat gutamålsord för kurragömma är täl stuln.

 

I svärfars trädgård

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extrajobb

Fick samtal på morgonen om att jag behövdes på jobbet så jag fick sticka in ^^ Men eftersom det inte riktigt är som vanligt på jobbet så kan det bli lite jobbiga dagar. Förhoppningsvis blir det som vanligt snart igen :) Skulle egentligen varit i simhallen med Toloe idag men var tvungen att ställa in det på grund av jobb :/ Hoppas vi kan ta igen det snart!

Så mycket för min långledighet :P Men har fortfarande två lediga dagar till :) Får se vad vi hittar på.

Ute skiner solen och det är ganska varmt, härligt :) Hoppas det fortsätter så här och blir lite varmare så det kan bli sommar "på riktigt" :)

Ha en underbar fredagskväll!

 

Nail art tå

Provade att göra lite nail art på tånaglarna (bara stortårna) och det var en knepig vinkel kan jag säga, men det var mest experiment :) Blev helt okej tycker jag :P

Palm på blå bakgrund :) Det gula ska föreställa en sol och det längst ner till höger skulle egentligen va rött och föreställa en krabba :P

 

Ska va en blomma men stjälken blev för tjock eftersom jag gjorde misstaget att måla den med en vanlig pensel istället för den smala penseln :P Men som sagt det är experiment så :)

Torsdag 14:e Juni

2012-06-14: Gullstäuus dag

Gullstäuå betyder lekstuga, men det går bra att leka den leken även om man inte har någon stuga, bara man har något som kan föreställa bord och stolar och kökssaker. Kaffekoppar utan öra och spräckta tallrikar duger bra.

 

 

 

Virkade örhängen

Gjort en av dessa blommor förut och nu gjorde jag en likadan och satte i örkrokar så det blev örhängen :) Dom är ganska stora men funkar bra ändå, har dock inte haft dom på mig så länge :P

Tröttorsdag

Precis som jag misstänkte så blev det en lång natt med lite sömn ^^ Har mest ägnat mig åt att läsa och dricka gratis chokladmjölk och ätit gratis frukt. Så idag blir det en tröttorsdag :P Har redan sovit en stund på förmiddagen. Det blir säkert att gå och lägga sig tidigt ikväll. Ska därför inte göra så mycket idag hade jag tänkt :P Är ledig nu fram till måndag :) Hoppas vädret blir bra i helgen. Ha det bäst, chokladhäst!

Wednesday

Har jobbat 9-14 idag och ska jobba 21-10 i natt, vilket kommer bli tuffare än vanligt :/ Kan inte förklara närmare men det lär nog inte bli särskilt mycket sömn för min del i natt, mindre än normalt när jag jobbar natt alltså. Det ordnar sig, men gissar att jag kommer va ganska så trött i morgon ^^ Tur att man är ledig hela helgen sen så då får jag sova istället :)

Nu sitter jag och virkar lite mest på skoj men det kanske ska bli något av det, i så fall så får ni se när det är klart :) Ikväll hade vi tänkt grilla kyckling, gott :) Skönt att det är varmare ute nu! Ha en bra onsdag!

 

Onsdag 13:e Juni

Soleldns dag

Soleld är ett kort men uttrycksfullt gutamålsord som betyder första gradens brännskada av alltför mycket sol. Täckande kläder är det bästa och billigaste solskyddet.

 

Abstrakt #1

Bestämde mig för att prova något annat än svenska flaggan på mina naglar :) Började med att välja ut färgerna (rött och blått) och sen ville jag ha något mönster men kunde inte bestämma mig för vilket så det blev olika mönster på varje nagel :P Är nöjd faktiskt, även om det är svårt att måla med vänsterhanden :) Men jag vill fortsätta öva! Vad tycker ni?

 

Teisdag 12:e Juni

2012-06-12: Haggvann’ns dag

En haggvann är en urholkad stock som kan användas till att vattna kreatur i. Det är också benämningen på den urholkade stock som leder tjäran från auge ei såide till källan där tjäran tappas av.

 

Chokladbollar!

Fick ett infall nyss och gjorde några chokladbollar :) Nu ska dom bara stelna lite i kylskåpet sen ska jag smaka ;) (mobilbild)

Måndag 11:e Juni

2012-06-11: Såidesdagen

Såide är en tjärdal där man bränner tjära av tallstubbar, faitvidsstumblar. Det tar lång tid, först att rensa tjärveden, ti smait såidsvidn, och sedan tar det en vecka med såidesbränninggi. Resultatet brukar bli en fin tjära.

 

Soft

Har en väldigt soft jobbvecka nu, jobbar bara 9-14 måndag och onsdag samt natten onsdag-torsdag :) Resten är jag ledig :) Förutsatt att det nu blir så det vet man ju aldrig ^^

Tänkte först göra ett ärende på stan idag efter jobbet men jag kände inte alls för det och det är inte bråttom så jag tar det en annan dag i veckan. Så det får bli en soft kväll hemma istället :)

Igår såg vi filmen Iron Sky och det var nog den knasigaste filmen jag sett på väldigt länge eller någonsin kanske :P Kan inte påstå att den var bra men inte superdålig heller, men jag vill inte se den igen ^^

Ha en bra måndag!

Sundag 10:e Juni

2012-06-10: Saudis dag

Saud är ett gammalt ord som betyder brunn. Man hämtade upp vattnet med hjälp av en saudskrok, brunnskrok och brunnen skyddades av en saudshålk eller brunnsholk. I brunnen bodde saudsgubben, brunnsgubben, som man skrämde barnen med.

 

Senaste inköpen!

Min nya ursnygga jacka :) Är så glad för den, det är den finaste jacka jag någonsin sett och ägt :P Har suktat efter den i flera veckor och igår kunde jag bara inte låta bli den. Var inte så billig men värd varenda krona ;)

 

Köpte en lång tunn pensel till nagellack för att kunna öva på att göra nail art :) Sen så hittade jag av en slump, produkten till vänster på bilden som är en vätska som får nagellacket att torka snabbt :) Var tvungen att prova och visst funkar den, det trodde jag nästan inte när jag köpte den. Nagellacket torkar på nolltid :)

 

Detta är resultatet av produkterna i föregående bild :) Ska öva mer på olika sorters nail art.

Söndag

Har haft en jobbig dag på jobbet :/ Kan inte säga varför men det har varit tufft.. Så nu är jag ganska sliten känner jag. Men det ordnar sig nog.

Nu fixar vi med maten och det blir fisk :) Sen senare blir det film, förmodligen Iron Sky ^^ Köpte lite grejer igår som jag tänkte visa er senare :)

Igår kväll åkte vi upp till Ola med familj och hade en supermysig kväll med fantasktiskt god mat och trevligt prat vid elden :) Blev lite dramatik där ett tag eftersom deras grannes hästar var på rymmen, det var nog sju stycken :P Men det var kul, och det bästa var nog Majsan (deras katt) som var så modig :) Det näst bästa var att jag och Ola vann i kubb över Joel och Bibbi :P Härlig kväll! 

Ha en fortsatt bra söndag!

Rookie och Molly

 

Lördag

Jag har jobbat hela natten så har inte varit hemma så länge ännu. Har spelat God of War ett tag nu idag. Snart tänkte jag åka in till stan, ska bland annat handla mat :)

Idag är det lite varmare ute :) Så hoppas det fortsätter så här! Nu vill jag ha sommar på riktigt.

Har haft lust att måla naglarna ett tag nu så det kanske blir av senare :P

Annars händer inte så mycket vad jag vet, i morgon blir det jobb igen. Joel är och hjälper Ola med hans hus just nu så jag väntar på att han ska komma hem så jag kan sticka :P Har fått skatteåterbäringen nu i veckan förresten, det gillas skarpt :D Ska spara dom tills jag ska ha min minisemester med familjen i mitten av juli :)

Hoppas ni har en bra helg! ♥

Laudag 9:e Juni

2012-06-09: Lamblydningsdagen

Ti lyde lamb innebär att man med händerna tar bort den lösa ullen på fåren. Detta gjordes förr på våren eller försommaren och helst när månen stod i ny.

 

 

Rosor är röda

Tack älskling ♥

5-årig förlovningsdag ♥

Idag är det exakt fem (!) år sedan jag och Joel förlovade oss :) Det är oxå exakt fem år sen jag tog studenten :P Tyvärr jobbar jag ikväll så vi hinner inte fira något idag, men kanske i morgon.

 

Älskar dig Joel Tunroth!

Fredag 8:e Juni

2012-06-08: Aurburgis dag

A aurburg är en grusås, oftast en gammal strandvall. Det är torr och mager mark, lämplig till vägar och boplatser, och den kan bjuda på en färgrik blomning av axveronika, getväppling, blåklocka och gulmåra eller andra växtarter.

 

Dimma

Försökte fota dimman på ängen på andra sidan vägen nyss men det var svårt att få till någon bra bild, det måste jag nog ha en bättre kamera föra tt lyckas riktigt bra med :P

 

 

 

Knäppa Molly

Observera det hon gör cirka 30 sekunder in i filmen :P (Sorry för ljud i början och dåligt ljus)

Torsdag 7:e Juni

2012-06-07: Tänbyxars dag

Tänbyxar är ett spontant uppkommet, eller kanske nyuppfunnet ord för stretchjeans och andra byxor som tänar si, tänjer sig, är elastiska och går lätt att röra sig i. Ordet tänbyxar är lättare att stava och uttala än stretchjeans.

 

GoW

Skrev förra året om detta spelet som jag har börjat spela nu igen, fast i en högre svårighetsgrad :) Älskar detta spel och ser fram emot när 4:an kommer :P

 

Onsdag 6:e Juni

2012-06-06: Gustafs dag

Av alla gotlänningar med förnamnet Gustaf är nog Gustaf Larsson den som är mest känd. Han försörjde sig som byggnadssnickare, men var en skicklig författare, inte minst på gutamål. Han var en av Gutamålsgillets stiftare.

 

Katter

Kraschlandat? :P

 

Nejdå det är inte trångt här inte :P

 

Svävar? :P

Senaste nytt i växthuset

Morötterna, salladen och rädisorna börjar komma upp riktigt bra nu :) Behöver bara ansa bort lite :P

 

Squashen :)

 

Liten gurka på gång :)

 

Snart klara tomter :)

 

Blivande jordgubbe? :)

 

Blivande smultron? :)

Nationaldagen

Firar nationaldagen med jobb och kinamat, haha :P Kanske inte så svenskt men ändå ^^ Jobbade bara 9-14 idag så det var skönt. Joel är ledig idag :)

Ska nog fortsätta virka idag :) Nu ska jag titta på Simpsons. Ha en bra nationaldag!

Tisdagsledigt

Idag är det min enda helt lediga dag denna veckan ^^ Har mest virkat på mitt "projekt" :P Börjar verkligen komma någon vart nu :) Har även ägnat mig lite åt städning och tvätt och snart ska jag gå och duscha.

Ute är det ungefär lika tråkigt väder som det varit den senaste veckan, regn och kyla :/ Hörde att det inte varit så här kallt någongång i juni sen 1920-talet :S Jag vill ha sol och värme nu!

Det blir nog mest bara jobb denna veckan. Men på fredag är det en speciell dag så får se om det händer något då :P Förhoppningsvis kommer skatteåterbäringen denna veckan oxå :) Det ska sparas tills jag ska ha min minisemester i juli med familjen, ska bland annat till Ullared :D Längtar! Ikväll är det Top Model All Stars på tv :P

Hoppas ni alla ha en jättebra tisdag! ♥

Teisdag 5:e Juni

2012-06-05: Svaipens dag

För länge sedan uppfann någon en delad dörr där övre halvan, svaipen, kunde öppnas, så att man kunde stänga djuren ute eller inne och ändå få in dagsljus och frisk luft.

 

Svenska gubbar

Åh va gott det är med riktiga svenska jordgubbar :) Idag var det premiär för min del ;) (mobilbild)

Måndag 4:e Juni

2012-06-04: Gleipens dag

Gleip, kasse och hap är gamla gutamålsord, som alla betyder fiskehåv på svenska, men håvarna har olika utseende och användningssätt.

 

Festis

Ny festis-smak med krusbär och citron :) Härligt frisk smak som passar bra i sommar :)

Sneak Peek

Här är en liten smygtitt på vad jag håller på att virka just nu :) Säger inte vad det är ännu men det är ett stort projekt :P

Sundag 3:e Juni

2012-06-03: Summarkållus dag

En sommarklänning, summarkållå, i tunt fladdrande tyg är skönt i sommarhettan. Men förr klädde man sig mera efter almanackan än efter vädret, och det kunde nog vara kallt att cykla till pingstbasar i sommarklänning.

 

Laudag 2:a Juni

2012-02-06: Äutsläppningsdagen

Interner från anstalt, kor på grönbete och skolbarn som får sommarlov är överens om att äutsläppningsdagen alltid är en härlig dag.

 

50-årsfest

Så mysigt 50-årskalas jag var på ikväll :) Supergod mat och tårta och trevligt sällskap :) Riktigt fint dekorerat med! (mobilbild)

Fjäril

Virkade denna fjärilen igår :)

Lördagen

På förmiddagen var jag inne i Växjö en sväng och köpte nya byxor, blev dock inga jeans utan istället ett par tunna byxor att ha i när det blir varmt igen :) Köpte hårfärg oxå och har redan färgat det, nu är det rödare än förut vilket jag gillar starkt :) För er som inte vet så har jag haft brunt hår nu ett tag, men jag tröttnade och livar upp det med röda toner.

Har precis bokat resan till Gotland i sommar :) Åker dit den 27/7 och hem igen den 11/8 :D Joel följer med mig dit den 27/7 och hem den 30/7 :P Tar med oss bilen.

Om några timmar är det dags att åka iväg på 50-årskalas :) Gissar på att det kommer va mycket folk ^^ Men det blir nog trevligt. Hoppas ni har en skön lördag!

Raindrops

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomatskörd i regnet

Har skördat dom första tomaterna från växthuset idag, ja eller nästan :P Den första tomaten åt Joel upp direkt ^^ Det är lite fusk för vi köpte en färdig tomatplanta med gröna tomater på ;) Fina är dom i alla fall!

Fredag 1:a Juni

2012-06-01: Russis dag

Russ är ett gutamålsord för hästar av alla raser. Numera används det mest om vår urgamla, miljöanpassade ras här på ön, gotlandsrussen. De kallades förr ibland för skogsbaggar.

 

Helg!

Har tredagarsledigt nu, det gillas :) Idag skulle det visst regna ute och eventuellt åska oxå :/ Så får väl hålla mig inne ^^ Har inget planerat för dagen och det är faktiskt skönt :)

I morgon ska jag in till stan och köpa nya jeans och hårfärg bland annat :P Vid 16:30-tiden i morgon ska jag iväg på 50-årsfest, det är en arbetskamrat som fyller år :)

Hoppas det blir bättre väder snart, det är ju kallt ute :( Har inte varit mer än max 13 grader ute dom senaste dagarna :/ Var tog solen och värmen vägen?

Ska nog plocka in en del tomater från växthuset i helgen, tyckte dom såg färdiga ut :) Ha en bra fredag ♥

RSS 2.0