Helgen

I lördags var jag en sväng i Lärbro och träffade min fina vän Marika :) Så kul att få tid till att ses för det blir inte så ofta nu för tiden. Vi gick ju tre år på gymnasiet tillsammans. Hon har flyttat till Stockholm nu så jag får ta och åka dit någon helg och hälsa på :) Vi tog en fika hemma hos hennes familj och pratade en massa :) 
Igår bakade vi bröd och muffins :) Mums! Busat en del med Ebba och målat både hennes naglar och mina :) Idag skiner äntligen solen efter många dagars frånvaro :) Ebba-bus är iväg just nu med sin pappa och Patrik för att köpa ett par saker och hämta hennes bror Jonathan, som ska vara här ett tag.
I morgon är det nyårsafton och kvällen där spenderas hos mormor och morfar :) Nu ska jag skriva lite mer på sammanfattningen för 2013, så jag förhoppningsvis kan publicera det den första januari. 
 

Chokladmuffins

Chokladmuffins med vit choklad i, som jag och brorsan bakade igår :)

Gradient blått med glitter

 

Superloppis

Idag var jag och Patrik på loppis här i Bäl :) Hon som äger stället (det är inomhus) har köpt upp en massa från Hemtex när dom lade ner på Gotland. Så båda dukarna fick jag billigt därifrån, dom är helt nya. En del var det halva priset på så jag betalade inte mycket för allt detta ni ser nedan. Tomten kostade bara 1,50:- :)
 
 
 
 
 

Pusslet är klart!

 
Idag har vi lagt klart pusslet som vi påbörjade under annandagen :) Så fint det blev och riktigt roligt att ha någon att pussla med!
 

Pusslar

Blir en halvdålig mobilbild, delvis med mening, på pusslet som jag och Patrik och numera även pappa håller på att lägga :) Snart är det klart :)

Tarzan

En instagram-bild (the_maddie) på katten här hemma på Gotland :) På bilden ligger han i min brors säng men nu har han lagt sig i min säng :P Får se hur detta går då han är lite kinkig av sig. Kommer säkert få släppa ut honom i natt precis som typ varenda natt annars ^^

Rambutan

 
Idag när vi handlade mat på Ica Maxi hade dom provsmakning på olika exotiska frukter :) Smakade några olika men fastnade för en sort som kallas Rambutan :) Ser lite märklig ut men fruktköttet smakar lite som en blandning av vindruvor och litchi :)
 

Mer inköp

Var inne och storhandlade med mina föräldrar idag. Köpte fler slingor på Rusta, denna gången blev det två paket med blå slingor i :) Tänkte ha det i en buske hemma, vi får se.
 
Fyndade även söta örhängen på Lindex :)

Mellandagsrea

Detta är en supersöt t-shirt jag köpte i en affär på Adelsgatan som jag glömt namnet på :P Köpte även en röd-svart luvtröja till Patrik :)
 
På Rusta fyndade jag två förpackningar av dessa ljusslingor som ser ut som ljus som droppar :) Ska visa när vi satt upp det hemma i Gemla.
 
Var på bokhandeln och köpte en kortlek med bilder från Gotland på :) Dock inte rea.
 
Hittade också ett pussel på bokhandeln som jag och Patrik har börjat pussla på :) Älskar den här typen av pussel illustrerade av Jan Van Haasteren.

Hela familjen på bio

Häromdagen bokade jag biobiljetter för hela familjen att se filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Det var en av julklapparna från mig till dom :) Jag har redan läst boken så jag hade ju lite koll. Så igår var det dags klockan 20:30. Det var första gången hela min familj var på bio tillsammans :) Det var en succé måste jag säga ;) Filmen var jättebra och rolig och Robert Gustavsson i huvudrollen var riktigt bra :) Mamma har inte varit på bio på typ 36 år så det var dags. Rekommenderar er att se den! 

Julafton

Igår började vi dagen med julskinkemackor till frukost :) Granen kläddes dagen innan julafton, helt enligt traditionen. Sen igår lade vi dit julklapparna, som delades ut efter jullunchen :) Jag fick ett badlakan, en liten resväska (som jag önskat mig), dörrmatta och trisslotter :) Efteråt tittade vi på Kalles jul på tv som jag sett varje år så länge jag kan minnas :P En fin klassiker. På kvällen åkte vi hem till mormor och morfar för att fira lite med dom också :) Julmat och saffranspannkaka, massa prat och skratt och så tittade vi på gamla bilder på morfars släkt. Fanns en supersöt bild på morfar som bebis med sin pappa :)  

Tomtenaglar

Så här ser naglarna ut som jag gjorde på julafton :)

God jul

Vill bara önska en god jul :)

Granen är klädd!

Idag har vi dels bakat en massa saffransbullar, samma sorter som jag gjorde förra helgen :) Dels har vi tagit in och klätt granen :) Nu brinner en mysig brasa i spisen och vi tittar på någon film på tv :)

Semester och Gotland!

Nu har semestern börjat! Om en liten stund ska Joel skjutsa mig till båten som jag ska ta över till Gotland :) Han kan tyvärr inte följa med då han måste jobba :( Stannar i alla fall till den 3:e januari :) Så nästa gång hörs vi från Gotland! Ha det fint så länge ♥
 
Är glad att min amaryllis börjat blomma! Blir en halvtaskig mobilbild men den får duga för kameran är redan nedpackad :P

Tidiga julklappar

 
Har fått julklappar nu av alla mina brukare :) Ljusglaset ovan, några trisslotter samt burken med godis nedan och julbordet jag var på är vad jag fått :)

Katterna har alltid något för sig

 
Har börjat packa en del grejer idag för jag ska ju åka hem till Gotland i morgon kväll :) Rookie och Molly tyckte det var roligt och dom ville gärna packa ner sig själva i min resväska :P Fluffy passade på att dyka in i garderoben, som hon alltid gör när den är öppen, fast hon vet att hon inte får vara där :P
 
 
Ett litet bevis på hur stor en "uppfluffad" Fluffy verkligen är :P Snart dags för jobb till 21:30, jobb igen i morgon 07:30-14:30 och sen så går båten 20:10 på kvällen :) Underbara älsklingen har lovat att skjutsa mig till båten ♥

Julkort

Då och då trillar det ner julkort i brevlådan, men det finaste är nog detta med underbart söta Arvid (Joels brorson) ♥

Undrar vad som sticker ut under soffan?

Sovrummet har äntligen fått julgardiner

 
Klickade hem två dubbelpack med julgardiner från Jotex i helgen :) Paketet fanns att hämta på macken redan i tisdags men jag väntade på att ett annat paket skulle komma så jag hämtade dom samtidigt idag. Tänkte först ha två gardiner i varje fönster men efter lite konsultation med Joel så kom vi fram till att det räcker med en i varje :) Tänkte spara dom andra tills när vi kan flytta till något stärre. Har inte haft julgardiner i sovrummet innan så det blev fint :) Saknar att ha riktiga domherrar i trädgården (vet inte varför dom inte syns till här?) så dom fick va på gardinerna istället :P
 

Julpyntat

 
Har försökt hitta julstämning idag (dåligt med det i år) genom att pynta huset med tomtar av olika slag :) Det senaste tillskottet i samlingen ser ni på bilden nedanför. Tycker att hon är så söt :)  
 

Ljusrosa hyacint

Julens tredje hyacint blommar vackert och doftar fint på köksbordet :)

Julklappsinslagning

Har pysslat med att slå in julklappar idag :) Har inte möjlighet att slå in alla ännu så detta är ett par i alla fall :) Väntar på paket från nätshopping i veckan, vet att ett finns att hämta men jag väntar på det andra så jag kan ta båda samtidigt.

Liten gran

Fixat med en en liten gran i dag :) Får se hur länge den klarar sig från katterna :P Stjärnan i toppen är hemmagjord förresten.

Blandade färger

Älskar alla fina rosor jag köpte billigt ikväll på Ica :) Dom har ofta fina blommor där. Dom sålde tiopack för 30:- så jag köpte två tiopack :) Så härligt med massa färger så här i den mörka tiden på året!

Tre sorters saffransbullar

Sorry för den enorma Instagram-bilden men bluetooth vill inte funka och sladden man kopplar ihop mobilen och datorn med är puts väck :/ Men i alla fall så har jag och älskling idag haft fullt upp hela dagen med att baka en massa saffransbullar :) Så mysigt och roligt! Det är en sort med vanilj, en med pistage och en med kardemumme (och lite kanel). Joel har varit till så mycket hjälp, så tack sötnos ♥ Vi hann med att laga och äta köttgryta (långkok) också :) Sen nu i eftermiddag/kväll har vi varit hos Pia med familj på fika och kvällsmat :) Supermysigt! Sammanfattningsvis en underbar söndag :)

Snögubbe & julgran

Suttit lite med fimo-lera ikväll också :) Denna gången blev det en snögubbe och en julgran :) Korken är där för att visa storleken.

Guld, silver och glitter

Fixat naglarna inför kvällens julfest :) Maxat med halva naglarna i guld och halva i silver och en massa glitter ;) Får bli en Instagram-bild (som alltid blir för stora) för Bluetooth verkar inte funka längre på min dator och jag hinner inte fota med kamerna :P

Fullt upp

Händer mycket idag. Började dagen med sovmorgon och sen till frukost åt jag det mumsiga brödet jag bakade igår :) Sen dusch. Nu ska jag strax laga lunch för vi ska in till Växjö och se på bio (nya Hobbit-filmen) som börjar 12:15. Vi tänkte åka in tidigt eftersom det lär vara mycket folk i stan idag och kanske svårt att hitta parkering. När vi kommit hem igen tänkte jag fixa naglarna till ikväll då jag ska på julbord med jobbet :) Ha en fin lördag! 
 
 

Emmelis nyttiga bröd

 
Har precis tagit ut detta brödet ur ugnen :) Fick receptet av min svägerska, som har bjudit på sånt här bröd när vi varit där på kalas :) Så nedrans gott!
 

Tomtefamilj

Pysslat lite i fimolera idag. En liten tomtefamilj blev det :) Upptäckte i efterhand att det vita lyser i mörkret :P

Julinredning

Eftersom vi bara haft julgardiner i köket innan så letade jag efter fler ikväll när jag var i stan :) Hittade en till hallen som ni ser på bilden (från Rusta) men inte några till sovrummet. Kanske ska kolla runt på nätet?
 
Tallriksunderlägg hittade jag för en billig peng på Jysk. Väldigt söta tycker jag :)
 
Var på CityGross och storhandlade för sista gången det här året :) Anledningen är att jag åker till Gotland den 22 december och det är ingen idé för mig att storhandla mer innan. På CityGross hittade jag söta kökshandukar så två fick följa med hem :)

Lite av varje-dag

Har en sån där ledig dag när jag gör lite allt möjligt :) Har städat kylskåpet, vilket var på tiden - dock inte mycket att slänga, vilket är skönt! Sen har jag strukit och hängt upp julgardiner i köket :) Fixade lunch till mig själv. Nu sitter jag och försöker göra en tomte i fimolera, men den blir inte riktigt som jag vill :P Bild kommer när den är klar. Har skrivit klart julkorten och ska dumpa dom i en brevlåda idag :) Tänkte egentligen baka både bröd och saffransbullar men jag har inte tillräckligt med ingredienser till någotdera så det får vänta till söndag. Ska in till stan en sväng i eftermiddag/kväll och handla ett par saker :) Egentligen gillar jag inte att åka in på en fredag men jag har inte så mycket tid annars. I morgon ska vi se nya Hobbitfilmen på bio på dagen och på kvällen ska jag på julfest med ett av mina jobbteam, det är min brukare som ställer till med fest för sina anställda :) Glad lucia förresten!
 

Pomelo

Har nog skrivit om den här frukten någon gång för längesen. Det var längesen vi åt Pomelo så jag köpte en för någon vecka sen och nu mumsar vi på den :) För er som inte vet vad pomelo är så är det en citrusfrukt, finns som honungspomelo (den på bilden) samt röd pomelo. Frukten är stor med grönt skal, krävs kniv för att skära bort skalet som är väldigt tjockt. Sen ska "skinnet" och allt det vita bort från frukten och så äter man resten :) Smaken är lite knepig att beskriva men den påminner en hel del om grapefrukt men är mycket mildare i smaken :) Först i början var jag lite tveksam men ju fler bitar man äter desto godare blir den :P Det är inte en söt frukt utan mest besk och en liten aning syrlig. Pomelo brukar säljas i större livsmedelsaffärer, typ CityGross och IcaMaxi. Prova gärna :) 

FLD-filter - med och utan

 
 
Testade mitt nya FLD-filter idag :) Här kan ni se några av bilderna som jag fotade vid sjön Salen. Den första och sista bilden är med FLD-filter och dom andra är utan. Fler bilder kommer framöver :)
 

Passionsblomman uppdatering 4

Så här ser passionsblomman ut idag :) Den har växt en hel del på dom knappa tre veckor som gått sedan senaste uppdateringen :) Om ni går in på den länken så kan ni klicka er vidare för att se tidigare uppdateringar. Jag älskar att den verkar trivas och att den växer så fort. Ska bli så roligt att se den blomma sen (när nu det kan bli) :)

En fin blandning

Har gjort egen fågelmat idag :) Var lite knepigt för kokosfettet ville rymma hela tiden, det är därför dom ser så olika ut på bilden :P Men jag hoppas fåglarna gillar dom i alla fall :) Köpte dessa tre kokosnötter fulla med fågelmat för en tid sen och nu såg jag att dom var tomma så då tänkte jag återanvända dom istället för att köpa nya. Så jag smälte kokosfett, som fick svalna lite. Sen blandade jag i vildfågelfrön, hampafrön, jordnötter, hasselnötter, russin och rivet äpple. Satte ut dom nyss så nu väntar jag bara på att fåglarna ska komma och smaka :)

Pussel-lust

Påbörjade detta pussel för snart två år sen, då jag var inne i en pusselperiod. Gjorde inte klart det utan packade ner det i kartongen efter ett tag. Inte för att jag tröttnade utan för att det är knepigt att pussla när katterna vill leka med och slarva bort pusselbitarna :P Fick lust att börja pussla igen så jag tänkte sätta mig med det om en stund :) Återstår att se om alla bitarna finns kvar :P

Nya vinterskor

Begav mig in till GS och IcaMaxi ikväll. Tänkte titta efter nya vinterskor samt handla lite mat :) Kollade i lite olika affärer på GS men hittade inget. Gick in på IcaMaxi istället och köpte ett par saker, bland annat så hittade jag dessa vinterskor där :) Precis i min smak, inte för högt skaft, inga höga klackar och varma inuti :) Stod att dom skulle kosta 499:- men i kassan gick dom in för 299:-, det gillas! Egentligen inget "fel" på mina vinterskor jag har nu men jag får ont i fötterna av att gå i dom en längre stund och det är ju inte kul. 

Svart med glitter och hjärtan

Dags för nytt på naglarna nu när jag har tid idag :) Så det blev en hel massa glitter :P Testar baslacket igen som jag skrev om förra veckan :) Med så mycket glitter (hjärtana är också blanka/glittriga) är det svårt att få en bra bild, det ser ännu läckrare ut i verkligheten ;) Bilden är från Instagram där jag heter the_maddie
 
 
Använde en hel drös grejer :P Började med baslacken Peel off base från IsaDora, sen tog jag ett svart lack av samma märke, på med glitter - först Fergie från WetnWild och sen Syberspace från VivalaDiva, efter det pillade jag med hjärtan (och lite glitter) i flaskan Beauty nails från GinaTricot och till sist ett genomskinligt topplack från IsaDora :)

Glasprydnand

Köpte den här prydnaden i glas på julmarknaden på Liseberg :) Har inte fått upp den förrän nu :P Svårt att veta vart man kan placera den så att inte katterna får fatt på den. Den är så läcker när den snurrar! Kika på videoklippet nedan:
 

Pippifåglar

 
Tycker synd om dom stackars småfåglarna nu när det är/varit så kallt och det har kommit en massa snö. Därför fyller jag på fågelbordet flitigt och det är så härligt att se dom små rackarna mumsa på solrosfrön, jordnötter, hampafrön och talgbollar :) För att inte tala om katteran som älskar att spana in fåglarna som håller till utanför fönstren ;) Här fotade jag genom fönstret när det snöade. Fågeln på översta bilden vet jag inte vad den heter, den är ny vid vårt fågelbord men jättefin är den :) Kanske är det en bofink-hona? Den andra är väl en talltita (entita?) om jag inte tar fel, det är nog den minsta av fåglarna vid fågelbordet. Saknar domherrar dock, dom är så vackra men verkar inte bo här omkring. Var många år sen jag såg någon sist.
 

Julmarknad i Gemla

Idag var vi på julmarknaden här i Gemla :) Mysigt men väldigt liten :P Köpte lite fudge i alla fall, den översta är choklad, sen vanilj och längst ner pepparkaka :) Ute har det snöat mer eller mindre hela dagen. 

Rosa rosor

Ica har nästan alltid fina rosor och dessa pryder vårt hem så fint nu :)

Stirr -automatisk såsvisp

Köpte denna manicken när Coolstuff hade rea på den häromdagen i sin adventskalender. Det är en grej som rör om i såsen medan man tillagar den :) Den har tre hastigheter. Smidig grej men ibland behöver man hjälpa till lite :P för att se ett videoklipp på hur den fungerar kolla in det på min instagram: the_maddie :)

Hyacint igen

Lagom till att min första hyacint kastade in handduken så började denna blomma :)

Varför inte ge en tidig julklapp till mig själv? ;)

Det här är en automatisk såsvisp, eller något åt det hållet ;) Det ska gå att bara sätta den i kastruellen och så vispar (rör) den av sig självt. Den har tre olika lägen. Borde underlätta en hel del om den funkar, då kanske man kan undvika att såsen bränner (inte för att det händer mig så oft men ändå). Tänkte testa den ikväll när jag ska göra sås :) 

Bad day

Inte alls på humör idag kan jag säga :( Börjat med att jobba 18 timmar (natt), det är ett jäkla oväder som gjorde att vägen hem var en enda isgata så det tog mycket längre tid att komma hem, det har snöat samtidigt som det har blåst som fasen så jag var tvungen att skotta en massa tung snö innan jag kunde komma in i garaget, vädret har gjort det riktigt kallt i huset och när jag skulle byta om till mjukiskläder så trampade jag i kattspyor :( Har tinat en hel fryst kalkon som jag tänker tillaga ikväll men då kom jag på att Joel är på julfest på jobbet ikväll så jag får äta den själv :( Så nu tänkte jag bädda ner mig i soffan och försöka sova lite och se om dagen blir bättre!
 

Första testet: peel off base coat

Testat IsaDoras nya baslack som gör att man enkelt kan få bort nagellacket från naglarna.  Det är en jäkligt bra idé för att slippa använda aceton och andra borttagningsmedel, men jag tycker att det åkte av lite för lätt. Efter duschen åkte två av och senare en till, så jag var tvungen att ta bort allihopa för jag hade inte tid att göra om det.  Men kanske har jag använt lite för mycket av produkten så jag ska åtminstone ge baslacket en chans till :) Vill ju så gärna att det ska funka :P

Universeum - bildbombdel 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett tips till alla som tänker besöka Universeum är att titta sig om kring riktigt orentligt för det är inte alltid man ser vart djuren är :)

Testar nytt!

 
Testar massa nya nagellack-grejer ikväll :) Som baslack har jag en variant som ska gå att bara dra av, sen har jag ett glittrigt guldlack och nyheten Holographic - samtliga tre från IsaDora :) Ska bli spännande sen när jag tröttnat om baslacket funkar för då kan man slippa aceton och liknande!
 
Topplacket är ett som lyser i mörkret :) Köpt på H&M och jag tror att det är deras eget märke. 

Universeum - bildbombdel 2

 
 
 
 
 
 
 

Jul på Liseberg

 
 
 
 
 
 
Så mysigt det är på julmarknaden på Liseberg :) Rekommenderar alla som kan att åka dit! Bilderna på djuren är från området med djur från nordens ark som dom har på Liseberg nu :)

Universeum - bildbomb del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Universeum var riktigt roligt att vara på :) Massa spännande saker, fina djur och mycket info :) Tyvärr knepigt att fota då man såg många av djuren genom glas (eller vilket material det nu är). Men lätt värt att gå in där! Fler bilder kommer :)

Inköp - jul på Liseberg och Universeum del 1

Söta små prydnadssaker jag köpte på Liseberg i lördags :) Tomten, fågeln och grisen går att hänga upp (till exempel i granen) och katterna ska stå :)
 
Två saker i 3D jag köpte på Universeum :) Det är därför dom ser lite konstiga ut på bilden :P Kommer ett inlägg till om resten av vad jag köpte. Hittade en jättefin prydnad i glas som jag ska visa (kommer kanske filma till ocj med) :)

Toloe - nail art

Fixade nail art i helgen på Toloe :) Lite knepigt att se på bilden men det rosa är blommor med en liten "pärla" i silver i mitten :)

1:a Advent

Då var första ljuset tänt då :) Haha, jag hade glömt att tömma ur allt från förra december så det var bara att byta ut ljusen och tända :D Tänt mitt nya stora ljus med :)
 

Nytt i min nagelvärld

Hittat mycket nya, fina saker till naglarna nu när jag var i Göteborg :) Fem nya lack, man kan aldrig få för många ;) Tänkte även testa såna "klistermärken" (det överst på bilden) som man bara fäster på naglarna, har inte provar det innan. Stjärnorna på dom lyser i mörkret :) Köpte också ett topplack som ska lysa i mörkret (längst till höger), ska bli kul att testa. Det vita i flaskan bredvid är ett baslack som gör att man bara kan dra av nagellacket sen, är riktigt sugen på att prova :) Nästa är från IsaDoras nya nagellack-serie som kallas Holographic, sen ett guldlack, ett glitterlack med hjärtan i, ett annat glitterlack i silver och Viva la Divas nagellack som kallas Syber Space :)
 
Testade ett av lacken :) Gillar starkt! Kommer ha svårt att bestämma mig för vad jag ska ha nästa gång :P
RSS 2.0