Gott nytt år!

Så var vi framme vid sista dagen på år 2011 :) Idag har Jonathan varit här och ska vara här tills fredag, men jag åker hem på onsdag. I morgon kommer Joel och åker hem samtidigt som mig så klart :) Längtar ♥ Var ute och försökte fota hönsen och ankorna idag, men det var inte så lätt :P
Fick ett pussel utav Magnus idag på 1000 bitar som jag har påbörjat :) Oj vilken tid det tar men kul är det. Har fått lite hjälp av Patrik och pappa. Hoppas jag hinner klart innan vi åker hem ^^
Ikväll ska vi hem till mormor och morfar för att fira nyårsafton :) Vad jag vet så ska vi i alla fall äta mat där, kolla på Grevinnan och betjänten på tv (tradition) och smälla nyårsraketer vid 12-slaget :) Annars blir det mycket prat skulle jag tro. Förutom min familj och Jonathan så vet jag inte vilka som ska dit.
Gott nytt år alla kära läsare! ♥


Så här långt har vi hunnit hittills :) Tänkte ni kunde få följa utvecklingen så att säga :P

Näst sista dagen på året

Idag har vi haft fullt upp med bullbak :) Blev ca 80 st. Förutom det så var jag ute en sväng vid hönsen och ankorna med Ebba. Plockade upp och höll honankan - som är mycket lugnare än hanen - och Ebba gav den en puss på huvudet :P
Ikväll ska jag iväg in till Visby och hämta Jonathan som ska vara hos oss ett tag nu. Så ikväll kan han äntligen få sina julklappar :) Hoppas han blir glad.
Slog huvudet i väggen/snetaket inne på mitt gamla rum (där jag sover när jag är här) så jag började må illa efteråt :( Men det låter värre än det är tror jag ^^


Saffransbullar med vaniljkräm :) Mums!


Månen idag :) Som ni kanske märkt så gillar jag att fota månen :P

Torsdag

För min del har det varit en lugn dag idag :) Men ute har det blåst som attan här. Ruggigt. Var och handlade i affären i Fole idag på förmiddagen, köpte nästan bara grejer åt Ebba men det var planerat så :P Där träffade jag Linda som jobbade för fullt, men det var ganska lugnt så vi hann med att prata en del :)
Dom hade nåt möte här idag så jag fick ta hand om Ebba så länge, inte alltid så lätt :P Men det gick ^^ Vi tittade på tv och hon granskade granen i detalj. Några i familjen har gått och blivit förkylda nu så jag antar att jag oxå åker på det :( Usch, jag vill verkligen inte.. Orkar inte va sjuk.. Hoppas jag får hålla mig frisk!
Saknar min Joel nu, längtar tills han kommer hit ♥ Ha det fint alla!

Onsdag

Idag när jag var ute vid hönsen och ankorna med lite rester så kunde jag lyfta upp en av ankorna (honan) - det var kul för jag har aldrig gjort det innan :) Var där ute där idag och fotade dom, var även ute i ladugården igen och fotade idag :)
Var med Magnus i stan idag för han skulle köpa lite sena julklappar. Köpte inget själv, men jag träffade på Lena och hennes dotter! :)
Hoppas ni har det underbart! ♥

Lyxlax


Supergod lax med potatis, syrlig sås, ärtor och stekt kiwi som vi åt ikväll :D Yummie!

Den första av mellandagarna

Egentligen är det en vanlig vardag idag :P Vi har varit inne i stan och handlat lite mat och så. Köpte två böcker till mig och en tomtemor till mamma :)
Just nu sitter jag och tittar på tv, ska snart göra mig i ordning för en kväll med gamla tjejgänget :) Verkar som att alla kan komma :) Skoj!
Ha en härlig tisdagskväll! Kram


Böckerna :) 2 för 20:- på PrisStopp


Tomtemor :) 50:- på PrisStopp.

Annandag jul

Har varit en lugn dag, precis som det ska vara på annandag jul antar jag :) Har kollat lite på tv idag oxå, såg bland annat på Madicken som gick på någon kanal (minns inte vilken). Känns som att det hänger ihop lite med julen att titta på någon Astrid Lindgren-film :)
Var med ute i ladugården idag på eftermiddagen och fotade en massa, svårt men skoj! :) Gjorde omeletter till kvällsmat som var mycket uppskattat :) Nice. Blir lugnt här på bloggen nu i juletider ^^
Ha det bäst, chokladhäst!

Juldagen

Idag har det varit en lugn dag :) Ebba fick öppna sina julklappar idag och hon verkade gilla dom mycket :) Vi fixade lite fruktsallad och åt idag. Har blivit en del tv-tittande och ikväll såg vi en dokumentär som heter Kokvinnorna. Har även löst lite korsord med pappa :)
På tisdag kväll ska jag träffa mitt gamla tjejgäng från gymnasiet för att umgås över en middag :) Längtar!
Hoppas ni är nöjda med er julafton och fick någon fin julklapp ♥

• Lucka nummer TJUGOFYRA


Inga fler luckor :P Avslutar härmed årets adventskalender.


Klapparna under granen :) Ebba och Jonathan ska ännu få sina när dom kommer :)


Vädret idag har varit alldeles ojuligt med regn och rusk. Dock lite sol ett par minuter :) Var är snön?! Temperaturen har legat runt 4 grader.

Julafton - God jul!

Ingen har väl missat att det är julafton idag :P Så jag önskar er alla en riktigt god jul! ♥ Sitter just nu själv och kollar på Kalle Anka. Mys :) Pappa sover för han sov dåligt i natt och dom andra är ute och jobbar.
Idag har vi ätit god julmat och delat ut klapparna, alla verkade nöjda, speciellt jag ;) Synd bara att jag inte kan fira med älsklingen i år :/ Vi får ta det senare, förhoppningsvis kommer han hit en sväng innan jag åker hemåt igen :) Ikväll åker vi iväg till mormor och morfar och fortsätter julfirandet där :)
Tänkte visa mina julklappar so far:


En kameraväska :)


Ett par fårskinnstofflor :)


Och sen superhärlig elektrisk värmefilt :D

• Lucka nummer TJUGOTRE


En kvar :P


En sorts tryffelgodis som jag gjort idag med konjak (cognac) i, så gott! :)



Granen :)


Vädret idag har varit trist med en massa regn :( Temperaturen har legat runt 3 grader, men är nu uppe på 5.

Julgranen!


Vår fina julgran här i Henum :) Äkta så klart! Love it :) En del av julpyntet är från Tyskland.

En del av pyntet:


Denna köpte jag en gång på Åhléns :) Miranda så klart ^^


En liknande, fast med vingar :)


Köpte jag i Italien om jag inte minns fel :)


Denna har jag oxå köpt men minns inte var och när :P


Söta va? :) Lägg märke till den gulliga tomten i taket i bakgrunden ;) 

Dan före dan före dopparedan

Idag har jag och mamma bakat saffransbullar :) Ebba hjälpte till lite grann oxå ^^ Har även gjort knäck och kola, mums :)
Fotade lite ute idag oxå, bilder kommer när jag kommit hem till Gemla igen :)
Älsklingen mår inte bra där hemma :( Tycker synd om honom, han har jätteont i halsen och lungorna och måste käka Panodil hela tiden. Har varit så i typ två veckor nu. Han får ringa vårdcentralen i morgon. Älskar dig gubben ♥
Hoppas ni har det bra och inte är alltför stressade så här precis innan jul :)

• Lucka nummer TJUGOTVÅ


Ser lite fjuttigt ut nu :P


Vädret idag har varit väldigt likt vädret igår, fast inte så mycket sol. Temperaturen har legat runt -2 grader.

Första dagen hemma på ön

Idag har vi varit i Visby en sväng och handlat mat och så till den stundande julen :) Har varit kallt ute idag, rekordkallt för denna vintern tror jag :P Var ute på eftermiddagen och fotade lite, har tänkt att ta fler bilder någon annan dag. Ebba har varit här och vi har lekt lite, kastat boll bland annat :)
Hoppas ni har det bra och är lediga i jul ♥


Ebba-mys :)

• Lucka nummer TJUGOETT


Bara tre kvar :P


Vädret i Hejnum idag har varit ganska soligt :) Temperaturen har legat runt -3 men just nu på -5.

Tidig julklapp från mitt ♥

Fick en julklapp idag av älsklingen eftersom jag åker ikväll :) Fick boken som är på bilden, det är en underbart fin bok med galet många fina bilder och fakta om stenar, växter, svampar och djur av alla möjliga slag! :D

Joel fick två julklappar, den ena öppnade han idag och det var Transformers 3 på Blu-Ray :) Den andra skulle han öppna på julafton :)

Nästa gång vi hörs är det från Gotland, ha en fin tisdagskväll ♥

Morgan Alling - Kriget Är Slut

Har precis läst slut denna boken som ni ser på bilden :) Tycker den var jättebra med mycket känslor av olika slag. Man får bättre förståelse för hur Morgans som barn hade det med alkoholiserade föräldrar och hur det är att flytta runt bland barnhem och fosterfamiljer för att till slut hitta rätt och hitta sin passion i livet. Läs den!

 

Baksidestext:

När Morgan Alling berättade om sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Hans tidiga barndom var fylld av polisgripanden, fyllefester och misshandel. Vid fyra års ålder skildes han från sin alkoholiserade mor, hamnade på barnhem och skickades sedan från fosterfamilj till fosterfamilj. Vändningen kom när han fick en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav och när han fann teatern som blev hans andra hem. Kriget Är Slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch.

• Lucka nummer TJUGO

Sista luckan som jag öppnar från Gemla, resten får bli på Gotland :)

 

Vädret idag har bestått av lite snö på förmiddagen och blåst och molnigt resten av tiden. Temperaturen har legat runt 2 grader

Jonathans halsduk

Hoppas han gillar den :)

Upprörd!

Fan, någon av katterna har kissat på min ryggsäck som jag alltid har med mig till Gotland :( Provar att tvätta den med klorin i tvättmaskinen nu så får vi se om det hjälper.. Annars måste jag köpa en ny ryggsäck, för jag måste ha en. Irriterande! Jobbigt att man upptäcker det bara några timmar innan man ska iväg, mitt i packandet :S

Fullt upp inför resan

Ikväll åker jag iväg till Gotland och kommer tillbaka igen den 4/1 :) Båten går 21:10 och är framme 00:05, därför tog jag ordentlig sovmorgon (09:15) så jag inte är så trött sen. Ska ta bussen till Oskarshamn vid 18:25.

Så idag blir det att fixa iordning och packa alltsammans :) Ska göra klart det allra sista med Jonathans halsduk idag så jag kan slå in den oxå eftersom det är sista julklappen. Blir mycket packning men så är det vid juletider. Måste se till att få med hörlurarna denna gången (glömde sist) så jag kan lyssna på musik eller titta på film i mobilen under bussresan. Den tar ju trots allt två timmar så det är bra att ha något tidsfördiv :)

Ska som vanligt försöka lägga upp minst ett inlägg om dagen när jag är på Gotland :) Med början i morgon.

Lägger nog upp ett par inlägg till innan jag åker ikväll :) Kram så länge!

• Lucka nummer NITTON

Bara fem kvar :)

 

En del av årets julklappsskörd :)

 

Vädret har idag bjudit på strålande sol, härligt :) Temperaturen har legat runt 1 grad.

Julmaten från lördagen

 

 

 

Bilderna är tagna av Erika :)

Fyra blommor i en

Igår slog dom resterande tre knopparna ut på min fina amaryllis :D Ser ni något som inte riktigt hör till på bilden? Just det, det är Molly som är nyfiken ;)

 

Visst är den fin? :)

• Lucka nummer ARTON

Bara en rad kvar :)

 

Eftersom det varit dåligt med julpynt i de senaste adventskalenderinläggen så kommer en hel drös nu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens härliga väder! Äntligen snö :) Temperaturen har legat runt -1 grader.

Presenterna från igår

 

 

 

 

 

 

 

Instant snow

Igår tipsade Bibbi mig om en sorts fejksnö som finns att köpa uppe på macken här i Gemla och självklart åkte jag dit tidigare och inhandlade en föpackning:

 

Var så enkelt att göra, bara att ta en matsked pulver från förpackningen och röra ner det i en liter vatten :)

 

Så här blev det. Tycker det blev mysigt :)

 

Närbild :P Konsistensen är som mjuk gelé, känns lite mysko men ganska härligt att leka med :P Bibbi hade stora kulor oxå men jag förstår inte hur hon gjorde för jag lyckas då inte ^^

• Lucka nummer SJUTTON

Hann inte med att lägga upp detta inlägg igår som ni förstår :P

 

The one and only minijulgran :)

 

Vädret idag har varit likadant som dom andra dagarna, bortsett från att det snöade lite sent på kvällen. Temperaturen har legat runt 4 grader.

Bästa lördagen på länge!

Wow, har haft en fantastisk kväll här hemma med min älskade Tunroth-klan! :D Vi har ätit gott, pratat och skrattat :) Fick både beröm (för maten bland annat) och presenter när alla kom :) Visar bilder i morgon.

Hann tyvärr inte fota all mat så Erika om du läser detta kan du väl mejla över bilderna du tog på maten? ;) Hann inte fota det sista julpyntet så jag gör det i morgon (läs: senare idag) jag lovar :)

Blev en hel del mat över så det blir till att äta rester och frysa in :P Gott!

 

Saffranspannkaka till fikat :)

 

Lite gottis :P Tyvärr så kollapsade mitt pepparkakshus så jag fick slänga det XD

 

Brödet ^^

 

Tallrikarna :)

Förberedelser

Idag har vi haft fullt upp med att förbereda inför kvällens julmiddag med Tunroth-klanen :) Allt är förstås inte färdigt ännu, men vi är på god väg :P Har ju ännu cirka tre timmar på oss innan dom kommer så det ska vi hinna. Ska bli så kul att alla ska komma hit till oss :) Synd bara att det var ett par stycken som inte kunde komma, men så brukar det alltid vara när man bjuder många ^^

Tänkte fota all maten och så innan vi hugger in så ni får se vad vi bjuder på :) Hoppas ni får en härlig lördagskväll! ♥

• Lucka nummer SEXTON

Inte så många luckor kvar nu :P

 

Julpyntet kommer i morgondagens inlägg eftersom jag kommer sätta upp det sista då :)

 

Julskinkan som jag gjorde klart idag och som är till julmiddagen i morgon med Tunroth-klanen :) Gott!

 

Mina fina julblommor :) Love!

 

Vädret idag har varit likadant som igår, bara inte lika mycket regn.. Temperatur runt 4 grader.

Måne på dagen

Månen är fin även på dagen :)

Blå hyacint

Min blåa hyacint blommar för fullt och doftar gott :)

Amaryllis i blom!

Är så glad för äntligen blommar min fina amaryllis! :D Och det bästa är att det är tre knoppar till! Älskar färgerna ♥

Storstädning

Jisses, idag har jag hunnit med en massa :) Började dagen med att dra till Alvesta, där köpte jag halstabletter till älsklingen på apoteket, hämtade en julklapp från min förre chef (bytte i måndags) och köpte lite mjölk och sånt på ica :)

Resten av dagen (från ca 10:30-20:15) har bestått av en j*vla massa städning, usch va jobbigt och trist men det blir fint :) Har även hunnit med att tillaga en julskinka, lagat mat, bytt sängkläder, manglat och tvättat flera maskiner :P Har fortfarande badrummen kvar och så ska jag skura golven oxå, men det får bli i morgon. Så nu är jag helt slut vill jag lova!

Har inte hunnit blogga något idag så det kommer ett par inlägg nu ikväll istället :) Hoppas ni har det bäst! ♥

• Lucka nummer FEMTON

15 luckor öppnade så här långt :)

 

Hoppar över pyntet idag eftersom jag kommer sätta upp allt i morgon och/eller på lördag så det kommer massa bilder på det då :P

 

Fick julkort från familjen idag :) (änglarna är kylskåpsmagneter)

 

Knäckkola till lördagens julbord :)

 

Dagens väder: regn - I say no more.. Temperaturen har legat runt 3 grader.

Knäckkola

I eftermiddag har jag gjort knäckkola :) Anledningen till att jag kallar den så är för att det är ett speciellt recept som gör att kolan håller sig mjuk :) Gott!

Tips från coachen

Tycker det är dags att jag delar med mig av lite tips igen :)

 

  1. När man ska ha skalade äpplen och päron (till paj eller muffins till exempel) så kan man lägga dom i en skål med vatten och ett några droppar citron - då slipper man att frukten blir brun
  2. Aluminiumfolie i botten på ugnen är mycket bra om man tillagar något i ugnen som kan droppa eller rinna över - så samlas det på folien och amn kan bara ta bort den, det bränns inte fast i botten = lättare rengöring av ungen
  3. När man gör kola till jul så kan man hälla smeten i knäckformar (precis som när man gör knäck) istället för att lägga ut det på en plåt och sen skära rutor - blir snyggt och mindre kladdigt
  4. Något som jag använt mig av ganska länge nu är diskborstar som man har diskmedlet i, detta gör att du sparar en massa diskmedel. Man behöver bara byta ut svamparna med jämna mellanrum. Finns att köpa i dom flesta livsmedelsaffärerna.

 

Kola i knäckformar :)

 

Diskborste med diskmedel i :) Detta är den gröna varianten som är lite grövre.

 

Så finns det en gul variant oxå som inte är så grov :)

Ändrat jobb

Skulle egentligen ha gått bredvid på det nya stället ikväll, men dom behövde mig vid min vanliga brukare så jag får jobba där istället ikväll :) Dom skulle ändra datum för min bredvidgång så jag får se när det blir. Kanske hinner jag dit någon gång innan jag åker :) Det är så typiskt att det alltid ska krocka ^^

Idag ska jag fortsätta med fix och trix här hemma till lördag. Ska kanske göra knäck med :) Verkar som att Joel mår lite bättre idag, så hoppas han mår bra på lördag så vi inte behöver flytta detta.

Hoppas ni har en underbar dag ♥

• Lucka nummer FJORTON

Två veckor har nu gått i december månad, vilket betyder att idag öppnar vi lucka nummer 14 :)

 

Dagens första julpynt, glitter på ytterdörren :)

 

Dagens andra julpynt, glitter på vägen in i köket :)

 

Julgodistillverkning = kola idag :P

 

Finns inte mycket att säga om dagens väder, förutom att det inte har regnat lika mycket som igår.. Temperaturen har legat runt 5 grader.

Snigel

Har precis gjort en snigel som ska vara en julklapp till min bror Magnus, eftersom han snackar så mycket om mördarsniglarna vi har här som dom inte har på Gotland :P

 

Tog nog bara 30 minuter att göra den :) Snigeln är gjord av garn, ståltråd, bomull och plastögon.

 

Tycker faktiskt den blev ganska söt :P

Kola

Idag har jag gjort julkola :) Mums! Ska försöka spara dom till lördag ;)

Onsdag

Idag på förmiddagen var jag inne i stan en sväng och fixade dom sista julklapparna och lite annat smått och gott :) Joel har blivit förkyld så han är hemma från jobbet idag för att bli frisk och så till lördag. Hoppas verkligen han mår bättre då och att jag inte oxå blir sjuk :/ Ska förebygga det med lite whisky eller nåt :P

Nu på eftermiddagen har jag städat och gjort kola, kommer bild på det i ett senare inlägg :P Just nu känner jag att jag behöver ta rast en stund, sen blir det nog mer julklappsinslagning och kanske lite stickning :)

Kram!

• Lucka nummer TRETTON

Lucia-luckan öppnad idag :P

 

Julpynt över barspegeln i köket idag :)

 

Hittade några överblivna apelsiner som fick sällskap av lite nejlikor ;)

 

Julgodistillverkningen startade idag med ischoklad :) Påminner lite om maträtten Black & White :P

 

Vädret idag har varit lika fantastiskt tråkigt som dom senaste dagarna. Ni kan ju gissa vädret vid det här laget. Just det, regn och blåst. Var längesen jag var så här less på vädret.. Temperaturen har legat runt 5 grader.

Tripp trapp trull

Kidsen lade sig helt själva så här, i storleksordning och kronologisk ordning :P Gulligt!

Ischoklad x2

Har gjort ischoklad idag :) Gjorde en omgång med vit choklad och ljus choklad, gott :)

Lucia

13:e december betyder lucia :) Får mig att tänka på när jag gick i sjätte klass och valdes till lucia av klassen, det var stort :P Tyvärr får jag nog inte se någon lucia idag, så jag tänkte titta på Luciafirandet på SVT play lite senare :) Mys!

Idag blir det städning och julgodistillverkning, och kanske inslagning av julklappar oxå vi får se :) Det finns två saker som gör städningen lättare, antingen har jag skön musik strömmande eller så startar jag en film eller två och låter den gå på tv:n eller datorn :) Då blir det mycket enklare och roligare att städa ^^ Idag blir det film, vet inte vilken ännu men har lust att se Chocolate, det passar väl när man gör julgodis oxå :P

Har inget pynt som har med lucia att göra så jag får inskaffa till nästa år :)

 

Googlebild

• Lucka nummer TOLV

Tolfte luckan öppnad idag, vilket innebär att vi är halvvägs till julafton :)

 

Julpyntet för idag är lite härligt glitter i grön och rött - julens färger :) Har det så på två ställen. Inköpt idag på City Gross för 10:-/styck :)

 

Dagens väder har varit likadant som den senaste tiden - trist och fullt av regn :( Vill ha snö nu!

Positivt samtal

Har precis varit på kontoret och pratat med en om mer jobb, och gissa vad? Det fanns mer jobb till mig :) Hurra! Ska ringa en assistent (som jag känner till för att hon har jobbat med min "nuvarande" brukare så att säga) träffa en ny brukare på torsdag efter mötet på kvällen. Sen så ska jag få gå bredvid (heter så i vården) och lära mig allt som behövs innan jag kan jobba där själv. Lite nervöst men spännande :)

Inte nog med detta utan hon på kontoret sa att när jag väl kommit in i jobbet på det stället så fanns det en till brukare som jag kunde få börja hos :) Det får nog bli nästa år :P Så då kanske jag har tre olika brukare som jag kan jobba hos och det innebär att jag får mer jobbtimmar och mer pengar :) Som tim-vikare som personlig assistent är det bra att jobba hos många olika brukare, för att ju fler brukare desto fler jobbtimmar och ju fler jobbtimmar desto större chans att man kommer upp till dom timmar som krävs för att bli tillsvidare-anställd :)

Så nu är jag glad! :) Ska fira det med en enorm apelsin jag köpte på ica efter mötet :P

 

CD-skivan är med på bilden för att jämföra så man ser hur enorm apelsinen verkligen är :P

Vecka 50

Igår hände något - vet inte vad - med min käke så jag har ont på höger sida uppe vid örat :( Det gör ont när jag tuggar, och tuggummi går inte alls att tugga då gör det jätteont. Kändes bättre idag tyckte jag men det gör ännu ont och liksom spänner. Vet inte vad som är fel, men jag hoppas det försvinner snart för detta är inte roligt :(

I eftermiddag ska jag till kontoret och prata med dom om mer jobb. Hoppas verkligen jag kan få något mer, för just nu har jag alldeles för lite jobb. Sen ska jag iväg in till stan och handla en massa julmat :P Har nämligen bjudit hit halva Tunroth-klanen på julbord på lördag :) Har räknat att vi blir ungefär 12 personer, och jag hoppas alla kan komma.

Så min vecka blir full med fix :P Ska städa, göra julgodis, pynta och fixa ordning allt möjligt till lördag. Sen så ville mamma och Ebba ha varsin stickad gris, och jag ska göra klart halsduken som Jonathan ska få :) Denna vecka ska jag även boka min Gotlandsresa vid jul :)

Sen så var det visst möte på jobbet oxå, tror det var på torsdag - måste ta reda på om det stämmer och vilken tid. Hoppas ni har en bra måndag ♥

• Lucka nummer ELVA

Tredje advent idag då, och jag har noll julkänsla :/ Tror den försvann med snön. Plus att advent är för tidigt i år.

 

Elfte luckan öppnad, men orkade inte käka upp chokladen :P Får spara den.

 

Julpyntet idag får bli en hund och en katt :) Hunden är helt ny för i år och katten är från förra året (tror jag) :)

 

Dagens väder har varit bättre än igår. Inget regn eller så men fortfarande trist. Lite sol har det varit oxå, härligt :) Var håller snön hus?

Bästa låtarna 2011

Längesen jag hade någon topplista sist och så kom jag nyss på att ha en med dom bästa låtarna för året :) Jag vet att 2011 inte är helt slut ännu, men jag gör detta ändå :) Har medvetet valt att ha flera låtar med samma artist på samma plats, det är för att jag gillar flera låtar mer eller mindre lika mycket och vill inte ha dom på olika platser i listan.

Så här kommer låtarna jag gillar mest detta året:

  1. Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  2. Takida - You Learn
  3. Rihanna - We Found Love, S&M, California King Bed
  4. Bruno Mars - Grenade, Just The Way You Are
  5. Oskar Linnros - Från Och Med Du
  6. Lady Antebellum - Need You Now, Just A Kiss
  7. Adele - Someone Like You, Set Fire To The Rain, Rolling In The Deep
  8. Chris Medina - What Are Words
  9. Lady Gaga - Judas, Born This Way
  10. Edward Maya - Stereo Love
  11. Britney Spears - Criminal
  12. Veronica Maggio - Välkommen In
  13. Katy Perry - Last Friday Night, Fireworks
  14. Robyn - Call Your Girlfriend
  15. Tove Styrke - Call My Name
  16. Melanie Fiona - Monday Morning
  17. Rasmus Seebach - Engel
  18. Laleh - Ängeln I Rummet
  19. September - Party In My Head
  20. One Republic - Good Life

 

Hoppas inte jag glömt någon nu :P

Promenad 2011-12-11

Har varit ute på en skön promenad nu på förmiddagen :) Kände mig seg och stel, efter att Fluffy legat och sovit på mig hela morgonen, så en promenad var vad jag behövde :) Fotade lite oxå så klart (klicka för större):

 

 

 

 

 

 

Nästa projekt?

Nu vill jag att ni, mina kära läsare, ska vara med och bestämma vad jag ska sticka/virka härnäst :) Tanken är att det ska vara ett djur, och det kan va vilket som helst men insekter är jag tveksam till. Hittills har jag ju gjort en isbjörn och en gris :) Vad tycker du jag ska göra? Dela med dig i en kommentar :)

Herr Grisén

Har precis gjort klart grisen jag jobbat på :) Är helnöjd! ;) Han är gjord av garn, bomull, ståltråd och plastögon. Öronen och munnen är virkade (det första jag virkat på äldre dar) - resten är stickat med quick knit :) Det är som vanligt min egen design, alltså ingen beskrivning :P

 

Framifrån, här syns virkningen av öronen tydligare :)

 

Undersidan :) Får göra en till så kan jag spela kasta gris big size :P (spelade det mycket när jag var yngre, har ett sånt spel liggande någonstans)

• Lucka nummer TIO

Tionde luckan öppnad idag, vilket innebär att det är exakt två veckor till julafton :)

 

Julpyntet för idag :)

 

Tyvärr glömde jag att ta en väderbild idag, men det har varit ungefär samma som igår. Enda skillnaden är väl att det har varit snöblandat regn istället för "bara" regn. Trist, trist, trist.. Temperaturen har legat runt 5 grader.

We Found Love

Älskar Rihannas nya låt We Found Love :) Enjoy!




Yellow diamonds in the light
And we're standing side by side
As your shadow crosses mine
What it takes to come alive

It's the way I'm feeling I just can't deny
But I've gotta let it go

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place

Shine a light through an open door
Love and life I will divide
Turn away cause I need you more
Feel the heartbeat in my mind

It's the way I'm feeling I just can't deny
But I've gotta let it go

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place

Yellow diamonds in the light
And we're standing side by side
As your shadow crosses mine

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place


• Lucka nummer NIO

Nu börjar det verkligen synas vilka luckor som är öppnade :)

 

Dagens julpynt, man ska ha värmeljus i oxå :) (fotad på mattan för jag har inte bestämt var den ska stå ännu)

 

Dagens väder har varit fantastiskt trist, massa regn och blåst :( Nästintill all snö är borta och kvar finns bara geggig lera och en gråbrun värld. Temperaturen har legat runt 4 grader tror jag.

4,5 dl blod mindre

Kom hem för en timme sen ungefär efter att ha lämnat blod och lite shopping (se förra inlägget) :) Känns bra :) På geblod.nu kan du läsa mer om blodgivning. Jag har blodgrupp B+, vilket cirka 10% av Sveriges befolkning har - det är den tredje vanligaste blodgruppen (av åtta). Hade fel när jag skrev om vilken gång i ordningen detta är, sjätte (6) gången ska det vara :)

Tänkte ta upp lite fördelar med blodgivning:

  • Först och främst så kanske du räddar någons liv med ditt blod, och dom har alltid nytta av ditt blod
  • Du får en gratis hälsokoll varje gång - dom kontrollerar alltid ditt blod vid varje tappning
  • Jag mår ofta bra efteråt (men ibland trött) och känns bra både psykiskt och fysiskt
  • Det är inte jobbigt/svårt och gör oftast inte ont. Om det gör ont så beror det på att den som stuckit kommit åt en nerv och då kan det göra lite ont ett tag efteråt
  • Det tar bara cirka 10 minuter och man kan fortsätta som vanligt direkt efter
  • Du får betalt på många ställen (i mitt fall 50:- plus rese-ersättning)
  • Du får gratis dricka och tilltugg före och efter
  • Vid en eventuell olycka kan du klara dig bättre eftersom kroppen är van att förlora blod, och kan därmed hantera en sådan situation bättre

Info om att ge blod:

  • Du lämnar normalt mellan 2-4 gånger per år - beroende på vilken blodgrupp och om du är man eller kvinna
  • Man måste vara 18 år, väga minst 50 kg och vara fullt frisk för att få lämna blod
  • Du lämnar 4,5 dl blod varje gång
  • Man kan lämna antingen på en blodcentral (lasarett) eller på en blodbuss på många många ställen i landet
  • Läs mer på hemsidan geblod.nu

Är du beredd på att få blod om du behöver? Då borde du vara beredd att ge blod oxå.



Mina järntabletter som man alltid får efter varje blodgivning :) Man får oxå lite info på ett papper, där det bland annat står hur blodvärdet varit de senaste gångerna man lämnat.

Fredagens inköp

Newtons gunga :) 40:- på TGR.

 

Pin art :) 70:- på TGR.

 

Så här funkar pin art-grejen :P

 

Alice i underlandet på Bluray, 129:- på Elgiganten. En till i min samling :D

Inför blodgivningen

Idag är det dags för blodgivning igen :) Tror det är 4:e eller 5:e gången. Så nu sitter jag och dricker en massa eftersom det är viktigt att göra det innan man ska lämna blod. Det är bara att dricka så mycket man orkar :P

Tänkte ta bussen 10:50 in till stan, och sen tar jag bilen hem för jag har nåt ärende på stan oxå så då slipper jag stressa, vilket man inte orkar när man gett blod. Synd bara att det är sånt tråkigt väder ute, regn och blåst :( Måste gå upp till busshållplatsen oxå, tur att det bara tar 10 minuter. Hatar sånt här väder, jag som trodde det skulle snöa idag. Ha en skön fredag så hörs vi senare ♥ Kram!

 

Googlebild

Rookie & Molly

Ikväll var det visst Rookies tur att få mysa lite med Molly :) Hon hoppade upp till honom och sen började dom tvätta varann :P

 

 

Fluffy & Molly

Idag har tjejerna myst tillsammans hela eftermiddagen och en del av kvällen :) Trodde jag inte eftersom Fluffy fortfarande är lite skeptisk mot Molly. Men när Fluffy är trött så orkar hon inte bry sig om vem som lägger sig hos henne :P

 

 

• Lucka nummer ÅTTA

Då var det dags för den åttonde luckan :)

 

Har köpt nytt julpynt idag i form av en ren med led-belysning på Netto :)

 

Vädret idag har varit ganska fint med mycket sol, det gillas :) Temperaturen har legat runt nollan så snön har inte smält så mycket idag. Skulle visst snöa som fasen här i natt :P

December månad

Just nu är det väldigt lugnt på jobbfronten tyvärr :/ Måste åka till kontoret och snacka med dom om mer jobb. Hoppas på att det dyker upp mer jobb så länge :) För tillfället har jag inget inbokat, men det brukar ändra sig snabbt.

Så om dagarna roar jag mig mest med att sticka en gris :P Ni får se när den är klar ;)

Ska ta och planera och boka Gotlandsresan snart, men det lutar åt två veckor i alla fall över jul och nyår :) Julen är ju till för att spendera med familj, släkt och vänner. Mitt gamla kompisgäng från gymnasiet har pratat om att träffas och spendera en dag/kväll tillsammans vid jul, hoppas verkligen det blir av :D Vi har inte träffats alla på en gång sen studenten, så det är 4,5 år sen ungefär.

Hoppas på att hinna träffa Toloe någon gång innan jag åker till ön :) Vi får hitta på något när din fot har blivit bättre!

Förutom detta så väntar jag delvis tålmodigt och delvis ivrigt på att min amaryllis och mina hyacinter ska slå ut :) Kommer fota och lägga upp här när det händer ^^

Vad det gäller julklappar så är nästan allt klar, ska köpa en till julklapp till älsklingen hade jag tänkt (inte säker på vad ännu) och så gör jag en halsduk till min brorsson Jonathan som oxå ska bli en julklapp :)

Snart ska jag iväg till Alvesta en sväng och köpa kinamat, gott! :) Tänkte gå in på Netto en sväng oxå och se om dom har något spännande, gillar den affären - dom har mycket billiga och bra/fina saker där :)

Molly sitter och sover på mitt knä

Älskar när katter sitter och sover, det är bara för gulligt! :D (mobilbild) Just nu ligger hon ner dock :P

Vinterdesign

Igår ändrade jag om i designen på bloggen så det blev lite mer vintrigt :) Gjorde klart det idag. Bakgrunden är ändrad, har en ny ikon innan varje rubrik, bilderna i headern är nya samt att jag har lagt till lite text och bilder i menyn ute till vänster :) Det är fortfarande ett bildspel i headern :) Tänkte lägga till fler bilder där när jag har tagit mer vinterbilder sen. Har även ändrat en del av färgerna.

 

Den nya designen :) Vad tycker ni?

 

Nya bilder :)

Kattmys

 

 

• Lucka nummer SJU

Första veckan av december tar slut idag :) Bara 2,5 vecka till julafton :O

 

Så här ser kalendern ut idag :)

 

Dagens julpynt är två olika faktiskt, denna julduk är det första pyntet för dagen :)

 

Nästa julpynt för dagen är lite glitter i fönstret i farstun :)

 

Lägger upp mitt fula pepparkakshus här oxå som en del av julpyssel/julpynt :P

 

Vädret idag har varit trist. På förmiddagen snöade det men det smälte bort direkt och en hel del av snön som låg på marken oxå. Resten av dagen har det varit mulet och temperaturen har legat runt 3 grader. Hoppas på mer snö snart :)

Världens fulaste pepparkakshus

Haha, ikväll har jag gjort det fulaste pepparkakshuset någonsin! :P Men det är första gången jag lyckats få det att sitta ihop i alla fall. Även fast det är snett och lite felmonterat ;) Men jösses va svårt det var att göra även om det var färdiga delar ^^ Det är i alla fall glädjande för jag bara skrattar när jag ser det :P

Ändrar

Om det ser lite konstigt ut i bloggen idag så är det för att jag håller på att ändra designen lite, så oroa er inte jag håller på att fixa det :) Skriver igen när det är klart :)

En förhandstitt

Pappa behövde hjälp med en tävlingsfråga som handlade om den gamla gotländska almanackan kallad alnakku. Dom hade förra årets pappersversion som jag fick för ett tag sen och jag försökte hitta den och kolla :) Men jag tappade tålamodet så jag kollade på nätet istället på Gutamål.org. Efter vi löst frågan fortsatte jag att leta efter den och hittade den i bokhyllan efter en liten stund. På vägen hittade jag papper till min fotoskrivare som jag trodde var slut, och som är supersvåra att få tag på nu, kul :)

Förhandstitten är alltså att jag planerar att, med början nästa år, att följa alnakku här på bloggen varje dag :) Exakt hur det kommer gå till får ni se den första januari så håll till godo ;) Detta är förra årets papersversion:

 

Framsidan = januari - juni :)

 

Baksidan = juli - december :)

Vinterbilder i mörkret

Gick ut i trädgården förut och fotade lite :) Förfrös nästan tårna och jag misstänker att det beror på att jag hade på mig foppatofflor :P Så nu sitter jag med extra varma strumpor på mig ^^ Här är resultatet i alla fall:

 

 

 

 

 

 

 

• Lucka nummer SEX

Hela första raden av luckor är öppnade nu :) God choklad förresten :P

 

Vädret idag har varit soligt på förmiddagen och molnigt på eftermiddagen men klarnade upp senare. Temperaturen har legat runt 1 grad, men ändå har inte snön smält :)

 

Dagens julpynt blir så klart julgardinerna jag köpte idag :) Älskar dom!

Supernöjd med gardininköp!

Köpt nya julgardiner idag och jag är såå nöjd! :D Har bara haft panelgardiner innan och nu satsade jag på gardinkappa istället :) Blev helt annorlunda och jättebra!

 

Närmare bild på mönstret :) Sött!

Quick Knit-blomma

Gjorde en blomma med den minsta av mina Quick Knit-verktyg idag, på fri hand :)

• Lucka nummer FEM

Femte luckan öppnades idag :) Det närmar sig. Känner av julen mer idag när det har snöat ute :)

 

Julpyntet för dagen är två likadana ljustomtar :) Har haft dom ganska länge.

 

Dagens härliga väder :) Idag har det snöat och varit soligt = perfekt kombination så här års, det är så vackert när snön glittrar i solen :)

 

Pepparkaksdeg är till för att ätas inte bakas ;) Mums!

En skål med...katt?

Rookie gillar att klämma ner sig i den där skålen :P Inte så gott om plats men han gillar det ^^

 

Han ser lite tjurig ut men det beror på kamerablixten :P

Vinterns första snö!

Äntligen har snön kommit :) Blev glatt överraskad när jag vaknade idag på morgonen och såg att det snöade ute :) Så jag hämtade så klart kameran och gick ut och fotade lite. Tog med först Rookie och sen Fluffy ut en sväng i trädgården med koppel på. Rookie blev överlycklig och försökte jaga fåglarna vid fågelbordet :P Fluffy var missnöjd med vädret och ville in efter mindre än en minut, Rookie var ute i tio :) Tog inte ut Molly eftersom jag vill att Joel är med så vi kan ha koll på henne första gången hon är ute i koppel.

 

Mobilbild

Mobilbild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebbas halsduk - klar

Har gjort klart Ebbas halsduk idag :) Det var bara fransarna som fattades :) Hoppas hon gillar den ♥

CoolStuff

Måste bara tipsa om en sida med jättetuffa grejer så här i julklappshandlingstider :P Den heter www.coolstuff.se, klicka på länken (den lila texten) så kommer du dit :) Finns massa saker där som man inte trodde fanns, dom har massvis med annorlunda, smarta och roliga saker. Priserna är bra och leveransen är snabb. Kolla in vetja! :)

Vad sägs om en spork (ta reda på vad det är på hemsidan), en självrörande mugg, en tvålnäsa, ett dörrstopp i form av en guldtacka eller kakformar som ser ut som Pac Man? :P Eller varför inte skaffa dina egna facebookstämplar med like eller dislike? Allt detta och mycket mer hittar du på CoolStuff! Kika in där om du har fastnat i julklappshandeln eller bara vill kolla in lite ovanligare grejer :) Har själv handlat ett par saker där, bland annat en plasmaboll och kylmuggar.

 

Googlebild

Fläskfilé med saffransris

Dagens kvällsmat, gott :) Första gången vi lagade detta. Det är fläskfilé, saffransris och trattkantarellstuvning :) Tack svärfar för trattisarna! ♥

• Lucka nummer FYRA

Hade egentligen tänkt att gå på julmarknaden här i Gemla idag efter jobbet, men eftersom det regnade så tappade jag totalt lusten för det. Så jag skippade julmarknaden detta året. Dom skulle ha barn som var ridande luciatåg, och jag såg en del av dom på väg hem efter jobbet och tyckte synd om dom i det vädret plus att det var mörkt.

 

Idag är det andra advent (redan!), det andra ljuset är tänt i adventsljusstaken och den fjärde luckan i adventskalendern är öppnad :)

 

Dagens väder är fotat av Joel medan jag var på jobbet :) På dagen har det nästan varit lite soligt, men mest molnigt och på kvällen regnade det. Temperaturen har väl legat på 3-4 grader kanske, har inte kollat så noga.

 

Dagens julpynt är lite vulgärt men ändå sött tycker jag :) Inköpt på en marknad på Gotland om jag inte minns fel. Tyvärr är det en liten bit som gått sönder på ena luvan men det får gå ändå :P

Benvärmare

Idag har jag gjort dessa benvärmare :)

 

Så nu har jag ett matchande set :P Älskar det!

Tubhalsduk

Har gjort en tubhalsduk (igår och idag) på samma sätt, och av samma material som jag gjorde handledsvärmarna :) Finns många namn på detta till exempel snurrsjal, evighetssjal, snood, krage, fuskpolo, halsvärmare, cirkelhalsduk m.m. Kärt barn har många namn kan man säga :P

 

Mysig :)

• Lucka nummer TRE

Redan dags att öppna den tredje luckan i adventskalendern. Gillar det här med en adventskalender på bloggen, lite annorlunda och definitivt roligt att göra :)

 

Dagens julpynt är min mjukisjulgran som sjunger och dansar (snarare vibrerar) :) Tycker den är härlig :P

 

Tyvärr blir det ingen väderbild idag eftersom jag jobbade till 16 och när jag kom hem var det mörkt så jag har inte kunnat fota vädret ^^ Men i alla fall så har dagen bestått av regn, regn, regn och mera regn. Trist! Börjar faktiskt längta efter snön :P Mest för att få gå ut och testa min kamera när det är snö ute ;) Men oxå för att vädret nu är riktigt tråkigt, är som något slags mellanting mellan höst och vinter :/ Men visst det är skönt att slippa halkan och att skotta snö.

 

Detta är helt klart årets julgodis, i alla fall bland det man köper :) Det är exakt samma choklad som i dom klassiska kinderäggen, och är ju bara föör gott!

Hur du gör mina handledsvärmare

Fick en förfrågan om att göra ett inlägg om hur jag gjorde mina handledsvärmare, så här kommer det :)

Jag använde Quick Knit-verktyget som heter small från Panduro (klicka på länken så ser du vad jag menar). Det går säkert lika bra att använda vanliga stickor, men eftersom jag stickar väldigt lite på det sättet så jag kan inte förklara hur man gör då.

Nu utgår jag från att du använder Quick Knit. Jag använde ett garn som heter Red Heart Baby Dream (köptes på City Gross). Färgerna är rosa, blått och vitt. Det är ett supermjukt och varmt garn, men det går att använda mer eller mindre vilket garn som helst.

Har inte tagit reda på exakt hur mycket garn som gick åt till mina handledsvärmare, men det är inte speciellt mycket. Ett nystan (50 gram) av varje färg räcker gott och väl.

Längden går naturligtvis att variera som man vill, men jag körde på sju varv blått och sju varv rosa. Använde dubbelt garn hela tiden. Sen så sydde jag (efteråt) dit det vita precis i skarven där man byter färg. Använde plastnålen som medföljer Quick Knit-verktygen. Sydde tre varv runt med det vita garnet runt två blåa och två rosa och sen korsade jag dom och sydde jag tre varv till och korsade. Så fortsatte jag runt hela.

Svårt att förklara så här i efterhand, så om ni har frågor är det bara att kommentera eller maila :) Lycka till!

 

Slutresultatet :) Vill du gärna ha såna men inte vill/kan/orkar (m.m) själv så kan jag fixa det åt dig. Släng iväg ett mail bara så löser vi det :)

Halvmåne

Var ute nyss och fotade månen, som vi ikväll ser halva av :) Har länge velat fota månen när den är så här, och nästa projekt blir att fota när det är nymåne :)

Fluffy, Rookie & Molly ♥

Lyckades få alla tre katterna på samma bild idag :D Tog faktiskt ett par stycken:

 

 

 

• Lucka nummer TVÅ

Andra luckan har öppnats då det idag är den andra december :) Idag är det även min pappas födelsedag, så grattis till dig pappa ♥ Tänkte göra så detta året att jag tar fram ett par saker som julpynt varje dag istället för allt på en gång, så får ni se vad vi pyntar med. Har god lust att köpa julgardiner och sätta upp (har inte haft några innan), men jag vet inte om min ekonomi tillåter det. Vi får se :)

 

Så här ser kalendern ut idag, ganska många dagar kvar :P

 

Julpyntet för dagen är som på bilden såna som det snöar i :)

 

Dagens väder är likt gårdagens - väldigt trist. Idag regnar det mindre än igår och blåser inget, men är ändå lite kallare. Temperaturen har legat runt 5 grader.

Handledsvärmare

Gjorde klart mina handledsvärmare idag :) Det gick jättefort att göra dom, tog nog inte mer än sammanlagt en timme. Dom är supermysiga att ha på sig :)

 

Myyys :)

You Learn

Älskar Takidas nya låt You Learn ♥ Lyssna och njut:




There's no one likes the other
It's in your hands
It lies in all our hands
Listen to your mother
Break free from the fence
It's when you cry it all ends

And you learn like a shadow flows in the rain
Like a foreign flame in the dark
Showing you the way

Bringing you the fire
I will love you
I will hurt you too
All we need is cover
From the no lovers
From the cold others

And you learn
Like a shadow flows in the rain
Like a foreign flame in the dark
Showing you the way
And you learn
What we feel now isn't pain
Just a scent of it is enough
Blinding me with grace

There's no have to do it your way
Like a shadow flows in the rain

And you learn
And you learn
And you learn
And you learn
And you learn and you learn and you learn, learn

Like a shadow flows in the rain
Like a foreign flame in the dark
Showing you the way

And you learn
What we feel now isn't pain
Just a scent of it is enought
Blinding me with grace

And you learn
Like a shadow flows in the rain
Like a foreign flame in the dark
Showing you the way
And you learn


Mina bloggkategorier

Tänkte göra ett inlägg som förklarar mina kategorier på bloggen lite närmare och vad för inlägg som hamnar där :) Har rensat upp och snyggat till bland kategorierna och drop down-menyn under headern är uppdaterad :)

 

• Adventskalender - Här hamnar alla inlägg som har med årets adventskalender att göra. Kort och gott.

• Allmänt - I denna kategori hamnar alla inlägg som inte passar i någon av dom andra kategorierna.

• Bakat - Detta är kategorin där allt jag bakar hamnar. Nästan alltid med bilder.

• Boktips - Tips om böcker jag läst helt enkelt.

• Djur - Mest inlägg och bilder om/på djur, främst husdjur.

• Dryck & Ätbart - En kategori där mat och dryck som intas av mig hamnar.

• Filmtips - Tips om filmer jag sett.

• Gissa & Svar - Här finns inläggen där du som läsare kan vara med och gissa på olika saker, och svaret på gissningarna naturligtvis.

• Gotland & Gutamål - I denna kategori hamnar allt som har med Gotland och gutamål att göra. Här lägger jag så gott som alla inlägg när jag är på ön.

• Handarbete & Pyssel - Här hittar du bilder på allt som jag räknar som handarbete eller pyssel, till exempel stickat, broderat, tecknat och lite annat klipp och klistra. 

• Inköp & Fynd - Kika in här för att se saker som jag köpt samt även saker som jag vunnit i tävlingar eller fått.

• Jobb, Vardag & Festligt - Det här är den mest använda kategorin. Här dyker det mesta upp som har med jobb, vardag och fest att göra.

• Lär Känna Mig - Inlägg som ger dig som läsare möjlighet att lära känna mig lite bättre.

• Maddie Lär Ut - Steg för steg-inlägg som visar hur man gör olika saker. 

• Musiktips - Tips om bra låtar.

• Promenad & Natur - Mest bilder från mina promenader och naturbilder. 

• Recept - Olika recept för matlagning och bakning.

• Resor/Äventyr - Detta är en lite diffus kategori, men här hamnar alla resor och utflykter jag gör (utom resor till Gotland). Äventyrsdelen kan vara lite vad som helst som jag klassar som ett äventyr, litet eller stort.

• Serietips - Tips om tv-serier

• Speltips - Tips om spel. Allt från tv- och dataspel till sällskapsspel och mobilspel.

• Tips & Trix - Här skriver jag om olika tips och liknande för att underlätta vardagen.  

• Topplistor - Listor över saker jag gillar.

• Utseende & Inseende - En kategori om mitt utseende och om inredning och liknande. Till exempel när jag färgar håret, om vi målar huset eller möblerar om.

• Videoklipp - Här hittar du filmklipp som jag filmat eller videoklipp från youtube som jag gillar.

• Växter & blommor - Detta är kategorien om mina växter och blommor som jag har hemma/i trädgården.



Dagens hiss: örhängena och adventskalendern
Dagens diss: vädret

Örhängen

Köpte nya örhängen idag på New Yorker för 35:- :) Älskar dom!

Favoritäpple

Min favorit bland äppelsorter :)

• Lucka nummer ETT

Idag startar jag min adventskalender :) Först och främst ska jag öppna en lucka i min hemgjorda adventskalender (se bilden nedan), varje dag fram till jul. Den ska innehålla julpynt, pyssel, julbak och annat som har med advent, lucia, jul och kanske även nyår att göra :) Ska se till så att det blir minst en bild i varje adventskalenderinlägg oxå. Tänkte även lägga upp en bild som visar vädret för varje dag.

 

Detta är min egen adventskalender, har gjort den helt efter eget huvud = egna idéer :) Den är gjord av gamla jeans, en skjorta, papp, papper, glittersnöre, stjärnor, fästgrejer (vet inte vad dom heter) samt lim och tejp. Lucka nummer ett är redan öppnad så klart :)

 

Dagens julpynt är fönsterdekorationer som jag köpte igår på Netto för 10:-/ark. Satte upp dom igår kväll. Det bästa är att man kan plocka bort dom lätt och sen använda dom igen :)

 

Dagens väder: grått, mulet och blåstigt. Inte direkt julväder men det kommer nog :) Temperaturen har legat runt 7 grader.

RSS 2.0