Valborg

Haft en jättemysig valborgskväll med älsklingen, Tore och Sanna :) Blev firad och fick en buske i present (Azalea tror jag bestämt att det var), den blir nog fin :) Grillade karrékotletter och till det hade vi sesampotatis och en fräsch sallad. Fikat blev kladdkaka med bitar av vit choklad i med vispgrädde och varma hallon till. Alltsammans var jättegott och det påpekade även våra gäster :) 
Tog ganska många bilder på elden men orkar bara lägga upp den finaste då jag tänkte krypa ner i sängen nu :) Fler bilder kommer senare. Kram på er!

Photo a day: dag 17 - en insekt

Inte haft tid att gå ut med kameran idag och jaga insekter, plus att det blåser ganska mycket. Så istället har jag rotat fram en cool larv jag fotade sommaren 2011 :) Hoppas på att fota fler larver i sommar, dom är så coola men lite läbbiga på samma gång :P Gillar att fota dom i alla fall :)
 

Ledig tisdag

Har en ledig dag så jag passar på att få lite hushållssysslor gjorda :P Idag är det valborg och ikväll kommer svärfar Tore och Sanna för att fira mig lite i förväg då dom håller på och flyttar på torsdag :) Förhoppningsvis tillåter vädret att vi grillar och sen så slänger jag nog ihop en kladdkaka också :) Någon eld blir det nog med ^^
Känner mig lite seg nu, men hoppas jag piggnar till snart. Har redan fixat med tvätten och snart är det dags att sätta igång att städa.
I morgon blir det jobb 08:30-21:45. På torsdag jobbar jag 15:45-10 och sen är jag ledig fram till måndag :) Har stor lust att gå på kosläpp på lördag, då åker kameran med så klart ;) 
 
En blåsippsbild jag fick på mail av min pappa för ett litet tag sen :) På Gotland är blåsippor inte fridlysta och det finns jättemånga :)
 

Fräsch ny hårfärg

Har färgat håret ikväll. På bilden är det fortfarande lite blött så dett blir lite ljusare och liten aning rödare :) Gillar håret som bäst när det är nyfärgat ;)

Photo a day: dag 17 - min älskling

Joel ♥
 

MindFeud

Fick tips idag, av en arbetskamrat, om ett mobilspel som heter MindFeud :) Laddade ner det och är nu helt fast :P Man kan öva mot en bot som heter Adama och så kan man spela mot andra människor som har MindFeud. Det är lätt att lära sig och jätteroligt :) Man ska matcha antingen färgerna eller symbolerna. Bilden är en screenshot från Sammy (min surfplatta) på det högsta poängen jag fått (72) i ett drag :) Ska finnas till både Android och Iphone. Spela gärna med mig: BubbleBumbleBee

Photo a day: dag 16 - något barnsligt

Min samling disney-filmer :D
 

Grillpremiär!

Ikväll hade vi grillpremiär här hemma :) Så galet gott! Det blev färsk kyckling, med potatis (som vi grillar i folie) och en majskolv till :D Vi satt så klart ute och åt mat, sen så satt vi kvar en stund och grillade marshmallows :) Kändes nästan som sommar! 

Ljudbok - Om jag kunde drömma

Lånade denna som e-ljudbok via bibliotekets hemsida idag :) Har inte lyssnat på någon ljudbok innan så det är lite spännande att någon annan läser än jag själv ;) Har inte läst denna boken förut, bara sett filmen :) (bild lånad från google)

Photo a day: dag 15 - min favoritbok

Min favoritbok är egentligen en trilogi, men jag läste den som en bok :P Den är så bra så det går inte att förklara! Måste läsas! Den är mycket bättre än filmen enligt mig. Fastnade dirket från första sidorna :) Klicka här för min recension av The Hunger Games :)
 

Paper Mario - Sticker Star

Inhandlat nytt spel idag som jag sitter och roar mig med :)

Billiga rosor är lika vackra

 
Köpte 10 av dessa vackra rosor idag för 25:- :)
 

Vattenkonst

 
 
 
 
 
 
Fortsatt lite med det här med att fota vatten och vattendroppar ikväll :) Riktigt kul men också ganska svårt då det lätt blir suddigt :P

På gång i trädgården

 
 
 

Photo a day: dag 14 - mina skor

 
Dessa är skorna jag använder mest, eller skotyperna i alla fall :) Ett par vinterkängor, Nike-dojjor och foppatofflor så klarar man sig hela året ;) 
 
 
 

Vattendroppar

 
 
 
 
 
 
 
 
Övat lite mer på det här med att fota vattendroppar och så ikväll :) Det verkar som att manuell fokus är bäst att använda. Ska absolut fortsätta öva för det är lätt att bilderna blir suddiga och inte så bra som jag vill :P

När man är sugen på cola

Så hittar man sockerfria godispastiller med colasmak i affären :) Ganska goda och fin liten metallask tycker jag :)

Photo a day: dag 13 - senaste inköpet

Har verkligen fastnat ordentligt för grapefrukt och denna juicen jag köpte häromdan är faktiskt god :P Jag gillar inte juice annars så denna får bra betyg av mig :) Gillar att det är fruktbitar i.
 

Hemma en liten stund

Jobbat till 16:15, sen handlat ett par småsaker idag. Kom hem nyss och fyllde i ett bedömningspapper inför mitt första lönesamtal i morgon. Det är så svårt att bedömma sig själv! Kommer va nervös i morgon :P Jobbar först 9-14 och sen direkt till chefen. 
Hinner annars inte så mycket mer än att läsa några bloggar och byta om innan det är dags för födelsedagskalas för Alexander och Linus (bröder) som båda fyller år idag :) Ska nog inte stanna så länge eftersom Joel känner sig lite förkyld :( Hoppas inte det blir så allvarligt och att jag inte smittas! Ha en bra onsdagskväll ♥

Önskelista!

Inför min snart stundande födelsedag tänkte jag dela med mig av en liten önskelista ;)
 

Fjärrutlösare - utan sladd - Nikon ML-L3 (finns bl.a på Media Markt) 

 

Kamerastativ  -  Joby Gorillapod för systemkameror (finns bl.a på Media Markt, webhallen.se och netonnet.se)

 

Extern blixt - Nikon SB-400 Speedlight (finns bl.a på cdon.com, Elgiganten och Media Markt)

 

Närbildsfilter/close-up filter +10, 52mm (finns bl.a på kamda.se)

 

Bordsgrill - OBH Nordica Quick Grill Prestige (finns bl.a på netonnet.se och Clas Ohlson)

Lär mig om slutartider

 
Experimenterat lite med slutartider ikväll på kameran :) Detta är dom bästa av cirka 20 bilder, skulle fotat mycket mer tänkte jag men batteriet tog tyvärr slut :( Får se om jag kan googla detta ämne och kanske lära mig mer istället. Lyckades få hälften av bilderna alldeles för mörka och jag vet inte varför. Jag vet att det kan bli hur häftiga bilder som helst bara man vet hur man ändrar till exempel slutartider :) Har ni tips om detta så dela gärna med er! Använder en Nikon D3200 med macro-objektivet NIKKOR AF-S DX 40mm f/2.8G. Kanske borde jag byta objektiv eller behöver jag använda stativ?

Myskatterna

Tog en tupplur i sängen när jag kom hem från nattjobb idag, och det var jag inte ensam om att göra ;) Molly lade sig så helt själv :P (mobilbild)
 
Katterna idag på morgonen :) Fick denna bild skickad till min mobil idag av Joel :) Mys ♥

Ett nytt sätt att äta apelsin på

Har kommit fram till att grapefruktskeden funkar precis lika bra till apelsin :)

Photo a day: dag 12 - en vän

Toloe. Vi träffades 2009 på en introduktionskurs till vårdyrkena :) Bilden är från en promenad runt Växjösjön i maj 2011.
 
 
 

Myror och Tussilago

 
 
 
Gav mig ut på promenad förut vid lunchtid för att testa mitt nya objektiv mer :) Dock så hittade jag inte så mycket mer spännande att fota än flitiga myror och en Tussilago :P Men jag vet att jag får fler chanser att fota så det är ingen fara :) Bara går och väntar på att våren ska slå till på allvar ju ;)

Photo a day: dag 11 - matvaror

Tänkte visa några vanliga saker jag oftast (alltid) brukar köpa vad det gäller matvaror :) Ramlösa dricker jag alltid minst en flaska om dagen av, mjölk är andra favoritdrycken som vi nästan alltid dricker till maten, bröd finns alltid hemma i olika varianter, grapefrukten får representera olika sorters frukter som jag försöker äta dagligen, min favoritchoklad hänger alltid med hem i storhandeln och även tuggummi som Joel är tokig i :P
 
 
 

Sol ♥

Mobilbild från igår när jag var ute på promenad på jobbet :)

Jag är tillbaka!

Har haft en liten mer eller mindre ofrivillig blogg-paus i helgen :P Har helt enkelt inte hunnit blogga, för igår blev det sent hos svärfar igår så jag ville sova när vi kom hem. Vi fick god mat (grillpremiär för oss) och satt länge vid en brasa i trädgården :)
 
 
Idag tog jag sovmorgon och sen jobbade jag först 10-12, sen så åt vi lunch hemma. Efteråt begav vi oss upp till Ola med familj och hälsade på. Där satte vi oss i solen och njöt någon timme :) Mysigt! Så skönt väder idag! När jag kom hem pratade jag lite med mamma i telefon och sen var det dags att bege sig iväg till nästa jobbpass, 15:45-21:15. 
Jag hoppas det blir fint väder i morgon också, eftersom jag inte hann med den där fotorundan jag var sugen på idag :) I morgon blir det jobb igen, 16:45-08:30. Har bokat in mycket jobb just nu så det är fullt kör hela veckan till lördag. Senare i veckan ska vi hem till Alexander och Linus som fyller år samma dag, och så ska jag ha mitt livs första lönesamtal - det kan ju bli spännande ;) Hoppas ni haft en bra helg ♥

Hej!

Slänger in ett kort inlägg då jag snart ska göra mig iordning för en middag hos svärfar :) Kom hem från jobbet för en stund sen. Var ute med min brukare och promenerade i nästan två timmar idag, skönt! :) I morgon blir det jobb igen 10-12 och sen 15:45-21:15. Får se om vädret är fint i morgon så kanske jag tar en fotorunda med det nya objektivet :) Ha en skön lördag så återkommer jag senare ikväll ♥

Vår!

 
 
 
 
Fotade lite med mitt nya objektiv (♥) ute i trädgården :) Fick bara några bilder då det var så rysligt kallt ute.

Photo a day: dag 10 - svartvitt

Svartvitt kan bli väldigt fint på vissa bilder. Vet att pappa tagit många vackra svartvita bilder förr :) Den här gången tog jag en på Fluffy, som är min kattmodell då hon oftast är mycket lättare att fota än dom andra katterna ;)
 

Mörkt rött med mörlblåa prickar

Nya färska blommor

 
Köpte en bukett med såna här blommor idag :) Missade namnet på dom, men dom liknar mini-dahlior på nära håll :P
:

Testat nya makro-objektivet

 
 
 

Photo a day: dag 9 - en tidning

 
Detta är den enda tidningen jag köper regelbunet, borde prenumerera på den istället :P Härliga bilder och goda recept på kakor, godis, bröd och annat gott :) Verkligen en inspirationstidning för mig ;)
 

Nytt makro-objektiv ♥

 
Köpte det makro-objektivet idag som jag suktat efter såå länge, kunde inte hålla mig ;) Det är ett makro-objektiv som man fotar närbilder med. Verkar riktigt coolt, har bara testat det lite grann men det ska jag definitivt göra mer :) Lite synd bara att det inte är någon bildstabilisator i objektivet. Slänger upp några av dom första bilderna jag tog lite senare :) (fotad med mobilen)

Ryggont

Slutade jobba för en timme sen ungefär :) Käkat lite mat och nu ligger jag med värmefilten under mig i soffan. Har så ont i höger sida och jag vet inte varför :( Har köpt hem Voltaren så det får Joel hjälpa mig med när han kommer hem. Hoppas det hjälper för jag hatar att ha ont i ryggen. 
Pratade med chefen idag på morgonen och jag fick ett nytt, preliminärt schema. Så skönt, slipper äntligen dessa poolturer :) Det är en trygghet att veta när man ska jobba. Det nya börjar gälla från 29:e april. Har fyra olika brukare på det nya schemat, varav två jag kan bra, en jag nyligen börjat hos och en helt ny som "bara" är ledsagning :) 
Ikväll står köttbullar på menyn, så det ska jag fixa senare. Hittade en kanal som visar Familjen Flinta så det kollar jag på nu :) Ska spana in några nya bloggar senare. Kram på er!

En skål färsk mango så här på kvällskvisten

 

Simmat

Jobbat i natt som sagt, till 10 idag. Sen så fixade jag med ett par saker här hemma innan det var dags för mig att åka in till simhallen och träffa Toloe :) Simmade 425 meter på 30 minuter ungefär, skulle varit mer men det var mycket folk (skolklasser) så det fanns inte mycket plats. Två omgångar i bubbelpoolen och en stund i bastun blev det med :) Tack för en trevlig eftermiddag Toloe!
Efter nattjobb och simning känner jag mig riktigt trött ^^ Har fått ont längst upp i ryggen med så jag tar en kväll i soffan med värmefilt under mig. Legat en stund på spikmattan också och det kanske blir en stund till sen. Ha det bäst, chokladhäst ♥ 

Rookie och Fluffy

 
Gårdagens mys för Rookie och Fluffy :) 

Photo a day: dag 8 - ett vilt djur

Hade ingen ny bild på något vilt djur så det får bli en av mina favoritbilder på djur som jag har fotat :) 
 

Grapefruktsked

Snälla goa mamma hittade en grapefruktsked i en affär på Gotland och skickade den dirket med posten till mig :) Så igår dimpade den ner i brevlådan och jag provade redan samma dag :P Den är jättebra till grapefrukt och jag provade även till (gul) kiwi och den funkar bra där med :) Får en att fundera på om man kan äta apelsin på samma sätt som grapefrukt, helt klart värt att prova!

Photo a day: dag 7 - klädstil

Har egentligen inte någon specifik klädstil utan jag tar bara på mig sånt som är snyggt och som är bekvämt för mig :) Har börjart gilla att ha på mig vita kläder de senaste året, så bilden ovan är ett bra exempel på kläder jag brukar ha. På jobbet har jag alltid svart t-shirt och jeans. Hemma är det mjukiskläder som gäller :P Bilden är inte den bästa men så blir det när man försöker få till det här med självutlösare, nåja den får duga ^^
 

Soppa ♥

Soppa är så enkelt och så gott :) Detta är dagens lunch, som består av vatten, grönsaksbuljon, hönsbuljong, potatis, morötter, ärtor, pasta, palsternacka och kalkonrester från helgen :) Har inte haft pasta i förut men det var jättegott märkte jag :P Det bästa med soppa är att man bara kan slänga i vad man har hemma :)

Justin Timberlake - Mirrors

Längesen jag hörde någon riktigt bra låt med Justin Timberlake. Men jag känner att nya Mirrors kan bli en hit :) Den är så skön att lyssna på och hans röst är bara för underbar ♥ Lyssna och njut:
 

Aren't you somethin' to admire
Cause your shine is somethin' like a mirror
And I can't help but notice
You reflect in this heart of mine
If you ever feel alone and
The glare makes me hard to find
Just know that I'm always
Parallel on the other side

Cause with your hand in my hand and a pocket full of soul
I can tell you there's no place we couldn't go
Just put your hand on the past
I'm here tryin' to pull you through
You just gotta be strong

Cause I don't wanna lose you now
I'm lookin' right at the other half of me
The biggest scene is set in my heart
There's a space, but now you're home
Show me how to fight for now
And I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back into you once I figured it out
You were right here all along
It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside me
And now it's clear as this promise
That we're making
Two reflections into one
Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me, staring back at me

Aren't you somethin', an original
Cause it doesn't seem really as simple
And I can't help but stare, cause
I see truth somewhere in your eyes
I can't ever change without you
You reflect me, I love that about you
And if I could, I
Would look at us all the time

Yesterday is history
Tomorrow's a mystery
I can see you lookin' back at me
Keep your eyes on me
Baby, keep your eyes on me

You are, you are the love of my life

Baby, you're the inspiration for this precious song
And I just wanna see your face light up since you put me on
So now I say goodbye to the old me, it's already gone
And I can't wait wait wait wait wait to get you home
Just to let you know, you are

Girl you're my reflection, all I see is you
My reflection, in everything I do
You're my reflection and all I see is you
My reflection, in everything I do
 

Tisdag

Haha jag hade rätt, jag somnade igår en stund här hemma mellan jobbpassen :P Var så trött hela dagen igår men idag känner jag mig mycket piggare. Jobbar 21-10 i natt. Har redan kört i en maskin tvätt och nu ska jag kolla på senaste avsnittet av En stark resa med Morgan och Ola-Conny :) Missade det igår på tv då jag jobbade, men som tur är finns kanal 5 play.
I övrigt kommer dagen mest bestå av att fixa med tvätten, har mycket mer att tvätta än jag trodde :P Ska ta mig i kragen och träna lite i eftermiddag oxå. I morgon ska jag iväg till simhallen med Toloe :) Hoppas ni får en bra tisdag!

Photo a day: dag 6 - min handstil

Så här ser min handstil ut och jag är ganska nöjd med den, den är åtminstone läslig ;) Oftast skriver jag slarvigare än så här tyvärr. Passade på att skriva ditt ett av mina favoritcitat på Latin (som jag älskar) :) Det betyder "Droppen urholkar stenen, inte genom kraft, utan genom att ofta falla".
 

Hemma en sväng

Är bara hemma en liten stund nu mellan mina jobbpass, 8-12 och 15:45-21:15 är det som gäller. Har fått i mig lite mat och nu halvligger jag i soffan med Molly på benen och Fluffy i famnen, mys :) Idag är det mulet ute men ändå ganska varmt. Köpte med en massa frukt hem efter första jobbpasset :) Kände mig frusen idag på morgonen och nu är jag jättetrött :( Vill inte/Tänker inte bli sjuk nu :( Skulle inte förvåna mig om jag somnar här i soffan en stund. Sovit ganska bra i natt men vaknade tidigt. Hoppas ni har en bra måndag ♥

Mini & Milli på stranden

Promenad 2013-04-14

Tog en skön promenad idag på eftermiddagen. Soligt och riktigt varmt faktiskt :) Men inte så jättemycket spännande att fota då våren fortfarande inte kommit igång ordentligt :/ Såg i alla fall några citronfjärillar :) Tyvärr ville dom inte va med på bild. 
 
 
 
 

Photo a day: dag 5 - frukost idag

Så här såg min frukost ut idag :) Försöker äta ordentligt så jag håller mig mätt länge men det är ju inte alltid att det blir så. Men jag antar att man får poäng för att försöka ;) Det är mjölk, yoghurt, müsli, banan och fullkornsbröd med kycklingpålägg :)
 
Joel tyckte att jag skulle visa hans frukost också :P Multivitamindryck, knäckmacka med kaviar, kokta ägg och sill.
 

Kylskåpspoesi

Grillar några marshmallos

Gott :)

Mini chillar i hängmattan

En tur till stan

Tog en sväng in till Växjö för att spana in utbudet men jag hittade inget jag ville ha :P Kollade efter några nya vårskor som bara är att dra på sig men jag hittade inga jag fastande för så det får vänta. Var ute efter en grapefruktsked också men det verkar inte finnas i affärerna, letade på flera ställen :/ Så jag får surfa runt lite ikväll och kolla om jag kan köpa via nätet istället :) Tog en tripp till Stadium Outlet där dom har schyssta priser på märkeskläder och skor, men jag köpte inget där heller. Dock så handlade jag mat på CityGross :P Lördagar är ingen rolig dag att vara i Växjö då det är så mycket folk och så mycket bilar att jag tröttnade mest på grund av det. Mycket skönare att åka in en vardag och kunna köra runt och titta i vilka affärer man vill i lugn och ro :)
 

Photo a day: dag 4 - daglig rutin

Tänkte visa min tandbostningsrutin, en omgång på morgonen och en på kvällen :) Köpte min Oral-B eltandborste för några månader sen och jag är så nöjd. Känns som att man kommer åt ordentligt överallt med den. Zendium är tandkrämen som jag använt i många år, den är bäst. Flourtabletter har jag använt så länge jag kan komma ihåg, nu använder jag dem en gång om dagen. Den andra gången använder jag flourskölj. Tandtråd använder jag en gång om dagen, och märket är Sensodynes expanding. Detta är nog den bästa dagliga rutinen jag har :P
 
 

Alla i sängen

Grapefrukt i mitt ♥

Har aldrig egentligen ätit grapefrukt innan men sen jag fick prova på Ica Kvantum så är jag helt fast! Käkar minst en om dagen nu :P Dom är ju supernyttiga så det är inte fel ;) Hörde dock att man ska passa sig om man äter mediciner då något ämne i grapefrukten kan påverka effekten av medicinen.

Årets första riktiga regn

Lite konstigt att tänka att det är det första regnet (i stort sett) för året som fallit idag :P Skönt med regn för då kanske våren och allt det gröna komma igång på allvar snart :) Men dock så blir det väldans mörkt och grått såna dagar. Hade känts bättre om det var grönt och inte grå/brunt ute.
Idag har jag jobbat 07:45-17 och även pratat lite med chefen men jag säger inget mer om det just nu. I morgon planerar jag för en långdag på stan och sen ska jag hem och laga kalkon :) Det är såå sjukt gott och jag undrar varför inte fler människor äter detta magra kött? Det blir ju mycket kött av en hel kalkon men det är lika gott att äta nästa dag eller att frysa in :) Gillar ni att äta kalkon?
Hoppas inte det regnar i morgon med för det är inte roligt att gå på stan då ^^ Tänkte bland annat spana in Stadium Outlet som jag inte varit på innan. Så skönt att vara ledig lite och kunna släppa jobbet ett tag, även om jag gillar mitt jobb ;) 
Ikväll blev det en enkel men god kasslergratäng till middag :)

Photo a day: dag 3 - i min plånbok

Tänkte bara visa det "viktigaste/roligaste" i plånboken :) Massvis med olika kort och så klart ett på älsklingen :) Då var han inte gammal ;) Överst ser ni min plånbok som jag köpte på en marknad på Gotland. I övrigt har jag några kontanter och kvitton mest. Dom tre korten till vänster är dom jag använder mest :P Har även lånekort på bibblan och Coop-kort men dom använder jag typ aldrig ^^ Brukar även ha en liten lapp där det står vilken hårfärg jag använder så jag köper rätt och samma sak med dammsugarpåsar. Ibland har jag även frimärken i plånboken. 
 

Ledig helg!

Har äntligen en helt ledig helg! Både lördag och söndag och det är såå skönt :) Ska bara ha ett möte och två jobbpass och sen börjar helgen. Tänkte ta en tripp till Växjö på lördag, har en del ärenden att göra och jag tänkte spendera hela eftermiddagen med att gå i olika affärer :) Ska bli så kul :) Längesen jag längtade till en helg, brukar ju jobba annars ^^ Va ska ni göra i helgen? 

Lika som bär...

...eller inte :P

Photo a day: dag 2 - en passion

 
Om det är något jag köper ofta så är det örhängen :P Har nog ett par för varje dag hela året, har inte orkat räkna :P Men jag lägger alltid lite pengar på det då jag alltid (nästan) köper dom på rea. Vissa par har jag bara betalat några kronor för ^^ Har mest oäkta då detta inte är något problem för mig att använda. Några par i silver och guld har jag men dom flesta av dom har jag nog fått. En del av mina örhängen är från när jag precis hade skaffat hål i öronen, när jag var typ 6-7 år :) På bilden är mitt smyckesskrin så det är även andra smycken där i. Jag vet det ser kaosaktigt ut men jag har ingen bättre förvaring för alla örhängen XD Så om någon har något bra förslag på förvaring av några hundra par olika örhängen så hojta till ;)
 
I morgon ska ni få se vad som finns i min plånbok ;)
 
 

Orkidé så klart

Senaste tillskottet i vår orkidé-familj, som nu börjar bli ganska stor ;) Älskar hur solen lyser över blomman på denna bilden :)

Tiden springer ifrån mig idag

Började dagen med ett jobbpass från 08-12, sen så var jag tvungen att sticka in till Växjö för att få däcken bytta på bilen. Egentligen skulle Joels arbetskamrat göra det på lördag men sen så fick den personen för sig att han inte kunde helt plötsligt :/ Så vi hade inte så mycket val än att jag åkte in idag, för jag jobbar mycket både torsdag och fredag och på måndag är det ju förbjudet med vinterdäck. Som tur var så hade dom drop in där jag fick däcken bytta :) 
 
Nya sommardäck och nya fäljar :)
 
Redan på morgonen kände jag att jag fick stressa lite, trots att jag inte hade kortare tid på mig en vanligt. Sen dess så har tiden bara runnit iväg idag och jag kan knappt fatta att klockan är över tre och det är snart dags för nästa jobbpass.
Bytte däcken vid Däckproffsen som ligger ute på Norremark där man knappt aldrig är, främst för att man inte har någon särskild anledning att vara där :P Efteråt så skulle jag köpa lite mat och frukt till jobbet ikväll så jag stack in på Ica Kvantum som ligger ett stenkast från Däckproffsen. Har inte varit där på några år och jag märkte att dom gjort om mycket. Affären har blivit jättefin och fräsch :) Massa frukt och grönt hade dom och man fick prova flera av frukterna. Testade röd grapefrukt som var jättegod så tre såna fick följa med hem och en har jag redan ätit :P Hoppas ni får en fin och solig vårdag ♥

Loka likes old school

Hittade denna Loka-varianten idag på Ica Kvantum så den var jag tvungen att prova ;) Smakar lite som chokladglass typ, spännande smak måste jag säga :P

Mini lyssnar på musik

Photo a day: dag 1 - jag

Känner att jag aldrig blir riktigt bra på kort men detta är ändå helt okej :P Fick ta en drös innan jag tog ett jag var nöjd med, eller hyfsat nöjd i alla fall ^^ Tog kortet idag.
 

Städ- och fixardag

Har varit ledig idag så jag har passat på att städa och fixa med en massa saker. Bestämde mig för att ta rum för rum och städa riktigt ordentligt. Sovrummet och köket blev det idag så nu är det snyggt där :) Sängkläderna är bytta och några maskiner tvätt har det också blivit. Har haft den lilla tv:n igång så där har alla Ice Age-filmerna och sista Pirates of the Caribbean gått idag :) Då går städningen mycket lättare :P
 
Joel hjälpte mig att sätta upp denna tavlan med svenska fåglar som Joel haft i sitt barndomshem. Nu pryder den en av väggarna i köket hos oss :)
 
Nu är det ordning och reda i skafferiet, ser riktigt snyggt ut nu när jag fixat med det :)
 
Har även städat där vi förvarar bland annat köksmaskiner och grytor :)

Photo A Day

Tänkte köra igång med en omgång av "ett foto per dag" med början i morgon :) Hittade ingen färdig som jag gillade så jag gjorde en egen :P Så här ser den ut:
 

The Science of Cats

 

Vitt och guld

 
Tycker vitt och guld passar såå bra ihop så denna gången blev det nail art med just dessa två färger :)
 

Sicilian lemon + raspberry och Key lime + pineapple

Igår  provade jag Ramlösas två nyheter Sicilian lemon + raspberry (citron och hallon) sam key lime + pineapple (lime och ananas). Båda två innehåller mindre mängd kolsyra. Den första smakar verkligen tydligt av hallon, det var min första tanke. Väldigt god och känns somrig måste jag säga :) Den andra har inte lika tydliga smaker, men den smakar lime mest. Syrlig. Min favorit är Sicilian lemon + raspberry, den kommer jag köpa igen! Hoppas bara det inte är limited edition eller nåt :P
 
 
Tips: Om du vill behålla kolsyran längre så vrid åt korken ordentligt och sätt flaskan uppochned i kylskåpet!
 
 
Ska tillägga att jag provat flers olika sorters Loka också dom senaste dagarna. Trodde först att Loka skulle smaka precis som Ramlösa, men där hade jag fel. Det är svårt att förklara skillnaden i smak, men jag har kommit fram till att Ramlösa är favoriten, nästan oavsett vilken smak den har :P Dock gillar jag Loka med smak av vattenmelon.

Ikea + Ikea Fynd

Kände för att göra något roligt nu när det varit/är så mycket jobb för min del så igår bestämde vi (läs: jag) att vi skulle åka iväg till Ikea en sväng :) Hade några saker vi behövde därifrån men så klart kommer man hem med mer än vad man skulle ha från början ;) Blåsigt och kallt ute med stundtals snöande och solsken, då passade det bra med någon timme på det stora varuhuset :) Var på Ikea i Älmhult, som dom har flyttat och gjort om, så vi passade på att även ta en titt på Ikea Fynd. Dock var det inte så mycket att ha tycker jag ^^ Längst ner ser ni några av sakerna som vi handlade (dock inte grytunderläggen) :) (Bilderna är fotade med Sammy Jr)
 
 

Vedklyvning

Idag har, först Joel en stund medan jag lagade mat och sen jag medan han städade, vi påbörjat vedklyvningen :P Mycket att göra och trött blir man, konstigt nog har jag mest ont i händerna och fingrarna ^^  

Nattjobb...

Jaha då blir man tvungen att jobba natt (16:45-08:30) igen... Lagom roligt måste jag säga, men vad gör man ^^ Nu ligger jag här i soffan med en varm och go Fluffy på magen och en liten söt Molly på benen :) Känner mig seg i huvudet och jag antar att det beror på den låga luftfuktigheten här :/ Så nu är luftfuktaren igång och jag hoppas det blir bättre snart :) Vad gör ni denna helg?

Snö i helgen?

Hört rykten om snö i stora delar av Sverige i helgen, hoppas inte det! Det ska ju vara vår, eller hur? :P Hursomhelst så har jag jobbat dubbelpass idag, först 08:45-12 och sen 15:45-21:15. Det var dubblingspass båda två så tiden gick snabbt :) Efteråt begav jag mig in till Växjö för att köra hem Joel från hans syster Pia som fyller år idag. Stannade en stund och åt god blåbärspaj :) Sen körde vi hem ett gäng barn, som är kusiner med varann, till Joels bror Ola för dom skulle sova över där. Goa ungar :) Har lyckats pricka in med jobb varje gång det varit Tunroth-kalas den senaste tiden så det var roligt att åtminstone komma en liten stund :)
I morgon ska vi (om vädret tillåter) klyva upp en massa ved som blivit av björken som svärfar och Ola fällde åt oss på tomten förra hösten. Ska hinna med ett träningspass med, sen så bär det av mot jobbet (15:45-21:45). På söndag är jag ledig, woho! :P Trevlig helg till er alla ♥
 
 

Lycklig knäpp katt - nu i färg

Nu har katten fått färg :) Ändrat lite, bland annat lagt till ränder. I detta inlägget hittar du skissen och inspirationsbilden till denna katten :)

Cats in my ♥

Fotade denna häromdan när jag satt ute med Fluffy på trappan i vårsolen :) (fotad med Sammy Jr)
 
Molly tittar nyfiket på när Rookie käkar gräs :) (fotad med Sammy Jr)

En solig torsdag i april

Så skönt med sol nu nästan varje dag och sen så blir det bara ljusare och ljusare längre på kvällarna. Det piggar upp :) Nu satsar vi bara på varmare väder också ;) Något annat positivt är att sommarsemestern är beviljad, vecka 25, 26, 27 och 28 :) Sweet! Första gånger jag har fyra hela veckor på rad, love it ♥ Får se hur Joels semster blir, det är inte bestämt ännu. Har i alla fall en kusin som ska gifta sig 29:e juni så i sommar blir det bröllop och det är väl aldrig fel ;)
Har jobbat kväll/natt (19-10), så jag tog en tupplur nu på eftermiddagen, sen så tränade jag 30 minuter och tog en skön dusch. Svärfar var här med en vedklyv så vi kan fixa ved av trädet dom fällde förra året :) Till lunch blev det hemgjorda räkmackor och ikväll ska vi laga fläsk med löksås, mums :) 
 
Köpte en ny vacker orkidé (kan man ha för många?) idag på Ica för 70:- :) Äslskar färgen.

Nail art nytt

Köpte en quick dry idag till nail arten som man ska droppa på :) Hoppas den funkar bra! Ska provas vid nästa nail art nu i veckan :)
 
Fick en tidig födelsedagspresent idag från Toloe när vi var på stan i eftermiddags :) Har inte hunnit klura ut ännu hur den fungerar. Så to be continued :) Tack Toloe! ♥

Blommor inne - blommor ute

Köpte nya nejlikor igår som nu pryder köksbordet :)
 
 
Även ute i trädgården är blommorna på väg upp, vilket är helt underbart och verkligen på tiden :P 

Taylor Swift - I Knew You Were Trouble

Älskar Taylor Swifts nya låt! Den är verkligen tuff och fastnar lätt i huvudet utan att vara så där irriterande som vissa låtar kan va. Känns som att det är en helt ny sida hos Taylor då den skiljer sig mycket från till exempel Love Story som många säkert hört (fast jag gillar den mycket oxå) :) Gillar musikvideon oxå :)
 
 
Once upon a time, a few mistakes ago
I was in your sights, you got me alone

You found me.
You found me.
You found me.

I guess you didn't care, and I guess I liked that,
And when I fell hard, you took a step back.

Without me
Without me
Without me

And he's long gone, when he's next to me,

And I realize the blame is on me.

'Cause I knew you were trouble when you walked in.
So shame on me now
Flew me to places I'd never been.
Till you put me down.
Oh, I knew you were trouble when you walked in.
So shame on me now
Flew me to places I'd never been.
Now I'm lying on the cold hard ground.

Oh, Oh
Trouble, Trouble, Trouble.
Oh, Oh
Trouble, Trouble, Trouble.

No apologies, he'll never see you cry,
Pretends he doesn't know that he's the reason why.

You're drowning
You're drowning
You're drowning

Now I heard you moved on, from whispers on the street,
A new notch in your belt is all I'll ever be.
And now I see,
now I see,
now I see.

He was long gone when he met me,
And I realize the joke is on me.

I knew you were trouble when you walked in,
So shame on me now
Flew me to places I'd never been,
Till you put me down.
Oh, I knew you were trouble when you walked in,
So shame on me now
Flew me to places I'd never been,
Now I'm lying on the cold hard ground.

Oh, Oh
Trouble, Trouble, Trouble.
Oh, Oh
Trouble, Trouble, Trouble.

And the saddest fear, comes creeping in,
That you never loved me, or her, or anyone, or anything, yeaaaa.

I knew you were trouble when you walked in,
So shame on me now
Flew me to places I'd never been,
Till you put me down.
Oh I knew you were trouble when you walked in (knew right there x2).
So shame on me now
Flew me to places I'd never been.
Now I'm lying on the cold hard ground.

Oh, Oh
Trouble, Trouble, Trouble.
Oh, Oh
Trouble, Trouble, Trouble.

I knew you were trouble when you walked in.
Trouble, trouble, trouble.
I knew you were trouble when you walked in.
Trouble, trouble, trouble
 

Lycklig knäpp katt

Tänkte visa hur bilderna kan se ut som jag får inspiration från :) Bilden längst ner är lånad från Google och bilden överst är min variant av densamma :P Ska förmodligen måla den i färg med. (teckningen är fotad med Sammy Jr)
 
 

Fluffy

Fluffy vet hur hon ska göra det bekvämt för sig :) (fotad med Sammy Jr)

Väderkatt

Denna katten köpte min bror Patrik åt mig förra sommaren när vi var hos Birgers Träslöjd i Köinge (Halland) :) Det är en väderfigur som ska visa vilket väder det ska bli.
 
Nu har den fått komma upp på husväggen för första gången :) Kolla detta inlägget för att se mammas och pappas väderfigur :)
RSS 2.0