Hemma en liten stund

Fullt upp med jobb nu känner jag ^^ Har jobbat 07:45-12:30 idag och sen så jobbar jag 15:45-21:45 ikväll. Sen så ska jag gå bredvid på ett nytt ställe i morgon så då blir det 07:30-14:30. Sen i helgen är det 08:30-21:45 och 07:45-17:00. Så non-stop jobb :P Men men något får jag va ledig med men inte just nu ;) Ha det fint!

Nail art-penslar

Köpt mer nail art-grejer på Tradera, denna gången blev det 15 stycken penslar :) Ska bara hitta tid att sätta mig och prova dom oxå :)

Mini leker titt-ut

 
 
 

Denna tisdagen i januari

 
Tagit det lugnt idag efter nattjobb :) Sov en stund på förmiddagen sen på seneftermiddagen åkte jag in till stan och handlade mat. Köpte även sex djupa tallrikar (bilden ovan) och sex assietter i samma stuk som dom tallrikarna jag köpte i lördags! Både jag och Joel älskar dom så vi använder dom till vardags ändå, trots att det inte var tanken från början ;) Såg att nyaste numret av min favorittidning (bilden nedan), som jag måste börja prenumerera på, hade kommit ut så den inhandlade jag med :) Gjorde lax- och rotfruktssoppa (bilden ovan) ikväll på måfå och det blev jättegott faktiskt och inte svårt alls att laga :) Nu blir det Resident Evil 4 en stund innan det är dags att sova för i morgon väntar en ny jobbdag. Kram ♥
 
 
(mobilbilder)

Mini och glaskupan

 
 

Mini idrottar

 
 
 
 
 
 
 
 

Hungerspelen

Tänkte tipsa om en fantastiskt bra bokserie som heter Hungerspelen, Fatta eld och Revolt :) Tog mig ungefär en månad att läsa ut alla tre, för jag satt som klistrad vid den. Var helt fast redan från första sidorna, vilket är ganska ovanligt att det händer. Alla tre böckerna är så spännande rakt igenom och det händer oväntade saker hela tiden :) Handlingen är knappt inte alls förutsägbar och det gillar jag starkt. Jag blev själv förvånad över hur fascinerande historien är och hur svårt det är att släppa boken. Jag ville inte att den skulle ta slut :P Tror detta är den absolut bästa trilogin jag någonsin läst!

Baksidestext:
När Katniss Everdeen blir en av deltagarna i de dödliga Hungerspelen förändras allt. Hon förs till huvudstaden, där hon tränas, stylas och intervjuas. Tillsammans med 24 andra ungdomar ska hon utkämpa en kamp på liv och död, och för att överleva tvingas Katniss bryta mot spelets regler. Men ingen trotsar regimen ostraffat, och snart inser Katniss att hennes handlingar har satt saker och ting i rörelse som hon inte längre kan kontrollera...

Angående filmen The Hunger Games (den första filmen från 2012) så tyckte jag att den var bra men inte i närheten av boken. Tyckte hela handlingen gick för snabbt och jag fick inte samma intensiva känsla som av boken, så lite besviken blev jag allt där.

*En liten varning bara om att det är ungdomar som dödar varann och det kan vara känsligt för vissa. Men håll i minnet att detta är en påhittad historia med påhittade karaktärer.*

Mini och elden

Nya tallrikar!

Köpte nya tallrikar igår på CityGross :) Kostade 30:-/st. Har alltid velat ha fyrkantiga tallrikar ;) (mobilbild)

Tunroth-kalas

Tänkte visa er maten vi bjöd på igår på Joels födelsedagskalas :) Tror alla hade riktigt trevligt! Bjöd på tårta oxå men den glömde jag fota ^^ Kvällen bjöd på mycket prat, många skratt och roliga videoklipp :) (mobilbilder)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mini åker rutschkana på aloe veran

 

Fimostavar

Fyndade dessa på Tradera (12:- plus frakt) och igår damp dom ner i brevlådan :) Det kallas fimostavar och jag ska prova att använda dom till nail art :)

Mini - en nöt bland nötter

Zzz..

Oj, vilken lång arbetsdag det blev - 11,5 timmar ^^ Känner mig ordentligt trött nu och är lite snurrig i huvudet. Sov dåligt i natt precis som jag misstänkte, inte bra när man måste gå upp 04:45 :/ Älskling åkte nyss iväg till hockeyn så jag har soffkväll med katterna :) Tänkte roa mig med att spela Resident Evil 4 :) Kommer en bokrecension snart med här på bloggen. Skönt att vara ledig hela helgen! Ha en underbar fredagskväll, kram ♥

Uppe före tuppen

Börjar jobba 05:30 i morgon (ställer upp för en arbetskamrat), så det blir snart sängen :P Men innan dess ska jag träna en liten stund och duscha riktigt varmt för jag fryser. Brukar vara helt hopplöst att sova ordentligt när man ska upp så tidigt. Jobbar ända till 17:00 sen så jag lär vara helt slut när jag kommer hem ^^ Ha det bäst, chokladhäst! ♥

Milli är fångad av den onda sköldpaddan!

 
 
 
 

Jobbnytt

Pratat med chefen idag om jag kan få mer turer på mitt schema, eftersom jag är anställd på 100% och bara har ca 50% på schema. Hon sa att hon skulle titta på det nästa vecka, och eftersom det är en som jobbar hos en av mina brukare som ska va tjänstledig snart så finns det mer turer där :) Sen så ska jag snart börja gå bredvid på ett nytt ställe med :) Det är en del liknande arbetsuppgifter och så på det stället och så har jag varit där flera gånger och dubblat så det ska nog inte vara några problem.
Har mycket jobb framöver ^^ Jobbar 08:30-16:00 i morgon och 05:30-17:00 på fredag (så sjukt tidigt, men jag ställer upp för jag tror på att det lönar sig) och sen är jag ledig i helgen. Efter det är det 11 dagars jobb som gäller innan nästa ledighet ^^ På lördag ska vi ha födelsedagskalas för Joel :) Ha det bäst, chokladhäst!

Mini i granen

 
 
 

Dålig dag för träning?

Skulle börja träna för en stund sen. Satte mig på träningscykeln och körde igång, hade bra fart och allt gick bra i cirka 10 minuter tills ena pedalen lossnade. Försökte skruva tillbaks den men det gick inte. Tänkte att jag får väl ta löpbandet istället. Sagt och gjort, startade löpbandet och började jogga några minuter tills jag det började låta konstigt. Tittade i instruktionsboken där det stod att jag skulle använda justerinsskruvarna längst bak på bandet. Letade fram en insexnyckel och började skruva lite på båda justeringsskruvarna. Provade bandet men det lär fortfarande illa. Skruvade lite, provade lite och höll på så kanske fem minuter, hade bandet av medan jag skruvade. Det var inte förrän jag klämde fingret som jag gav upp och insåg att detta kanske inte är någon bra dag för träning? :P Joel får helt enkelt fixa båda mina problem ;) 
 
 
 

Mini och vattenångan

The Hobbit: An Unexpected Journey

Såg första delen av The Hobbit-trilogin igår på bio (3D), och som det stora fan av LOTR (Sagan om ringen) jag är så älskade jag den! :) Hände jättemycket och det var spännande hela tiden, trots att jag läst boken ;) Så gillar du LOTR så kommer du gilla denna med :) Eftersom detta är, så att säga, historien innan LOTR så är det intressant att veta till exempel hur Bilbo fann The Ring, för er som inte läst boken The Hobbit :)
 
Älskar Galadriels vita klänning i filmen! 
 
Bilbo
 
Thorin, Balin, Dwalin, Bifur, Bofur, Bombur, Fili, Kili, Oin, Gloin, Nori, Dori, Ori
 
Gandalf och Radagast 
 
Min favoritscen från filmen :)
 
Texten till sången i klippet:
 
Far over the misty mountains cold.
To dungeons deep, and caverns old.
We must away, at break of day.
To find our long forgotten gold.
The pines were roaring on the height.
The winds were moaning in the night.
The fire was red, it flaming spread.
The trees like torches blazed with light.

Födelsedagsmåndag

Idag fyller älsklingen 29 år :) Stort grattis till dig! ♥ Av mig och min familj fick han en parfym, en deo och ett fång röda rosor :) Vi ska gå på bio ikväll och kolla på The Hobbit i 3D :) Joel har tagit ledigt så nu är han hemma och bara softar. Födelsedagskalas har vi på lördag :)
Började dagen med jobb 8-12, är hemma ett tag nu innan det är dags för möte 16-18 :P Kallt och blåsigt ute idag och det är riktigt trist tycker jag :/ Nu ska jag nog spela lite Resident Evil 4 ;) Ha en bra måndag!

Söndagsshopping

Mina vinterskor har totalt havererat så jag fick inhandla nya idag :P 199:- är ett bra pris tycker jag ;) Köpta på DinSko.
 
Köpte ny parfym, 255:- (inte haft den innan) och örhängen, 35:- på Kick's och så fick jag en present för att jag handlade för en viss summa :P Det är två olika krämer, mascara och en liten parfymflaska men jag har ingen användning för det dock :P Köpte oxå present till Joel idag.
 

Träning 2013-01-19

Körde första passet på löpbandet idag :) Började med 30 minuter = 1,1 mil på cykeln och sen 30 minuter = 2 km på löpbandet :) Det var mycket jobbigare att springa än jag kom ihåg ;) Men det är bara bra, nu kör vi hårt!

Fredagkväll

Lugn fredagkväll här. Har jobbat hela dagen, har faktiskt mest bara varit jobb och sova den senaste tiden ^^ Tänkte ju att jag skulle inviga nya löpbandet ikväll men min mage samarbetar inte med mig och jag är så trött :( I morgon ska jag jobba 16:30-08:15 så det blir sovmorgon. Joel ska jobba några timmar i morgon och jag ska väl mest bara vara hemma och ta det lugnt. Resident Evil 5 är avklarat sen ett par dagar och jag försökte mig på sexan men det är för svåra kontroller för mig. Funderar på att spela lite extra-grejer på fyran och femman istället :) 
Finns inget vettigt att kolla på tv, och jag har inte någon större lust att göra så mycket annat så jag får väl gå och lägga mig snart :P Måste se till att träna i morgon med :) Tittar nu på Insekternas Krig på tv medan Joel duschar och sen blir det väl sängen.
Har förresten läst ut andra boken av Hungerspelen-trilogin, och den är bara så sjukt bra hela tiden! Har aldrig fastnat så för en bok som denna och ingenting blir som man tror i historien :) Häftigt! Jaja. en del svammel från mig men men :P Hoppas ni har en bra fredagskväll! ♥

Fruktboost

Nytt löpband!

Köpte nytt löpband (eg. promenadband) på Rusta igår eftersom dom hade rea där så det kostade bara 995:- :) Så klart är linslusen Molly med på bild ;) Ska inviga det redan ikväll om jag inte är för trött efter nattpass i natt och sen kvällspass på jobbet snart :P Annars blir det i morgon :)

Ny orkidé

Köpte ny orkidé idag på City Gross :) Älskar färgerna :)

Nivea

Jag bara älskar Niveas flytande tvålar Pearl & Beauty och Diamond Touch :D Det är creme oil som inte torkar ut huden så mycket som vanlig tvål. Den i mitten är handtvål och dom andra är duschtvål. Enligt innehållsförteckningen innehåller tvålen äkta pärl-/diamantextrakt. Dom doftar fantastiskt och är så mjuka mot huden. Pearl & Beauty doftar rosor och Diamond Touch doftar av vit kalla. Det enda problemet är väl priset ;) Kostar runt 26:-/flaska (den i mitten minns jag inte) men det är dom värda ;) Lyx är det rätta ordet!

Cykelträning

Brukar alltid kolla på film/tv/serier när jag tränar och igår kollade jag på The Parent Trap medan jag cyklade :) Fastnade för filmen, som jag inte sett på länge, så jag cyklade på i 1,5 timme. Vilket resulterade i över 3 mil och en hastighet runt 22-23 km/h :) Blir ett cykelpass ikväll med. Det är så skönt att träna, blir inte alls så trött på dagarna nu som jag blev innan :) Ska kolla på Rusta igen om dom fått in nya löpband så tänkte jag köra 30 min på varje sen :)

Bygg inte hus...

Bygg inte hus på en sandig strand
Bygg inte hus på grus
Kanske verkar det okej
Men en dag du ångrar dig
Du måste bygga huset en gång till
 
Du måste bygga huset på ett berg
På en stadig grund som inte rubbar sig
För när stormen piskar på
Har du frid i ditt hus ändå

Väldigt sällsynt

men mycket uppskattat! ♥

Lördagsfrukost

Åt en rejäl frukost idag bestående av fralla med köttbullar på och vaniljyoggi med päronbitar i och ett glas mjölk :) Frallorna kommer från skolbarnen som går runt och tar upp beställningar och sen får man frallor om lördagsmorgnarna :) (mobilbild)

Meatballs

Ägnat 1,5 timme idag åt att tillverka 63 köttbullar :P

God natt

Trött. Huvudvärk. Duscha. Sova. Jobba. Handla. Laga mat. Träna. Duscha. Sova.

Mer jobb

Har jobbat natten i natt och snart är det dags för mig att gå på kvällens jobbpass och i morgon blir det ett dagpass ^^ Skulle egentligen inte jobbat ikväll, men ställer upp för en arbetskamrat eftersom jag vet att jag får igen det om jag skulle behöva :) Hade egentligen tänkt åka till Växjö för att handla men det får vänta till efter jobbet i morgon. På lördag är jag (än så länge) ledig men på söndag blir det jobb igen. Det är väl mest vad mitt liv består av just nu :P Men jag har ju varit ledig i två veckor så det är inga problem :) Ha det bäst, chokladhäst

En barstol per katt!

 
 

Tittut!

Segt

Var supertrött igår och stupade i sängen redan vid 21:30-tiden ^^ Vilket var skönt eftersom jag skulle upp tidigt till jobbet idag. Ingen aning om varför jag var så trött men jag kunde inte hålla ögonen öppna. Jag och älsklingen tittade på filmen Frankenweenie, men jag kunde knappt koncentrera mig ^^ Kändes bättre idag i alla fall. Jobbat 07:45-17:00 idag. Köpte hem kyckling och potatissallad till oss att äta, sen tog jag en cykeltur inomhus ;) Tore är här nu och tittar på hockey tillsammans med Joel :) I morgon är det teammöte på eftermiddagen och sen ska jag jobba natten (21-10). 
Såg precis att mina aktier jag köpte för längesen har gått upp 125% sen jag köpte dom :P Nu ska jag njuta av mitt Bonaqua päron-vatten och en bit mörk choklad :) Ha det bäst! 

Glasstillverkning

Jag och Joel provade att göra glass i vår glassmaskin för första gången :) Gjorde en enkel vaniljglass som blev god men väldigt lös :P Så vi får prova igen snart ^^

Monopol Sverige

Monopolspel igår med Joel :)

Tillbaka till träningen

Cyklade 50 minuter på träningscykeln igår :) Skönt att komma igång men det gick lite segt :P Skulle köpa ett löpband på Rusta igår men dom var så klart slut :( Men jag ska fortsätta kolla när jag är där så haffar jag ett senare ;) Eftersom jag haft "uppehåll" nu under julen och så, så tänker jag inte ställa mig på vågen på ett tag ;) Men det spelar ingen roll, jag är tillbaka i min nyttiga livsstil igen och det är allt som räknas. 

Lugn söndag

Här händer inte så mycket idag :P Har lagt in glassmaskinen i frysen som vi fick i julklapp så då ska jag kanske kunna göra glass i morgon :) Om den hinner frysa ordentligt vill säga ^^ Annars sitter jag mest och spelar Resident Evil 4 på PS3 idag :P Julskinkan jag köpte igår är nu tillagad och klar, och på spisen puttrar en god köttgryta till kvällen :)

Hyacint

Köpte en hyacintlök i början av december och det är först nu som den kommit upp och blommar så vackert :)

Vatten

Har egentligen aldrig gillat kolsyrat vatten men så idag bestämde jag mig för att prova Bonaqua Silver med päron. Kan säga att jag blev positivt överraskad, den är jättegod :) Är lite fruktsocker i den eftersom det är fruktjuice men det gör mig ingenting. Antar att det är godare om vattnet är lätt kolsyrat :)

Fynd och present

Fyndande örhängen för halva priset på Rusta idag. Fick båda paren för 15:-/styck :)
 
När jag kom hem väntade en present (julklapp) från svärfar och Marketta på mig :) Jättefina!

Back in Småland

Kom hem ganska sent igår så jag orkade inte starta datan :P Idag har jag handlat mat och så i Växjö och lagat korvsoppa till lunch. Ska packa upp lite hade jag tänkt och plantera spindelliljan jag fick med mig hem snart hade jag tänkt :) Idag är det först finalen i JVM och sen så spelar VLH, så hockey hela dagen ^^ 
Ikväll blir det fläskfilé och pommes :) Har inte så mycket jobb inbokat denna månaden så jag får vara tillgänglig mycket. Hoppas på att jag och Joel kan planera vår julklapp denna helgen så jag har något att se fram emot :)
Har läst på Facebook att många redan städat ut julen, men jag väntar lite med det. Dels så gillar jag verkligen min lilla söta gran och dels så har jag en julskinka i ugnen nu för dom är ju billiga ;) Ha en superskön helg! ♥

Hejdå Gotland

Några timmar till sen så går båten vid 16:20 mot Oskarshamn. Det är som vanligt med blandade känslor jag lämnar denna ö för den här gången. Joel ska i alla fall möta mig vid båten för att köra mig hem med bilen :) Som jag längtar efter honom nu! ♥ Måste äta något på båten för jag är nog inte hemma förän 21:30 kanske ikväll ^^ I morgon tänkte jag sätta igång med träningen igen, det ska bli skönt :) Har faktiskt saknat det en del, har ju inte blivit så mycket nu under jul- och nyårshelgerna :P Tänkte ta och köpa mig ett nytt löpband då jag fick pengar i julklapp, dom är ju billiga nu igen och jag gillar att träna på det sättet. Får se när det kan bli :) Känner att jag har lite dålig koll på hur jag jobbar framöver så det måste jag kolla upp när jag kommer hem :P Hejdå Gotland, ha det bra så ses vi! ♥

Ögon i mörkret

Baktorsdag

Idag har jag och mamma bakat saffransbullar med pistagefyllning...
 
...och en morotskaka :)

Januarisol

Fotade med min gamla, pappas nuvarande kamera :)

Dålig start på dagen

Skulle äta en macka och dricka te idag på morgonen, och när jag sträcker mig efter smöret så välter mugen med hett te rakt ner i knät på mig :( Fy fan så det sved! Hällde först på kallt vatten, tog två Panodil och sen krossade jag en panodil och la på låret som var alldeles illrött :( Så ingen bra start på dagen för mig. Känns bättre nu i alla fall. Tycker synd om min älskling där hemma som är förkyld och har så ont i halsen ♥
Har varit i Visby idag och handlat mat och annat sånt med familjen :) Ha det bäst, chokladhäst!

Dag ett

Har varit en lugn dag idag, hela familjen tog sovmorgon till ungefär 10 :) Första dagen på året brukar vara ganska seg men jag tycker den har gått fort ^^ Fick broderier av min moster som jag har börjat lite på. Sen så har jag spelat en hel del Resident Evil på min Nintendo 3DS :) Eftermiddagen ägnade jag åt att göra sammanfattningen för förra året i föregående inlägg, det tog några timmar. Men det var kul att kolla igenom vad som hänt under 2012 :)
Hade ett trevlig nyårsfirande igår med familjen hos mormor och morfar. God mat (fläskfilé med nötter) och fika bjöds det på. Tittade först på Grevinnan och Betjänten (en underbar tradition), sen på cirkus Maximum (den jag såg med min brukare förra året) och filmen Grabben i graven bredvid, som gick på tv :) Strax före midnatt gick vi ut för att skjuta av några raketer :) När det var klart begav vi oss hem.
 
Tog en grogg under nyårsaftons kvällen, den bestod av Bacardi och Coca Cola :)
 
 
 

Sammanfattning 2012

Januari
Började året med att lägga klart mitt första 1000-bitarspussel hemma på Gotland. Fick blodad tand och fortsatte med fler pussel. Gjorde kroppkakor för första gången, blev hyfsade.  Köpte även mina första ear-cuffs (örhängen). Fotade månen ett par gånger med min dåvarande kamera, läckert. Molly, som då fortfarande var kattunge, fick räddas av mig då hon fastnade i garderoben och flög över sängen. Joel fyllde 28 år och det firades med hans familj. Samma dag snöade det för (kanske) första gången på vintern. Mot slutet av månaden fick jag veta att jag skulle bli månadsanställd på vikariat. Avslutade månaden med att göra ett byte med svärfar, min kamera mot hans mobil (HTC). Började gå brevid på ett nytt ställe på jobbet.
 
 
 
 
Februari
Började jobba på schema i och med att jag blev månadsanställd, vilket gjorde att jag fick mer jobb än någonsin tidigare. Testade ett nytt hårfärgningsmedel och blev helt såld. Introducerad er för Mini och hans äventyr. Vårens första snödroppar dök upp. Köpte mitt Nintendo 3DS.
 
 
 
 
 
 
Mars
Lakers blev klara för Elitserien och Joel var eld och lågor över detta. Tog mig en promenad runt Växjösjön med Toloe. Fick mer och mer vårkänslor. Började lära mig virka igen. Köpte vårt nya underbara matsalsset med köksbord och stolar. Planterade vårblommor utomhus. Såg årets första fjärillar, två Påfågelöga. Grillade för första gången detta året. Molly började löpa för första gången, så bokade in en veterinärtid för henne. Var 19 grader i skuggan en dag. Köpte nya gardiner som jag är jättenöjd med. Fotade många olika fina fåglar vid fågelbordet.
 
     
 
 
 
 
 
April
Började April med att åka till påskmarknaden i Huseby. Under påsken tog jag mitt livs första betalda semester och åkte hem till Gotland. Hade en härlig grillkväll med mina gymnasievänner under Gotlandsvistelsen. Min mobil började bete sig mysko så jag köpte min nya mobil (LG). Joels bror Jon gjorde en jättefin tvmöbel åt oss. Valborg firades med sol och värme, men utan valborgseld hos Joels syster Pia med familj.
 
     
 
     
 
 
 
 
Maj
Firade min 24:e födelsedag, kalas ett par dagar efter med Joels familj. Maj bestod av en hel del trädgårdsarbete och härliga promenader. Satte även upp mitt lilla växthus och sådde/planterade där. Började skänka pengar till en familj i Sri Lanka. Åkte in på mitt livs första bilbesiktning. Denna månad bjöd på sol och 25-30 grader utomhus i flera dagar. Katterna fick komma ut i koppel flera gånger. Åt en jättefin måltid med ett gäng från jobbet.
 
 
 
 
 
 
 
Juni
Firade 5-årig förlovning med Joel i början av månaden. Åt dom första svenska jordgubbarna, vilket alltid är lika underbart. Påbörjade det här med nail art och fastnade totalt. Midsommar firades med några timmar jobb och sen var vi hos svärfar med Joels familj. Skördade den första egna gurkan och salladen mot slutet av juni. Molly hade svullet ansikte då hon troligtvis varit för närgången på någon insekt. Plockade smultron i Gransholm.
 
 
 
 
 
 
 
Juli
Plockade fläderblommor och gjorde saft på dom. Plockade även den första jordgubben från en av Gotlandsplantorna. I skogen fann vi både smultron och blåbär. Åt årets första mjukglass. Mamma, pappa och Patrik kom hem till oss på besök. Tog en minisemester med familjen och åkte bland annat till Ge-kås i Ullared. Juli var en månad med mycket regn och en del åska. Köpte min älskade systemkamera, Nikon D3200. Påbörjade sommarens semester och åkte så klart till Gotland.
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti
Augusti började med en konsert med Lars Winnerbäck. Var där med Marika och det var så underbart! Min kusin Elisabeth visade mig häftiga jättesåpbubblor som jag fick recept på. Joel tog med bilen och kom till Gotland en sväng under sin semester. Vi åkte bland ann at ut på Fårö tillsammans och gick i innerstan i Visby, där det var Medeltidsveckan just då. Ankorna badade utomhus. Fick med mig en massa saker hem från ön, bland annat en jättefin kaffeservis och kristallglas. Hade invasion av flygmyror i fönstret hemma i Gemla. Köpte nytt objektiv till min kamera och experimenterade mycket med både det och kameran i sig. Begav mig ut i skogen för att plocka lingon och kom inte hem tomhänt. I slutet av Augusti gick jag på cirkus med min brukare. Köpte även ny spis/ugn. Hittade även en ny favorittidning kallad Hembakat. Började gå bredvid hos en ny brukare.
 
     
 
       
 
      
 
 
 
 
 
September
Var trött på Sverige så jag tog mig en tripp till Köpenhamn ensam med tåg. Det var en häftig upplevelse trots ihållande regn. Ska absolut göras om! Påbörjade min viktresa och att ändra min livsstil med mer träning och nyttigare mat. Gav mig på en vlc-diet av Nutrilett och det var bland det hemskaste jag varit med om så det lade jag ner efter en hemsk dag med denna diet. Lånade ett löpband av svärfar och började träna på detta. Lagom till detta började City Gross att ge 12% på frukt och grönt. Gick lite upp och ner med vikten så det blev en knagglig start men jag gav inte upp. Fick lust att pyssla och skaffade därför lera, askar och färg.
 
       
 
     
 
 
 
 
 
 
Oktober
Viktresan fortsatte och nu gick det bättre/lättare. Tränade på löpbandet och en del simning. Fick en idé att göra dockkläder och fann detta roligt men svårt. Lärde mig tycka om mörk choklad. Skaffade mig Instagram. Tog en tripp till IKEA vilket alltid är lika kul. I mitten av oktober kom den första frosten, vackert. Köpte mig en eltandborste och fann den mycket användbar. Införskaffade mig en pumpa och gjorde både inlagd pumpa och amerikansk pumpapaj. Började brodera igen. Jag och Joel begav oss iväg till skogen och plockade ganska mycket trattkantareller. Fick hem grejer så vi kunde börja med matåtervinning, superbra tycker jag. Jobbade natt då en bil ute på parkeringen plötsligt fattade eld och skapade uppståndelse, som tur var klarade sig vår bil som stod i närheten. I slutet av oktober föll vinterns första snö. Virkade min första jättefina vita mössa.
 
 
 
          
 
 
 
 
      
 
 
November
Fortsatte med viktresan och det rullade på bra. Internet lade av hemma hos oss i 1,5 vecka ungefär, vilket var väldigt tråkigt. Fick använda internet i mobilen istället. I mitten av november åkte jag till Huseby julmarknad med Toloe. Löpbandet gick sönder och jag införskaffade en träningscykel (istället). Provade på några nya matrecept, vilket alltid är roligt. Fick en gratis månad på Viaplay och kollade några filmer där, men inte någon speciellt bra sida. Åkte med min brukare och nästan hela jobbteamet till Göteborg, där vi bodde på hotell och gick på Lisebergs julmarknad. Mycket trevligt och roligt trots att jag var förkyld och vädret var dåligt. Gjorde även en del handarbeten. En dag i november var riktigt vacker med sol och kyla.
 
 
     
 
 
December
Började december med att svärfar och Joels bror fällde ner den stora gamla björken på vår tomt. Började inse att jag gått ner i vikt då jag kunde köpa byxor i två storlekar mindre än innan! Bakade saffransbullar i början av månaden och pyntade till jul under första halvan av december. Under den tiden snöade det mycket och var väldigt kallt tidvis ute. Köpte nytt fågelhus och började mata dom vilda fåglarna. Köpte en amaryllislök som visade sig få många fina blommor. Bakade mitt första surdegsbröd, dock med hjälp. Bakade pepparkakor på jobbet. Köpte och pyntade en söt liten julgran i kruka. Bowlade med Toloe. Fortsatte med viktresan, men hade uppehåll under julhelgen som spenderades på Gotland under min semester. Bakade min första cheesecake. Tittade på gamla diabilder och familjen köpte en ny plasmatv. Gick på loppis och fyndade en vas. Hade en underbar julafton med flera överraskningar och en trevlig nyårsafton. Ser nu fram emot 2013!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
     
 
     
 
RSS 2.0