Din egen!

Jag älskar att sticka med min Ouick Knit! :) Jag tror att ni som brukar läsa min blogg redan har förstått detta :P I alla fall så tänkte jag börja med att göra stickade saker till er som vill. Just nu gör jag bara halsdukar och mössor, men har tänkt lära mig andra saker oxå. Det är bara att slänga in en kommentar på något inlägg eller maila mig på [email protected] (min nya bloggmail), så kan vi komma fram till något gemensamt.

Du får:

  • Välja garntyp och färg(er) - finns många att välja mellan
  • Välja storlek, längd och bredd - det är dock begränsad bredd på halsdukar och bestämda storlekar på mössor men gör allt från stora till små (p.g.a Quick Knit-verktygen)
  • Välja om du vill ha enkla eller dubbla garntrådar
  • Välja fransar eller bollar eller liknande
  • Välja mönster på halsduken (just nu begränsat)

Detta gör att du får en helt unik produkt som jag gör helt enligt ditt tycket och smak. Eftersom Quick Knit är ett mycket smidigt verktyg så går det fort att få produkten, men jag gör detta på min fritid så räkna med att jag inte alltid kan jobba med den. Gör även broderier, men dom tar mycket längre tid. Så tveka inte, hör av dig nu! :)

 

Maila för ytterligare information.



Just nu håller jag på med Marikas halsduk i lila och rosa :)

Tidiga matgäster :)

Igår satte Joel upp vårt fågelbord ute i trädgården och idag på morgonen var det direkt fåglar där för att äta :) Idag hängde jag upp några talgbollar i busken i närheten av fågelbordet. Det dröjde inte länge förän det kom glada matgäster dit oxå :)

Förra året satt vi upp fågelbordet ganska sent, när det redan var fullt med snö, och vi fick inte så många matgäster då. Därför provar vi med att sätta upp det tidigare i år och ser om det kommer fler :)

Katterna, speciellt Fluffy, är helt tokiga att sitta i fönstren och titta på dom små pippifåglarna som äter :P Spana in mina fågelbilder från idag:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foton från trädgården

 

 

 

 

 

 

Fluffy har en mössa

Gjorde en pytteliten mössa för ganska längesen. Det var precis när jag köpt mina första Quick Knit-verktyg och ville kolla storlekarna :) Idag fick Fluffy prova den :P

 

Mobilbild

Hur man kommenterar inlägg

Jag vet att en del av er som läser inte vet hur man kommenterar dom inlägg som jag skriver. Därför tänkte jag hjälpa er lite om det nu är så att ni skulle vilja kommentera men inte vet hur man kommenterar :) Ni som redan vet detta kan ju bortse från det här inlägget :P

Alltså för att kommentera så klickar du bara längst ner till höger i inlägget (som du vill kommentera) där det står "kommentarer (0)". Där det är en nolla kan det ibland vara andra siffror beroende på hur många som kommenterat just det inlägget.

När du klickat där så dyker det upp en ruta längst ner under inlägget som ser ut ungefär så här (se bilden). Sen är det bara att fylla i ditt namn i första rutan, sen din e-postadress (syns inte sen) i andra rutan och i sista rutan (den stora) fyller du i din kommentar. Till sist klickar du på knappen "skicka kommentar" och så dyker din kommentar upp nedanför inlägget :)

 

Ibland dyker det upp en ruta som denna. Det beror bara på att dom vill kontrollera så du är en människa och inte en data. Det enda du behöver göra är att skriva dom två orden i rutan - i detta fallet "accutco och site" och sen klicka på knappen där det står skicka. Observera att det är olika ord varje gång.

 

Hoppas detta är till hjälp för någon!

Moheda

Idag var vi en sväng ute i närheten av Moheda, ca 25 minuters resa här ifrån. Vad gjorde vi där då undrar ni? Ja det är just det ni ska få gissa på tänkte jag :) Så fritt fram med så många gissningar ni kan komma på! Ni som vet får inte gissa ;) Svaret kommer på tisdag kväll!

Sommartid slutar

Hej bloggvänner!

En påminnelse från mig: Glöm inte att ställa tillbaka klockan en timme :) Klockan är nu alltså 08:39.

 

Ge-kås!

Vi åkte till Ullared idag vid 8:15-tiden och var framme ungefär 10:30 :) Började med att äta mat på ett ställe precis utanför Ge-kås, jag åt rödspätta (som inte var så god) och Joel kebab. Sen fick vi stå i kö eftersom det var galet mycket folk där idag :P 1,5 timme senare var vi inne på varuhuset med stort V. Lite tråkig väntan men det var det värt!

Köpte nästan alla mina julklappar där, har bara Joel kvar att fixa till :) Skönt! Blev bara lite kläder, köpte bara strumpor och underkläder. Däremot blev det en hel del bra att ha saker som var billiga! :) Lägger nog upp en del bilder på allt i morgon :)

Nu ska jag gå och spela mitt för dagen inköpta spel The Sims 3 Pets :D Hoppas ni har en härlig lördag! ♥



Mobilbild

Crazy halsduk

Så här ser halsduken ut just nu, som ni ser så är det mesta klart :) Den är ganska kort men det var meningen. Ville ha en annorlunda halsduk och man kan lugnt säga att jag fick som jag ville, för vem har sett en sån här tidigare? :P Unik är nog rätta ordet.

 

Har kommit på ett sätt att sticka bollar med den minsta Quick Knit-prylen :) Den är fylld med bomull. Är själv jättenöjd med den och ska göra fler i olika färger! :)

Marikas halsduk - påbörjad

Har börjat på en halsduk som min hårt pluggande vän Marika ska få :) Gör den i 100% akrylgarn, vilket gör den mycket mjuk och skön! Mörklila och ljusrosa är färgerna :)

Shoppingfynd idag

Jättesöt liten grej som är rolig att titta på :P Har inget bra namn på den, men den köpte jag på TGR för 30:- Hade liknande sån som liten :)

 

Ny stick-grej från Panduro :) Förhoppningsvis går det att göra strumpor med den på något sätt ^^

 

Örhängen från Gina Tricot, 25:- för båda paren :)

 

Köpte även julkort idag ^^

På stan med Toloe

Idag har jag och Toloe haft en liten shoppingrunda på stan :) Först av allt åt vi mat på Sandys, bakad potatis med kyckling-curry för min del och kycklingwrap för Toloes del. Gott!

Gick runt i många affärer innan vi skiljdes åt vid 16.30-tiden :) Hittade en jättefin bok på Akademibokhandeln som heter Stora Naturboken, mycket fina bilder och fakta. Hoppas på att få den i julklapp av älsklingen ;)

Kommer ett inlägg lite senare ikväll med bilder på det jag köpte idag :) I morgon ska jag och Joel till Ge-kås i Ullared och shoppa :D Faktiskt Joels idé! Längtar!

 

Boken jag vill ha! (mobilbild)

 

Toloe på Lagerhaus :) (mobilbild)

Fredagsplaner

Som det ser ut nu så är jag ledig hela helgen :) Ovanligt för min del :P Men jag gissar nästan på att det inte kommer förbli så ^^

Förmiddagen ska jag ägna åt min crazy multifärgade halsduk, den är riktigt tuff faktiskt :) Tänkte göra den ganska kort och sen sätta långa garnsnören med bollar i ändarna.

12.15 går bussen in till stan och klockan 13 ska jag träffa Toloe för lunch och en runda på stan :) Härligt! Hoppas det inte regnar bara. Ska stanna i stan tills Joel slutar på jobbet, han skulle visst klippa sig vid 16 så jag stannar tills han är klar :) Kan vara kul att strosa runt på stan lite.

Ikväll ska jag laga kalkon :D Mums! Blir nog en lugn kväll annars. Hoppas ni har en skön fredag! ♥

Pumpapaj

Tänkte dela med mig av receptet på pumpapaj om ni är sugna på att prova det själva :) Ganska enkelt recept faktiskt:

 

Ingredienser:
10-12 bitar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
4 dl grovhackad pumpa
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Gör så här

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

Receptet kommer från Arla.

 

Wordfeud

Sitter nu och spelar Wordfeud på mobilen, första omgången för min del :) Heter Akikita där om ni vill spela med mig :) Men jag är nybörjare så var lite snälla :P

 

Lånad bild

Halsduk av ull

Har precis gjort klart denna halsduken :) Tänkte pappa skulle få den, hoppas han vill ha den bara ^^ Har hört att man kan stoppa ylleplagg i frysen några timmar så kliar dom inte sen, ingen aning om det funkar men värt att prova i alla fall :)

Cat

Vecka 43

Tänkte skriva lite om vad som händer denna veckan så ni hänger med lite i mitt liv :) Ikväll har jag jobbat, blir likadant i morgon och på torsdag - dagturer båda två. Har jobbat mycket denna månaden :) Fredagen är "bokad" med Toloe, vi ska gå på stan och äta lunch tillsammans :) Förhoppningsvis hittar vi oxå garn till en halsduk jag ska sticka till henne :) Hon får välja allt från garnfärg och typ till hur den ska se ut.

Lördag ska i alla fall jag till GS och inhandla lite grejer, dels några saker som jag ska ha med till Gotland, dels födelsedagspresent till Patrik (min bror) och något till fars dag :) Har inte så stor koll på vad exakt men jag hoppas det löser sig när jag är där ^^ Förhoppningsvis kan jag locka med älsklingen oxå ;) Tja det var väl allt just nu.

Sen så kanske vi ska titta på ett litet "illskott" i helgen ;) Ha det bäst, chokladhäst!

Multifärgat

Detta är vad jag håller på med nu, ska bli en halsduk :) tänkte göra en multifärgad lite galen grej denna gången :P Ska snart sticka iväg, har några ärenden att göra innan jag ska till jobbet :) Ha det underbart!

Amerikansk pumpapaj

Älsklingen och jag har precis avnjutit varsin bit pumpapaj som jag bakat idag :) Till detta ett glas hemgjord mörk körsbärssaft :) Gott! Finns ännu massa över så om du har vägarna förbi så kom in på en fika vetja :)

Syltad pumpa

Den syltade pumpan är klar :) Två burkar blev det :) Just nu står dom och ska svalna, hoppas det är gott för då ska jag definitivt göra mer :P

Sötnöt varning!

 

Blivande syltad pumpa

Började ikväll med att göra syltade pumpa som är supergott till kött :) Det ska stå i kylskåp över natten för att sedan göras klart i morgon :) Hoppas det blir bra för då kommer jag göra det igen! Har ni ätit syltad (inlagd) pumpa någon gång?

Fluffy gillar stickat

Fluffy gosade med min stickning igår :P (mobilbild)

Pepparkakor!

Pepparkakorna har börjat komma ut i affärerna nu :) Älskar dom! Faktiskt en av få sorters kakor som jag föredrar att köpa framför att baka själv :P Visst själva bakandet är jättekul men jag får aldrig till den där härliga smaken och krispigheten från köpta pepparkakor. Dessa på bilden är mina favoriter, dom har den rätta kryddiga smaken, bra storlek och perfekt knapriga :)

Helgjobbare

Fick veta nu ikväll att jag behövs på jobbet i morgon så jag var snäll och tog den turen eftersom den som egentligen skulle ha den har blivit sjuk. Så dagtur i morgon och dagtur på söndag blir det ^^ Har jobbat tre söndagar denna månaden. Känns som jag alltid jobbar på söndagar, haha :P Men mer pengar till mig ;) Så det blir att hoppa in i duschen snart och sen gå och lägga sig :)

Har klippt klorna på katterna idag. Det gör vi för att dom är innekatter och bara skadar varann med vassa klor om dom bråkar. Skadar oss oxå för den delen :P I alla fall så har dom inget behov av vassa klor så som utekatter har. Inte så populärt men det måste göras ^^

Hoppas ni får en fantastiskt underbar helg allihopa ♥

Orkidé

Äntligen har vi fått denna vackra orkidé att börja blomma igen :D Den är full av knoppar som är på väg att börja blomma när som helst :) (mobilbild)

Hamster

Måste bara dela med mig av denna bildserie som Joel hittade på Existenz :D Är det inte supergulligt? ♥

Vanlighet

Hm, just nu händer det faktiskt inte så jättemycket här :P Har ägnat större delen av dagen till att sticka :) Ikväll har jag jobbat.

I morgon blir det mer stickande, kanske dags att lära sig att sticka aviga maskor oxå? ;) Tycker det är ett mycket bra tidsfördriv. När jag tröttnat på det kan jag ju alltid ta upp virkandet igen, och så har jag fortfarande saker kvar att brodera :)

Ska även in till stan i morgon och handla mat :) Om jag inte redan hade en massa garn så hade jag nog köpt det med ^^

Inget inbokat för lördagen än så länge och söndagen består av jobb på dagen :) Hoppas ni alla har det underbart ♥

Lär mig sticka igen

När jag var liten umgicks jag mycket med min farmor som lärde mig att sticka, virka och brodera :) Härliga minnen ♥

I alla fall så har jag bestämt mig för att ta upp stickandet igen och lära mig det igen eftersom det var jättelänge sen jag stickade något senast :) Har hittat ett par bra sidor på nätet för detta ändamål. Eftersom jag har kunnat det förut så är det inte speciellt svårt. Planen är att sticka ett par enkla raggsockor :) Har precis lärt mig hur man lägger upp och hur man gör räta maskor ^^ Känns bekant :P

Har ju mitt Quick Knit-set som jag stickar på men det går inte att göra så mycket mer än mössor och halsdukar på :P

Tror jag har blivit en tant nu, med all bakning, saftande och handarbete ;)

 

Halsduk på gång

Köpte ullgarn på Netto för 15:-/nystan (50g) idag och ikväll har jag påbörjat en halsduk som ni kan se på bilden :) Det är en gråbeige färg och en mörkgrå färg och sen har jag ett nystan (fanns bara ett kvar) i vit färg dom förmodligen ska bli fransar eller något liknande :)

Matta

Köpte en trasmatta idag på Netto för 10:- :) (mobilbild)

Hockey

Jisses, inte lätt att slappna av här ikväll :P Har ett grabbgäng här bestående av Joel, Jon, Jesper och Ola som tittar på hockey. Växjö Lakers spelar mot Aik och leder just nu med fyra mål mot två. Kan lova att det är ett väldigt liv varje gång Växjö gör mål :P

Jag "tippade" innan matchen att Växjö skulle vinna och det verkar bli så just nu :) Inte för att jag är intresserad precis men hur ska jag kunna undgå det? :P

Ikväll går min nya favoritserie Outsourced på 6:an kl 22:30 :D Hockeyn borde vara slut då så jag kan se den :)

Hoppas ni har en underbar kväll ♥

 

Blommor från min svåger

Jon har precis kommit hit för att kolla på hockey :) Han hade med sig jättefina blommor till mig, gulligt :) Joel fick öl ^^ (mobilbild)

Earrings

Tog en sväng förbi TGR (Tiger) idag och köpte dessa örhängen för 20:- :) Det till vänster visar baksidan och det till höger framsidan :P

Tisdag

Idag är jag ledig och har fått ganska mycket gjort faktiskt :) Har tvättat en maskin kläder, strykit och manglat en massa samt städat. Har fortfarande dammsugning och golvtorkning kvar, men jag måste ta bussen in till stan i ett ärende om en liten stund. Så det får bli efteråt.

Ikväll kommer det förmodligen hit ett helt grabbgäng som ska kolla på hockey här :P Inte så kul för mig, men jag får väl stå ut ^^

I morgon och på torsdag blir det jobb :) Familjen på Gotland ska iväg till Jönköping nu i dagarna och gå på Elmias lantbruksutställning, i år är det djur & inomgård som gäller. Lite synd att jag inte kunde följa med denna gången :/ Kanske inte låter så spännande för er men jag tycker faktiskt det är roligt att gå på sånt :) Var med förra året och fotade en massa :P Hoppas dom får kul i alla fall :)

Dags att göra sig klar och bege sig ut till bussen i detta ruggiga väder. Ha det fint! ♥

Doftljus

Köpte två söta och väldoftande ljus i glas idag på Netto för 15:-/st :) Dom doftar av pepparkakor och kanel :D

Rätt svar! (4)


Svaret är att det är skuggan av skorstenen på vårat tak :P Tack ni gulliga läsare som var med och gissade! ♥ Tyvärr hade ingen av er rätt men ni får varsin länkning i alla fall: Emma, Marika och Sandra :) Joel hade rätt men han blev diskad, han visste ju :P

Transformers 1 & 2 & 3

Transformers är en amerikansk action/science fiction-film från 2007. Det är den första av tre filmer som är baserade på Transformers-leksakerna. Den andra filmen heter Transformers: Revenge of the Fallen och kom 2009. Trean heter Transformers: Dark of the Moon och kom 2011. Shia LaBeouf och Megan Fox är huvudrollsinnehavarna i första och andra filmen, i trean är det Shia Rosie Huntington-Whiteley (spelar Carly Spencer). Filmerna är jättebra, jag tycker bäst om ettan :) Jag är inget fan av actionfilmer men denna är ett undantag. Rekommenderar er att se dessa filmer! Kolla in första trailern här nedanför och se om det är något för dig :)

 

Mikaela & Sam

 

Så här skriver Wikipedia om den första filmen:

"För länge sen fanns *the cube*. Ingen visste var den kom ifrån, bara att den kunde skapa liv på planeter och att den hade stor makt. Precis som all stor makt finns det vissa som vill använda den till ont. På Cybertron blev det krig mellan Autobots (de goda) och Decepticons (de onda). Decepticons försökte få tag på *the cube* men tappade bort den. Megatron (decepticons ledare) förföljde den och kraschlandade på Jorden. År 1897 anförde Arcibald Whitxicky 41 modiga män som skulle upptäcka nordpolen. Archibald trillade ner bland isen och hittade Megatron. Han råkade aktivera Megatrons navigeringssystem och koordinaterna till var *the cube* finns blev präglade på hans glasögon. Flera generationer senare hade Sam (Samuel) Whitwicky lyckats behålla glasögonen och både decepticons och autobots vill ha dem. När Sam äntligen ska köpa sin första bil visar det sig att bilen han har köpt var en autobots vid namn Bumbelbee som ska skydda Sam mot Decepticons. Det blir krig mellan Decepticons och Autobots fast den här gången på Jorden."

 

 

De andra två filmerna är fortsättning på föregående film ^^

 

Slänger in trailers på alla tre för er som eventuellt sett någon av dom första men inte dom senaste :)

 

 

 

Good Life

Detta är en ny låt med One Republic som jag fastnat för :) Enjoy:

 



Woke up in London yesterday
Found myself in the city near Piccadilly
Don't really know how I got here
I got some pictures on my phone

New names and numbers that I don't know
Address to places like Abbey Road
Day turns to night, night turns to whatever we want
We're young enough to say


Oh this has gotta be the good life
This has gotta be the good life
This could really be a good life, good life

Say oh, got this feeling that you can't fight
Like this city is on fire tonight
This could really be a good life
A good, good life


To my friends in New York, I say hello
My friends in L.A. they don't know
Where I've been for the past few years or so
Paris to China to Col-or-ado

Sometimes there's airplanes I can' t jump out
Sometimes there's bullshit that don't work now
We are god of stories but please tell me-e-e-e
What there is to complain about


When you're happy like a fool
Let it take you over
When everything is out
You gotta take it in


Hopelessly
I feel like there might be something that I'll miss
Hopelessly
I feel like the window closes oh so quick
Hopelessly
I'm taking a mental picture of you now
'Cuz hopelessly
The hope is we have so much to feel good about


Vilar i toffeln

Söta Fluffy låg och myste med mina tofflor idag på förmiddagen:

 

 

 

Fynd på GS

Örhängen :) Båda till höger 25:-/st hos Ur&Penn. Uppe till vänster 10:- och nere till vänster 50:- på Glitter.

 

Hittade en underbar jacka på Lindex för 499:- (rea) :D Älskar redan den! Den är alldeles mjuk inuti hela :) Den är svartare än den ser ut ^^ Förlåt för dålig bild.

 

Träffade min svåger Jon med sin flickvän, min favoritbloggerska Erika på Grand Samarkand, kul - längesen jag träffade dom :)

Fluffy i låda

Fluffy älskar verkligen lådor av alla slag, och dyker direkt ner i en så fort hon får chansen :P Igår hoppade hon så klart ner i lådan från Foderbilen:

 

 

Sunset

Jättevacker solnedgång igår ikväll :)

Cat stuff

Fick paketet från Foderbilen idag :) Här kommer bilder på det som köptes:

 

Foderautomat :)

 

Tuggvänlig leksak med kattmynta i :)

 

Lyxig blötmat :P

 

Vattenfontän :) Köpte såklart filter till fontänen oxå ^^

 

Fluffy testar dom nya sakerna :P

Gissa! (4)

Kör en ny gissningstävling nu. Jätteroligt om ni vill vara med och gissa :) Svaret kommer i helgen.

 

Vad är det som har en sån här skugga? :) Gissa i en kommentar!

Hundra bilder

Idag kom mina 100 gratis bilder från Fuji Direkt med posten! :) Bilderna blev jättebra :)

Frostigt

Minus två grader ute idag på morgonen och underbart vacker frost ute :) Det är så härligt glittrigt och fint när solen lyser på frosten :) Speciellt bladen på Syrenbusken var superfina! Självklart var jag ute och fotade, klicka för större:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobiluppdatering

Min mobil är en Sony Ericsson Xperia X10 och idag hittade jag en uppdatering (2.3) till den :) Enligt Joel skulle inte den uppdateringen släppas egentligen men dom verkar ha ändrat sig. I alla fall så är det en enorm uppdatering, känns som en helt ny telefon nästan :P Inte så smart av mig att inte köra säkerhetskopiering innan så alla appar och sånt försvann :/ Dock så sparade jag alla bilder och såna saker innan så det var lugnt ändå :) Synd bara att alla sparade spel försvann. Har mycket att ordna med min mobil nu men det är en tuff uppdatering :P

Ha det underbart!

Fullmåne :)

Superfin måne ute ikväll! :) Var bara tvungen att gå ut och fota den:

 

Tagen klockan 18:22 :)

 

Tagen klockan 18:50 :)

 

Tagen klockan 19:32 :) Är riktigt nöjd med denna bilden :P

Klänning

Var inne på Grand Samarkand idag och kollade runt efter bröllopskläder :) Hittade en klänning och tajts så det ska jag förmodligen ha på mig. Behöver nu bara en bra tröja/jacka och skor :P

 

Så här ser klänningen ut :) Den är rödare än vad den verkar va på bilden, men det syns bättre på nästa bild :) Inte så farligt dyr, bara 299:-

 

Närmare bild på klänningen :)

 

Tänkte ha dessa tajts till :) Visar hela outfiten på mig när den är komplett :)

Nattjobb

Kom hem från mitt första nattpass på jobbet för ett tag sen :) Gick bra tycker jag, lite svårt att sova bara ^^ Men det beror nog på klockan som låter varje kvart :P Det var en lugn natt i alla fall. Är inte särskilt trött tycker jag :)

Köpte hem lite småsaker från ICA och så köpte jag en sallad med kyckling och pasta från deras nya salladsbar :) Riktigt gott plus att man får ta själv så man får precis vad man vill ha. Dock är det lite dyrt tycker jag, 9,90:-/hg.

Nu ska jag bara ta det lugnt och kolla lite på tv och så :) Sen blir det nog en sväng in till stan för att kolla efter bröllopskläder.

Ha det underbart alla ♥

 

Just nu

Igår bokat min Gotlandsresa :) Ska ju som sagt på bröllop den 11:e november :) Så jag åker den 6:e november på kvällen och kommer hem den 13:e på kvällen. Får ju passa på att vara där ett tag ^^

Idag beställde jag grejer från Foderbilen, köpte en ny vattenfontän, mjuk kattmat, foderautomat och en leksak - alltigopa till katterna :) Beställde oxå framkallning av 100 bilder helt gratis (29:- frakt) på Fuji :) Efter allt krångel med papper min egen fotoskrivare bestämde jag mig för att beställa framkallning på nätet istället. Hoppas jag får allt detta denna veckan :)

Om några timmar går jag på mitt första nattpass på jobbet :) Lite nervöst men det ska säkert gå bra. Börjar kl 21:00 ikväll och slutar 10:00 i morgon :)

Efter jobbet ska jag hem en stund men sen ska jag förmodligen in till Växjö och leta kläder till bröllopet :P Blir nog en klänning eller kjol. Kommer bli knepigt tror jag eftersom jag inte brukar ha varken kjol eller klänning så jag vet inte hur bra jag passar i det. Sen så finns det nog inget jättestort utbud på klänningar så här års heller :/ Håller tummarna för att jag hittar något fint och gärna billigt :P

Ha det bäst, chokladhäst! ♥

Bilder från trädgården

Fotade nyss dessa fina bilder ute i trädgården:

 

 

 

 

 

 

 

 

Måste bara dela med mig av Joels gulliga och roliga felsägning idag
på morgonen:"I det högaste huset, på toppenvåningen" :P

Klurigt

Kutcher

Såg det nya avsnittet av 2 1/2 Men förut, men måste säga att jag inte var speciellt nöjd med det. Dom hade gjort Charlies bortgång i serien så löjlig och förnedrande. Det kunde dom gjort så mycket bättre. Inte ett dugg roligt.

Annars så var det ett hyfsat bra avsnitt och Ashton Kutcher gjorde en bra insats :) Men det märks att det är mycket som är annorlunda och det kommer ju aldrig bli som med Charlie, det är ett som är säkert :P Återstår fortfarande att se om det är värt att fortsätta kolla på serien ^^

 

Kutcher vs. Sheen

I väntan på nya 2 1/2 Men

Sitter just nu och kollar på Simpsons i väntan på att dom nya avsnitten av 2 1/2 Men med Ashton Kutcher ska börja om en liten stund :) Ska bli väldigt intressant att se, men jag har inte direkt några stora förhoppningar :P Vad tror ni?

Idag har jag varit i Växjö och storhandlat, se dom två föregående inläggen :) Tycker faktiskt om att handla mat ^^ Var på möte på jobbet idag, det var ett bra möte. Mycket som klarades upp.

 

Lovikavantar!

Gick in på Netto en sväng efter mötet på jobbet och hittade lovikavantar där för 59:- :) Har länge velat ha såna men har inte direkt letat efter dom :) Köpte oxå extra varma, svarta strumpor till samma pris. Här ska man minsann hålla sig varm i vinter ;)

Tjuvstartat lite

Var inne i Växjö och storhandlade idag och då hittade jag dessa supermjuka och söta snögubbarna på City Gross för 10:- styck! :) Var bara tvungen att köpa dom :P

Mr Know It All

Skön ny låt med Kelly Clarkson! Gillar musikvideon oxå :) Enjoy:

 

 

Mr. know it all, well ya
You think you know it all, But ya
Don't know a thing at all, Ain't it
Ain't it something y'all
When somebody tells you something bout you
Think that they know you more than you do
So you take it down another pill to swallow

Mr. bring me down, well ya
You like to bring me down, don't ya
But I ain't laying down baby
I ain't going down
Can't nobody tell me how it's gonna be
Nobody gonna make a fool out of me baby
You should know that I lead not follow

Oh you think that you know me, know me
That's why I'm leaving you lonely, lonely
Cause baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

You ain't got the right to tell me
When and where to go, no right to tell me
Acting like you own me lately
Yet baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

Mr. play your games
Only got yourself to blame
When you want me back again
But I ain't falling back again
Cause I'm living my truth without your lies
Let's be clear baby this is goodbye
I ain't coming back tomorrow

Oh you think that you know me, know me
That's why I'm leaving you lonely, lonely
Cause baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

You ain't got the right to tell me
When and where to go, no right to tell me
Acting like you own me lately
Yet baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

So what you've got the world at your feet
And you know everything about everything
But you don't
You still think I'm coming back but baby you'll see

Oh you think that you know me, know me
That's why I'm leaving you lonely, lonely
Cause baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

You ain't got the right to tell me
When and where to go, no right to tell me
Acting like you own me lately
Yet baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

Mr. know it all, well ya
You think you know it all
But ya don't know a thing at all, and yet
Yet baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me


Kallt...

Rysligt kallt ute idag på morgonen, var minus en grad. Frost ute oxå men det är ganska fint faktiskt :) Skulle ha fotat lite då men blev inkallad att jobba istället :P Blir garanterat fler tillfällen dock ^^ Har nu jobbat fredag, lördag och söndag så det blir mer pengar sen ;)

I morgon är det möte på jobbet på eftermiddagen. Ska nog fixa lite här hemma med tvätt och sånt. Joel är fortfarande sjuk :( Min stackars älskling ♥

Nästa gång jag har jobb inbokat så är det mitt första nattpass på detta jobbet, är lite nervös men det ska säkert gå fint :)

Hoppas ni alla mår bra ♥

Helt magiskt

Måste bara tipsa om ett jättebra tvprogram som går på svt1 varje lördag klockan 20:00 :) Det heter Helt magiskt och är som en tävling mellan magiker. Magikerna som är med varje vecka är Joe Labero, Charlie Caper och Michael Halvarsson. Varje magiker har en ny kändis med sig i avsnitten som är med och utför illusionerna tillsammans med magikerna :) Jätteroligt om man älskar magi precis som jag :P Ikväll gick andra avsnittet av tio, men dom två första finns att se på SVT Play helt gratis :) Såg själv första programmet senare eftersom samma kväll som det gick var vi i Konsterthuset och såg Labero live :P Titta gärna på detta!

 

 

 

Promenad 2011-10-08

Passade på att gå en liten runda idag efter jobbet och fotade lite höstbilder :) Hittade några kvigor i en hage som jag fick ett par fina bilder på :) Var dock inte ute så länge eftersom det var jättekallt och jag var inte ordentligt klädd. I morse när jag åkte till jobbet var det bara 3 grader ute.. Burr sa Casper när han såg en naken gris (eller hur mamma?!) ;) Funderar på att lägga värmedynan i sängen i natt, frös som attan igår kväll när jag skulle sova. Här kommer lite bilder i alla fall, klicka för större:

 

 

 

 

 

 

Fredag

För många innebär fredagar att det är dags för helg och ledighet, för mig innebär det jobb :P I alla fall idag och i morgon lördag, båda är dagturer :) Ska börja med att jobba natt nu mellan tisdag och onsdag, min första natt ^^ Men det ska säkert gå bra. Då jobbar jag mellan 21-10 men man får sova lite så det är lugnt :) Sjukt jobbigt med vaken natt, som jag hade på mitt förra jobb. Ska bli intressant iaf.

 

Nu ska jag och älsklingen käka lite mango, så fruktansvärt gott ;)

Jobbmiddag

Har precis kommit hem från en jättetrevlig middag på en kinarestaurang med en del av mina jobbarkompisar :) En av tjejerna berättade en sjukt rolig historia (som hon själv varit med om) om en märklig insekt, alla skrattade så vi nästan grät :P Jättemysigt var det och god mat :) Själv åt jag wokad kyckling med champinjoner och ris.

I morgon ska jag jobba dagturen :) Hoppas det är bättre väder då. Idag har det varit riktigt ruskväder ute, usch så tråkigt. Bara massa regn och blåst.

Ha det bäst, chokladhäst!

Äppelmuffins & mjölkchokladmuffins - check!

Fick baklust idag igen så jag slängde ihop äppelmuffins (samma som jag gjort förut) och sen en omgång med mjölkchokladmuffins :) Har inte smakat dom ännu för jag ska iväg och äta middag med jobbet om en timme :)

Julmusttider

Oj vad tiden flyr! Nu finns det redan julmust ute i butikerna :) Men så är det ju "bara" ca 3 månader kvar :P Själv är jag inget stort fan av vanlig julmust (men den med enbär är underbar). Joel däremot älskar julmust och därför inhandlade jag ett par flaskor idag till min lilla sjukling :)

 

Inbjudan!

Tjoho! Blev idag inbjuden till ett bröllop den 11 november :D Det är min gymnasievän Lena på Gotland som ska gifta sig :) Måste absolut kolla upp buss- och båttider så jag kan komma! Härligt, det är inte varje dag man blir bjuden till bröllop :) Mycket för mig att fixa med men glada nyheter absolut!

Miniradio

Köpte denna lilla sötnosen idag på Rusta för 129:- :)

S&M

S&M är en grymt skön låt som egentligen är Rihannas men hon framförde den med Britney Spears på Billboard Music Awards och jag tycker den är bättre när dom sjunger den tillsammans :) Finns ingen bra musikvideo så jag slänger bara in själva låten, inte världens bästa text men jag har fastnat för den ändå :P Lyssna själva:

 

 

Na na na na
Come on
Na na na na
Come on
Na na na na na
Come on
Na na na na
Come on, come on, come on
Na na na na
Come on
Na na na na
Come on
Na na na na na
Come on
Na na na na
Come on, come on, come on
Na na na na

Feels so good being bad (Oh oh oh oh oh)
There's no way I'm turning back (Oh oh oh oh oh)
Now the pain is my pleasure cause nothing could measure (Oh oh oh oh oh)

Love is great, love is fine (Oh oh oh oh oh)
Outta box, outta line (Oh oh oh oh oh)
The affliction of the feeling leaves me wanting more (Oh oh oh oh oh)

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Na na na na
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it (Na na na)
Come on, come on, come on
I like it-like it

Love is great, love is fine (Oh oh oh oh oh)
Outta box, outta line (Oh oh oh oh oh)
The affliction of the feeling leaves me wanting more (Oh oh oh oh oh)

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it

Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Na na na na
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it (Na na na)
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it

S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M

Oh, I love the feeling you bring to me, oh, you turn me on
It's exactly what I've been yearning for, give it to me strong
And meet me in my boudoir make my body say ah-ah-ah

I like it-like it

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Na na na na
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it (Na na na)
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it

S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M

 

Onsdag

Har en liten slö förmiddag nu :) Ska iväg på ett möte i eftermiddag, tråkigt men så är det. Sen ikväll blir det jobb :) Kallt och blåsigt ute idag :/ Joel mådde inte bra idag på morgonen, så han sa att han bara skulle jobba halvdag idag så han kommer nog hem snart. Stackarn ♥ Hoppas jag klarar mig från att bli smittad, orkar inte va sjuk plus att jag verkligen vill jobba.

Dags att fixa lite lunch nu tror jag. Hoppas ni har en bra dag ♥

Uppsatt på väggen!

Har nu skrivit ut och laminerat en del av mina finaste bilder :) Satte upp dom på väggen som bilden visar ovan :) Kom på detta, enligt mig, smarta sättet så slipper jag lägga massa pengar på ramar plus att jag kan placera och flytta dom var/när som om jag vill :) Har fortfarande fler bilder att skriva ut men hittar inte mina fotopapper.

Svamp

Joel och Ola var ute i skogen idag och letade svamp :) Joel kom hem med dessa svampar, trattkantarell och vanlig men bara dom på bilden :P

Räddat bi

 

Hittade den här lille stackarn ute på garageväggen idag alldeles slö så jag satte den på en blomma men det hjälpte inte så mycket. När Joel kom hem tog han in den, satte den i fönstret och gav den lite honung. Då piggnade den till och vi kunde släppa ut den så den flög iväg :)

 

Promenad 2011-10-04

Soligt och fint väder ute idag :) Men ganska blåsigt så lite svårt att fota ibland :P Klicka för större:

 

 

 

 

 

Kanelbullens dag

Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag? :) Så här firar jag detta:

 

Läkerol

Har egentligen aldrig tyckt om Läkerol-tabletter särskilt mycket förut :) Men nu har jag hittat två favoriter:

 

Amerikanska pannkakor

Har inte så mycket att skriva om på bloggen idag, sitter just nu och spelar TS3 medan Twilight på bluray rullar på tv:n, så jag slänger upp ett recept till :) Ska snart ta mig en bulle med mjölk :P

Dessa pannkakorna smakar inte som svenska pannkakor, svårt att förklara, det måste smakas ;) Receptet kommer från Pannkakor.se. Prova gärna:

 

Ingredienser: (ca 3-4 portioner)


knappt 5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör


Tillbehör:

Lönnsirap


Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten slät. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för hög värme, tjocka pannkakor behöver bli lite "bakade" i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända. Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader. Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.

 

Lönnsirap är väldigt sött så jag tyckte det passade bra med en klick smör till som ger lite sälta :) Dom ser inte så stora ut men dom är tjocka och väldigt mättande :) (mobilbild)

Äppel- & kanelmuffins

Här kommer ett recept på underbart goda äppelmuffins som jag hittade på DagensMuffin :)

 

Smet:

3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g smör (rumstempererat)
1 3/4 dl socker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk malen kanel
2 tsk vaniljsocker
1-2 äpplen, skalade och klyftade

Fyllning:

1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
60 g smält smör
2 msk malen kanel

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en skål och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser (utom socker) i en skål. Vispa smör och socker pösigt med elvisp och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mjölken och alla torra ingredienser i smörblandningen. Fyll formarna till hälften med smet och strö över kanelfyllningen. Fyll formarna nästan helt med resten av smeten. Tryck ner äppelklyftorna till hälften i smeten. Strö över rikligt med kanel och grädda sen i ca 20 minuter, 175 grader.


Tips:

Använd muffinsplåt (ev. med silikonformar i) eller stora pappersformar till dessa muffins. Annars finns det risk att muffinsen flyter ut över allt.

 

Två brödsorter!

Måste bara visa hur mina två brödsorter ser ut när dom är skivade :) Smakade nyss franskbrödet som var supergott! Smakar precis som sånt bröd ska och i morgon ska jag absolut rosta ett par till frukost :D

Franskbröd och gaffelkakor - check!

Var så sugen på att baka lite idag och detta är resultatet:

 

Gjorde två franskbröd ikväll :) Joels kommentar när jag tog ut dom ur formarna: "Dom ser väldigt ljusa ut är, dom verkligen klara?" :P Jag svarade att det är franska så då ska dom vara ljusa ^^

 

Slängde oxå ihop ett gäng gaffelkakor :)

Några inköp idag

Var inne i stan och köpte lite "bra att ha"-grejer :)

 

Köpte ett sånt här smidigt bakbord på Clas Ohslon :) Här ska bakas ;)

 

Hittade en gullig grytvante i silikon i form av en mus på TGR (Tiger) :)

 

Inhandlade en grönsakshackare på Clas Ohslon, mycket bra att ha när man hackar lök så kanske man slipper svidande ögon :P Köpte oxå ett tillbehör som gör att man får större stavar/tärningar. Detta är en svensk uppfinning btw, från Alligator-serien :)

 

Söt kalender med 3D-bilder från TGR (Tiger) för nästa år :)

 

Ett 3D-pussel och ett ko-pussel till Ebba :)

 

Köpte årets variant av Rosa Bandet :)

 

När jag var inne i stan ringde Joel och sa att tvättställningen gått sönder så jag fick köpa en ny, men den va ganska liten så det får nog bli en till sen. Köpte även 10 disktrasor för 1:- st :)

Dimma

Idag är det väldigt dimmigt ute. Så var ute på förut och fotade lite :) Såg ett rådjur men lyckades inte få med den på bild :/ Alla bilderna är tagna i eller från vår trädgård :) Blev många bilder på spindelnät och vattendroppar :P Klicka för större:

 

 

 

 

 

 

Promenad 2011-10-01

Superfint väder igår :) Varmt och soligt, har nog varit runt 24-25 grader :) Här kommer lite bilder från min promenad och som vanligt kan man klicka på bilderna för att få dom större:

 

 

 

 

 

 

 

Joe Labero!!

Wow så jävla underbar föreställning! :D Fantastiskt underhållande och personligt kan man säga, eftersom det "bara" var drygt 1000 personer där :) Åh, bara älskade detta! En magisk kväll ;) Obeskrivligt bra! Var värt varenda krona :) Och som grädde på moset: jag fick två autografer och Joel en :) Joel till och med pratade lite med Joe Labero himself! Lycklig är det rätta ordet för hur jag känt och känner mig ikväll!! :)

 

Idolkorten med autografer på, en är Joels och en är till min älskade mamma :)

 

Boken :)

 

Autografen...

 

...till mig!!

Mycket på en gång

Idag har det varit körigt på jobbet kan man lugnt säga, har varit stressad och lite nervös. Kan så klart inte gå in på några detaljer men jag kan säga att jag haft en jobbig dag på jobbet. Efteråt handlade jag lite mat och köpte med kinamat hem som vi precis har ätit :)

Superfint väder ute idag :) Ska gå på en promenad nu tänkte jag, för jag behöver lugna ner mig och tänka på annat. Ikväll ska vi i alla fall iväg och titta på Joe Labero inne på Konserthuset i Växjö :D Ska bli super! Mer om det i morgon ;)

 

Ha det bäst, chokladhäst!


Dagens latinska ordspråk: "Naturam optimam ducem sequamur" = Låt oss följa naturen, vår bäste vägledare

RSS 2.0