Lättad

Theo har fått komma hem nu och det var inget fel på hjärtat, dom vet fortfarande inte vad det är men dom trodde det kunde va virus. Så vi får vänta och se.

Nu sitter jag och Joel och delar på en ugli :)

 

Bild lånad från Google

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag

Frukost: Solrosbröd med kalkonskinka och ett glas kall oboy

Lunch: Korvstroganoff med couscous

Middag: Köttfärslimpa (egenhändigt uppfunnet recept kvällen till ära) med potatis och champinjonsås

Orolig...

Har precis fått veta att min brorson Theo har problem med hjärtat.. Vet inte vad det är för fel, han ligger på sjukhus nu och vi väntar på vad läkarna ska säga.. Kan inte undvika att tänka det värsta.. Återkommer när jag vet mer.

 

 

Knasiga katter!

Uppochner ^^

Fotograf: Madeleine

♥ Dag 3 - EN sak jag älskar från min garderob

 

En sak som jag älskar från min garderob är en helt vanlig tröja. Ser ur precis som en t-shirt men det är ett annat tyg, den är blank, slät och mju. Superskön att ha på sig. Det är en gammal tröja som jag haft sen högstadiet någon gång, jag kommer faktiskt inte ihåg när jag fick den så den kan va upp mot 10 år. Det är inte den finaste tröjan jag ägt/äger men det är definitivt den skönaste och den har varit med om mycket men håller fortfarande. Det är en liten röd färgfläck uppe vid axeln, den har lite "revor" vid halsen och lite sliten vid sidorna, men det kan man väl vänta sig. Tröjan använder jag hemma som myströja :) Det kanske inte syns så tydligt men tröjan är alltså ljusgrön.

 

Fotograf: Madeleine

Kvällens mat

Ikväll åt vi en fisk-wok bestånde av blandade fisktärningar och kinesiska wok-grönsaker och en sås på kokosmjölk, fiskbuljong, lime och kryddor. Till detta hade vi nudlar. Helt okej mat faktiskt, ganska annorlunda eftersom vi inte brukar äta sån mat, dett första gången vi lagade den här maten.

 

Fotograf: Madeleine

♥ Dag 2 - Mina föräldrar

Min mamma heter Britt-Marie och bor på Gotland på en bondgård tillsammans med min pappa och min yngsta storebror. Hon jobbar på gården under min äldsta storebror, som äger rubbet. Mamma gillar dansband, kungafamiljen, att baka och svenska filmer. Hon ägnar sin tid åt alla hushållssysslor och sitt jobb i ladugården. Mamma har upptäckt att det finns massa vykort med kungafamiljen på Tradera och där har hon nu inhandlat mängder med kort. Mammas stora idol är Christer Sjögren.

Mamma som South Park-figur

 

Min pappa heter Bror och är sjukpensionär på grund av sin kärlkramp och diabetes, men han jobbar ändå där hemma lite, om han orkar. Pappa gillar också en del dansband, men framför allt gillar han Jill Johnsson. Pappa spenderar mycket tid på att snickra (hobby) och just nu bygger han ett lusthus åt min mamma. Han har sen några månader tillbaka upptäckt Tradera och säljer nu massa saker där. Han hade en bensinmack där han sålde förutom vanliga bensinmacksvaror, även cyklar och fiskegrejer m.m för några år sedan. Efter att han lade ner verksamheten så fick han massa grejer kvar som han nu säljer via Tradera och det upptar mycket av hans tid. Pappa tycker också om fotografering och samlar/har samlat på gamla kameror och är med i en fotoklubb.

Pappa som South Park-figur

 

Mamma och pappa har en katt som heter Tarzan och är helt vit. Mina föräldrar har varit gifta sedan 1977 :)

Fredagsmys ensam

Ikväll är det hockey = älsklingen inte hemma, så jag har fredagsmys själv. Avnjöt en god pizza för en timme sen ungefär och nu sitter jag och tittar på Wall-E (supergullig film) och dricker en coca cola vanilla. Helt okej fredagskväll :)

 

Bilder lånade från Google

♥ Dag 1 – Presentera mig själv

Jag heter då Madeleine, som ni nog misstänkt :P Jag bor i en liten ort utanför Växjö i ett litet gult hus, tillsammans med min pojkvän (förlovade sen 2007) och våra två katter. Jag är född (-88) och uppvuxen på Gotland, vilket jag är mycket stolt över. Flyttade hit för kärleken, så resten av min familj bor kvar på Gotland och jag hälsar på så ofta jag kan :)

Har jobbat som personlig assistent (vik) i ca 2,5 år innan min brukare gick bort och sen i mars förra året jobbar jag som demopersonal, men eftersom det är så pass sällan så söker jag jobb. Planer på utbildning till hösten finns (se tidigare inlägg).

Jag tycker om att titta på film/tv, läsa böcker och spela tv/data-spel. Filmer som jag gillar är mest romantik, tecknat/animerat (disney-fan), komedi och fantasy/sci-fi. Tv-program jag gillar är tex Family Guy, Simpsons, 2 1/2 men, Futurama, Scrubs, Antm, Project Runway, South Park, Solsidan och Sveriges värsta bilförare. Läser gärna deckare, fantasy och böcker som är baserade på verkliga historier. Tv/data-spel inkluderar tex the sims, god of war, heavenly sword, delicious och mario-spel. Tycker också om att bowla och spela sällskapsspel, men har svårt att hitta någon att spela med ^^. Reser gör jag gärna, men ekonomin sätter stopp för det just nu.

Detta var allt jag kommer på att skriva om :)

 

Så här skulle jag se ut om jag vat med i South Park, har gjort den själv via http://www.sp-studio.de/ :cool:

 

 

Lär känna mig på 30 dagar

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 - Mina föräldrar.
♥ Dag 3 - EN sak jag älskar från min garderob.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min bästa vän.
♥ Dag 7 – Min älskling.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min första kärlek.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – Mina djur.
♥ Dag 13 – Låtar jag kan lyssna på om & om igen.
♥ Dag 14 – Vad jag gör en vanlig dag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Det här är jag beroende utav.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 - Min favoritresa.
♥ Dag 20 – Någon jag vill byta liv med för en dag, & varför.
♥ Dag 21 – Mitt motto.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här gör mig glad.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En bild från mitt rum/lägenhet/hus.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 - Min favoritfärg
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – En nytagen bild på mig & 10 fakta du inte vet om mig.
♥ Dag 30 – Sista dagen.

Luftfuktare

Idag kom luftfuktaren vi beställde från cdon i tisdags. Anledningen till att vi köpt en är för att luftfuktigheten har legat runt 33% i källaren/vardasrummet den senaste tiden. Normalt ska det ligga runt 45-60%. Eftersom det varit så lågt så har Fluffy fått "mjäll" och den låga luftfuktigheten är förmodligen anledningen till att jag haft huvudvärk ofta den senaste tiden. Älskingen har haft näsblod en del, som också kan bero på den låga luftfuktigheten vi haft. Så nu på vintern har vi en luftfuktare och på sommaren har vi en luftavfuktare, för att det blir för hög luftfuktighet då. Hög fuktighet i luften kan skada möblerna och göra så att man får problem med mögel. Hade inte en aning om att luftfuktigheten kan påverka så mycket.

Ikväll ska vi se på Sveriges värsta bilförare, och så tänkte jag hyra (fick gratis kod via cdon) filmen Dorian Gray. Ska höra med älskling om han vill se den med mig, annars så kollar jag nog på den i morgon :) Någon som har sett den?

 

Fotograf: Madeleine

Klart!

Nu är jag klar med bloggdesignen för stunden! Vad tycker ni? :)

Design

Håller på att fixa med designen på min blogg och det kan ta ett tag så jag ber om ursäkt om det verkar rörigt :) Men förhoppningsvis kommer det se riktigt snyggt ut när jag fått kläm på hur man gör!

Dagens reafynd

Idag på bokrean köpte jag spelet jag nämnde i förra inlägget och så en bok som heter Skadad av Cathy Glass, som är baserad på verkliga händelser. Författaren är huvudpersonen. Detta är texten på baksidan av boken:

"En djupt rörande berättelse om hur en fosterförälders stora tålamod och kärlek fann nyckeln till en liten flickas mörkaste och mest smärtsamma hemligheter.

Cathy Glass hade varit fostermamma till många barn under loppet av tjugo år när hon välkomnade åttaåriga Jodie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trassligt som Jodie, vars våldsamma och aggressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader.

När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chockerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sig bakom flera olika personligheter som hon har gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer Jodie närmre lär sig den lilla flickan att hon kan lita på Cathy och anförtro sin fruktansvärda historia till henne. En fruktansvärd berättelse inget barn ska behöva uppleva"

Återkommer med en redogörelse efter att jag läst ut den :)

 

Bild lånad från Google

Bokrea

I morgon bär det av in till stan och spana in bokrean som börjar då :) Lär nog va mycket folk nu när det är sportlov. Ska in på ica maxi och köpa sims 3 utomhuslyx som det också är rea på i morgon :) Någon som har något bra boktips? Skulle vilja ha 2 st latinska ordböcker men dom kostar ca 600 kr st och det är lite väl mycket tycker jag.

 

Bild lånad från Google

 

 

Utbildning

Jag har den senaste tiden funderat på allvar på att gå en utbildning helst ky/yh och nu har jag hittat en utbildning som jag nästan är helt säker på att jag ska söka. Den heter Omsorgsassistent, specialkompetens inom funktionsnedsättningar och är en yh-utbildning i Växjö. Efter avslutad utbildning kan man arbeta tex som omsorgsassistent, elevassistent, boendepersonal, boendestödjare, personlig assistent, inom daglig verksamhet etc. Jag har ju arbetat förut som personlig assistent så jag har lite koll på hur det är att jobba inom omsorgen/vården. Har dock lite saker att fixa innan jag ska skicka in ansökningarna. Först ska jag kopiera mina slutbetyg och 2 st "utbildnings"-intyg och i morgon ska jag ringa min förra arbetsgivare och be henne om arbetsintyg som jag kan skicka med ansökan.

 

Bild lånad från Google

Måndag kväll

Kvällen består av 2 1/2 men, Americas next top model och lite sims3 spelande :) Min bror ringde mig ikväll och undrade var man stoppar in disketten i hans nästan nya bärbara data, haha :P

 

Fotograf: Madeleine

Så här brukar Rookie och Fluffy mysa tillsammans, senast idag :)

Bowlingsresultatet

Bowlingen gick hyfsat bra idag, jag vann i alla fall och fick strike 2 gånger :) Lyckades dock paja en nagel rejält, stort hack blev det långt nere i nageln så det började blöda och är riktigt smärtsamt. Rekommenderar inte att ha långa naglar när man bowlar.. Fick tejpa ihop tummen när jag kom hem :) Passade på att handla lite mat när jag ändå var i stan.

 

Toloe i full fart med bowlingklotet :)

Fotograf: Madeleine

Bowling

Idag ska jag och Toloe bowla kl 13.30, ska bli riktigt roligt :) Innan dess ska jag en sväng till återvinningsstationen här i Gemla och slänga lite. Gubben min är hemma och magsjuk idag ocskå, är eventuellt matförgiftning. Sitter nu och kollar på Married with children innan jag ska slänga ihop lite käk, spagetti och köttfärssås blir det. Är så glad att vi har skaffat 6:an nu för det går massa program jag gillar där :)

 

Bild lånad från Google

En hyllning till Solsidan

Solsidan är helt klart den bästa svenska serien på evigheter, kanske någonsin. Ser fram emot varje söndag kväll kl 20.00 :) Ove Sundberg är ju bara en klockren rollfigur!

 

Bild lånad från Google

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0