Torsdag 31:a Mai

2012-05-31: Stövstillardagen

När det varit torrt en längre tid blir det mycket stöv, damm, på kalkstensvägarna. Kommer det då ett fint regn så stillas dammbildningen.

 

Lullaby

Fin och lite sorglig låt från Nickelback :) Älskar den! Måste säga att Chad Kroeger har en grym röst!



 

Well, I know the feeling
Of finding yourself stuck out on the ledge
And there ain't no healing
From cutting yourself with the jagged edge
I'm telling you that, it's never that bad
Take it from someone who's been where you're at
Laid out on the floor
And you're not sure you can take this anymore

So just give it one more try to a lullaby
And turn this up on the radio
If you can hear me now
I'm reaching out
To let you know that you're not alone
And if you can't tell, I'm scared as hell
'Cause I can't get you on the telephone
So just close your eyes
Oh, honey here comes a lullaby
Your very own lullaby

Please let me take you
Out of the darkness and into the light
'Cause I have faith in you
That you're gonna make it through another night
Stop thinking about the easy way out
There's no need to go and blow the candle out
Because you're not done
You're far too young
And the best is yet to come

So just give it one more try to a lullaby
And turn this up on the radio
If you can hear me now
I'm reaching out
To let you know that you're not alone
And if you can't tell, I'm scared as hell
'Cause I can't get you on the telephone
So just close your eyes
Oh, honey here comes a lullaby
Your very own lullaby

Well, everybody's hit the bottom
Everybody's been forgotten
When everybody's tired of being alone
Yeah, everybody's been abandoned
And left a little empty handed
So if you're out there barely hanging on...

Just give it one more try to a lullaby
And turn this up on the radio
If you can hear me now
I'm reaching out
To let you know that you're not alone
And if you can't tell, I'm scared as hell
'Cause I can't get you on the telephone
So just close your eyes
Oh, honey here comes a lullaby
Your very own lullaby
Oh, honey here comes a lullaby
Your very own lullaby


Onsdag 30:e Mai

2012-05-30: Ringgmäurns dag

Den ringmur som avses är givetvis den som löper runt det som nu kallas Visby innerstad. Muren tillkom huvudsakligen på 1200-talet för att avskilja staden från landet och den var ett ”svartbygge”, eftersom den byggdes utan lov från högre ort. Muren är en viktig bit av Världsarvet Visby, men det finns kritiker som anser att muren inte får det underhåll den förtjänar.

 

Aktuellt

Idag har det gått och blivit kallt ute :( Har dock varit på möte på jobbet eller sommarfest som dom kallade det ^^ God mat och minigolf med kollegorna :) Sen for jag in till Växjö för att handla mat.

I morgon och på torsdag har jag dubbla pass på jobbet så är inte hemma så mycket då :P På lördag är det 50-årsfest för en jobbarkompis (öppet hus) :) Ja det är vad som händer just nu :P Ha det bäst, chokladhäst!

Rullader!

Gjorde superduper goda rullader ikväll :D Yummie!

Teisdag 29:e Mai

2012-05-29: Böndagen

När Beda och Blenda har namnsdag skall bönorna sättas, och därför infaller böndagen denna dag. Bönorna kan vara av flera slag, bondbönor som är de äldsta, bruna bönor som kallas gäulbönar på gutamål, vaxbönor och spräckliga bönor, spräklu bönar.

 

 

Örhängen så klart!

Var inne på GS en sväng igår, mest på kul :P Blev tre par örhängen rikare ^^ Alla kommer från Glitter och kostar 30:-/styck men eftersom det var köp tre betala för två så betalade jag bara 60:- sammanlagt :)

Simon's Cat

Fick ett tips av min kära vän Marika om en serie som heter Simon's Cat på Youtube och jag måste säga att jag älskar den från första stund! :D Känner igen det i mina katter lite grann i dom olika klippen ;) Tack gumman för tipset! ♥

Jungfru Maria Nyckelpiga

Såg, för min del, årets första nyckelpiga ute idag :) Nyckelpigans ljust röda färg ger en fin kontrast till den gröna vattenslangen och gräset :)

 

 

 

Måndag 28:e Mai

2012-05-28: Flatäskus dag

En liten flatbottnad roddbåt utan köl, en eka, kallas flatäskå eller flätå. Det är en bra båt vid långgrunda stränder men olämplig att ge sig ut med på djupt vatten.

 

Sundag 27:e Mai

2012-05-27: Omors dag

Mors dag får heta omors dag på gutamål. Omor betyder egentligen vår och hela hushållets mor, mor i huset, och inte bara barnens mor.

 

Sverige!!!

Wiiiiiihoooo! Sweet! Sverige vinnare av ESC 2012 :D Grattis Loreen, 18 stycken 12-poängare! Partey!!! *segerdans*

 

 

Maddie-kväll

Har en ensam-hemma-kväll eftersom Joel är iväg och fiskar med sina bror och sin pappa :) Helt själv är jag ju inte för jag har våra underbara katter här ♥ Har inget emot en kväll själv ^^ Först blir det lite dataspel, sen Claes Eriksson: Max och ESC på tv :) Köpt Sombrero-snacks och har jordgubbar i kylen, mums ;) Skönt med lite chill efter en jobbdag. I morgon blir det jobb 15:45-10:00. Hoppas ni har en bra lördagskväll!

Laudag 26:e Mai

2012-05-26: Pingstaftn

Pingstafton är en populär bröllopshelg, eftersom naturen ju oftast står i sin fagraste skrud mellan hägg och syrén. Det är också en lämplig helg för utflykter, kanske ut till Sudret för att se på tåskblåmmar, våradonis.

 

Mini & Milli på utflykt

 

 

 

Promenad 2012-05-25

Kände för att ta en promenad idag och den blev två timmar lång :P Men det kändes inte som två timmar kan jag säga :) Lyckades bli skrämd två gånger, först av en högljudd insekt (såg den inte men hörde den) sen av ett rådjur som skuttade iväg in i skogen, förmodligen för att den hört mig först och blev skrämd ^^ Synd att jag inte hann fota den bara. Men jag lyckades få bild på en groda (bild 8) och en kopparödla (bild 15) samt årets första Lupin (bild 17) bland annat :)

 

 

 

 

 

 

Dough-ble Whammy & Karamel Sutra

Hade en kupong på CityGross som gjorde att jag fick köpa två Ben & Jerry's glasspaket för 50:-, fick alltså en gratis! :) Självklart nappade jag på erbjudandet och passade på att prova två av B&J's nyheter i Core-serien :) Förutom dom jag köpte finns även Berry White, men jag är inte så mycket för sylt i glassen så jag valde bort den. Skillnaden mellan Core-varianterna och dom vanliga är förutom utseendet på förpackningen, att det är en "kärna" (därav namnet Core) i mitten, alltså uppifrån och ner :) En annan skillnad är att det är två glassorter i en, som ni ser på bilderna nedan :) Båda sorterna får toppbetyg av mig! :D

 

 

 

 

Fredag 25:e Mai

2012-05-25: Drikktappans dag

En viktig funktion vid stora kalas, särskilt bröllop, hade drikktappan. Det var han som hela tiden såg till att det fanns hembryggt öl i kannorna.

 

Djur och natur

Så här fin är syrénbusken på tomten :)

 

Doftar underbart ♥

Myrorna älskar pionerna av någon anledning och varje knopp är full av myror som vaktar :P

 

Denna bilden är tagen på håll, från vår trappa ^^ Tycker det blev en vacker landskapsbild med kor :)

 

Solen skiner genom dom mörka molnen idag :) Dock inte blivit någon åska ännu idag.

 

Fluffy tittar ut genom ett öppet fönster :) (fönstret öppnas längst ner)

Fågelföräldrar

Vi misstänker att dessa två fåglarna på bilderna är nyblivna föräldrar :) Dom flyger in och ut ur hålet hela tiden och det hörs små kvitter där ifrån :P

 

 

Torsdag 24:e Mai

2012-05-24: Gullsårkens dag

När man förr var ute på sjön för att dra torsk, fick man inte nämna fiskens namn. Han kallades i stället för t.ex. gullsårken.

 

Tidig sommar

Wow vilket härligt väder vi haft den senaste veckan :D Love it! Soligt och 25-30 grader varje dag :) Härligt att kunna va ute så mycket och slippa frysa ^^ Hoppas bara att det håller i sig någorluna så att inte sommaren tar slut snart och övergår i regn. Hur som helst så får man passa på att njuta medan det varar, vilket det i alla fall skulle göra resten av veckan :)

Idag och i morgon är jag ledig, det är min helg kan man säga :P Idag ska jag in till stan och handla mat. Ikväll är det semifinal två av esc och det ska bli intressant att se hur det går för Loreen :) Dock så har jag nästan tröttnat på hennes låt, även om den är bra, för att dom spelar den hela tiden på radion och låten blir uttjatad, vilket är synd.

Joel ska iväg och fiska med några syskon och sin pappa på lördag :) Jag kan inte följa med eftersom jag jobbar, men är inte säker på att jag hade följt med om jag kunde :P

Onsdag 23:e Mai

2012-05-23: Framkalns dag

En storbåt eller tremänning bemannas av framkal, millkal och bakkal. Alla har sina mycket bestämda uppgifter då man fiskar. När man tar upp garnen är det framkalns uppgift att ro.

 

Buranovskiye Babushki - Party For Everybody

Haha dom är ju bara för gulliga! Ryssland måste vinna ESC i år :D

Teisdag 22:a Mai

2012-05-22: Bikkinggdagen

Ett bra sätt att förlänga hållbarheten på strömmingen är att röka den. Den gyllengula fisken byter då namn och kallas för bikkingg.

 

Fårö

Fick några bilder idag från familjen eftersom dom var på fårö i söndags :) Alla bilder är tagna av min pappa :) Tycker dom var fina och vill gärna besöka fårö i sommar och det här blir en försmak ;) Så jag lägger upp bilderna här:

 

Raukar :)

 

 

 

Får på Fårö ;)

 

Muffins med chokladbitar

Har tagit på mig att baka till mötet på jobbet i morgon och detta är resultatet :) (mobilbild)

Måndag 21:a Mai

2012-05-21: Stäurbåtns dag

Den båttyp som vi idag kallar för tremänning eller treroning kallades tidigare oftast för stäurbåt. Flera sådana båtar seglar fortfarande varje sommar, bl a Kungen av Herrvik, Ungmor och Petsarvebåten.

 

Sundag 20:e Mai

2012-05-20: Leinsaningsdagen

Leine, dvs. linet, skall helst sås i sandjord och gödas med lambgöisl, lammgödsel. När sleitynn’n gynnar glångge, slånbären börjar blomma, då skall linet sås. Har man sån tur att langghalu, sädesärlan är på linstycket när man sår blir det fint lin.

 

Promenad 2012-05-20

Hann inte få in detta inlägg igår då vi kollade på film och det blev sent :P Men igåt följde faktiskt Joel med mig på promenad, mysigt! :) Den sista bilden är tagen på vårt utebord så den hör inte riktigt till men får hänga med ändå :P

 

 

 

 

 

 

Vatten

Joel satte vattenslangen (med munstycke) mot busken idag för att vattna den och då passade jag på att prova att fota lite. Blev bra tycker jag :)

 

 

 

 

 

Trädgårdsarbete del 2

Superhärligt väder ute så idag håller vi oss ute mest hela tiden :P Blåser nästan inget som det gjort dom andra dagarna, skönt :)

Joel har trimmat bort lite gräs och jag har tagit upp några små träd som växer där dom inte ska. Idag har vi gjort klart växthuset :) Är jättenöjd! Hoppas nu bara att mördarsniglar och annat otyg håller sig borta. Om en stund ska vi grilla fläskfilé och sen ska vi gå på promenad (eller jag i alla fall) :)

 

 

I lådan har vi planterat morötter, sallad och rädisor :)

 

Squashplantorna och dillen, båda sorterna är sådda från frön :)

 

Tomatplantan (små tomater) är köpt så som den ser ut nu och gurkplantorna (en minisort) är sådda från frön :)

 

Jordgubbsplantorna och smultronplantan jag fick av mamma :) Det som är visset är dom gamla bladen så det har kommit upp nya :P

 

Laudag 19:e Mai

2012-05-19: Glångninggis dag

”De singgar u glånggar u gror” skrev Gustaf Larsson om den vackraste tiden på året. Glånggar gör träd och buskar, säd och bärris, medan andra växter blåmmar.

 

Muuuu

 

 

 

Spindelvariation

 

 

 

Med benen fulla av pollen

 

Trädgårdsarbete del 1

Nyklippt gräs :)

 

Fyllt på med ny jord i rabatten :)

 

Nya fräscha blommor

 

Rosor, två buskar har vi planterat idag :)

 

Denna blomma kallas Snöflinga och vi har just nu fyra i vår rabatt men funderar på att köpa fler :)

 

Köpte en Fuchsia i härliga färger som får stå i mitten :) Den står vid fönstret och syns därmed inifrån :)

Surprise!

 

Gissa om jag blev glatt överraskad när jag hittade detta ute i brevlådan igår :) Tack, älskar er oxå! ♥

Gräset klippt - check!

Har ägnat en bra stund nu på eftermiddagen åt att klippa hela gräsmattan ^^ Vi har en sån som man går bakom så det tar en stund även om vi inte har så stor tomt :P Nu är det i alla fall klart och det är så härlgit med nyklippt gräs, det doftar så gott :) Så nu blir det vila en stund, kollar på Morgan & Ola-Conny på tv :P Dom är för tossiga! Joel har åkt in till Blomsterlandet för att köpa mer jord så vi kan fylla på rabatten och ha till växthuset.

Fixade några blompinnar (hemgjorda) och satte dom i krukorna där jag har gurkplantor och squashplantor :) Band upp dom med snöre så nu ska dom bli raka och fina. Fortsätter nog med trädgårdsarbetet när Joel kommer hem igen. Hoppas ni har en skön lördag med bra väder! Kram ♥

The A Team

The A Team är en ny låt som jag fastnat lite för av Ed Sheeran :) Gillar verkligen texten! Lyssna:




White lips, pale face
Breathing in snowflakes
Burnt lungs, sour taste
Light's gone, day's end
Struggling to pay rent
Long nights, strange men

And they say
She's in the Class A Team
Stuck in her daydream
Been this way since 18
But lately her face seems
Slowly sinking, wasting
Crumbling like pastries
And they scream
The worst things in life come free to us
Cos we're just under the upperhand
Go mad for a couple grams
And she don't want to go outside tonight
And in a pipe she flies to the Motherland
Or sells love to another man
It's too cold outside
For angels to fly
Angels to fly

Ripped gloves, raincoat
Tried to swim, stay afloat
Dry house, wet clothes
Loose change, bank notes
Weary-eyed, dry throat
Call girl, no phone

And they say
She's in the Class A Team
Stuck in her daydream
Been this way since 18
But lately her face seems
Slowly sinking, wasting
Crumbling like pastries
And they scream
The worst things in life come free to us
Cos we're just under the upperhand
And go mad for a couple grams
And she don't want to go outside tonight
And in a pipe she flies to the Motherland
Or sells love to another man
It's too cold outside
For angels to fly
An angel will die
Covered in white
Closed eye
And hoping for a better life
This time, we'll fade out tonight
Straight down the line

And they say
She's in the Class A Team
Stuck in her daydream
Been this way since 18
But lately her face seems
Slowly sinking, wasting
Crumbling like pastries

They scream
The worst things in life come free to us
And we're all under the upperhand
And go mad for a couple grams
And we don't want to go outside tonight
And in a pipe we fly to the Motherland
Or sell love to another man
It's too cold outside
For angels to fly
Angels to fly
To fly, fly
Angels to fly,

To fly, to fly
For angels to die


13 år

Nyss hemkommen från Julias födelsedagskalas, hon blir 13 år idag :) Det bjöds på mumsig grillad kyckling med pasta och tzatziki samt budapestrulle till fika :) Alltid lika mysigt och härligt att vara där ♥

Nu ligger jag och Fluffy och myser i soffan tillsammans medan Joel spelar dataspel :P I morgon ska vi sätta igång med trädgårdsarbetet så håll tummarna för att vädret blir bra!

 

Fluffy och jag tidigare idag :) Mys på hög nivå! ♥ (mobilbild)

Fredag 18:e Mai

2012-05-18: Airik me axi

När Erik, Airik, har namnsdag skall säden gå i ax om det skall bli någon bulle till Sankt Ole som är 29 juli. Om man odlar den gamla gotlandsrågen kan det nog lyckas.

 

Trädgårdshelg

Idag på förmiddagen åkte vi till Blomsterlandet och Plantagen för att köpa växter och jord. Det resulterade i sex säckar jord (vi behöver fler men fick inte plats i bilen), en Fuchsia, en tomatplanta, fyra Snöflingor och två rosbuskar :) Så lördag och söndag ska vi ägna åt att fylla på jord i rabatten, plantera, rensa ogräs, fixa växthuset och helst klippa gräset oxå ^^ Bilder kommer under helgen :)

Eftersom vi ska på födelsedagskalas ikväll hos Ola med familj (Julia fyller år) klockan 17 så hinner vi inte göra så mycket idag. Har fixat med tvätten inne istället. Fick något knas med min rygg idag så det gör jätteont på ett visst ställe om jag böjer mig ner :S Hoppas det går över snart. Va ska ni hitta på i helgen? :)

Växlande väder

Idag har vi haft massa olika sorters väder, det har blåst, regnat, varit soligt och haglat ^^ Vilket har resulterat i två regnbågar ikväll, i alla fall som jag har sett :) Har inte gjort så mycket idag men har jobbat ikväll. Hoppas ni haft en bra helgdag!

 

Mobilbild

Torsdag 17:e Mai

2012-05-17: Himmelsfärdsdagen

Kristi Himmelsfärdsdag infaller på den 40:e dagen efter påsk och minner om den dag då Jesus enligt Bibeln lämnade jorden och fördes upp till himmelen. Himmelsfärdsdagen kan firas tidigast den 30 april och senast den 3 juni.

 

Onsdag 16:e Mai

2012-05-16: Gladränggis dag

A gladrängg är en solvrå, en plats där det är skönt att sitta ner ett tag, i lä för blåsten, och njuta av årstidens behag.

 

Promenad 2012-05-16

 

 

 

 

Sri Lanka

Fick tips av en arbetskamrat om ett litet privat "företag" som hjälper familjer i Sri Lanka, bland annat genom att ge dom pengar som frivilliga skänker till dom. Så nu har jag kontaktat detta "företag" och "fått" en familj (mamma och tre döttrar) som jag ska hjälpa genom att skänka lite pengar :) Har även fått en bild på familjen i fråga. Detta är inget vinstdrivande "företag" och dom två som står bakom allt klarar sig på sponsrade pengar enbart, så inget kommer på avvägar och familjerna får pengarna två gånger om året. Dom gör även en del andra insatser och så. Jag litar på min arbetskamrat och därför litar jag på att detta är seriöst och att allt går korrekt till. Hör av er till mig om ni vill veta mer och kanske vara med och hjälpa :)

Bilprovningen

Usch va jag hatar att när man skrivit ett långt inlägg och sen råkar trycka fel och allt försvinner :(

I alla fall så ska jag in med bilen på bilprovningen idag eftersom Joel inte kunde göra det i fredags då det var strejk. Det är första gången jag ska besiktiga en bil så jag är lite nervös.. Hoppas det ska gå bra och att bilen går igenom utan problem :) Ska vara där vid 13:50 och efteråt ska jag handla mat.

Har jobbat kvälls- och nattpass nu så jag är lite seg.. Är ledig tills i morgon kväll nu i alla fall :) Eftersom det är en röd dag i morgon (Kristihimmelsfärd) så har älsklingen fyradagarshelg :) Hoppas det blir bra väder på fredag för då ska vi förmodligen fixa i trädgården och med växthuset :) Ha en bra onsdag alla ♥

Idag och i morgon

Om drygt en timme är det dags för mig att sticka till jobbet :) Jobbar tills klockan 10 i morgon. Vid 14-tiden i morgon ska jag besiktiga bilen själv på bilprovningen för första gången ^^ Måste erkänna att jag är lite nervös, men det ska säkert gå bra. Efteråt ska jag i alla fall handla mat och så :) Så nu vet ni varför ni inte lär höra av mig ikväll :P Ha en fortsatt bra tisdag allihopa!

Teisdag 15:e Mai

2012-05-15: Kissmisns dag

Kattens eller kattungens smeknamn är kissmisn eller bara misn. Annars brukar katter ofta få namn som syftar på utseendet, som Raudar med rödaktig päls och Ringen med vit ring om sin svarta svans.

 

♥ Ebba ♥

Bästa och sötate tjejen i hela världen ♥

Måndag 14:e Mai

2012-05-14: Stainstrandis dag

A stainstrand, en stenstrand, kan se ut på många olika sätt. Det kan vara långgrunda klapperstensstränder, kalkstenshällar med en pallkant utanför eller fint slipade, olikfärgade stenar. Alla typerna är vackra på sitt sätt.

 

Sundag 13:e Mai

2012-05-13: Avhaldningsdagen

Ti hald av någen var inte så vanligt förr. Det betyder att krama eller omfamna någon, och det kan man göra alla dagar på året och inte bara en. Men dagen får gärna bli en tradition, för visst finns det väl någon som du vill ge en kram på avhaldningsdagen?

 

Promenad 2012-05-13

Promenaden idag var den bästa hittills i år, inte för att att solen sken och att det var ganska varmt - nej för att jag äntligen kunde fota, inte bara en utan två, ekorrar! :D Har velat göra det jättelänge men dom är inte så enkla att få med på bild :P Den första ekorren upptäckte jag när den kastade ner en kotte och sen hörde jag den i trädet och när jag tittade upp så satt den där :) Upp med kameran illa kvickt och fota, sen så dök det upp en ekorre till ganska långt från den andra :) Är helnöjd, så här kommer ekorrbilderna först:

 

 

 

 

 

 

 

 

Upptäckte oxå att liljekonvaljerna (bild 8) har börjat få knopp nu :) Härligt! Sen så har dom grusat den vägen som jag brukar gå (bild 5) så nu är det mycket finare där :) Förut var det så lerigt. På bild 12 kan ni se spår av den första ekorrens (bild 1) middag :P

Home at last

Hm, jobbat 15:45-11:30 ^^ Skulle jobbat till 10 egentligen men det körde ihop sig på ett annat ställe (som jag bara gått bredvid på en gång) så jag hoppade in och va där i 1,5 timme. Så allt som allt nästan 20-timmars arbets"dag" :P Men det är bara tillfälligt så det är lugnt. Tar på mig så lite extrapass som möljigt nu när jag har 95%, lätt att ma jobbar för mycket annars och då mår man bara dåligt.

Idag skiner solen ute :) Tog med mig kinamat hem som vi åt till lunch, mums! Ikväll blir det kanske grillat om vädret tillåter. Tänker faktiskt inte göra så mycket idag :P Kanske spela något spel :) Gräset behöver klippas märkte jag, men det får Joel ta tag i om han orkar ^^ Hoppas ni har en bra helg ♥

Långpass

Slänger in ett kort inlägg, ska iväg om ungefär 30 minuter till jobbet :) Det blir jobb 15:45-10:00 ^^ Så ni lär inte höra av mig mer förrän i morgon :P Ha en bra lördagskväll ♥

Hologram

Detta klipp (första nedan) heter "Tupac Hologram Snoop Dogg and Dr. Dre Perform Coachella Live 2012". Som dom flesta vet så är rapparen Tupac död (mördad) sen många år tillbaka, även om vissa (precis som med Elvis eller Michael Jackson) inte tror det är sant. Hur som helst så har dom hittat ett sätt att få Tupac att uppträda på scenen igen, genom ett slags hologram.

Oavsett om man gillar Tupac eller inte så kan man ju fundera över det här med att dom gör så att döda artister uppträder på scenen genom hologram. Under första klippet kan ni se en bild över hur det fungerar när man har ett hologram på scenen.

I Japan har man gjort som så att man istället har skapat en helt ny artist på detta hologram-sätt. Hon heter "Hatsune Miku" och uppträder live men är alltså inte verklig, vilket syns eftersom hon ser ut som i dom populära anime-filmerna (manga).

Personligen tycker jag att detta är riktigt häftigt :) Men även om det kostar en hel del att ha såna hologram på scenen så är det ju ännu ett sätt att tjäna massa pengar på döda artister. Samtidigt ger det en chans för människor att få se till exempel Tupac än en gång (eller för första gången) som om han levde. Vad tycker ni?

 

 

 

Laudag 12:e Mai

2012-05-12: Leilus dag

Den yngsta och minsta i familjen får ofta heta leilu, lillan, och hennes dag bör firas på våren. Det finns nog både fördelar och nackdelar med att vara leilu, och hon trivs ofta med att bli äldre och se nya småbarn komma.

 

Dark Shadows

Nyss kommit hem från bion i Växjö där jag och älsklingen sett filmen Dark Shadows av Tim Burton med Johnny Depp i huvudrollen :) Måste säga att Mr. Burton är ett genius och har här skapat ännu ett mästerverk ;) Ni vet väl vid det här laget att jag älskar hans filmer och Mr. Depp är ju bara helt fantastisk i alla deras samarbeten! :) Helt klart värd att se:

 

Mini och blommorna

 

 

 

 

 

I trädgården idag

Trotsade blåsten och regnmolnen och tog ut katterna efter lunch :) Molly tyckte inte alls det var kul för hon höll på attt blåsa iväg så hon var nog inte ute en minut ens :P Efter att dom varit ute alla tre varsin gång så gick jag ut och fotade lite :) Svårt när det blåser så mycket som det gör idag men en utmaning ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

Middag med jobbet!

Har ganska nyligen kommit hem från en härlig middag med mitt ena jobbteam :) Först fick vi supergott vitlöksbröd med dipp och sen beställde jag en planka med fläskfilé :D Såå gott och såå underbara arbetskamrater jag har! :) (mobilbild)

Torsdag 10:e Mai

2012-05-10: Trodartäundagen

Ain trolå, eller trole kan man börja med, men trodar är en samling trolar, som utgör liggvirket i en trodartäun. Till en riktig bandtäun eller bandfastar täun behövs också staurar u bandar, störar och vidjor av ene.

 

Onsdag 9:e Mai

2012-05-09: Gaukens dag

Gauken heter numera oftast göken, som uttalas med hårt g på gutamål. Alla vet hur han låter och att sommaren har kommit med honom.

 

Filmkväll

Har precis sett filmen The Big Year med älsklingen :) Det är en film om fågelskådning med bland andra Jack Black i huvudrollen. Helt okej film :) Nu blir det lite nyaste säsongen av Top Model som snart är slut ^^

I morgon blir det dubbelpass på jobbet så jag är inte hemma så mycket då ^^ Men sen så är jag ledig i tre dagar :) Ha det bäst, chokladhäst!

Teisdag 8:e Mai

2012-05-08: Nedrus dag

Nedru är gutamålets ord för ödla. De flesta ödlor kan en konst som är rätt märklig och som kallas autotomi. I ödlans fall betyder detta att den kan tappa svansen precis när den vill.

 

Work

Blir ett kort inlägg nu. Har jobbat 08:30-21:45 idag så jag har inte hunnit med något mer idag än så ^^ Därför blir det lite tomt på bloggen såna här dagar. I morgon blir det jobb 9-14 så det är lite lugnare :) Det var allt för idag :P

Måndag 7:e Mai

2012-05-07: Pinnsveinsdagen

En igelkott heter inte bara pinnsvein på gutamål utan också pinngys, pinngyså eller pinngyse och pinnso, och den är Gotlands landskapsdjur. Den lever oftast i närheten av folk och har kanske kommit hit med människorna.

 

Promenad 2012-05-06

Var ute på en skön men kylig promenad ikväll :) Tycker mycket om dom tre första bilderna här nedan :)

 

 

 

 

 

 

Titanic 3D

Klockan 14:20 idag börjar Titanic i 3D på bion inne i Växjö som jag ska se med Toloe :) Även fast jag sett filmen många gånger så ska det bli kul att se den i 3D :) Har ju presentkort som behöver utnyttjas ;) Älskar den filmen!

 

Fler presenter

Från Ola med familj :)

 

Från Jon och Erika :)

 

Från Pia med familj :)

 

Från Tore :)

Sundag 6:e Mai

2012-05-06: Halsbandans dag

Gotlands landskapsfågel halsbandsflugsnapparen saknade länge ett gutamålsnamn, fast han brydde sig kanske inte om det. Men nu har namnet halsbandan börjat användas, och det fortsätter vi gärna med.

 

Födelsedagskalas

Ikväll har vi haft födelsedagskalas för mig med min älskade Tunroth-klan! :D ♥ Fina presenter och glada gäster som tyckte mycket om det vi bjöd på :) Bättre kan det inte bli ;) Bjöd på lax med citronsås, potatis, stekt kiwi, gröna ärtor och sallad och till fikat blev det smulpaj med äpplen i och vaniljglass. Tänkte fota presenterna i morgon så ni får se :) Helnöjd med kvällen! Tack Tunroth-klanen ♥ Hoppas ni haft en trevlig lördagskväll!

Lördag

Idag håller vi för fullt på med att förbereda allt för mitt födelsedagskalas ikväll :) Nu är det inte så mycket kvar, mest bara matlagning och lite småfix :) Ska bli kul ikväll!

Ute är det soligt och fint men det blåser något fruktansvärt så det är kallt som fan :/ I morgon blir det nog en lugn dag :)

Ha en skön lördagskväll ♥

Laudag 5:e Mai

2012-05-05: Kaipars dag

Skogslök, kaipar, är den mest kända och mest använda av Gotlands fem vilda lökarter. Det växer skogslök också på andra håll i Sydsverige, men det är här som man av tradition har lagat kaipkål, kaipsoppa, som vårtecken. Numera ingår växten i många andra matrecept.

 

Guteglass

Dom har nu fått in Guteglass (glass gjord på Gotland) på CityGross i Växjö :) Passade på att köpa hem en förpackning nu när dom ändå hade extrapris :P

 

Denna har smak av saffran och honung, ganska spännande kombination faktiskt :) Finns även med vanilj eller kaffe.

Fredag 4:e Mai

2012-05-04: Reivtann’ns dag

Reivtännar, eller reivtändar har man i räfsan av trä. Eftersom de inte håller i all evighet behöver man ägna en stund då och då åt att tillverka nya tänder, som man kanske kan kalla löständer.

 

Fix och städ

Har en sån där "hur-mycket-som-helst-att-göra"-dag ^^ Håller dels på att städa hela huset. Har sått squash (frön som jag fick av Pia) och dill (dock gamla frön så vi får se om det blir något) och planterat tre jordgubbsplantor och en smultronplanta som kom med posten idag från mamma :) Håller även på med att tvätta en massa som behöver tvättas ^^ Ugnen har blivit rengjord idag och det behövdes verkligen. Det är ännu mer som behöver fixas med men det får bli ikväll eller i morgon eftersom nu behöver mina fötter vila :P Som sällskap har jag haft The Big Bang Theory igång på datan :) Så fullspeckad fredag. Ha en bra fredag!

Torsdag 3:e Mai

2012-05-03: Skräkkstunkars dag

Det var inte för att vara snäll mot skrakhonan som man satte upp skräkkstunkar, skrakholkar. Anledningen var att skrakäggen var eftertraktade som mat.

 

Otium cum dignitate

Skönt med ledighet! :P Har spenderat eftermiddagen i Växjö med att göra olika ärenden i olika affärer :) Har bland annat handlat all mat och sånt till lördag :) Ska bli så kul att få hit Joels familj, det är alltid lika trevligt! ♥ Blev några timmar i stan och efter en jobbnatt är man ganska trött ^^

Upptäckte, när vi var hos Pia, att spanska jordgubbar är förvånansvärt goda nu så jag köpte en ask idag :) Mycket riktigt så va dom oxå goda så Joel ska få köpa fler i morgon :P

Så nu blir det en lugn kväll :) Joel är iväg och hjälper Ola med hans tak ^^ Ha det bäst, chokladhäst ♥

Ledig helg

Börjar med att gratulera Jon och Erika till deras förlovning igår! På min födelsedag och allt ♥

Har jobbat hela natten och nu är jag ledig ända till måndag :) Superfint väder idag oxå! Ska strax gå och duscha, sen fixa mat och i eftermiddag ska jag in till stan för att handla mat bland annat :)

Såg att katterna bråkat med mitt pussel nu igen så det fattas bitar :/ Hopplöst att få ha det ifred ju :( Ha en bra torsdag!

Presenter ♥

Tänkte visa dagens presenter :)

 

Två lotter från familjen, varav vinst på den ena :)

 

Fick även detta söta kort från familjen :) Får något mer när jag kommer till ön :P

 

Fick denna filmen från Joel :) Tänkte kolla på den i morgon eller på fredag :)

 

Fick detta presentkortet av Joel på Guldfynd :D Har 25% rabatt där med ;)

 

Fick även pengar av mormor & morfar ♥

Katterna ute i trädgården!

Nu när det är så underbart väder ute så måste man ju bara ta ut katterna i trädgården i sina koppel :) Tog ut dom en och en annars går det inte :P Men när glassbilen kom och började spela så ville Fluffy in igen ;) Alla bilder är tagna med mobilen:

 

Trappan luktar visst intressant :P

 

Fluffy softar :)

 

Mys i gräset - eller faktiskt på en stubbe :P

 

Njuter av vädret :)

 

Molly har verkligen börjat gilla att vara ute nu, kanske för att hon äntligen slipper frysa när hon får komma ut :P

 

Smälter nästan in i stenplattornas färger :P

 

Rookie spanar på något långt borta :)

 

På jakt efter goda grästrån att tugga på ;)

 

Kollar in under garageväggen :)

Onsdag 2:a Mai

2012-05-02: Tåskblåmmdagen

Tåskblåmmar, våradonis, finns på några få växtplatser på södra Gotland och på Öland men är vanligare på de sydryska stäpperna och vidare österut. De är vackra men giftiga, som de andra i smörblomfamiljen brukar vara.

 

Teisdag 1:a Mai

2012-05-01: Mysselpeipus dag

När en gotlänning mysslar betyder det att han visslar. När han gör a mysselpeipu så gör han således en visselpipa, vilket går som allra bäst på våren.

 

Måndag 30:e Ápril

2012-04-30: Maieldns dag

På gutamål säger man maield, inte valborgsmässoeld. Förr sade man också maistangg i stället för midsommarstång. Det är ju faktiskt mycket enklare att säga så.

 

Idag är ingen vanlig dag..

För idag är det min födelsedag :P Och den spenderar jag genom att jobba ^^ Men det gör inget, hade inte lust att spendera en av mina semesterdagar på att ta ledigt idag eftersom jag ändå är ledig torsdag-söndag :) Ska jobba natten i natt oxå bara.

Har inte fått så mycket presenter ännu, men ett kort och två triss från familjen i alla fall och många gratulationer! ♥ Skulle få present av Joel ikväll och av familjen nästa gång jag träffar dom :) Har bjudit hit Joels familj på lördag så då blir det lite födelsedagsfirande med mat och annat gott :) Mys!

Ska nog förresten boka min båtbiljett till Gotland i sommar snart, då blir det två veckor hemma på ön med egen bil :D Då ska kameran få gå varm ;) Längtar ♥

Vädret kan ju inte bli mycket bättre idag :) 21 grader ute och strålande sol, det är vad jag kallar födelsedagsväder ;) Love it! Hoppas ni har lika fint väder som vi har här! Kram till alla ♥

Dagen i bilder

Tänkte visa er lite bilder från vår gemensamma lediga dag idag :) Vädret har varit superhärligt med sol och runt 20 grader! :) Hoppas det fortsätter så här med vädret :P Vissa av bilderna är tagna med mobilen och vissa med kameran:

 

För varmt för att ha långbyxor idag ;) Shortspremiär! Haha, jag vet snygga strumpor ;)

 

Borstat katterna idag och detta är Fluffys omgång :P Fick dock inte väck allt ^^

 

Joel klippte gräset för första gången i år :)

 

Jag tog en tripp till Sveriges bästa köpcentrum (ja det har faktiskt blivit utsett till det i år) :)

 

Under tiden satte Joel upp vårt lilla växthus :)

 

Joel lyckades till och med bränna sig i solen idag ^^

Trädgårdsblommor

Tulpan :)

 

Pingstlilja :)

 

Gullviva :)

Nya kläder

Snygg tröja från New Yorker för 139:- :)

 

Köpte även mjukisbyxor på New Yorker för 169:- :)

Blomma

Valborg hos Pia

Igår hade vi en jättemysig kväll hos Pia med familj :) Svärfar var oxå där :) Vi åt grillad fläskytterfilé med pommes och grönsaker och sen blev det en supergod kladdkaka med jordgubbar :) Fantastiskt härligt väder så vi kunde sitta ute och äta. Skönt att inte ha jobb idag så vi kunde stanna länge, åkte hem vid 22:30-tiden :) Tittade inte på någon eld men det gör inget, det var trevligt ändå.

Redan skönt väder ute idag :) Blir nog till att va ute en hel del idag med. Nice :P

RSS 2.0