Hej så länge

Tänkte slänga in ett kort inlägg nu innan jag gör mig iordning för att sticka iväg och jobba i ca 20 timmar :P Lite segt, men vi ska på kalas på jobbet så det kunde varit värre ;) Plus att jag slipper lyssna på Mollys vrålande ^^

Trist väder ute idag, det snöade på förmiddagen :/ Det gillas inte, vad hände med den goa värmen som var här tidigare i veckan?

Kommer hem någon gång efter 10 i morgon så innan dess hörs vi inte mer ^^ Kram och ha en skön lördag!

Laudag 31:a Mass

2012-03-31: Staurkarningsdagen

Till bandfast täun (gärdsgård) används enestörar eller grangrenar som skall huggas på våren innan saven går. Barken måste först kares (rensas) av med yxa. Barken eldar man med och kråkorna kan använda den till bobygge.

 

Lång natt

Det har varit en väldigt lång natt med massa ylande från Molly och därmed svårt att sova för både mig och Joel :/ Känns faktiskt skönt att åka iväg och jobba sen (vid 14) och inte komma hem förrän i morgon efter 10 :P Inte för att jag sover så mycket på jobbet men det är åtminstone ingen katt där som ylar ^^

Ska sätta mig och spela The Sims 3 nu en stund :) Till lunch blir det kalkon precis som igår till middag :D Mums! Hoppas ni har det bra alla ♥

Fredag 30:e Mass

2012-03-30: Storspoens dag

Storspoen heter nästan detsamma på svenska, storspoven, men han får ändå en egen dag för att han är en fin fågel med ett vackert flöjtande, vårlikt läte. Han modar, förebådar, regn sägs det.

 

Tequila rose

Kvällens dricka: Tequila Rose och Krusbärscider :P

Vansinne?

Oj oj oj,  har märkt idag att Molly visst har börjat löpa. Tjoho! (ironi) Hon skriker/vrålar nästan hela tiden och vänder upp baken mot en :( Tror hon kommer driva mig (oss) till vansinne innan detta är slut.. Men jag har i alla fall bokat en tid för kastrering/sterilisering, vaccination och id-märkning. Dock kan detta inte ske förrän efter att hon har löpt färdigt, vilket enligt veterinären kan vara allt från några dagar till någon vecka :S Vi bokade i alla fall in en tid den 12:e då jag bara har ett möte på eftermiddagen. Förhoppningsvis har hon då slutat löpa. Det är en superjobbig tid vi har framför oss då honkatter även skriker om nätterna.. Vet det eftersom jag har varit med om honkatter som löper innan. Det är såna enorma vrål som man aldrig trodde att sin lilla kisse kunde frammana.. Detta blir med all sannolikhet den sista löpningen för henne i alla fall.

Nike så klart!

Köpte nya skor idag :) Såna där som man har mer eller mindre varje dag. Självklart blev det Nike även denna gången (har såna innan) :) Dom gamla är lite trasiga vid ena hälen och jag är rädd att jag ska få skavsår av dom snart om jag fortsätter använda dom, därför ville jag ha nya. Har använt dom lite och jag gillar dom verkligen :) Nike är nog det bästa skomärket ;)

Fynd från Family House

Bara 70:- för denna :) Trycket är mer silvrigt än det ser ut :P

 

Denna var det 50 % på så priset blev 65:- :) Båda är jättemjuka och sköna :)

Torsdag 29:e Mass

2012-03-29: Päudsvårsdagen

Päudsvår är det samma som örngottsvar eller kuddöverdrag. Päudsvår är det knappast någon som säger i dag. Päud betyder kudde och kan också vara stoppning under lokar på selar.

 

Onsdag 28:e Mass

2012-03-28: Smidns dag

Smidn var förr i tiden en hantverksskicklig man, inte enbart smed, och han var så viktig för socknen att hans boställe nämndes efter hans yrke. Det finns fortfarande mer än 20 socknar där någon gård har namn som Smiss, Smissarve, Smide och Smidgårde.

 

Sommar?

Jisses så varmt det varit idag! Nästan 19 grader i skuggan :D I mars! När hände det senast? Har nästan känts som sommar idag :) Satt ute i solen en bra stund efter jobbet och bara njöt ♥

Ikväll blev det grillade karrékotletter med pommes och grillade majskolvar, mums :) Älskar verkligen grillsäsongen och grillad majs är bara för gott!

Såg i tidningen idag att några här i Småland redan haft sitt första dopp i vattnet ^^ Lite för tidigt för min del ;) Kan nog inte varit så varmt i vattnet.

I morgon blir det jobb hela dagen, först 9-14 och sen 15:45-21:45

Teisdag 27:e Mass

2012-03-27: Stainskipes dag

Skeppsättningar, stainskipes, av sten är gravmonument gjorda för att synas långt och ses av många. De finns också på andra håll, men på Gotland är de gamla (från bronsåldern) och många (över 350). Med dåtidens teknik fordrades mycket arbete för att forsla dit stenarna och resa dem, så de flesta människorna begravdes i enklare gravar.

 

The Big Bang Theory

Köpte äntligen denna samlingsbox igår med min favoritserie The Big Bang Theory! :D Har sett en del avsnitt på tv men dom har en förmåga att sända avsnitten i fel ordning, så nu kan jag äntligen se alla fyra säsonger i ordning :) Har redan börjat ;) Om ni inte har sett denna serie så har ni definitivt missat något! Gillar verkligen karaktären Sheldon :)

Måndag 26:e Mass

2012-03-26: Jaugasis dag

Jaugasi ser ut som en liten gås men är en and, gravanden. Honan har ingen skyddsfärg som andra andhonor har, så det kan vara svårt att se skillnad på könen, men de klarar det ju bra själva.

 

Söndagssol

Härligt väder idag, om än inte lika varmt som igår och förrgår så i alla fall soligt och klarblå molnfri himmel :) Har som sagt jobbat idag då jag blev inbeordrad igår ^^ Helt okej ändå. I morgon blir det jobb 8:30-21:45, lite segt men det går :P

Grillad fläskfilé med pommes och sallad blev det till middag :) Så gott! Älskar grillsäsongen ;) Varit ute med katterna oxå, det gillar dom :) Sitter just nu och kollar på Back To The Future 2 (såg ettan igår) :)

Håller på att lära mig att virka mormorsrutor så lite sånt blir det nog ikväll med :) Kram på er!

Sundag 25:e Mass

2012-03-25: Klukkus dag

Sommartid infördes i Sverige 1980 och infaller mellan sista söndagen i mars och sista söndagen i oktober. Klockan 02.00 idag, på söndagsmorgonen skall klukku, klockan, flyttas fram till 03.00.

 

Sommartid

Glöm inte att ställa fram klockan en timme i natt :)

Djuren har vaknat

Nyss varit ute på en härlig promenad i vårsolen :) 15 grader idag :) Har blivit inbeordrad för jobb i morgon så får passa på att njuta idag ;) Hittade två fjärilar av arten Påfågelöga och lyckades fota en :D

 

 

 

 

Gransholm

Var nere i Gransholm idag på morgonen/förmiddagen och släppte ut hönsen och fotade en del :) Träffade Tusse oxå men inte Missan. Klicka för större bilder:

 

 

 

 

 

 

 

Rookie och stolsbenet

Rookie älskar den nya mattan, och tydligen stolsbenet oxå ;)

Laudag 24:e Mass

2012-03-24: Masspeitns dag

Strandskatan heter masspeitn eller marspitn på gutamål, och det finns flera förklaringar till namnet. Den kanske mest troliga handlar om den framträdande näbben, som liknar ett spett, spit på gutamål. Näbben används också så, när fågeln sätter ner den och letar föda. Förledet i namnet kan vara mar- som betyder hav, eller möjligen månaden mars.

 

Virkade blommor

En söt blomma i vitt och lila :)

 

En irländsk ros i rött och rosa :)

 

En blomma som kallas Slinky i gult :)

 

Lite olika storlek, fast det är samma typ av garn och samma nålstorlek :)

Premiärgrillning

Ikväll har vi startat grillsäsongen :D Fantastiskt gott måste jag säga ;)

 

 

Vår i trädgården!

Idag har det varit 17 underbara grader! :D Har sett en hel drös med fjärilar, en humla och lite andra insekter :) Passade på att fota lite med:

 

 

 

 

Kryddburkar

Fyndade dessa på svärfars Antikhjul ikväll :D Tycker dom är superfina! Får väl informera Tore om det när han kommer hem ^^

Grönt är skönt

För en vecka sen ungefär plockade vi in några kvistar av syrén, björk och vide :) Dom har blivit så härligt gröna nu!

 

 

 

 

 

 

Minis kakfrossa

 

 

Fredag 23:e Mass

2012-03-23: Per Roligmans dag

Per Roligman är en skämtsam benämning på ett av handens fingrar, nämligen lillfingret. Pekfingret kallas ibland främstfingre, långfingret är langgstanggi och ringfingret kan få heta tårpan.

 

Virkad mus

Virkat en mus idag :) Använde lite annat garn än sist. Den var lätt att göra :P

Storshopping!

Har haft en jätterolig dag idag eftersom jag varit runt i massa olika affärer och shoppat en hel del :) Så otroligt underbart att kunna göra det nu när man har jobb och får in pengar och får lite över oxå :) På tiden att jag får unna mig lite saker ;) Här nedan kan ni se vad jag köpt idag:

 

För att fullända det nya matbordet med stolar så köpte jag idag en matta på Rusta och en bordduk på Hemtex :) Köpte även (tillfälliga) bordstabletter i plast som skydd när man äter.

 

Denna skönheten hittade jag på Servera :) Älskar den redan!

 

Fin skål som jag fann på TGR :)

 

Örhängen, det var 75% rea så jag fick ett par för 12:- och dom andra för 25:-/styck :) Fynd! (även om det inte syns så bra på bilden så har dom översta gröna stenar)

 

Nya garnsorter (den till höger har jag haft innan) :) Köpte oxå en ny och tjockare virknål så jag kan använda fler garnsorter nu :) Den första till vänster från TGR och resten från CityGross.

 

3 x BluRay från MediaMarkt :) En till i Disney-klassiker-samlingen :D

 

Skjortblus från Cassels :) Blir snygg till våren/sommaren ;)

 

Snygg top från New Yorker, så klart ;) Köpte två par vanliga jeans oxå på IcaMaxi :)

Torsdag 22:a Mass

2012-03-22: Sladarstundsdagen

Sladarstund var vanlig i det gamla bondesamhället. När det började skymma, men det ännu var onödigt att tända lampan lade man ifrån sig arbetet och pratade, vilade eller kopplade av en stund tills det blev mörkt. Då som först tändes lampan och arbetet fortsattes.

 

Mitt i veckan

Förkylningen känns mycket bättre idag och jag är nästan frisk nu så jag var på jobbet idag och ska till nästa brukare och jobba natten sen :) Efter det så är jag ledig ända till måndag ^^ Åå vilket underbart väder det har varit ute idag! Soligt och nästan 15 grader :D Love it!

Tänkte sticka in till Växjö när jag slutat i morgon för en liten shoppingrunda och handla mat oxå så klart :) Tänkte bland annat titta på lite nya kläder (behöver något snyggt att ha på kalas och så) och så ska jag köpa fler virknålar i olika storlekar :) Är även ute efter Lady & Lufsen som släpptes på BluRay idag till min samling ;)

Kanske blir bio den här helgen istället :) Annars har vi inget planerat. Nu är det dags att fixa iordning lite grejer innan det är dags att sticka iväg till jobbet. Ha det bäst, chokladhäst!

Virkat hjärta

Virkat ett hjärta idag, det var ganska enkelt :)

Onsdag 21:a Mass

2012-03-21: Svidldagen

När man skall göra hål i en korkskiva kan man använda en svidl. Det är en lång smal järnstång med ett trähandtag. När järnet är rödglödgat går det lätt att sticka svidln genom korken.

 

Amigurumi - gris

Är inte helt säker på vad som räknas till amigurumi men denna grisen dök upp på Youtube när jag sökte på det ordet så :) Den är inte perfekt men för att vara det första seriösa jag virkat så tycker jag den blev rätt bra :P Ett bevis på att det går att få något gjort även om man känner sig lite sjuk ^^ Inte så farligt svårt heller tycker jag så det kommer bli fler virkade djur :) Det svåraste var nog att få till benen.

 

 

 

Teisdag 20:e Mass

2012-03-20: Ladisjamninggi

Ladisjamningg betyder vårdagjämning, då dag och natt är lika långa över hela jorden. Nära ekvatorn är det ju så året runt.

 

Förkylningen vinner?

Har motarbetat den förbannade förkylningen nu i 3 dagar och idag verkar det som att den vinner :( Igår mitt på dagen kände jag mig nästan helt frisk men så blev det värre igår kväll och ännu mer i natt. Det har börjat svida i halsen i natt så jag har sovit dåligt.. Sitter nu med en Bafucin i munnen för att kunna äta någon frukost. Jobbar dagen (9-14) och natten (21-10) i morgon och eftersom det är dom enda passen jag har denna veckan så vill jag gärna slippa sjukanmäla mig. Som det är just nu så skulle det funka att jobba men blir det värre så måste jag ju stanna hemma då.. Är ledig idag i alla fall så jag får se till att bli frisk. Vill verkligen inte vara förkyld, men får vara glad så länge man inte har influensan som min stackars bror (Patrik) har åkt på. Krya på dig käre bror! Hoppas ni alla mår bra ♥

Köksnytt!

Var inne på Jysk ikväll för att köpa nytt köksbord med stolar :D Superfint blev det! Köpte 6 stolar och 2 klaffar för att förlänga bordet med vid behov. Gick på ca 3900:- allt som allt, bra pris tycker jag :) Dock har vi bara satt ihop två stolar ännu, men vi har invigt det i alla fall :P Bordet har en liten låda mitt på ena långsidan oxå. Eftersom vi hade ett runt bord innan så har vi inte riktigt bestämt oss åt vilket håll bordet ska stå ^^ Jag har tänkt köpa en fin bordduk någon dag att ha på, och så genomskinliga tabletter (som man har tallriken och sånt på) för att hålla den ren :) Ska bli så kul! Är fullkomligt nöjd ;) Vad tycker ni?

 

 

Måndag 19:e Mass

2012-03-19: Blädingens dag

Blädingg betyder sädesbrodd. Om rygblädingen på hösten blev för kraftig släpptes slaktlambi, slaktfåren dit för att beta några dagar, annars kunde det bli snömögel under vintern och då kunde blädingen ruttna bort.

 

Nybörjarvirkning

Har skaffat ett lämpligt virkgarn nu så jag har börjat på något som ska bli en halsduk tror jag :) Det är en väldigt enkel virkning med bara luftmaskor och fastmaskor. Lite knepigt att lära sig virka (igen) via internet men det funkar :P

Sundag 18:e Mass

2012-03-18: Otndagsdagen

Otndag är eftermiddagskaffe eller motsvarande. Förr i tiden när man bara kunde arbeta i dagsljus blev det kortare arbetsdagar under vintern och då blev det ingen otndag, men efter Gartru fick man det.

 

Jobb och födelsedag

Haft en dålig start på denna söndagen eftersom jag sov dåligt i natt :/ Sen så har inte förkylningskänslorna släppt heller, men det har i alla fall inte blivit värre.

Jobbade fram till 16 idag och sen stack jag och köpte en blomma (supersöt engelsk pelargon) innan jag for till Pia med familj för att fira Linneas 16:e födelsedag :) Mysigt. God mat och marängtårta blev det :)

Sitter nu här i soffan med en wiskey idag med för att få bort förkylningen som verkar vara på gång.. Håll tummarna för att det släpper nu!

I morgon blir det jobb 9-14. Hoppas ni har en underbar söndagskväll :) Kram

På g?

Sitter här med förkylningskänslor :( Försöker mota bort det med wiskey som jag får halsbränna av och illasmakande ingefära :( Usch, vill inte bli sjuk.. Orkar inte med det..

Lördagsfix

Idag håller vi för fullt på med hushållssysslor, framför allt städning och fix med tvätten ^^ Mycket att göra, inte så kul men det blir bra när det är klart :P

Blir nog ingen bio ikväll eftersom den börjar sent (21:30) och då kommer vi hem sent och det har jag ingen större lust med eftersom jag ska jobba i morgon :/ Vilket är synd för jag ville verkligen se den filmen, men det får nog bli en annan dag. Kanske ser någon film hemma istället :)

Dags att fortsätta ^^ Ha en trevlig lördag!

Laudag 17:e Mass

2012-03-17: Gartru

Gartru är en gutamålsvariant av Gertrud. Dagen är en märkesdag, mest när det gäller vädret, och Bengt, den 21 mars, finns ofta med. Om det regnar mellan dem, gråter Gartru efter Bengt. Det går över då han kommer.

 

Nya blommor!

Joel har varit gullig och köpt fina vårblommor som han har planterat i rabatten idag :)

 

Söta :)

 

Köpte en fin lite mindre hortensia idag på Netto :) Bara 35:- Hoppas vi får den att överleva :P

Fredag 16:e Mass

2012-03-16: Staräurns dag

Varje vår diskuteras det livligt om antalet staräurar och om vad som kännetecknar en sådan. Snö, blåst och åtminstone en stare måste i alla fall finnas med.

 

Ballerina Marängsviss

Hittade en ny sorts ballerina idag på Netto som jag tänkte prova ikväll :) Ska bli spännande att smaka ;)

Helg

Blev lite ändrat idag på jobbet så jag fick jobba dagen istället för kvällen och natten. Men inte mig emot, slipper vara så där seg som man är efter att ha jobbat natt och så blir jag helt ledig i morgon :)

Eftersom det är så skönt väder ute så ska vi nog ta ut katterna en runda snart :) Ikväll blir det köttfärslimpa :) I morgon blir det troligtvis bio.

På söndag blir det jobb och sen till Pia för att fira Linnéa :) Hörde att det skulle bli snö på söndag men det hoppas jag inte det blir. Älskar detta vårväder! Ha en härlig helg ♥

Mini till undsättning

 

 

 

 

 

 

 

Förlåt för lite dålig kvalité men jag orkar inte fota om alla bilderna ^^

Torsdag 15:e Mass

2012-03-15: Vädarkvännis dag

Vindkraften har gamla anor på Gotland. De flesta av de större gårdarna hade förr en egen väderkvarn. Idag utnyttjas vindens energi i mer än 150 moderna vindkraftverk på Gotland, men det finns bara ett fåtal funktionsdugliga väderkvarnar kvar.

 

Milli är vild

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, hur ska det gå för Milli?

Vecka 11

Förutom en hel massa jobb denna vecka så händer inte så mycket annat ^^ Jo jag lyckades skära mig i fingret på brödkniven förut, aj! Det blev ganska djupt :(

Joel och jag hade lite funderingar på att kanske gå på bio på lördag :) Vi ska i så fall se Underworld: Awakening. Gillar dom andra filmerna i den serien och jag hoppas att den oxå är bra.

På söndag fyller Joels systerdotter Linnea år så då ska vi dit :) Pia ville vi skulle åka dit vid 15 men för min del blir det efter jobbet (som slutar kl. 16) :P

Ha det underbart alla ♥

Some Die Young

Har verkligen börjat gilla Lalehs nya låt Some Die Young :) Enjoy!



Bild lånad från Google


I will tell your story if you die
I will tell your story and keep your love the best I can
I will tell them to the children
if we have some, if we have some
But I've always felt a feeling we would die young
Some die young
Some die young

Some, some die young
But you better hold on
so many things i need to say to you
Please don't, don't let me go
and we said we would die together
Some die young
but you better hold on
so many things i need to say to you
Please don't, don't let me go
and we said we would die together
Some die young

I will tell your story if you try
but along with your thoughts
a valley stay green
when the world you were born in
changes with seasons
Will you run with this dream, will you run along
or will you run against and finally reveal
why some die young
Why some die young
Why some die

Some die young
but you better hold on
you better hold on
So many things i need to say to you
Please don't, don't let me go
and we said we would die together
Some die young
but you better hold on
So many things i need to say to you
Please don't, don't let me go
and we said we would die together
you said we would die
together

Some die young
but you better hold on
but you better hold on
So many things i need to say to you
Please don't, don't let me go
and we said we would die together
Some die young


Onsdag 14:e Mass

2012-03-14: Sänggletus dag

Sänggletu är ett hjälpmedel för den som av någon anledning har svårt att ta sig ur sängen. Det är helt enkelt ett handtag, som hänger i ett rep från taket.

 

Teisdag 13:e Mass

2012-03-13: Bräusdagen

I kortspelet bräus värderas inte spelkorten som i andra sammanhang, och dessutom har de helt annorlunda namn. Vad sägs om bräusn, spitn och dulln?

 

Snödroppar x2

 

Vi har två olika sorters snödroppar i trädgården :) Dels den på bilden ovan som är en äldre sort och dels den på bilden nedan som är en yngre sort. Den på första bilden dyker upp lite senare än den på den andra bilden, men just nu är dom båda blommande samtidigt :)

 

Promenad 2012-03-13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gräsänder

Passade på att fota dessa gräsänder igår mellan mina jobbpass:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måndag 12:e Mass

2012-03-12: Auknamnsdagen

Har du svårt att hitta de rätta öknamnen får du lite hjälp här: Aitarpuse, baldarkällingg, daunikk, fisaknik, gjånhane, rabbhauk, sainsikk….

 

Kaffeplanta

Köpte denna igår på Blomsterlandet, det är en kaffeplanta :) Inte för att jag gillar kaffe (dricker det inte ens) men jag tyckte den var fin och det är tufft om man kan få fram kaffebönor :P Förstod det som att den är lättskött :)

Magont..

Usch, fick så väldans ont i magen ikväll på jobbet (vid 17:30-tiden) :( Trodde det skulle gå över så jag kämpade på till 19:30 sen ringde jag hon som skulle jobba natten och undrade om hon kunde komma tidigare. Som den ängel hon är så kom hon nästan direkt så jag kunde få komma hem :) Tack!

Så här sitter jag nu i soffan med min elektriska värmefilt om magen och sippar på ett glas vatten. Känns lite bättre nu. Misstänker att det är kycklingen jag hade till lunch som är boven :( Skönt att man är ledig i morgon :) Förhoppningsvis mår jag bra då.

Vädret har i alla fall varit helt underbart varmt och soligt idag! Love it! Hoppas ni haft en bra måndag ♥

 

 

Mini i trubbel

 

 

Sundag 11:e Mass

2012-03-11: Bläkkus dag

Nu är det vår, för bläkku (tofsvipan) har kommit. Tyvärr har den minskat i antal, men ännu kan man höra den ropa pii-vitt sent på kvällarna och se den flyga på sitt karakteristiska sätt.

 

 

Jag har alltid gillat bläkku och tycker det är en av dom finaste fåglarna vi har :) Det vore kul att fota en någon gång :)

Duschdraperi

Gick in en sväng på Lagerhaus idag i jakt på nytt duschdraperi - eftersom jag upptäckte att det förra var mögligt i kanten igår. Där hittade jag detta söta med ankor på :)

 

Tycker att det kan vara lite uppmuntrande när man ska duscha :P Men Joel gillade det inte, haha ^^

En tur runt Växjösjön

Joel och jag har spenderat hela förmiddagen med att rensa ur och städa förrådet och nu ser det riktigt fint ut :) Oj, vad mycket man samlar på sig som man inte behöver spara! Tror vi slängde nästan hälften :P Så nu har vi plats igen och det går att ta sig fram ;)

På eftermiddagen åkte jag in till stan för att gå runt Växjösjön tillsammans med Toloe :) Det var härligt i vårsolen men ganska kallt när det blåste. Fick tyvärr inte med mig kameran så inga bilder :/

Under tiden rensade Joel i rabatterna ute i trädgården så nu ser det fint ut där med :) Är väl snart dags att klippa gräset oxå ^^

Säger grattis till min bror Magnus som fyller år idag :) Har försökt nå honom på telefon för en personlig gratulation men inte kommit fram.

Tror vi ska ta en lugn kväll eftersom helgen varit så fullspäckad :) I morgon blir det dubbelpass igen på jobbet så då jobbar jag 9-14 och 15:45-21:45. Hoppas att ni haft en underbar helg med mycket sol! Kram

Grattis Loreen!

Vinnaren av Melodifestivalen 2012: Loreen - Euphoria :)

Fluffy, Rookie, Molly och ett rådjur

Så här mysigt har Fluffy och Rookie det ikväll :)

 

Och sen kom Molly ;)

 

När jag stod och skulle stryka dom nya gardinerna så struttade detta rådjur förbi en bit utanför huset :) Svårt att få en bild då den inte stod still och jag stod och fotade genom fönstret inifrån huset (med zoom) ^^

Dammsugare och fler gardiner

Vi var inne i stan på förmiddagen och då köpte vi en ny dammsugare :) Miljövänligt gjord och väldigt tyst :) Jag diggar den gröna sladden ;)

 

När vi var i stan köpte vi även nya öljettgardiner till sovrummet som ni ser på bilden :) Köpte oxå en likandan gardin till, som vi har i köket, att ha i hallen :) Så härligt med något nytt och uppfriskande!

 

Dom gamla gardinerna var verkligen slitna och fulla av katthår så dom behövdes bytas ut :) Galet skönt att kunna göra sånt nu när man har råd!

Laudag 10:e Mass

2012-03-10: Bakskallkalas dag

Förr när det var rävskall på vintern var varje gård skyldig att hålla ett rävgan, ett stormaskigt nät, 30 x 2 m, som sattes upp i skogen. Skallkalar (de yngre männen) bildade en kedja och drev räven mot rävgane. Bakom nätet låg bakskallkalar (de gamla gubbarna) som skulle slå ihjäl räven när den fastnat i nätet.

 

Bullbak

Idag har jag och älsklingen varit väldigt akitva :P Dels så bakade vi en hel drös med bullar! Har inte räknat men det är runt 90 st skulle jag tro :) Dom ligger på avsvalning nu för att sedan åka ner i frysen, dock vet jag inte om jag har plats haha :P Så om du är sugen på bullar får du ta en sväng hit ;)



Blir nog en eller två såna här och ett glas kall mjölk till Mello lite senare :)

Mini och ljuset

 

Fredag 9:e Mass

2012-03-09: Slundue fålks dag

Slundu är ett väldigt bra gutamålsord som har många olika betydelser, som slug, finurlig, illmarig, smart, klurig, klipsk och slipad.

 

 

 

TRESemmé-fynd

Har sen i december börjat använda TRESemmés hårvårdsprodukter, som är ganska dyra men väldigt dryga :) Hittade igår detta set med schampo och inpackning på Netto för 59:-, vilket är superbilligt eftersom produkterna kostar ca 90:-/st vanligtvis :) Love it! Någon mer som använder detta?

Sweet f*cking ledighet!

Precis hemkommen från ännu en lång dag på jobbet och nu är det äntligen dag för ledighet! Woho \o/ Gissa vad jag ska göra i morgon? Absolut ingenting! :P Efter att ha jobbat 12 dagar, blandat dag-, kvälls- och nattpass, och bara varit ledig en dag förtjänar jag att inte göra nåt ^^

Är så trött så jag ska snart krypa ner i sängen, höll nästan på att somna på jobbet ett tag. Det beror nog dels på allt jobb och dels på den lilla terroristen som härjar med mig om nätterna (Molly) :/

Ha det gott så hörs vi mer i morgon! Kram

Torsdag 8:e Mass

2012-03-08: Kvinnfålkis dag

Internationella kvinnodagen bör bli kvinnfålkis dag på gutamål. Kvinnfålksmänske kan man också säga, och då hörs det ju att kvinnor är både folk och människor.

 

Onsdag 7:e Mass

2012-03-07: Kattbånsns dag

Båns är något stort och runt, och kattbåns låter rart, men hann-katt hette det tidigare. ”Mårmårs bånsn” är en läsvärd berättelse på gutamål för barn och vuxna.

 

 

*Detta är en intressant dag i den gotländska almanackan för mig eftersom just ordet kattbåns är något jag använt mig av i hela mitt liv och fortfarande gör när jag är hemma på Gotland eller när jag pratar med min familj :) Har även hört talas om mårmårs bånsn men inte läst eller hört berättelsen.

Slutspel?

Efter en lång (för mig i alla fall) hockeykväll med Joel, Jon, Alexander, Jesper och Ola så blev det till slut inget slutspel för Växjö Lakers i hockeyn. Detta innebär alltså ingen mer hockey förän nästa säsong :P (yay!)

Fluffy lyckades nyss lägga sig på fjärren och bytte kanal på tv:n, haha :P Hon är go hon ;)

I morgon ska jag jobba dubbelpass som sagt och även torsdag, vilket innebär att jag inte är hemma mellan 8:45 och 22 ungefär någon av dagarna. Så förvänta er inte så jättemånga inlägg dom närmaste två dagarna ^^ Men det ska jag troligtvis kompensera för i helgen :P Slänger nog in något inlägg när jag kommit hem på kvällarna i alla fall :)

Blev ingen bio för mig ikväll av flera anledningar, dels så hade jag huvudvärk och dels hade jag ingen som helst lust. Till det kan vi oxå lägga att det inte går någon film just nu som jag verkligen vill se ^^ Ha det underbart ♥

Gardiner och burkar

Gick på jakt efter gardiner idag och han gå igenom fyra olika affärer innan jag hittade dom jag till slut valde ;) Inget vettigt utbud alls i dom första fyra affärerna och när jag nästan gett upp och tog mig till City Gross för att handla mat så hittade jag dessa i just den äffären ^^ Tycker dom passar superbra :)

 

Fanns även i vitt med gröna blad men jag fastnade verkligen för den gråa med rosa blommor :)

 

Hittade denna och burken på bilden nedan på Netto häromdan :) Som Disney-fan kan man ju inte låta bli ;)

 

Så söt :) Perfekt att ha kakor i ;)

Vårkänslor

Fick vårkänslor lite tidigare idag då jag såg och hörde en trana flyga förbi utanför :) Sen så är det ju soligt nästan varje dag och det är underbart!

Idag tänkte jag ta en tidig lunch och sen sticka in till stan för att uträtta några ärenden och handla mat :) Har bilen hemma eftersom Joel lånar sin pappas bil nu när han är i Denver. Ska bland annat titta på nya gardiner, så jag kan ta och byta ut julgardinerna nu ;)

Skönt med en ledig dag så man kan hinna med att göra lite saker som man vill och behöver ha gjort :) Ikväll kommer ju ett grabbgäng för en hockeykväll och jag funderar lite på om jag ska gå på bio eller något annat under tiden :P Vi får se.

I morgon och på torsdag blir det långa dagar på jobbet men sen är jag ledig i dagarna tre och tänkte passa på att baka bullar och ta någon härlig vårpromenad :) Ha det bäst, chokladhäst!

Teisdag 6:e Mass

2012-03-06: Åirnsnapars dag

I visan om massgaistn talas det om åirnsnapar (blåfrusna örsnibbar) bland annat. Nasnäbben (nästippen) och finggarändar (fingertopparna) är andra kroppsdelar som lätt blir iskalla.

 

 

 

Försoning

 

 

 

 

Efter att Mini slängt iväg Millis klubba rann all ilska och främlingsfientlighet av henne och hon kunde till slut våga hälsa på Mini. Hon till och med satte sig ner för att be om ursäkt och prata lite med honom :) Kan dom bli vänner trots allt?

Uppdaterat

Såg nu att jag glömt att lägga till två bilder i det senaste inlägget om Mini och Milli :/ Men jag har lagt till dom nu så dom finns längst ner i detta inlägg :) Dom är fortsättning på dom tidigare bilderna och jag hade planerat att ha med dom från början så dom behövs tycker jag :)

Snart ledig

Har jobbat lite mer än 18 timmar (kväll+natt) och det känns idag :P Hade varit superskönt att ha en helt ledig dag men har dock ett teammöte i eftermiddag på någon timme ^^ Men jag är helt ledig i morgon i alla fall :) Joel har tydligen bestämt att det ska vara hockeykväll i morgon med ett grabbgäng, vilket jag vanligtvis inte har något emot men jag hade hoppats på en lugn dag. Framför allt eftersom jag har två dagar med dubbelpass på jobbet efter det (9-14+15:45-21:45). Men vad gör man :P Får se vad jag hittar på då. Efter dom jobbpassen (ons-tor) så är jag ledig i tre hela dagar och det ska jag bannemig vara oxå ;)

Håller på att undersöka om jag kan få ledigt en vecka i påsk så jag kan sticka hem till min ö igen :) Förhoppningsvis funkar det bra med både ledigheten och hur båten går. Måste ta med mig bilen eftersom jag ska ta med mig en del saker som tillhör mig och som dom inte kan ha kvar när dom flyttat. Det är några större saker som inte går att ta med på båten/bussen därav behovet av bil :) Mer om det senare.

Strålande sol ute men dock bara några plus så lite kyligt är det allt :P Men jag hörde att det skulle bli upp mot 10 grader varm i helgen så det hoppas vi på :) Tänkte även försöka baka lite bullar i helgen för det har jag haft lust med länge ^^

Hoppas ni har en bra start på denna veckan! ♥

 

Måndag 5:e Mass

2012-03-05: Massgaistdagen

Massgaistn är känd från visan som har samma melodi som ”Vårvindar friska”, och så kan man ju också kalla den pinande blåsten i mars månad.

 

Mini försvarar sig

 

 

 

 

 

 

Mini har kvicknat till och ser nu till att försvara sig mot Milli som tänkte attackera igen, han greppar hennes klubba och kastar den nerför bordet och sen är den väck! Hur ska Milli reagera på detta? Svaret kommer i morgon ;)

Sundag 4:e Mass

2012-03-04: Gaimaldus dag

På sommaren uppskattar folk öppna landskap, fin utsikt och solbelysta fält. Samma område i mars månad är ett ställe där det blåser jämt och inte är lä någonstans. Det är just vad som menas med a gaimaldå, eller gaimalde.

 

Vasaloppssöndag

Sitter nu och kollar på Vasaloppet på tv, något av en tradition varje år faktikst :) Tycker att det är kul att det är så många som åker och det är inte bara proffs utan oxå många vanliga människor :) Har inte tittat sen start idag och jag följer det inte så noggrannt men det är kul att ha det igång på tv så man kan se vad som händer. Vill se när dom första går i mål oxå :) Brukar ni titta?

Älsklingen ligger ännu i sängen och drar sig :P Själv vill jag inte sova så länge på morgnarna dels eftersom jag blir tröttare då och dels för att halva dagen försvinner.

I övrigt blir det en lugn dag för min del och ladda inför långpass på jobbet sen :) Ska spela lite 3DS nu :D Kram

Milli till attack

 

 

 

 

 

ÅÅ nej Milli anfaller Mini bakifrån, är Mini ute för räkning nu? Svaret får ni i morgon :)

Lördag

Oj vad det tar på en att jobba så många dagar i sträck, har inte nån energi kvar. Vet att många tror att jag har ett enkelt jobb där man inte gör så mycket, men det är inte sant. Jag gör jobbiga saker på jobbet även om det även ingår en del mindre ansträngande saker men jag har ändå ansvar för människors liv och det tar på en psykiskt. Så jag tycker jag har rätt att vara trött. I morgon är det dubbelpass (kväll+natt) plus ett team-möte på måndag och sen är jag ledig - i en hel dag :P

Älsklingen har varit och kollat hockey och Lakers vann - och är därmed kvar i elitserien - så då är han glad ikväll :) Var nere i Gransholm nyss och stängde in hönsen. Snart blir det Melodifestivalen Andra Chansen.

Hoppas ni har en mysig lördag! :)

Laudag 3:e Mass

Stundnem fålks dag

Stundnem är den som tar vara på alla småstunder under dagen och gör något nyttigt hela tiden. Det finns ju faktiskt sådana människor.

 

Första mötet

Mini vill vara snäll och hälsa men Milli är fientlig och försöker slå honom

 

Mini försvarar sig mot Millis attack, hur ska detta gå?

Milli

Låt mig presentera: Milli! :)

 

 

Vem där?

Vem är det som Mini smyger på? Svaret kommer ikväll :)

Fredag 2:a Mass

Vintarnarrars dag

Om vintern är mild kan man få se vintarnarrar blomma redan i slutet av februari, och oftast menas då snödroppar. Andra säger att gutamålsnamnet gäller snöklockor, vintergäck eller tusenskönor.

 

Mini läser serierna

 

Mini vs. kaktusen

 

 

Citrusskalare

Titta vad som damp ner i brevlådan idag :) Min citrusskalare som jag köpte på Tradera häromdan :)

Mini och väckarklockan

Torsdag 1:a Mass

2012-03-01: Skäutskippardagen

Fram till mitten av 1900-talet fanns det gott om småskutor på Gotland. Den som förde befälet ombord var skäutskippan, skutskepparen.

 

 

RSS 2.0