Amerikanska pannkakor

Har inte så mycket att skriva om på bloggen idag, sitter just nu och spelar TS3 medan Twilight på bluray rullar på tv:n, så jag slänger upp ett recept till :) Ska snart ta mig en bulle med mjölk :P

Dessa pannkakorna smakar inte som svenska pannkakor, svårt att förklara, det måste smakas ;) Receptet kommer från Pannkakor.se. Prova gärna:

 

Ingredienser: (ca 3-4 portioner)


knappt 5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör


Tillbehör:

Lönnsirap


Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten slät. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för hög värme, tjocka pannkakor behöver bli lite "bakade" i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända. Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader. Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.

 

Lönnsirap är väldigt sött så jag tyckte det passade bra med en klick smör till som ger lite sälta :) Dom ser inte så stora ut men dom är tjocka och väldigt mättande :) (mobilbild)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0