Alice in Wonderland

Alice in Wonderland är en disney-film från 2010 av Tim Burton. Genren är Äventyr och Fantasy. I rollerna ser vi bland andra Mia Wasikowska som Alice Kingsleigh, Johnny Depp som Mad Hatter, Alan Rickman som röst till Absolem, Anne Hathaway som White Quuen och Helena Bonham Carter som Red Queen.

Eftersom filmen är gjord av Tim Burton så är det så klart en lite udda film, men superb! Detta är en film som jag gärna ser flera gånger :) Anledningarna till att jag gillar filmen är många, dels så är den jättebra gjord och bra handling, Tim Burton har gjort den, flera av skådisarna som är med är mina favoriter och det är en disney-film!

Man kan säga att filmen är som en uppföljare på den klassiska Alice in Wonderland, den utspelar sig när Alice är 19 år gammal. Alice har glömt att hon varit i Wonderland (egentligen Underland) förut när hon var liten, men hon drömmer samma dröm varje natt om det. Så en dag följer hon efter the White Rabbit ner i ett hål och kommer till Wonderland. Där får hon träffa alla klassiska figurer som March Hare (påskharen), Dormouse (hasselmusen), Tweedledum och Tweedledee, Knave of Hearts (hjärter knekt), Cheshire Cat (filurkatten), Absolem (den blå larven) med flera.

 

Se denna filmen! :)

 

Mer info och trailer finns på: http://www.imdb.com/title/tt1014759/

 

The Mad Hatter - Red Queen - Alice - White Queen.

Bild lånad från Google



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0