Family Guy

Family Guy är en amerikansk tecknad tv-serie som hade premiär i USA 1999, och nu är inne på sin nionde säsong. Den är skapad av Seth MacFarlane som även gör rösterna till flera av karaktärerna.

Serien kretsar kring familjen Griffins liv, och familjen består av pappa Peter, mamma Lois, deras barn Chris, Meg och Stewie och deras talande hund Brian (som mest uppför sig som en människa). Dom bor i den fiktiva staden Quahog. I serien finns många andra karaktärer av olika viktighet och betydelse för seriens innehåll. Peters tre vänner Quagmire, Joe och Cleveland spenderar mycket tid med Peter på The Drunken Clam som är en bar.

Family Guy visas nu på tv3 och tv6. Serien lades ner 2002, men återupptogs 2005 efter påtryckningar av fans av serien och då gjordes filmen Stewie Griffin: The Untold Story.

Denna serien är min favorit bland tecknade amerikanske tv-serier :) Det ska sägas att trots att den är tecknad så är det absolut ingen serie som är lämplig för barn. Det förekommer en hel del våld, svordomar och alkohol bland annat.

 

Brian - Lois - Peter - Stewie - Chris - Meg

Bild lånad från GoogleKommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0