Sweeney Todd

Hela titeln på filmen är Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Det är en brittisk-amerikansk från 2007 film av Tim Burton. Filmen är baserad på musikalen med samma namn, av Stephen Sondheims och Hugh Wheelers. Vilket allstå innebär att genren är musikal och om du läser hela titeln så kan du nog räkna ut att den andra genren är skräck. Det blir faktiskt en mycket bra kombination (det är nog bara skräck-komedi jag har svårt för). Jag rekommenderar er att se denna! Sångerna är grymt bra. En av mina favoriter bland Tim Burton-filmer :) En sjungande Johnny Depp är inte heller helt fel ;)

Huvudrollen som barberaren Sweeney Todd innehas av Johnny Depp. Två andra viktiga roller är Nellie Lovett som spelas av Helena Bonham Carter och Judge Turpin som spelas av Alan Rickman. Om ni har läst mina tidigare om mina favoritskådespelare så vet ni att alla tre finns med där på top-10 :)

Så här beskriver Wikipedia handlingen:

"Benjamin Barker lever ett stilla liv i London tillsammans med sin fru Lucy och dottern Johanna men grips och åtalas för ett brott han ej begått. Han döms till utvisning av domaren Turpin. Turpin är avundsjuk på Barker och besatt av dennes fru Lucy. Efter Barkers utvisning bjuder Turpin över Lucy till sitt hus och våldtar henne. Efter 15 år återvänder Barker, nu under namnet Sweeney Todd. Han längtar efter att återse sin familj, men i huset där de bodde träffar han i stället Mrs Lovett. Hon berättar att Lucy har begått självmord och att Turpin adopterat Todds dotter. Mrs Lovett visar honom runt i Todds gamla hem och tar fram en låda med rakknivar som denne använde i sitt yrke. Todd bestämmer sig för att hämnas på domare Turpin och på samhället. --- Todds dotter Johanna, som Turpin håller inlåst i sitt hem, blir förälskad i Todds unge vän Anthony och de bestämmer sig för att fly tillsammans.

 

 

Trailer:Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0