Forrest Gump

Idag tänkte jag tipsa om en klassisk film: Forrest Gump från 1994 av Robert Zemeckis. I rollerna ser vi bland andra Tom Hanks som Forrest Gump, Robin Wright som Jenny Curran och Gary Sinise som Liutenant Dan Taylor. Filmen Forrest Gump baseras på en roman skriven av Winston Groom. Genren är drama och komedi. Det är en jättebra film och väldigt annorlunda jämfört med andra filmer. En film jag rekommenderar! :)

 

Så här skriver Wikipedia om filmen:

Trots sin avsevärt begränsade intelligens lyckas Forrest Gump (Tom Hanks) bli elit-idrottsman, krigshjälte i Vietnamkriget och framgångsrik affärsman. Men det enda Forrest egentligen vill är att hans stora kärlek Jenny (Robin Wright) ska ha det bra.

Det cinematiskt mest intressanta med filmen torde vara den teknik, varmed Forrest Gump klipps in i gamla filmavsnitt med bland annat president John F. Kennedy, och förefaller interagera med personerna i dessa filmavsnitt. Filmen Forrest Gump blir på så sätt inte bara en skildring av huvudpersonens liv, utan även en film över den moderna amerikanska historien.

 

Citat: My momma always said, "Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." (Forrest Gump)

 

Trailer:Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0