Vingklippt Ängel

Vingklippt ängel är en självbiografisk bok skriven av Berny Pålsson. Boken är oerhört rättfram och ärlig, går inte att lägga ifrån sig den. Allting som hon skriver i boken har hänt henne i verkligheten. Den är brutal och underbar på samma gång. Absolut ingen "vänlig" bok, men den bara måste läsas! Delar av det hon skriver om händer många unga människor idag, men det är en sanning många väljer att blunda för.

 

Köp boken på Adlibris - gratis frakt endast 39kr!

 

Info från Adlibris:

Som barn var Berny alltid rädd. Rädd att pappa skulle ha druckit, för att bli besatt av djävulen, för att vara ensam, för att vara bland folk, rädd för spindlar, mat, telefoner. Berny hittar tidigt till föräldrarnas bar- och medicinskåp. Snabbt lär hon sig att missbruka och att missbrukas; droger, mediciner, alkohol, sex. Tvångsmässigt dras hon till den slutgiltiga lösningen: rakbladen och lindringen genom dem. Berny Pålssons berättelse lämnar ingen oberörd.

I en självbiografi som inte liknar någon annan får vi följa en ung flickas liv på olika behandlingshem och sjukhus med vaga och varierande diagnoser av psykisk sjukdom.

Vingklippt ängel lämnar ingen oberörd. Med ett vackert och egensinnigt språk berättar Berny Pålsson skoningslöst och naket om främlingsskap, missbruk, blodets makt och om hur det är att leva i en svart saga.

Hennes väg till tillfrisknande är full av raseri och livskraft.
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0