Freja - Idun - Saga av Johanne Hildebrandt

 

Här kommer ett boktips om en trilogi och första boken är Freja - Sagan om Valhalla, andra boken heter Idun - Sagan om Valhalla och den tredje är Saga från Valhalla. Jag har läst samtliga tre böcker två gånger och jag tycker dom är superbra :) Här följer baksidestexten på samtliga tre böckerna:

 

Freja - Sagan om Valhalla

Kriget närmar sig Vanaheim. Gårdar bränns och plundras av asar som trängt in i landet österifrån. Prästinnan Freja reser till fienden i ett sista försök att mäkla fred. Men mötet med hövdingasonen Tor förändrar allt. För en mer förbjuden kärlek har aldrig frunnits.

Freja – Sagan om Valhalla är en andlöst spännande berättelse fylld av lidelse och magi. Johanne Hildebrandt använder sig skickligt av våra fornnordiska myter när hon berättar om människorna som blev våra gudar och gudinnor: Freja, Tor, Oden, Loke och de andra.

Följ med tillbaka till bronsåldern, Sverige för 2700 år sedan, till en värld fylld av bortglömda drottningar, legender och hjältinnor.

 

Idun - Sagan om Valhalla

Historien fortsätter. Prästinnan Freja och hennes Tor, den enögde hövdingen Oden och den undersköna drottning Alfhild - och alla de andra hjältarna - möter oss igen.

Tor seglar till Alfheim. Han är och bekymrad. Svartsoten plågar både vaner och asar. Tor måste förmå Freja att hjälpa honom. Bara hon har kraft att driva bort farsoten.
Men Freja är förändrad. Hennes makt har växt sig så stark att hon ser sig själv som Gudinna. Freja vägrar att hjälpa honom.
Men när bud kommer från Vanaheim tvekar hon inte. Svartsoten hotar att utplåna människorna på ön. Freja måste rädda sitt folk. Men hennes högmod gör att Mångudinnan vänder Freja ryggen. Och Idun, Frejas dotter, lockas till att överge sin mor.

Utan Mångudinnan står Freja maktlös. I sin svåraste stund får hon hjälp från underjorden. Dödsgudinnan gör henne till sin och ger henne ett uppdrag: att finna Bringisgamen. Det smycke som kan ge Freja kraft att bekämpa den häxa som sänt svartsoten över asar och vaner. Freja vet inte var hon ska söka. Hon vet bara att utan Bringisgamen går både asar och vaner under.

 

Saga från Valhalla

Stormar och snöoväder rasar över världen. Solen försvinner, människorna hotas av missväxt och svält. Med alla medel försöker Freja rädda sitt folk, men en oförsonlig fiende nalkas. Snart står hon inför sitt livs svåraste val: Valhallas undergång eller att offra det dyrbaraste hon äger - Saga.
I Alfheim råder missämja. Ända sedan vanaheimsborna flydde dit undan svartsoten har trätan mellan vaner och alfheimsbor förgiftat livet.
Nu är det Saga, dotter till Idun och dotterdotter till Freja, som håller i domarstaven och när Vanaheim hemsöks av den stora kölden är det Saga som i Frejas efterföljd bär framtiden i sin famn.

 

Om du gillar böcker som är går fort och lätt att läsa med massa spänning och med starka kvinnor i huvudrollerna så är detta böcker för dig. Skildringarna av livet under bronsåldern känns väldigt trovärdiga och ger oss en undanflykt från den moderna världen för en stund. Jag rekommenderar att man läser dom i ordning, även om böckerna är fristående delar.

Och visst är Idun ett jättevackert namn? :DKommentarer
Marika

mycket bra boktips du har!:) blir så sugen på att läsa men orkar ju inte läsa vanliga böcker när jag läst kurslitteratur hela danXD i sommar kanske ;)

2011-03-01 @ 18:32:38
Madeleine

Ja, man får passa på när man kan :) Nästa bok jag ska läsa är Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, återkommer med info om den med :)

2011-03-01 @ 18:36:53
URL: http://maddiesworld.blogg.se/
Marika

oj vilken spec titel! ska bli spännande att höra om den^^

2011-03-02 @ 09:51:16
Anonym

Jag har hört att den ska vara rolig, så jag hoppas den är bra och den är nog ett stort kontrast till Skadad :)

2011-03-02 @ 10:02:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0