Lax med citronsås
Tycker det är dags för ett nytt smaskigt recept :) Denna gången blir det lax. Receptet kommer från en matdemo på Ica Maxi i Visby.
Detta behövs (4 portioner):
4 stora laxbitar à 150 g
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk salt
ca 1 msk olja
2 dl crème fraîche
1 1/2 dl vispgrädde
1 citron
1 fiskbuljongtärning
1 msk smör
Tillbehör:
1 kiwifrukter
kokt (pressad) potatis eller ris
gröna ärtor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med såsen. Tvätta och skala citronen tunt med en potatisskalare. Strimla skalen mycket fint.
2. Koka strimlorna i lite vatten i ca 1 minut och slå bort vattnet. Koka upp crème fraîche, grädde, skalstrimlorna, buljongtärningen och 1 tsk citronsaft. Koka såsen ett par minuter och smaka eventuellt av med ett par korn salt. Såsen är nu klar för servering.
3. Lägg ut laxen på en smord ugnsplåt/ugnsform och pensla laxen lätt med olja. Krydda med salt och citronpeppar. Sätt laxen i ugnen 10-15 minuter beroende på laxens tjocklek.
4. Skala, skiva och smörstek kiwin lätt under tiden. Tillaga ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera!

Ser jättegott ut! Ikväll blir det dock min favvolaxgratäng med chevreost :)
Du får prova någon gång! Det är säkert gott det med :) Kram